dayanamadım tüm yorumları okumaya çocuk rızkıyla geliyo canım bunun aksini idda edenin inancından şüphe ederim
heleki sen çalışıyosun eee korkun ne heleki ilgili bi aile var arkanda korkun neden heleji çocuk gibi büyük bi yaşama sebebini nası ertelersin senin şunu sorgulaman lazım eşinle mutlumusun 10 sen sonrada mutlu olma olasılığınızı görüyormusun ?
benimde eşim ben hamileyken 5 ay işsiz kaldı herkes dedi bana stres yapma çocuk rızkıyla gelir sabret diye doğuma aylar kala 5 ayda 1 kere bile iş görüşmesine dahi gidemeyen eşime 1 haftada 5 yerden haber geldi evimizi aldık arabamızıda aldık evt kızımız rızkıyla kısmetiyle geldi borç bitmiyo gelecek kaygısı iş korkusu hiç bitmiyo özel sektördeyiz hepimiz sonuçta yarın çıkışımız verilebilir
Evet cocuk rızkıyla geliyor ama nasıl.
Çevremde tanıdığım bir çift var. Adamın hiç bir zaman düzenli bir işi olmadı. Kanunen de sorunlu bir adam. Hapse girdi çıktı, cocuklar kadın perperişan oldular. Değil adamın ailesi kadının ailesi bıle tam olarak sahip cıkmadı. Hapis suresi 2 yıldı ve kadının calışması için çocukların bakılması gerekiyordu. Kadının annesi hergün binbir psikolojik baskı ile çocuklara baktı, bu süre zarfında bu hiç calışmamış kadın 13 14 saat 40 liraya bulaşık yıkadı hem de yevmiye gitmesin diye hiç izin yapmadı. İşverenler kadının çaresizliğinden yararlandı.
Gelelim çocuklara. Hapis durumları olmadan önce de refah için de yaşamıyorlardı tabi ki. Bu insanlar da rızkıyla gelir düşüncesi ile yaptılar bu üç küçük günahsız kızı.
Halleri her zaman o kadar içler acısı ki arada birşeyler yapsak erzak götürsekte nereye kadar. Herşeyden mahrumlar, hani görmemiş derler ya gerçekten bu çocuklar hiçbirseyi görmedi. Basit bir bisküvi pastası çıkardım önlerine üç cocuk koca tepsiyi yedi taki küçük olan kusana kadar.
Soruyorum 5 yasında küçük zayıf bir kız yedi milföy böreği yer mi? Tabi ki sabah akşam makarna çorba yerse yer.
İyilikler söylenmez ya durumun vehameti belli olsun diye anlatıyorum. Bir erzak alışverişi yaptım evlerine gittim. Zili çaldım cocuklar dısardan görünce annesi geldi sandılar, bes yasında olanın tepkisi, aaa annem geldi hem de eli kolu dolu geldi. Beş yasında cocuk annesini elinde poşetlerle görünce bu tepkiyi mi verir.
Bir gün bizdekiler, sofra hazırlıyorum buzdolabını actım masumun dediği, aaa abla dolabınız agzına kadar dolu. Ki daha pazara çıkamamısım birkaç parca erzak vardı dolapta. Bu kadar yoksunluk bu kadar madurluk yani. Oyuncağı gectim, çocuklarını yediremeyen ana baba.
13yasında olanla yolda karsılastım bırgun, baktım ayakkabı bagcık kenarlarından bir cm acılmıs neredeyse. Resmen ayakkabı ıkı numara küçük cocugun ayağına, diyor ki babam tamir ettirecekmiş abla. Tamir yarar mı buna diyemedim. Çocuk resmen acı cekiyor gibiydi içinde. Ama işte elden herzaman yardım gelmiyor ki.
İşte bu Çocuklar da rızkıyla gelir diye doğmasına sebep olunan çocuklar.
Madur, muhtaç ve resmen aç. Belki patates makarna ile karınları doyuyor ama besleniyorlar mı peki. Doymuş mu oluyorlar. Yeni ergenliğe girmiş sabi arkadaslarının yanında nasıl bir eziklik yasıyor içinde ne fırtınalar kopuyor duyan var mı.
Yani bunları anlatıyorum niye kimse rızkıyla gelir diye kendi istekleri için masumları ziyan etme hakkına sahip değil. Allah o rızığı çalışmayana iş seçene vermiyor. Rızık var Rızık var. Çocuklara o magduryeti yasatmaya kimsenin hakkı yok. O çocuklar kendileri istemedi bu acımasız dünyaya gelmeyi. bakamayacağın, maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını karşılayamayacağın cocugu yapmayacaksın.