Bebek yapmayi dusunuyoruz ama...

Ted1li

Hiç Kimsenin Acısı Seninkinden Az Değil..
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2017
412
1.730
28
Merhaba arkadaslar

Bi bebegimiz olsun cok istiyoruz ama korkuyorum. Suan maddi acidanda iyi durumda degiliz. Esim daha yeni ise girebildi. Eminim bi bebegimiz olsa kv ve kp hicbirseyini eksik etmezler Allah razi olsun ama korkuyorum. Dogum yapamam diye. Veya bir aksilik olurda esim isten cikarilirsa diye borclarimizda var ama bir yandanda cok istiyoruz ne yapacagimi bilmiyorum l. Tavsiyelerinize ihtiyacim var .simdiden hepinize tesekkur ederim..

Esinin isten cikarilmasi normal sartlarda cok problem olmaz bir isten cikar birine girer, gecici bir is bulur vs sonucta cocuk sahibi olan herkesin yati kati yok ama borc varsa bekle derim. Bazi erkekler borc altindayken cok strese girebiliyor ve cevresindekileri de etkileyebiliyor normal olarak. Isin bir de maddi boyutu var tabi.

Benim esimde o yok iste 4 ay evde kaldi 4 ayda bir insan is bulamazmi ? 4 ay boyunca evin butun gecimiyle ve kirayla ben ilgilendim aslinda en buyuk korkumda bu.

Borç varken bebek yapmak zor olur çünkü cidden masraflı iş çocuk yapmak. Braz daha bekleyin bence. Eşinin işi otursun borclar biraz hafiflemiş olur.
Bu girdigi iste bile ben onu yapamam ben bunu yapamam diyor. Ay sonu olsun konusucam patronla diyor sıkıntıya gelemiyor. Kv kp cok istiyor suan Allah biliyor bende istiyorum bebegimiz olsun ama durum ortada nasil guvenebilirim ki esime.

Benim esimde o yok iste 4 ay evde kaldi 4 ayda bir insan is bulamazmi ? 4 ay boyunca evin butun gecimiyle ve kirayla ben ilgilendim aslinda en buyuk korkumda bu.
Günaydın.
Kusura bakmayın ama ben bu karakterdeki adamı baba yapmam.
Bile bile günahsız bir bebeği sıkıntıya sokmam.

Bende oyle dusundum ama bir yandanda dedigim gibi cok istiyoruz
Amin canim Allah razi olsun.

Zaten su an isteseniz hemen hamilr kalmazsiniz. Ama biraz geciktirin. Esin zaten ise yeni girmis. Borclar nasil odeniyor sistem nasil isliyor görün once. Cocuk kismetiyle gelir dogru evet ama gokten bebek bezi inmeyecek :) emin olduktan sonra girisin. Hem esinin ailesi de destekmis. Ne güzel. Sorun olmaz. Ama alelacele yapmayin derim. Hazirliga basla sen. Doktora got folik asit basla gerekiyosa. Kan degerlerine baktir. Vucudunu hazirla. Planli git.

Biraz bekleyin önünüzü görün hatta mümkünse bebek için ufak tefek birikim yapmaya çalışın.kolay değil çocuk çok masraflı oluyor bence biraz ertelemekte fayda var sizin için

Bu girdigi iste bile ben onu yapamam ben bunu yapamam diyor. Ay sonu olsun konusucam patronla diyor sıkıntıya gelemiyor. Kv kp cok istiyor suan Allah biliyor bende istiyorum bebegimiz olsun ama durum ortada nasil guvenebilirim ki esime.
Bak kendi kendine cevap buldun bile. Adam sıkıya gelemiyor belli ki. Bence ertele bebek yapmayı önce iş sorumluluğunun ne demek olduğunu öğrensn. Yoksa çok başn ağrır benden demesi. Öyle kv kp anne gibi kişilerle olacak iş değil bu çocuk meselesi. Bir alırlar iki alırlar sonra hani bunun babası derler ki haklılar da. Çocuk masrafını saymaya kalksam koca bir liste olur.

Canim yasin kac bilmiyorum ama o zaman biraz daha bekle esinin karakteri ve evliliginiz biraz daha otursun. Oturmamis evlilige bebek cok daha buyuk problemler getiriyor. Bebegin olduguna sevinirsin yine elbet ama derdin tasan da katlanir hele calisiyorsan cok yipranirsin bu surecte is, ev, bebek ucgeninde.

Dogru soyluyorsun. Bilmiyorum caresizlige dustum hemde cok. Kendiside biliyor cok istedigimi ve kendiside istiyor. Ama bir caba goremiyorum. O cocugu dunyaya getirip herseyden mahrum edemem ben.

Şuan ki çocuk isteğin hamile kaldıktan sonra hiç bir şeyini eksik etmek istememek herşeyi almak heveslenmek vs. daha fazla bir istek olucak .
Ve bu durumda bunları gerçekleştiremezsen dahada üzülüceksin herşeyin bir zamanı vardır kv ve kp güvenerek çocuk yapılmaz .
Sırf hamile kalmakla bitmiyor kontrolleri var doğumu var eksikleri ihtiyaçları varda var bekle ve biraz olsun düzenini kur derim .

Dogru soyluyorsun. Bilmiyorum caresizlige dustum hemde cok. Kendiside biliyor cok istedigimi ve kendiside istiyor. Ama bir caba goremiyorum. O cocugu dunyaya getirip herseyden mahrum edemem ben.
Kaç yıldır evlisiniz ?

Canim 2017 yilinda kv kp cok bebek istiyor gibi seyler duymayalim artik. Onlarin istemesiyle olacak is degil. Kapilar kapaninca cekirdek aile kendi sıkıntısıyla kaliyor. Hic guvenme hele uzun vadede.

23 yasindayim canim 10 aylik evliyim ve calisiyorum. Her konuda yardim ediyor bana ama bu is konusunda cok sikinti yasiyorum esimle. Sorumsuz..

Canim 2017 yilinda kv kp cok bebek istiyor gibi seyler duymayalim artik. Onlarin istemesiyle olacak is degil. Kapilar kapaninca cekirdek aile kendi sıkıntısıyla kaliyor. Hic guvenme hele uzun vadede.
Aynen dediginiz gibi dogru soyluyorsunuz.

Günaydın.
Kusura bakmayın ama ben bu karakterdeki adamı baba yapmam.
Bile bile günahsız bir bebeği sıkıntıya sokmam.
Haklisiniz benimde tereddutum bundandi . Oyuzden fikir almak istedim sizdn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…