- 21 Şubat 2022
- 1.776
- 2.765
-
- Konu Sahibi diblerabla
Bana dediği geçim derdi, psikolojim bozuk vs. Ailesiyle de sorunları var ama bunların hiç biri yeni dertler değil. Hepsi zaten vardı.Eşiniz neden böyle bir adama dönüştü kaynağını bulun hayatımız çok benzer bende ilk esimden bosandim suan ikinci evliligim bebek bekliyorum korkmuyor da degilim
Ben çalışıyordum bebek olunca çalışmaya ara verdim. Kendi işim var evden çalışıyordum. Eşimin işi oldukça rahat bir iş. Karışına yok. Gün içinde sürekli dışarıda. Yani tabii yoruluyor ama standart bir çalışanın 3’te 1’i kadar.Siz calismiyorsunuz anladigim kadariyla
Esiniz hem is eve gelince de cocugun sorumlulugu derken gerilmesi cok normal degil mi?
Çalışmıyorum şuan için. Çalışıyordum bebeğimden dolayı ara verdim. Eşimin işi bir çok insana göre rahat. O bebeğimize bakarken ben yan gelip yatmıyorum. Ev işleri, yemek, ütü, temizlik ne geliyorsa aklınıza yapıyorum. Bu düşüncede olan kadınları gerçekten anlamıyorum. Bebeğimleyken bu işleri yapamıyorum çünkü yürüme aşamasında asla durmuyor yerinde bıraksam bağırıyor ve düşecek ya da bir şeyleri tepesine yıkacak diye korkuyorum bırakamıyorum yalnız.Çalışıyor musunuz ? Çalışmadığınız halde bu kadar çocuğun sorumluluğunu bu kadar eşinize vermeniz hem bencillik hem yanlış. Ama çalışıyorsanız ayrı. Bu durumda bile bu kadar sorumluluk ağır gelmiş olabilir
Sonucta evden cikip yol cekip ise gidiyorBen çalışıyordum bebek olunca çalışmaya ara verdim. Kendi işim var evden çalışıyordum. Eşimin işi oldukça rahat bir iş. Karışına yok. Gün içinde sürekli dışarıda. Yani tabii yoruluyor ama standart bir çalışanın 3’te 1’i kadar.
Oğluma uyku eğitimi verdim. Yatıyorum yatağına 5-10 dk kadar pışpışlayınca poposuna uykuya dalıyor. Yani haldır huldur sallama vs yok. Yaptığı popo pışpışı oturduğu yerden.Sonucta evden cikip yol cekip ise gidiyor
Eve gelince yapacagi en fazla cocukla biraz oynamak olabilir hani
Sorumluluk onda olunca uyutmak da dahil, ister istemez gergin olur
Kendimden biliyorum
Esim cok yardimci oluyor isten gelince bebekle ilgileniyor ama diger tum is bende oldugu icin evde gergin olan benim mesela
Bir de ben de dediğiniz gibi diğer işleri yapıyorum ben de gergin olabilirim ama olmamak için direniyorum. Onunla olan ilişkime zarar gelmesin diye.Sonucta evden cikip yol cekip ise gidiyor
Kendimden biliyorum
Esim cok yardimci oluyor isten gelince bebekle ilgileniyor ama diger tum is bende oldugu icin evde gergin olan benim mesela
Amin sagolasiniz vallahi insan karşısında ki yüzünden çok daha fazla yoruluyor tükeniyorBana dediği geçim derdi, psikolojim bozuk vs. Ailesiyle de sorunları var ama bunların hiç biri yeni dertler değil. Hepsi zaten vardı.
Sağlıkla kavuşmak bebeğinize nasip olsun inşallah
Dilerim siz yaşamazsınızAmin sagolasiniz vallahi insan karşısında ki yüzünden çok daha fazla yoruluyor tükeniyor
Ben size işsizsiniz demiyorum ama önceliğiniz bebeğiniz olmalı. Temizlik ütü vesaire hepsi ikinci planda yettiği kadar.Çalışmıyorum şuan için. Çalışıyordum bebeğimden dolayı ara verdim. Eşimin işi bir çok insana göre rahat. O bebeğimize bakarken ben yan gelip yatmıyorum. Ev işleri, yemek, ütü, temizlik ne geliyorsa aklınıza yapıyorum. Bu düşüncede olan kadınları gerçekten anlamıyorum. Bebeğimleyken bu işleri yapamıyorum çünkü yürüme aşamasında asla durmuyor yerinde bıraksam bağırıyor ve düşecek ya da bir şeyleri tepesine yıkacak diye korkuyorum bırakamıyorum yalnız.
Ev hanımı olmak işsizlik demek değildir. İki hayatı da bilen bir kadın olarak yazıyorum.
Sonucta evden cikip yol cekip ise gidiyor
Kendimden biliyorum
Siz çocuğun bakımını babaya verdiğimi nereden çıkardınız? Çocuğun altını değiştirmek bütün yükü sırtlanmak mı demek? Çocuğun oyun oynaması babasıyla? Eşim sabah 7’de gidiyor işe akşam 7’de geliyor. Oğlum 8’de uyuyor en geç. Uyuması için popoya pışpış yeterli 5-10 dk kadar. Tüm gece uyuyor sabah 6.30’a kadar. Sabah yarım saatleri var yani. Eşim haftanın 6 günü çalışıyor 1 gün evde onda da evdeysek eğer altını değiştirip oyun oynatıyor bir de gün içinde 2 kere uyutuyor ve gece uykusuna yatırıyor.Ben size işsizsiniz demiyorum ama önceliğiniz bebeğiniz olmalı. Temizlik ütü vesaire hepsi ikinci planda yettiği kadar.
Çocuk bakmak zor ve yıpratıcı. Tahammül zorlayıcı. Anneler fıtratında bir merhametle,şefkatle vardır bu yüzden daha iyi bakar bebeğe. Evet baba yardım edecek anneye ama yardım edecek. Siz direk babaya vermişsiniz bakımı e tabi adam böyle olur o zaman bu halini kabul edeceksin.
Eşinin işi rahat olmasından bahsetmiyorum ben kadın ve erkek fıtratından bahsediyorum.
ha çocuk gelir 5-6 yaşına babayla tatile bile gitsin annesiz hiç problem değil. Mahkeme neden 0-5 yaşı çocuğu neredeyse her şartta anneye verir ?
Kolayınıza gelmiş bu durum şimdi ceremesini çekin madem
Kadinlarin kaderi mi desemEee?
Kadın mi gergin olsun o halde?
Dediğiniz gibi yüksek ihtimal bir taraf daha fazla yorulacak ve gergin olacak.
Bir çocuğu büyütmek kolay değil.
Bir taraf gergin olacak ise o erkek olsun aman pek de nazlılar..
Ben hem çalışıyorum, hem ev isi düşünüyorum hem çocuga bakiyorum. Evde olduğum zaman daha fazla olduğu için yükün çoğu bende.
Eşim evde olduğu süre içinde çocuğu uyutur, yedirmeye destek olur, eh az biraz oynatır. Arada bir günlerce katlayamadiğim çamaşırları katlar, dağılmış oyuncakları toplar ve dünyayı kurtardım sanır.
O işe giderken ne güzel işe gidiyor diye özendiğim oluyor. Huysuz, mizmiz ya da hasta günlerinde cocukla gün tamamlamak çok daha zor geliyor gözüme.
Elbette ses etmeye hakkım-hakkımız yok. Dünyaya getirdik en iyi şekilde bakacağız. Kendi keyfimizden ödün de vereceğiz.
Şımarıklık yapmasınlar boşuna.
Biz daha az yorulmuyoruz yani.
Bence başka derdi var.
Konu sahibinden gizlediği borç vs. Türü bir sey olabilir belki..
Çok teşekkür ederim anlatmak istediğim buydu.Eee?
Kadın mi gergin olsun o halde?
Dediğiniz gibi yüksek ihtimal bir taraf daha fazla yorulacak ve gergin olacak.
Bir çocuğu büyütmek kolay değil.
Bir taraf gergin olacak ise o erkek olsun aman pek de nazlılar..
Ben hem çalışıyorum, hem ev isi düşünüyorum hem çocuga bakiyorum. Evde olduğum zaman daha fazla olduğu için yükün çoğu bende.
Eşim evde olduğu süre içinde çocuğu uyutur, yedirmeye destek olur, eh az biraz oynatır. Arada bir günlerce katlayamadiğim çamaşırları katlar, dağılmış oyuncakları toplar ve dünyayı kurtardım sanır.
O işe giderken ne güzel işe gidiyor diye özendiğim oluyor. Huysuz, mizmiz ya da hasta günlerinde cocukla gün tamamlamak çok daha zor geliyor gözüme.
Elbette ses etmeye hakkım-hakkımız yok. Dünyaya getirdik en iyi şekilde bakacağız. Kendi keyfimizden ödün de vereceğiz.
Şımarıklık yapmasınlar boşuna.
Biz daha az yorulmuyoruz yani.
Bence başka derdi var.
Konu sahibinden gizlediği borç vs. Türü bir sey olabilir belki..
İnanın istediğim romantizm değil. Normal iki insan olabilmek aslında. Geçtim romantizmi. Bağırmasın azarlamasın gerginliğiyle enerjimi sömürmesin yeter.Kadinlarin kaderi mi desem
Calisiyor olsa ikisi de tabiki yapacak edecek derdim
Yine yapsin yardim etsin ama konu sahibi sikayetci adamin gerginliginden
Bizde de bazen esim yorgun geliyor cocuga bak sunlari halledeyim diyorum 25 dk sonra surati dusuyor ama bu benim umrumda olmuyor cunku zaten halim yok enerjim yok kocam surat asmis vs
Konu sahibi buna onem veriyor kocasi romantik olsun istiyor ondan dedim bende madem adam romantik olsun istiyor is yukunu hafifletsin duz mantik
Yoksa bi tane arkadasim var ona cok ozenirim kiz calismiyor kocasi eve gelip yemek yapiyor gece bebege mama hazirliyor uyutuyor kiz full uyuyor geziyor falan
Ben hic oyle olamadim cok da ozenirim hatta
Ama bebek buyutme doneminde hic kocamla aramizdaki romantizm azaldi diye uzulecek vaktim olmadi
Bebekten sonra asla eskisi gibi olmuyor bence yaİnanın istediğim romantizm değil. Normal iki insan olabilmek aslında. Geçtim romantizmi. Bağırmasın azarlamasın gerginliğiyle enerjimi sömürmesin yeter.