çok varlıklı kadının biri profösör dr .... gitmiş hocam çocuğum çok zeki olsun isiityorum omega 3 için balık yağını ayrı balığı ayrı cevizi bademi hiç eksik etmiyorum başka neler yapabilirim şu koleje gönderiyorum vs.
dr cevabı... beni anam köyde kuzuların peşinde tarhana yedirerek büyütü o yoklukta demiş
yanii olacağın önüne geçilmiyor bun derken tabiki ana baba olarak araştırmalı okumalı çocuğumuzu en güzel nası yetiştirmeli onun arayışına girmeliyiz evet herşey para sağlık hukuk eğitim ama herşeyde para değil arkadaşlar yaa
yemin ediyorum tüm sokağın köylü diye muhattap olmadığı hakir gördüğü komşumuzun oğlu tıpı kazandı hepimizin ağzı açık kaldıı kadın evden çıkmaz hiç kimseyle konuşmazdı meğersem bütün gün oğluna kitap okutur ders çalıştırırmış
Siz çok yanlış yerden bakmışsınız yazdıklarıma.
Doktor olup, tıp kazanmakla benim dediklerimin ilgisi yok, hele ki köylü diye komşunuzu hakir gören sokağınızı hiç anlamadım, çok saçma buldum ve kınadım, hepimizin bir ucu köyde.
Fakirler ölsün, yaşamasın demişiz gibi tavır takınmışsınız. Benim henüz çocuğum yok, umarım birgün Allah bana da nasip eder ama ben düşünüyorum açıkçası, hemen karar veremiyorum.
Hepimiz çocuğumuz için en iyisini, şartların en sağlıklısını oluşturmak isteriz sonuçta.Ama bunu oluşturacak olan biziz, çalışmayana, tembellik edene Alah rızkını verir düşüncesini doğru bulmuyorum.
Tamam ilk etapta verir çocuğun besini annesin memesinde hazır, ama o çocuk ömür boyu anne sütüyle beslenmeyecek.
Büyüyecek, kreşe, okula başlayacak, aklı elverip, yaşıtlarıyla kendini karşılaştırmaya başlayacak, bunun eğitimi, okulu herşeyi var.
Önceki yazdığım yorumdaki kuru ekmek, bal kaymak benzetmesi sembolikti yani ben asıl bunlardan bahsediyorum.O yüzden bunu tarhanayla, balık yağıyla çürütmek yanlış olur.
Yine de herkesin kendi fikri tabi saygı duyarım, konu sahibi sormuş hepimiz düşüncelerimizi paylaşıyoruz neticede herkes kendi doğrularını uygular.