- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
sen 'benim eşim devamlı şikayet ediyor' ' 4 ay iş bulamadı, buldıugu bu işten de rahatsız, 4 ayda iş bulamazmıydı' gibi cumlarler yazdn.. ben yazdıklarımı buna istinaden yazdım.Ayrilmak mi siz iyimisiniz ? Esimi tabiki sevdigim icin evlendim seven sevilen insanlar elbette ister bir cocugu olsun ama istedigi gibi bir is bulamayip yorucu bir iste calismani bende istemem tabiki. Ama esim is bulamiyor calismiyor diyede bir kere ayrilmayi dusunmedim.. Bu bencillik bana göre. Sonucta beni alsin bana baksin diye evlenmedim. Sevdigim icin evlendim iyi gunde kotu gunde dedik.cocuk icin soylediklerinize hak veriyorum ama sizin esiniz calismayip veyahut istedigi gibi is bulamayip sevmedigi yorucu ve agir iste calisip cikmak isterse ayrilmayi mi dusunurdunuz diye de merak etmekteyim..
Sizin dusunceniz saygi duyarim.sen 'benim eşim devamlı şikayet ediyor' ' 4 ay iş bulamadı, buldıugu bu işten de rahatsız, 4 ayda iş bulamazmıydı' gibi cumlarler yazdn.. ben yazdıklarımı buna istinaden yazdım.
eger bir adam sürekli 1 ay calışıp 2 ay yatıyorsa ( su an iş bulmak zaten zorlu- ama evini gecindirecek adam taş taşır gene eve ekmek getirir o ayrı ) orada sorun var.
benim kocam -ben calışırken her zorluga gögüs gererken - SÜREKLİ sırf iş ona agır geliyor diye işten cıkıyorsa ( hastalıgı yoksa )
ben ona uzaktan bir bakarım.. sen acaba ne işe yarıyorsun derim. ve cocuk yapmam. hatta bir zaman koyarım. bu süreçte gene aynı ise ayrılırım.
Cok sagolun dedigim gibi bir kac aya borcumuz bitecek zaten :)Bebek haZırlığı gerçekten masraflı borcun içinde birde bebek işi çıkması sizi strese sokabilir. En basit bi pijama takımı bile 30 tl ve bunlardan bir sürü Laz'ım oluyorhakkınızda hayırlısı olsun
İşte bu düşünce yüzünden bir sürü bakımsız zavallı çocuk var biri de bu gidişle benim oglum. Eşim isinde yükselmeyi istemiyor zam mam umrunda degil çocuk rizki nerden bulacak ? Ama konuşurken o da çocuk bereketiyle gelir diyor oysa Allah bu dünyada din ayrımı yapmadan ancak calisana veririm derken o ne özgüven ocanım bebişler rızkıyla gelir, onu kucağına aldığında o mis kokusunu içine çekince keşke daha önceden yaşasaymışım bu duyguları diyeceksin
iyi bi kadin doğumcuya bi git bakalim hormonlarina filan baktir (adetin 2.,3. veya 4. günü lh, fsh, e2, prolaktin, tsh bakiyorlar), bi ultrason baksin sıkıntılı bi durumun var mi diye. yoksa bi kac ay beklersin bu arada folil asit içer, spor yapar, dengeli beslenir hamilelige hazir hale gelirsin. korkutmak gibi olmasin ama bazen ha deyince de hamile kalinamiyor bazen aylarca ugrastiriyor bunlari da düşün. insallah dogru zamanda hamile kalirsinMerhaba arkadaslar
Bi bebegimiz olsun cok istiyoruz ama korkuyorum. Suan maddi acidanda iyi durumda degiliz. Esim daha yeni ise girebildi. Eminim bi bebegimiz olsa kv ve kp hicbirseyini eksik etmezler Allah razi olsun ama korkuyorum. Dogum yapamam diye. Veya bir aksilik olurda esim isten cikarilirsa diye borclarimizda var ama bir yandanda cok istiyoruz ne yapacagimi bilmiyorum l. Tavsiyelerinize ihtiyacim var .simdiden hepinize tesekkur ederim..
Bi kac ay daha bekleyecegim borc bitene kadar.demekki daha zamani var, cocugu da dusunmek zorundasiniz...
biraz daha beklemekte yarar var bence...
Amin saol canim tavsiyen icin.iyi bi kadin doğumcuya bi git bakalim hormonlarina filan baktir (adetin 2.,3. veya 4. günü lh, fsh, e2, prolaktin, tsh bakiyorlar), bi ultrason baksin sıkıntılı bi durumun var mi diye. yoksa bi kac ay beklersin bu arada folil asit içer, spor yapar, dengeli beslenir hamilelige hazir hale gelirsin. korkutmak gibi olmasin ama bazen ha deyince de hamile kalinamiyor bazen aylarca ugrastiriyor bunlari da düşün. insallah dogru zamanda hamile kalirsin
Allah razi olsun kiz karfesin gibi gordugun icin bekleyecegim biraz daha cok sagolun.Esinin is durumuna bakacak olursak en azından borcunuz bitsin bunu bekle derim.
Ben evlendikten 1 ay sonra plansiz bir sekilde hamile kaldim ve benim esimde is sorunu yasadi. Tabi hic bosta durmadi ama duzensizlik vardi bu nedenle odemelerimiz ust uste geldi haliyle. Son care yatirim amacli sakladigim takilarimi bozdurmak zorunda kaldik.
Ve şunu asla unutma insan oğlu çiğ süt emmis. Asla kv ve kp'ne güvenerek cocuk işine kalkışma. Başlarda heves edip eksiği gedigini alırlar. Sonra sürekli yük onlara binince sikayete baslarlar. Ee bezi mamayi her türlü eksiği eşine degilde kpye söyleyince seninde zoruna gitmeye baslar.
Sana bir kız kardeşinmisim gibi tavsiye veriyorum. Bebek olayı sadece maneviyattan ibaret değil. İşin maddi boyutu yani bebeğine istedigini heves ettigini alamadigin zaman emin ol kafaya daha cok takicaksin.
O yüzden maddiyatinizi biraz oturtana kadar kesinlikle acele etme derim.
Ooo böyle bir adamı baba yapmak neden peki ?Bu girdigi iste bile ben onu yapamam ben bunu yapamam diyor. Ay sonu olsun konusucam patronla diyor sıkıntıya gelemiyor. Kv kp cok istiyor suan Allah biliyor bende istiyorum bebegimiz olsun ama durum ortada nasil guvenebilirim ki esime.
Iyi de yaşınız daha 23 hani biraz ileri olsa yaşım geçmesin dersiniz anlarım da çok genç bi yas yani.23 yasindayim canim 10 aylik evliyim ve calisiyorum. Her konuda yardim ediyor bana ama bu is konusunda cok sikinti yasiyorum esimle. Sorumsuz..
Ya birşey sorcam ama yanlış anlaşılırım diye cekiniyorum.Bak kendi kendine cevap buldun bile. Adam sıkıya gelemiyor belli ki. Bence ertele bebek yapmayı önce iş sorumluluğunun ne demek olduğunu öğrensn. Yoksa çok başn ağrır benden demesi. Öyle kv kp anne gibi kişilerle olacak iş değil bu çocuk meselesi. Bir alırlar iki alırlar sonra hani bunun babası derler ki haklılar da. Çocuk masrafını saymaya kalksam koca bir liste olur.
Aynen kardeşim katılıyorum masraf okula başlayınca oluyor esas bez tutsa tutsa nekadar tutacak mama nekadar tutacak ben 2. çocugumu büyütüyorum insanlar abartmadan seviyor bu Masraf konusunuYa birşey sorcam ama yanlış anlaşılırım diye cekiniyorum.
Ben cidden o koca listeyi merak ediyorum. Bizim durumumuz süper değil.
Oğlumunda hani etiydi yumurtasıydı meyvesiydi hiç eksik olmaz. Ama öyle aman aman bi masraf göremiyorum.
Böyle yazılınca biz birşeyi eksik mi yapıyoruz diyorum.
Kendimden şüphe ediyorum. Tabi ki maddiyat oturmadan, hele ki iş seçen bir eş varken olmaz ama aşırı masraflı da değil sanki sağlıklı olunca.
Oğlum şuan 11 aylık. Ya biz eksik yapıyoruz bişeyleri yada kıyafeti falan uygun mu alıyoruz ondan mı bilemedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?