- 19 Mart 2013
- 3.523
- 2.160
- 248
Evet cocuk rızkıyla geliyor ama nasıl.
Çevremde tanıdığım bir çift var. Adamın hiç bir zaman düzenli bir işi olmadı. Kanunen de sorunlu bir adam. Hapse girdi çıktı, cocuklar kadın perperişan oldular. Değil adamın ailesi kadının ailesi bıle tam olarak sahip cıkmadı. Hapis suresi 2 yıldı ve kadının calışması için çocukların bakılması gerekiyordu. Kadının annesi hergün binbir psikolojik baskı ile çocuklara baktı, bu süre zarfında bu hiç calışmamış kadın 13 14 saat 40 liraya bulaşık yıkadı hem de yevmiye gitmesin diye hiç izin yapmadı. İşverenler kadının çaresizliğinden yararlandı.
Gelelim çocuklara. Hapis durumları olmadan önce de refah için de yaşamıyorlardı tabi ki. Bu insanlar da rızkıyla gelir düşüncesi ile yaptılar bu üç küçük günahsız kızı.
Halleri her zaman o kadar içler acısı ki arada birşeyler yapsak erzak götürsekte nereye kadar. Herşeyden mahrumlar, hani görmemiş derler ya gerçekten bu çocuklar hiçbirseyi görmedi. Basit bir bisküvi pastası çıkardım önlerine üç cocuk koca tepsiyi yedi taki küçük olan kusana kadar.
Soruyorum 5 yasında küçük zayıf bir kız yedi milföy böreği yer mi? Tabi ki sabah akşam makarna çorba yerse yer.
İyilikler söylenmez ya durumun vehameti belli olsun diye anlatıyorum. Bir erzak alışverişi yaptım evlerine gittim. Zili çaldım cocuklar dısardan görünce annesi geldi sandılar, bes yasında olanın tepkisi, aaa annem geldi hem de eli kolu dolu geldi. Beş yasında cocuk annesini elinde poşetlerle görünce bu tepkiyi mi verir.
Bir gün bizdekiler, sofra hazırlıyorum buzdolabını actım masumun dediği, aaa abla dolabınız agzına kadar dolu. Ki daha pazara çıkamamısım birkaç parca erzak vardı dolapta. Bu kadar yoksunluk bu kadar madurluk yani. Oyuncağı gectim, çocuklarını yediremeyen ana baba.
13yasında olanla yolda karsılastım bırgun, baktım ayakkabı bagcık kenarlarından bir cm acılmıs neredeyse. Resmen ayakkabı ıkı numara küçük cocugun ayağına, diyor ki babam tamir ettirecekmiş abla. Tamir yarar mı buna diyemedim. Çocuk resmen acı cekiyor gibiydi içinde. Ama işte elden herzaman yardım gelmiyor ki.
İşte bu Çocuklar da rızkıyla gelir diye doğmasına sebep olunan çocuklar.
Madur, muhtaç ve resmen aç. Belki patates makarna ile karınları doyuyor ama besleniyorlar mı peki. Doymuş mu oluyorlar. Yeni ergenliğe girmiş sabi arkadaslarının yanında nasıl bir eziklik yasıyor içinde ne fırtınalar kopuyor duyan var mı.
Yani bunları anlatıyorum niye kimse rızkıyla gelir diye kendi istekleri için masumları ziyan etme hakkına sahip değil. Allah o rızığı çalışmayana iş seçene vermiyor. Rızık var Rızık var. Çocuklara o magduryeti yasatmaya kimsenin hakkı yok. O çocuklar kendileri istemedi bu acımasız dünyaya gelmeyi. bakamayacağın, maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını karşılayamayacağın cocugu yapmayacaksın.
O zaman bence butun mesajlari okuyup tekrar degerlendirin. Konu sahibinin esi is konusunda dikis tutturamiyormus. Bu isindende muhtemelen cikacakmis. Issiz kaldigi zamanda zaten pek is aramaya gonlu yokmus. Konu sahibide bebek nedeniyle isi birakinca kim geçidirecek o evi?
İşte bu düşünce yüzünden bir sürü bakımsız zavallı çocuk var biri de bu gidişle benim oglum. Eşim isinde yükselmeyi istemiyor zam mam umrunda degil çocuk rizki nerden bulacak ? Ama konuşurken o da çocuk bereketiyle gelir diyor oysa Allah bu dünyada din ayrımı yapmadan ancak calisana veririm derken o ne özgüven o
Evet çocuk rızkıyla gelir. Kuru ekmekle büyüyen çocuk da var, bal, kaymak, kırmızı etle büyüyen çocuk da var. Her bebeğin rızkı farklı işte, öyle de böyle de büyür, önemli olan nasıl büyüdüğü. Bu çocuk rızkıyla gelir diyenlere gelsin.
Konu sahibi kendi durumunuzu en iyi siz bilirsiniz. Sadece maddiyat da değil, eşinizle birlikte bir çocuğun büyümesi için gereken maddi, manevi koşulları sağlayabilecek misiniz. önce bunları ölçüp biçin, sonra çocuk düşünün.
çok varlıklı kadının biri profösör dr .... gitmiş hocam çocuğum çok zeki olsun isiityorum omega 3 için balık yağını ayrı balığı ayrı cevizi bademi hiç eksik etmiyorum başka neler yapabilirim şu koleje gönderiyorum vs.
dr cevabı... beni anam köyde kuzuların peşinde tarhana yedirerek büyütü o yoklukta demiş
yanii olacağın önüne geçilmiyor bun derken tabiki ana baba olarak araştırmalı okumalı çocuğumuzu en güzel nası yetiştirmeli onun arayışına girmeliyiz evet herşey para sağlık hukuk eğitim ama herşeyde para değil arkadaşlar yaa
yemin ediyorum tüm sokağın köylü diye muhattap olmadığı hakir gördüğü komşumuzun oğlu tıpı kazandı hepimizin ağzı açık kaldıı kadın evden çıkmaz hiç kimseyle konuşmazdı meğersem bütün gün oğluna kitap okutur ders çalıştırırmış
Aynen oyle haklisiniz. Dediginiz gibi herseyini luks istiyor bizim milletimiz.Bu çocuk çok masraflı düşüncesine bir arkadaşım şiddetle karşı çıkıyor.
Önce emiyor zaten, bezi mi masraf?
Beşiği mi masraf?
Kıyafeti mi?
Her şeyin en süperinden, en pahalısından almayıver.
Hiç de çok masraf değil.
Masraf diyenler her şeyde gözü kalıp fazla fazla almak isteyenler diyor.
Okul başlayana kadar bu böyle.
Okula kadar da insan kendini toplar, birikim yapar köşeye evladı için.
Durum düzelsin diye yaş geçiyor, istiyorum dediğinde de çocuk hemen olmuyor..
Bunları dinleyince hak veriyor insan ama yine de düşünüyorum.
Kuru ekmekle de çocuk büyür balla kaymakla da..
İnsan her şeyin en güzelini istiyor bu zamanda..
Hayırlısı..
9 aya kadar neler degisir neden dediginiz gibi kendimizi toplamamiz sadece 1 kac ayi bulucak zaten.Aman zaten Doğana kadar dokuz ay geçiyor koca bir zaman dokuz aya kadar her şey yoluna girer bebek riskiyla gelir dusunmeyin
Cok mantikli konusmussunuz tesekkur ediyorum.konuyu okadar saptırmışsınki beni anladığını düşünmüyorum yorumumu tekrar okursan konu sahibine cevap yazım ben sen çalışıyorsun arkanda duracak bi aile var eli ayağı tutan iş arayan bi eş var ben buna göre değerlendirme yaptım senin verdiğin örnek çok başka bi konu Rabbim herkese akılda veriyor nefizte bunu nası kullanacağımız bize kalmış ben rızkıyla geliyor oohh rahat oll boş ver çalışmasın amaan o çocuk nasılsa büyürr falanmı dedimmde haberim yok senin dediğin mantıkta şunuda sorgulamak gerekir benimde arkadaşım sırf zengin diye sırf çok varlıklı bi aile diye kendi çektiği sıkıntıları çocuğu çekmesin diye varlıklı bi aileye gelin gittii eee ne olduu sınıf farkındandan dolayı çocuğun ailesi arkadaşımın ailesini istemedi kızda sildi o çok maddi sıkıntı çektiği ailesini çünkü gelin gidiyorduyaa zengin bi aileye ne oldu krizde o koskaca fabrika iflas ettii el üstünde büyümüş eşi diplomalarına rağmen hiç bi yerde iş bulamadı bulduğundada kalamadı çünkü uygulama tecrübesi yoktu kaç kere boşanmanın eşiğine geldi ama boşanamadı 1 çocukla içkici baba evine geri dönmemek için sonuç küçük bi merdiven altı işyerinde 900 tl sabah 8 akşam 5 çalışıyor yani demem okii Rabbim akıl vermiş sen bunu kullanmısını bileceksin ama önce tevekkül edeceksin Rabbine güveneceksin sana kalsa bence devlet memuru olana kadar çocuk yapmamalı çünkü ikiside özel sektörde kiracı 2 ay da işsiz kaldıkları gibi hem evsiz hem işsiz açbi aç sefalet içinde kalabilirler
Aynen oyle benim esim calismam etmem demiyorki sadece dediginiz gibi isi yorucu olmayan ve hakki verilen bir is istiyor ki suandada calisiyor zaten ben calismam drmiyor zaten.konu sahibine eşinden menunmusun eminmisin diye sordum bazı erkekler sorumluluk bilincine hemen varamıyor benim eşimde daha 2 aylık evliyken sırf sigortası eksik ödeniyor diye çok iyi bir işi bırakıp 5 ay işsiz kaldı daha sonra nemi oldu ben hamileydim çok üzüldü yıprandı o dönem bir iş buldu sözde veteriner olarak girdi bütün gün et kasası taşıdı 1 sene boyunca sonra iş bulduda çıktı eee neymiş demekkii eğer eşinden eminsen sorumluluğun onuda değiştireceğine eminsin demektir
Ben hicbir zaman boyle bir luks istemedim. Boyle bir luks icerisindede yasamadim kuru ekmek dedim huzur dedim. Cocugumu elbette kimseye muhtac etmek istemem evet ama bu kadar luksude isteyecek birisi degilim.. 700 milyonluk mont giysem ne olur giymesem ne olur giydirsem ne olur giydirmesem ne olur simdiye kadar bir tane orijinal ayakkabi mont vs. Giymedim , giymekte istemedim Fakir bir aileden geldim evet luks bir aileyede gelin gitmedim. Neysem o oldum. Luks bize gore degil sadece istedigimiz cocugumuz ac olmasin. Giysisi kiyafeti olsun gerisi cokta onemli degil . Butcemiz neye yetiyorsa onu yapabilcek durumdayiz cok sukur.daha doğduğunda Rabbim sütünü hazır ediyor memede budur işte rızkı anneye et yerse sütünü bollaştırmıyor ot yerse bollaştırıyor şu parayı pulu bahane edenler karıkoca sigara içip 600 tl sigara parsı verenler üstlerine 700 tlilk mont alanlar 200 tl lik kot giyenler haklılar ama onların çocuklarının daha doğmadan hastane oadalrı hediyeliklerle dolu olmalı süsülenmeli evde odalrı hazır olmalı mevlütünde en pahalı hediyelik süler alınmalı şehzade yada prenses kıyafetleri giymeli bu arada markalı kıyafet en pahalı hastanede aylık rutin kontrolde olmalı çünkü senin çocuğun çok önemli bunlar olmazsa ne anlamı var çok üzülebilirsin konu sahibi lafım sana arkadaşım başkada kimseye cevap yazıp muhatap alamam seni bu gibi maddii eksiklikler üzecekse çocuk yapmayı düşünmemelisin haklılarr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?