Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Neden bilmiyorum ama sizin bu üslupla tartisacaginizi düşünmüyorum. Konu sahibi haklıyken haksız duruma düşmüş.

Belki de fevriliğiniz insanları itiyor olabilir mi? Ben hamileyken, başka bir hamile kadına yer vermiştim kendimi unutarak. Daha sonra metrodaki yolcuların yarısı ayağa kalktı, istediğiniz yere oturabilirsiniz diyerek. İnsanlıkla alakalı, hiç bir insanı iyi ve düşünceli olmaya zorlayamayız değil mi? Keşke öyle olsaydı.

Iyi dr hersey inylternette alinmiyor , kadin alis veris icin gitmjs ki asansorlerin kapisinda onceligin kimde oldugu yaziyor keske insanlar biraz anlayisli olsa

Hamileyken kimseden yer istemeidm. Üslubumu yada fevriliğiöi görmedikleri gibi yer veren de olmadı. 40-2 de bile vermediler. İnsanalar artık bencil. Hiç yer verilmemesini haklı göstermek için mağdur insanlara arsız demeye kalkmayın yani.

İki çocuk aşırı zor bence de. Mesela geÇenlerde bi hanım karşıya geçecek çocuğunu mu tutsun bebek arabasını mı sürsün şaşırdı. Çocuk durmuyor kendini yola atıyor falan. Zordu yani. Bende tek çocuk var inşallah öyle kalacak. Artık 18 kiloya kadar kanguru kas yaparım. Şu an işe getirdim kanguruyla
Hatta uyuyor ben de ayakta onu gezdiriyorum

İhtiyacı olmayanların asansöre binmesi yanlış ama siz de bebek arabanızı hem çocuğun güvenliği (arabanın parçaları asansör boşluğuna takılabilir) hem de çevreye saygı gereği kapatmak zorundasınız. 2 tane bebek arabası neredeyse 10 kişilik yer kaplıyor. Aynı şey toplu taşımada da geçerli.Sırf kapatmaya üşendiğiniz için 5 kişilik yer kaplayan bebek arabalarıyla otobüs,minibüs,asansör,marketlerde reyonların arası gibi bir çok yeri işgal ediyorsunuz.

Türbanın meseleyle hiç alakası yok zaten, hoş olmamış.

Toplumdaki insanların başkasının çocuğu için fedakarlık yapmak zorunda olmadığının anlaşılması lazım artık. Ama bizim toplumda maalesef “benim çocuğum var, kurallara uymam, girdiğim yerin düzenini alt üst ederim, herkes anlayış göstermek zorunda” gibi bir algı var. Ben 29 yaşındayım, beni de asansörde görseniz laf edersiniz ama dizlerimde doğuştan bi rahatsızlık var, merdivenlerden rahat inip çıkamıyorum. Ön yargılı olmamak lazım.

Önerim şu, alışverişe eşinizle beraber gitmeyin, her seferinde biriniz bebekle evde kalsın böylece ne rahatsız olursunuz ne rahatsız edersiniz.

Konu sahibi ne kadar agresifsiniz ya.
İnsanlar şurada size çözüm yazmış direkt bir tersleme halindesiniz.
Kusura bakmayın ama siz direkt karşıda ki insanı haklı çıkartır haldesiniz.
Ayrıca asansörlerin üzerinde sadece yaşlı ve bebekliler binebilir diye yazmıyor. Siz bana örtülüsün bilmem ne deseniz sizi dava ederdim. Dua edin karşınıza benim gibi birisi çıkmasın. Ha bu kadar rahatsızsanız da evet gitmeyin Avmlere.

Yeminle az önce Kajmery ne zamandır yok diyerek profiline gırmeye calıstımdı.
Agzına saglık ne guzel yazdın helal.

Yeminle az önce Kajmery ne zamandır yok diyerek profiline gırmeye calıstımdı.
Agzına saglık ne guzel yazdın helal.
Canısı sürekli banlanıyorum
Birde ceza puanım yüksek olduğu için banlarım 10gün sürüyor.
Bencil insanlara sinir oluyorum. Bebek arabası 10 kişilik yer kaplıyor. Kendisi bunu hiç yazmamış. Arabayı kapatmak zorunda ona bakarsan, ama o işine gelmediği için yazmamış orasını. İlginç cidden.

Mağdur ve arsız sıfatlarını kendiniz takıyorsunuz. Tekrar ediyorum, bu tarz yerler de lütfen hamile,yaşlı,...... öncelik ve yer veriniz diye ricadan oluşan ibareler bulunurken sizin bu kanun hükmündeki zorunluluk şeklindeki düşünceniz yersiz. Haklı haksız konusu değil bu. Zorla kimseyi asansörden indiremeyiz, yer vermelerini isteyemeyiz böyle bir hak yok.

Ah canısı ah, doğru söyleyeni dokuz köyden kovdukları için kadınlar kulübünden de kovuyorlar demek ki.
Valla sürekli herkes beni düşünsün diye yaşayanların sonu sinir hastası olmaktır.

Londra'daki bi metro merdivenlerinde yukarı çıkarken ayakkabımın bağcığı çözüldüğü için eğilip bağlamaya çalışırken, aşağı inen bir adam beni "merdivenin sağını kullanman gerekiyor" diye sertçe uyarmıştı.Haklıydı. Çünkü herkes sağından yürümeli ki kargaşa olmasın ve rahat ilerlesin. Bizde o kültür maalesef yok. Bu bi toplumsal medeniyet meselesi. "Yav bi şey olmaz kasmaaaa" kafasından oluyo. Kalabalık bi avm de bi problemin yoksa orası tekerlekli sandalyeliler, bebek arabaları, hamlieler ve yaşlılar içim die düşünüp asansöre yapışmayacaksın. Bu kadar net.

O kadın ben olabilirim. Bir kere dedim ki şöyle önümde ağırlık olmadan, ferah ferah bir manava gideyim. Çanta taşımam, bebek arabasına asarım. Büyük kız da yürür, mesafe kısa. Demez olaydım, tam da dediğiniz gibi karşıdan karşıya geçerken kimi tutacağımı şaşırdım. Tövbe ettim. Canım kangurum. Büyük kızı 2 yaşına kadar, 14 kiloydu, taşıdım. Daha da taşırdım da hamile kaldım ikinciye. Neyse, böyle işte. Kanguruyu icat edenlere dua ederek konuyu kapatıyorum.

Yıllar önce benzer bir konuda "Ne demek bebekliler öncelikli, öncelik falan yok.", "Bebekle avm'de ne işin var." diye çemkirenlerin sayısı az değildi.
Değişen bir şeyler var mı diye bakmaya geldim.
Yok.
Çocuk büyüyene kadar evinizde oturun anlayışı devam ediyor.

Bence sonuna kadar haklisin cocugum olmadan once bikere ble binmedim asansore sagligim yerinde yasim genc merdivenle gitmek zor degil merdivende kendi kendine cikiyo ekstra efor sarfetmiyoruz
Sarfetsek ne olur
Boyle bencil keyfi kullanan insanlara gicik oluyorum
Tabiki herkesin hakkidir ama eger karsinda bebegiyle bi kadin veya yasli bi insan gorursen inip yerini vermen gerrkiyor.
Bazi bebekli kadinlarla yaslilarda insanin burnundan getiriyor orasida ayri mesele ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…