Bende aynı şeyi düşünüyorum. Asıl masraf okul olur, eğitimi olur.Ay
Aynen kardeşim katılıyorum masraf okula başlayınca oluyor esas bez tutsa tutsa nekadar tutacak mama nekadar tutacak ben 2. çocugumu büyütüyorum insanlar abartmadan seviyor bu Masraf konusunu
Valla ben ilk 3 ay pamuk ve suyla sildim. Parasından değildi, sağlıklı olduğu için.Sen istiyorsun da allah verecek mi acaba ?yok ise yeni başladı geç bunları her çocuk rizkiyla doğar bu gerçekten doğru bir arkadaş gökten bebek bezi yagmiyormus demiş ama bir ayda bir çocuk taş patlasin 100 tllik bez kirletiyor çocuk masrafı bukadar abartmadan yaa hele ilk 6 ay sadece anne sütü alırsa 150 tl yi geçmez oda ıslak mendil ile
Canim bende orta gelirliyim 2 çocuk buyuttum 1 yaşına kadar dikkat ettim kemik suyu filan ama sonra ben ne yiyor sam oda onu yedi. Dediğin gibi durumum var diye hiç bir zaman pahali alıp giydirmedim öyleki seneye giyecek kışlık mont unu bu kış tan aldım yarı fiyatına sen tasarrufu bildikten sonra gerisi boşBende aynı şeyi düşünüyorum. Asıl masraf okul olur, eğitimi olur.
Yoksa üst baş bez ne tutuyor ki. He 100 liraya da kıyafet var 5 liraya da.
Zaten tas catlasa kaç ay giyiyor pahalı almak saçmalık ötesi.
Hergün kıyma yesin, her gün muz yesin, yumurta yesin. Aylık ne tutuyor..
Ki dediğim gibi biz dar gelirli bile sayılabilecek bir aileyiz.
Bize bile çok gelmiyor tabi şimdilik.
Evet cocuk rızkıyla geliyor ama nasıl.dayanamadım tüm yorumları okumaya çocuk rızkıyla geliyo canım bunun aksini idda edenin inancından şüphe ederim
heleki sen çalışıyosun eee korkun ne heleki ilgili bi aile var arkanda korkun neden heleji çocuk gibi büyük bi yaşama sebebini nası ertelersin senin şunu sorgulaman lazım eşinle mutlumusun 10 sen sonrada mutlu olma olasılığınızı görüyormusun ?
benimde eşim ben hamileyken 5 ay işsiz kaldı herkes dedi bana stres yapma çocuk rızkıyla gelir sabret diye doğuma aylar kala 5 ayda 1 kere bile iş görüşmesine dahi gidemeyen eşime 1 haftada 5 yerden haber geldi evimizi aldık arabamızıda aldık evt kızımız rızkıyla kısmetiyle geldi borç bitmiyo gelecek kaygısı iş korkusu hiç bitmiyo özel sektördeyiz hepimiz sonuçta yarın çıkışımız verilebilir
Cok tesekkur ederim beni aydinlattiginiz icin.Çocuğum doğduğundan beri çok şükür hiç bir eksiği olmadı. Ancak kızıma yetse bile ben yetinemiyorum. Herşeyin en güzeli olsun en pahalisi olsun en en en olsun herşey istiyorum. Lüks merakı olan bir insan da değilimdir. Pazardan giyinen aldığını başka bi yerde 5lira ucuza görürse uykulari kaçan bi kadınım yani. Ama iş çocuğuna gelince öyle olmuyor gözün kalıyor herşeyde. Aklım çıkıyor bişeyden mahrum kalacak diye. Hiç tahmin etmezdim anne olmadan önce bu kadar abartılı yaşayacağımı bu duyguları. Hal böyleyken borcum varsa bide kocam ben sevmedim bu işi yaa diye zırt pırt işten çıkarsa veya benim kızım kocamın keyfi için herhangi bir şeyden mahrum kalırsa. Ben o kocayı çiğ çiğ yerim çok net. Akıl veremem sana ancak kendimden örnek verebilirim. O yüzden diyorum ki ben olsam yapardım çocuk bir şekilde büyür ama yıpranırdım. eğer sorumsuz davranırsa kocamida evliliğimide çok yıpranırdım. Ama yinede yapardım yine de yapardım asla anne oldum diye pişman olmazdim.
Haklisiniz kim bilebilir ki ?Allah biz doğmadan bi rızkımizi bi ecelimizi yazmış ertelemeyin bebek evin bereketidır bi bakmissiniz doğacak günahsızin hürmetine işleriniz yoluna girivermis, kimbilir?
Belkide suan annelik hissi olmadigindan icerimde"Dogum yapamam korkuyorum" annelik boyle bısey degıl erteleyın sız.
Zaten istesen de zirt diye çocuk olmuyor ben iki senedir deniyorum inşallah sen ve de öyle durum olmaz canımBuradaki arkadaslar oyle urkuttuki beni bu sekilde beni cesaretlendirebilecek sadece 1 kac kisi cikti bende bu kanidaydim. Ama cok sert tepkiler bile aldim bu konuda. Esimle mutluyum huzurluyum sukurler olsun borcta bir kac aya bitecek Allahin izniyle bir dahaki ay doktora gidip baslamak istiyorum bu cocuk konusunda...
Insallah canim benim Rabbimde sana hayirlisiyla bir bebis nasip etsin insallah.Zaten istesen de zirt diye çocuk olmuyor ben iki senedir deniyorum inşallah sen ve de öyle durum olmaz canım
Bir sene daha beklemeni tavsiye ederim .kimseye güvenip çocuk yapma . Bugün can ciğer oldukların yarın ciğerinin peşine düşerler . Maddi sıkıntılar ve bebek bir arada olunca sorunlar daha büyük görünüyor.Merhaba arkadaslar
Bi bebegimiz olsun cok istiyoruz ama korkuyorum. Suan maddi acidanda iyi durumda degiliz. Esim daha yeni ise girebildi. Eminim bi bebegimiz olsa kv ve kp hicbirseyini eksik etmezler Allah razi olsun ama korkuyorum. Dogum yapamam diye. Veya bir aksilik olurda esim isten cikarilirsa diye borclarimizda var ama bir yandanda cok istiyoruz ne yapacagimi bilmiyorum l. Tavsiyelerinize ihtiyacim var .simdiden hepinize tesekkur ederim..
Kimseye guvendigim yok . Bir kac ay daha beklemyi dusunuyorum en azindan borclar bitene kadar canim.Bir sene daha beklemeni tavsiye ederim .kimseye güvenip çocuk yapma . Bugün can ciğer oldukların yarın ciğerinin peşine düşerler . Maddi sıkıntılar ve bebek bir arada olunca sorunlar daha büyük görünüyor.
Cocuk bakimi ile ilgili hic bir aikinti yasayacagimi dusunmuyorum. Teyzemlerin cocugu elimde buyudu tecrubeliyim bebek konusunda benim tek sikintim maddiyat suan canim.Maddi sıkıntılar bir tarafa belki yanlış anlamisimdir ama sen psikolojik olarakta tam hazır değilsin gibi ( çocuk büyütmek kolay değil kendini gerçekten nezaman hazır hissedersiniz ozaman başla çalışmalara çünkü annelik dışarıdan go rundugu gibi kolay değil bunun sabahlara kadar uykusuz kalmak var lohusa lik depresyonu var .varda var yani insan gerçekten hazır olmazsa çok zor bunlar canım
Evet borcsuz daha kabul edilebilir bir durum .Kimseye guvendigim yok . Bir kac ay daha beklemyi dusunuyorum en azindan borclar bitene kadar canim.
Hayirlisi olsun hakkinizdaCocuk bakimi ile ilgili hic bir aikinti yasayacagimi dusunmuyorum. Teyzemlerin cocugu elimde buyudu tecrubeliyim bebek konusunda benim tek sikintim maddiyat suan canim.
Amin insaAllah.Hayirlisi olsun hakkinizda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?