Bebek yapmayi dusunuyoruz ama...

maddi & manevi yetebilecekseniz yapın..
bana kalırsa biraz para biriktirmelisiniz, eşle olan problemler hakkında yorumlar yazılmış zaten..
tamam her doğan büyüyor bir şekilde ama ne şekilde oldugu önemlii.
benim içim acır çocuğuma yeterli imkanlar vermezsem..
ölçün, biçin, tartın..
sadece duygular değil mantık da olsun vereceğiniz karar neticesinde.

konuyu okadar saptırmışsınki beni anladığını düşünmüyorum yorumumu tekrar okursan konu sahibine cevap yazım ben sen çalışıyorsun arkanda duracak bi aile var eli ayağı tutan iş arayan bi eş var ben buna göre değerlendirme yaptım senin verdiğin örnek çok başka bi konu Rabbim herkese akılda veriyor nefizte bunu nası kullanacağımız bize kalmış ben rızkıyla geliyor oohh rahat oll boş ver çalışmasın amaan o çocuk nasılsa büyürr falanmı dedimmde haberim yok senin dediğin mantıkta şunuda sorgulamak gerekir benimde arkadaşım sırf zengin diye sırf çok varlıklı bi aile diye kendi çektiği sıkıntıları çocuğu çekmesin diye varlıklı bi aileye gelin gittii eee ne olduu sınıf farkındandan dolayı çocuğun ailesi arkadaşımın ailesini istemedi kızda sildi o çok maddi sıkıntı çektiği ailesini çünkü gelin gidiyorduyaa zengin bi aileye ne oldu krizde o koskaca fabrika iflas ettii el üstünde büyümüş eşi diplomalarına rağmen hiç bi yerde iş bulamadı bulduğundada kalamadı çünkü uygulama tecrübesi yoktu kaç kere boşanmanın eşiğine geldi ama boşanamadı 1 çocukla içkici baba evine geri dönmemek için sonuç küçük bi merdiven altı işyerinde 900 tl sabah 8 akşam 5 çalışıyor yani demem okii Rabbim akıl vermiş sen bunu kullanmısını bileceksin ama önce tevekkül edeceksin Rabbine güveneceksin sana kalsa bence devlet memuru olana kadar çocuk yapmamalı çünkü ikiside özel sektörde kiracı 2 ay da işsiz kaldıkları gibi hem evsiz hem işsiz açbi aç sefalet içinde kalabilirler

konu sahibine eşinden menunmusun eminmisin diye sordum bazı erkekler sorumluluk bilincine hemen varamıyor benim eşimde daha 2 aylık evliyken sırf sigortası eksik ödeniyor diye çok iyi bir işi bırakıp 5 ay işsiz kaldı daha sonra nemi oldu ben hamileydim çok üzüldü yıprandı o dönem bir iş buldu sözde veteriner olarak girdi bütün gün et kasası taşıdı 1 sene boyunca sonra iş bulduda çıktı eee neymiş demekkii eğer eşinden eminsen sorumluluğun onuda değiştireceğine eminsin demektir

Başkalarınıa guvunılerek cocuk yapılmaz bence ne yorum yazmıslar napmıslar bılmıyorum ama yerınızde olsam 2 sene beklerdım

bir yerlere armut piş ağzıma düş yazdım da benim mi haberim yok? konu sahibi ve eşi çalışıyor, borçları da 1-2 ay içinde bitiyormuş ve bebiş istiyor ikisi de... sen çalışıp gayret edeceksin ki Allah da verecek, benim yazdığım şeyin bir ucundan tutup da "bir sürü bakımsız zavallı çocuklarla işinde yükselmeyi istemeyen zam mam umurunda olmayan kocan" ne alaka
yani??? bulunduğum yere tırnaklarıyla kazımış gelmiş biri olarak bana en son laf edecek kişisin...

çok varlıklı kadının biri profösör dr .... gitmiş hocam çocuğum çok zeki olsun isiityorum omega 3 için balık yağını ayrı balığı ayrı cevizi bademi hiç eksik etmiyorum başka neler yapabilirim şu koleje gönderiyorum vs.
dr cevabı... beni anam köyde kuzuların peşinde tarhana yedirerek büyütü o yoklukta demiş
yanii olacağın önüne geçilmiyor bun derken tabiki ana baba olarak araştırmalı okumalı çocuğumuzu en güzel nası yetiştirmeli onun arayışına girmeliyiz evet herşey para sağlık hukuk eğitim ama herşeyde para değil arkadaşlar yaa
yemin ediyorum tüm sokağın köylü diye muhattap olmadığı hakir gördüğü komşumuzun oğlu tıpı kazandı hepimizin ağzı açık kaldıı kadın evden çıkmaz hiç kimseyle konuşmazdı meğersem bütün gün oğluna kitap okutur ders çalıştırırmış

daha doğduğunda Rabbim sütünü hazır ediyor memede budur işte rızkı anneye et yerse sütünü bollaştırmıyor ot yerse bollaştırıyor şu parayı pulu bahane edenler karıkoca sigara içip 600 tl sigara parsı verenler üstlerine 700 tlilk mont alanlar 200 tl lik kot giyenler haklılar ama onların çocuklarının daha doğmadan hastane oadalrı hediyeliklerle dolu olmalı süsülenmeli evde odalrı hazır olmalı mevlütünde en pahalı hediyelik süler alınmalı şehzade yada prenses kıyafetleri giymeli bu arada markalı kıyafet en pahalı hastanede aylık rutin kontrolde olmalı çünkü senin çocuğun çok önemli bunlar olmazsa ne anlamı var çok üzülebilirsin konu sahibi lafım sana arkadaşım başkada kimseye cevap yazıp muhatap alamam seni bu gibi maddii eksiklikler üzecekse çocuk yapmayı düşünmemelisin haklılarr

Siz çok yanlış yerden bakmışsınız yazdıklarıma.
Doktor olup, tıp kazanmakla benim dediklerimin ilgisi yok, hele ki köylü diye komşunuzu hakir gören sokağınızı hiç anlamadım, çok saçma buldum ve kınadım, hepimizin bir ucu köyde.
Fakirler ölsün, yaşamasın demişiz gibi tavır takınmışsınız. Benim henüz çocuğum yok, umarım birgün Allah bana da nasip eder ama ben düşünüyorum açıkçası, hemen karar veremiyorum.
Hepimiz çocuğumuz için en iyisini, şartların en sağlıklısını oluşturmak isteriz sonuçta.Ama bunu oluşturacak olan biziz, çalışmayana, tembellik edene Alah rızkını verir düşüncesini doğru bulmuyorum.
Tamam ilk etapta verir çocuğun besini annesin memesinde hazır, ama o çocuk ömür boyu anne sütüyle beslenmeyecek.
Büyüyecek, kreşe, okula başlayacak, aklı elverip, yaşıtlarıyla kendini karşılaştırmaya başlayacak, bunun eğitimi, okulu herşeyi var.
Önceki yazdığım yorumdaki kuru ekmek, bal kaymak benzetmesi sembolikti yani ben asıl bunlardan bahsediyorum.O yüzden bunu tarhanayla, balık yağıyla çürütmek yanlış olur.
Yine de herkesin kendi fikri tabi saygı duyarım, konu sahibi sormuş hepimiz düşüncelerimizi paylaşıyoruz neticede herkes kendi doğrularını uygular.

Aynen oyle haklisiniz. Dediginiz gibi herseyini luks istiyor bizim milletimiz.

Aman zaten Doğana kadar dokuz ay geçiyor koca bir zaman dokuz aya kadar her şey yoluna girer bebek riskiyla gelir dusunmeyin
9 aya kadar neler degisir neden dediginiz gibi kendimizi toplamamiz sadece 1 kac ayi bulucak zaten.

Cok mantikli konusmussunuz tesekkur ediyorum.

Aynen oyle benim esim calismam etmem demiyorki sadece dediginiz gibi isi yorucu olmayan ve hakki verilen bir is istiyor ki suandada calisiyor zaten ben calismam drmiyor zaten.

Ben hicbir zaman boyle bir luks istemedim. Boyle bir luks icerisindede yasamadim kuru ekmek dedim huzur dedim. Cocugumu elbette kimseye muhtac etmek istemem evet ama bu kadar luksude isteyecek birisi degilim.. 700 milyonluk mont giysem ne olur giymesem ne olur giydirsem ne olur giydirmesem ne olur simdiye kadar bir tane orijinal ayakkabi mont vs. Giymedim , giymekte istemedim Fakir bir aileden geldim evet luks bir aileyede gelin gitmedim. Neysem o oldum. Luks bize gore degil sadece istedigimiz cocugumuz ac olmasin. Giysisi kiyafeti olsun gerisi cokta onemli degil . Butcemiz neye yetiyorsa onu yapabilcek durumdayiz cok sukur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…