- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.360
-
- Konu Sahibi lightpinklady
oncelikle yapmaniz gereken sey evi guvenli hale getirmek , bebege kurallar koymak , bu yasta egitemezseniz sonra hic bas edemezsiniz ve bu gunlerinizi ararsinizDogru aslinda.. minderlerle falan cevreledim ama aşiyor minderleri. Kablolari prizleri sakladim ama bulup cikartti sakladigim seyleri kaldrirarak .. guvenli ortam yaratmam lazim..
Evet aynı fikirdeyim sizinle. Eltimin iki oğlu var. İkisi de ufak daha. Annelerinde çocuklar acayip şımarık ama bana gelince mum çünkü evin kurallarını biliyorlar. Onlarla ilk geldikleri gün konuştum. Evde kedim var. O bile be yapmaması gerektiğini biliyor. Şimdiki annelerin birçoğu fazla buldumcuk bence. Ayrıca şu var; sağdan soldan- özellikle de sosyal medyadan- öğrendikleri her şeyi doğru sanıp uygulamaya çalışıyorlar. Aaa x böyle demiş o zaman öyle yapalım. Halbuki alakası yok. Her uzmanın görüşü-Prof olsa bile- sorgulanmalıdır ve çocuğa uygun olan seçilmelidir. Çocuğa zarar vermeden onu disipline etmenin bir yolu yöntemi vardır ama bizim anneler ayyyyy o öyle demişşşşl, x in kitabını okudummm öyleee yazmışş diye diye bu hale getiriyorlar çocukları. Ben hakikaten merak ediyorum iş hayatında böyle premsss premseslerii kim pışpışlayacak? Merakla bekliyorum.Ne kadar guzel yazmissiniz. Yer yer size katiliyorum ama cocuklari bu denli zor yapan sanki bizim tavirlarimiz. Konu sahibinin yemegi mama sandalyesinde yedirememesi bana cok ilginc geldi. Sonucta hu aliskanligi cocuga siz kazandirirsiniz degil mi ?
Bu kadar doyumsuz bir nesli maalesef biz tetikliyoruz.Sonumuz hayrola.
Babasıyla durmuyor diye bir şey de yok. Sen nasıl ilgileniyorsan o da yaratıcılığını zorlayacak. Şundan hoşlanıyor boyle yap diye sen de yonlendirebilirsin eşini.Hah onu demeyi unutmusum.. babasiyla hiiicccccc hic durmuyor bebek. Bi benle durur.bi de dedesi yada teyzesiyle. Babasiyla durmuyo keske dursa
Bu kadar evde iş yapılamayacak ne var ben anlamadım yahu yani bulaşıklarınızı nasıl makineye bile yerleştiremiyorsunuz bir tarhana bile nasıl karıştramıyorsunuz herkesin çocuğu var hepsi hareketli yani. Böyle bu evde çocukta sağlıklı büyümez ki iş yaparken mama sandalyesinde falan yanınıza alın çocuğu yapın 2 gün mutfakta bulaşık kalması nedir 10 djk eşinize veremiyorsunuz çocuğu en önemlisi kablo fişlerle oynaması bir iş gelecek başına. Babasında durmuyor deyip hep siz alırsanız tabii ki babaya alışmaz madem bakmaya zamanınız yoktu düzgün korunsaydınız. Akşamları bir iki saat baba oyalasın uyuyun çocuk uyuyunca da tezinizi yazın. Gündüz de uyudukça azar azar işlerinizi yapın.
Aynen öyle. Ben akademisyenim ve çevrem de hep akademisyenler,öğretmenler ve doktorlardan oluşuyor genelde. Birçoğunun da çocuğu var ve hepsi bir şekilde hallediyor. Hem işi hem evi idare ediyorlar ki öğretmenlerde dahil hepsi 6 dan önce eve gelmiyorlar çünkü tam gün okullar burada. Biz de çocuk biraz da görev gibi yapılıyor. Bana da çocuk diye soran oluyor şimdi hamile kalsam biliyorum ki hem bana hem eşime hem çocuğa eziyet olacak o yüzden de erteliyorum.Bu kadar evde iş yapılamayacak ne var ben anlamadım yahu yani bulaşıklarınızı nasıl makineye bile yerleştiremiyorsunuz bir tarhana bile nasıl karıştramıyorsunuz herkesin çocuğu var hepsi hareketli yani. Böyle bu evde çocukta sağlıklı büyümez ki iş yaparken mama sandalyesinde falan yanınıza alın çocuğu yapın 2 gün mutfakta bulaşık kalması nedir 10 djk eşinize veremiyorsunuz çocuğu en önemlisi kablo fişlerle oynaması bir iş gelecek başına. Babasında durmuyor deyip hep siz alırsanız tabii ki babaya alışmaz madem bakmaya zamanınız yoktu düzgün korunsaydınız. Akşamları bir iki saat baba oyalasın uyuyun çocuk uyuyunca da tezinizi yazın. Gündüz de uyudukça azar azar işlerinizi yapın.
Böyle bilinçli ve zeki kadınları seviyorum. Maşallah annenize.Eskiyle şimdiyi kimse karşılaştırmasın komik oluyor. Zira şimdi her şey otomatik. Eskiden ne çamaşır makinası ne bulaşık makinası, ne fırın, ekmeği bile annem tandırda yaparmış. Ve benim annem çok pimpirikliymiş. Hayatta bizi ağlatmaz, komşuya akrabaya bırakmazmış. Ama bahçemiz olduğu için oyun olarak hadi bugün fasulye toplama oyunu oynuyoruz, hadi bugün domates toplama oyunu oynuyoruz der hem işini halledermiş hem de bizi gözünün önünden ayırmazmış. Abilerimi savunma sanatları kurslarına gönderir öğleden sonra gidip alırmış, ablamları da çeşitli kurslara gönderirmiş.
Annem abim okula gittiğinde oğlum eğitiminden geri kalmasın diye onunla okuma yazma öğrenmiş. Düzenli olarak okula gider sorarmış, akşamları da sürekli 7de yatırırdım hepinizi öyle alıştırdım derdi, sabah da beraber sabah namazında kalkardık, üstlerinizi asla kirli tutmazdım derdi. 80li yıllar bunlar.
Hiçbir teknolojinin olmadığı ve misafirin de çok olduğu bir zamandan bahsediyoruz. Ve 9 çocuk yetiştirmiş böyle. Maşallah. Yani eskiden sokağa atarlarmış bilmem neymiş hepsi boş. Öyle bir şey yok, anneme söylediğimde sen de bizi elimize ekmek verip sokağa mı atıyordun diye, öyle bir kızıyor ki bana, sizin her şeyiniz düzenliydi, sıkıldığınızda oturur sizle oynardım sonra işlerime devam ederdim. Asla sokağa bırakmazdım der.
Yani şimdi bizler çok nazlıyız. Çocuğa bi kere yemeği kendisinin yemesini öğretmemişiz bile. Daha ne bekliyoruz ki?
biz bu kadar simartilmadan buyumemize ragmen evlilikte cok zorlaniyoruz ben asil bu neslin evliligini merak ediyorum.Malum cok bencil yetistiriyoruz cocuklari..Evet aynı fikirdeyim sizinle. Eltimin iki oğlu var. İkisi de ufak daha. Annelerinde çocuklar acayip şımarık ama bana gelince mum çünkü evin kurallarını biliyorlar. Onlarla ilk geldikleri gün konuştum. Evde kedim var. O bile be yapmaması gerektiğini biliyor. Şimdiki annelerin birçoğu fazla buldumcuk bence. Ayrıca şu var; sağdan soldan- özellikle de sosyal medyadan- öğrendikleri her şeyi doğru sanıp uygulamaya çalışıyorlar. Aaa x böyle demiş o zaman öyle yapalım. Halbuki alakası yok. Her uzmanın görüşü-Prof olsa bile- sorgulanmalıdır ve çocuğa uygun olan seçilmelidir. Çocuğa zarar vermeden onu disipline etmenin bir yolu yöntemi vardır ama bizim anneler ayyyyy o öyle demişşşşl, x in kitabını okudummm öyleee yazmışş diye diye bu hale getiriyorlar çocukları. Ben hakikaten merak ediyorum iş hayatında böyle premsss premseslerii kim pışpışlayacak? Merakla bekliyorum.
Yazıldımı bilmiyorum ama teoride herşey çok kolaydir basittir ben de doğurmadan bunu asla yapmam şunu yapmam derdim ama doğduktan sonra öyle şeyler oldu ki söylediklerimi birer birer yuttum.Dogrudur. Tecrube etmedim bilemem. Ama su bir gercek bu benim icinde gecerli, buraya konu acan kisi olumlu /olumsuz yorumlara gögüs gerecek. Ben kotu bir sey demedim Aslina bakarsaniz sadece merak ettim
Mama sandalyesini sevmiyor diğer birşey yok dikkatini dağıtıp oturtmaya çalışın. Mama tepsisine koyun bakalım mıncıklayacağı bir yemek o an şarkı söyleyin birşey yapınSanirim yasina gore,isikli muzikli sesli oyuncaklari seviyor simdilik. Peluslarla yada bebeklerle bira daha buyudugunde oynayacak galiba.. bul tak kaplumbaga almistim parcalarini yemek isteyince kaldrdim sadece kaplumbagasi duruyor ortada,ona civciv fil falan bindirip suruyoruz bazen.. :)
Park yatagi yok. Bi bizim yatagin yaninda buyuk ahsap besigi var bir de tasinabilen hafid kucuk bi besigi vardi portatif. Ama kaldrdik onu 7.aydan sonra. Cunku tutunup kalkmalara calisiyordu ve besik de yuksek.
Park yatak olsa da ondan da cikmak icin cabalae ve cikamaynca aglar sanirim benim kizim. Mama sandalyesini sevmedigi gibi onda da durmak istemez. Oyun citi alsam acaba durur mu ki :/