• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek yapmayi dusunuyoruz ama...

Ay

Aynen kardeşim katılıyorum masraf okula başlayınca oluyor esas bez tutsa tutsa nekadar tutacak mama nekadar tutacak ben 2. çocugumu büyütüyorum insanlar abartmadan seviyor bu Masraf konusunu
Bende aynı şeyi düşünüyorum. Asıl masraf okul olur, eğitimi olur.
Yoksa üst baş bez ne tutuyor ki. He 100 liraya da kıyafet var 5 liraya da.
Zaten tas catlasa kaç ay giyiyor pahalı almak saçmalık ötesi.
Hergün kıyma yesin, her gün muz yesin, yumurta yesin. Aylık ne tutuyor..
Ki dediğim gibi biz dar gelirli bile sayılabilecek bir aileyiz.
Bize bile çok gelmiyor tabi şimdilik.

Sen istiyorsun da allah verecek mi acaba ?yok ise yeni başladı geç bunları her çocuk rizkiyla doğar bu gerçekten doğru bir arkadaş gökten bebek bezi yagmiyormus demiş ama bir ayda bir çocuk taş patlasin 100 tllik bez kirletiyor çocuk masrafı bukadar abartmadan yaa hele ilk 6 ay sadece anne sütü alırsa 150 tl yi geçmez oda ıslak mendil ile
Valla ben ilk 3 ay pamuk ve suyla sildim. Parasından değildi, sağlıklı olduğu için.
Şimdi çok şeye özeniliyor. İhtiyaçlar sonsuz gibi gösteriliyor ama değil..

Bende aynı şeyi düşünüyorum. Asıl masraf okul olur, eğitimi olur.
Yoksa üst baş bez ne tutuyor ki. He 100 liraya da kıyafet var 5 liraya da.
Zaten tas catlasa kaç ay giyiyor pahalı almak saçmalık ötesi.
Hergün kıyma yesin, her gün muz yesin, yumurta yesin. Aylık ne tutuyor..
Ki dediğim gibi biz dar gelirli bile sayılabilecek bir aileyiz.
Bize bile çok gelmiyor tabi şimdilik.
Canim bende orta gelirliyim 2 çocuk buyuttum 1 yaşına kadar dikkat ettim kemik suyu filan ama sonra ben ne yiyor sam oda onu yedi. Dediğin gibi durumum var diye hiç bir zaman pahali alıp giydirmedim öyleki seneye giyecek kışlık mont unu bu kış tan aldım yarı fiyatına sen tasarrufu bildikten sonra gerisi boş

Çocuk çok güzel bir şey gerçekten bunu istiyor olmanızı anlarım. Çünkü doğamız gereği bu duygu bizi hep yokluyor. Ben ki iki çocuk annesiyim hala bir bebek gördüğüm de deliriyorum sevmek için. Ama ama ama hayat şartları çok değişti maalesef . Diğer arkadaşlara katılıyorum tabiki de bezi maması ayrı masraf ,kılık kıyafeti ayrı masraf, heleki birde büyüyüp aklı başına geldi mi asıl mesele orda başlıyor kresi bakıcısı ,onun var benim yoklar , sicim gibi gözyaşları içinde sanki hiç oyuncağı yokmuş gibi tepinmeler. Temel ihtiyaçları dışında çok çok farklı istek ve ihtiyaçları oluyor ne var ki demeyin inanın mutfak masrafından daha fazla onları memnun etmeye para harcıyor insan. Bekleyin biraz hem öyle bir kaç ay değil bir kaç yıl bekleyin. 2 5 de düşünseniz 26 da dogurursunuz zaten . Şartlarınız çok iyi değilse lütfen olgunlaşmasıni bekleyin. Bu arada kk kadınları sizi tebrik ediyorum mantıklı konuşmalarınız dan dolayı.

dayanamadım tüm yorumları okumaya çocuk rızkıyla geliyo canım bunun aksini idda edenin inancından şüphe ederim
heleki sen çalışıyosun eee korkun ne heleki ilgili bi aile var arkanda korkun neden heleji çocuk gibi büyük bi yaşama sebebini nası ertelersin senin şunu sorgulaman lazım eşinle mutlumusun 10 sen sonrada mutlu olma olasılığınızı görüyormusun ?
benimde eşim ben hamileyken 5 ay işsiz kaldı herkes dedi bana stres yapma çocuk rızkıyla gelir sabret diye doğuma aylar kala 5 ayda 1 kere bile iş görüşmesine dahi gidemeyen eşime 1 haftada 5 yerden haber geldi evimizi aldık arabamızıda aldık evt kızımız rızkıyla kısmetiyle geldi borç bitmiyo gelecek kaygısı iş korkusu hiç bitmiyo özel sektördeyiz hepimiz sonuçta yarın çıkışımız verilebilir
Evet cocuk rızkıyla geliyor ama nasıl.
Çevremde tanıdığım bir çift var. Adamın hiç bir zaman düzenli bir işi olmadı. Kanunen de sorunlu bir adam. Hapse girdi çıktı, cocuklar kadın perperişan oldular. Değil adamın ailesi kadının ailesi bıle tam olarak sahip cıkmadı. Hapis suresi 2 yıldı ve kadının calışması için çocukların bakılması gerekiyordu. Kadının annesi hergün binbir psikolojik baskı ile çocuklara baktı, bu süre zarfında bu hiç calışmamış kadın 13 14 saat 40 liraya bulaşık yıkadı hem de yevmiye gitmesin diye hiç izin yapmadı. İşverenler kadının çaresizliğinden yararlandı.
Gelelim çocuklara. Hapis durumları olmadan önce de refah için de yaşamıyorlardı tabi ki. Bu insanlar da rızkıyla gelir düşüncesi ile yaptılar bu üç küçük günahsız kızı.
Halleri her zaman o kadar içler acısı ki arada birşeyler yapsak erzak götürsekte nereye kadar. Herşeyden mahrumlar, hani görmemiş derler ya gerçekten bu çocuklar hiçbirseyi görmedi. Basit bir bisküvi pastası çıkardım önlerine üç cocuk koca tepsiyi yedi taki küçük olan kusana kadar.
Soruyorum 5 yasında küçük zayıf bir kız yedi milföy böreği yer mi? Tabi ki sabah akşam makarna çorba yerse yer.

İyilikler söylenmez ya durumun vehameti belli olsun diye anlatıyorum. Bir erzak alışverişi yaptım evlerine gittim. Zili çaldım cocuklar dısardan görünce annesi geldi sandılar, bes yasında olanın tepkisi, aaa annem geldi hem de eli kolu dolu geldi. Beş yasında cocuk annesini elinde poşetlerle görünce bu tepkiyi mi verir.

Bir gün bizdekiler, sofra hazırlıyorum buzdolabını actım masumun dediği, aaa abla dolabınız agzına kadar dolu. Ki daha pazara çıkamamısım birkaç parca erzak vardı dolapta. Bu kadar yoksunluk bu kadar madurluk yani. Oyuncağı gectim, çocuklarını yediremeyen ana baba.

13yasında olanla yolda karsılastım bırgun, baktım ayakkabı bagcık kenarlarından bir cm acılmıs neredeyse. Resmen ayakkabı ıkı numara küçük cocugun ayağına, diyor ki babam tamir ettirecekmiş abla. Tamir yarar mı buna diyemedim. Çocuk resmen acı cekiyor gibiydi içinde. Ama işte elden herzaman yardım gelmiyor ki.
İşte bu Çocuklar da rızkıyla gelir diye doğmasına sebep olunan çocuklar.
Madur, muhtaç ve resmen aç. Belki patates makarna ile karınları doyuyor ama besleniyorlar mı peki. Doymuş mu oluyorlar. Yeni ergenliğe girmiş sabi arkadaslarının yanında nasıl bir eziklik yasıyor içinde ne fırtınalar kopuyor duyan var mı.
Yani bunları anlatıyorum niye kimse rızkıyla gelir diye kendi istekleri için masumları ziyan etme hakkına sahip değil. Allah o rızığı çalışmayana iş seçene vermiyor. Rızık var Rızık var. Çocuklara o magduryeti yasatmaya kimsenin hakkı yok. O çocuklar kendileri istemedi bu acımasız dünyaya gelmeyi. bakamayacağın, maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını karşılayamayacağın cocugu yapmayacaksın.

Çocuğum doğduğundan beri çok şükür hiç bir eksiği olmadı. Ancak kızıma yetse bile ben yetinemiyorum. Herşeyin en güzeli olsun en pahalisi olsun en en en olsun herşey istiyorum. Lüks merakı olan bir insan da değilimdir. Pazardan giyinen aldığını başka bi yerde 5lira ucuza görürse uykulari kaçan bi kadınım yani. Ama iş çocuğuna gelince öyle olmuyor gözün kalıyor herşeyde. Aklım çıkıyor bişeyden mahrum kalacak diye. Hiç tahmin etmezdim anne olmadan önce bu kadar abartılı yaşayacağımı bu duyguları. Hal böyleyken borcum varsa bide kocam ben sevmedim bu işi yaa diye zırt pırt işten çıkarsa veya benim kızım kocamın keyfi için herhangi bir şeyden mahrum kalırsa. Ben o kocayı çiğ çiğ yerim çok net. Akıl veremem sana ancak kendimden örnek verebilirim. O yüzden diyorum ki ben olsam yapardım çocuk bir şekilde büyür ama yıpranırdım. eğer sorumsuz davranırsa kocamida evliliğimide çok yıpranırdım. Ama yinede yapardım yine de yapardım asla anne oldum diye pişman olmazdim.
Cok tesekkur ederim beni aydinlattiginiz icin.

"Dogum yapamam korkuyorum" annelik boyle bısey degıl erteleyın sız.
Belkide suan annelik hissi olmadigindan icerimde
bu yuzden boyle dusunuyor olamaz miyim ? Ne kadar yargilayacisiniz belki bebegim karnima dustugu anda daha farkli seyler dusunucem ? Yapmayin Allah askina burda insanlari terslemek adina sacma sapan seyler yazmayin. Ertelesim diyelik bu dusuncem degisene kadar mi bekleyeyim veya soyle soyliyim hanginiz anladiniz daha hamile kalmadan annenizin degerini bu kadar fazla. Suan bir anne degilim suan karnimda bir bebegimde yok bu sekilde dusunmem gayet normal degil mi ?

Buradaki arkadaslar oyle urkuttuki beni bu sekilde beni cesaretlendirebilecek sadece 1 kac kisi cikti bende bu kanidaydim. Ama cok sert tepkiler bile aldim bu konuda. Esimle mutluyum huzurluyum sukurler olsun borcta bir kac aya bitecek Allahin izniyle bir dahaki ay doktora gidip baslamak istiyorum bu cocuk konusunda...
Zaten istesen de zirt diye çocuk olmuyor ben iki senedir deniyorum inşallah sen ve de öyle durum olmaz canım

Merhaba arkadaslar

Bi bebegimiz olsun cok istiyoruz ama korkuyorum. Suan maddi acidanda iyi durumda degiliz. Esim daha yeni ise girebildi. Eminim bi bebegimiz olsa kv ve kp hicbirseyini eksik etmezler Allah razi olsun ama korkuyorum. Dogum yapamam diye. Veya bir aksilik olurda esim isten cikarilirsa diye borclarimizda var ama bir yandanda cok istiyoruz ne yapacagimi bilmiyorum l. Tavsiyelerinize ihtiyacim var .simdiden hepinize tesekkur ederim..
Bir sene daha beklemeni tavsiye ederim .kimseye güvenip çocuk yapma . Bugün can ciğer oldukların yarın ciğerinin peşine düşerler . Maddi sıkıntılar ve bebek bir arada olunca sorunlar daha büyük görünüyor.

Maddi sıkıntılar bir tarafa belki yanlış anlamisimdir ama sen psikolojik olarakta tam hazır değilsin gibi ( çocuk büyütmek kolay değil kendini gerçekten nezaman hazır hissedersiniz ozaman başla çalışmalara çünkü annelik dışarıdan go rundugu gibi kolay değil bunun sabahlara kadar uykusuz kalmak var lohusa lik depresyonu var .varda var yani insan gerçekten hazır olmazsa çok zor bunlar canım

Bir sene daha beklemeni tavsiye ederim .kimseye güvenip çocuk yapma . Bugün can ciğer oldukların yarın ciğerinin peşine düşerler . Maddi sıkıntılar ve bebek bir arada olunca sorunlar daha büyük görünüyor.
Kimseye guvendigim yok . Bir kac ay daha beklemyi dusunuyorum en azindan borclar bitene kadar canim.

Maddi sıkıntılar bir tarafa belki yanlış anlamisimdir ama sen psikolojik olarakta tam hazır değilsin gibi ( çocuk büyütmek kolay değil kendini gerçekten nezaman hazır hissedersiniz ozaman başla çalışmalara çünkü annelik dışarıdan go rundugu gibi kolay değil bunun sabahlara kadar uykusuz kalmak var lohusa lik depresyonu var .varda var yani insan gerçekten hazır olmazsa çok zor bunlar canım
Cocuk bakimi ile ilgili hic bir aikinti yasayacagimi dusunmuyorum. Teyzemlerin cocugu elimde buyudu tecrubeliyim bebek konusunda benim tek sikintim maddiyat suan canim.

Bu çocuk çok masraflı düşüncesine bir arkadaşım şiddetle karşı çıkıyor.

Önce emiyor zaten, bezi mi masraf?
Beşiği mi masraf?
Kıyafeti mi?

Her şeyin en süperinden, en pahalısından almayıver.
Hiç de çok masraf değil.

Masraf diyenler her şeyde gözü kalıp fazla fazla almak isteyenler diyor.

Okul başlayana kadar bu böyle.
Okula kadar da insan kendini toplar, birikim yapar köşeye evladı için.

Durum düzelsin diye yaş geçiyor, istiyorum dediğinde de çocuk hemen olmuyor..

Bunları dinleyince hak veriyor insan ama yine de düşünüyorum.
Kuru ekmekle de çocuk büyür balla kaymakla da..

İnsan her şeyin en güzelini istiyor bu zamanda..

Hayırlısı..

Aman zaten Doğana kadar dokuz ay geçiyor koca bir zaman dokuz aya kadar her şey yoluna girer bebek riskiyla gelir dusunmeyin

Back