Bebek sonrasi eşler hep mi böyle?Anlayissizlik...öfke patlamalari..kirginliklar..

Dogru aslinda.. minderlerle falan cevreledim ama aşiyor minderleri. Kablolari prizleri sakladim ama bulup cikartti sakladigim seyleri kaldrirarak .. guvenli ortam yaratmam lazim..
oncelikle yapmaniz gereken sey evi guvenli hale getirmek , bebege kurallar koymak , bu yasta egitemezseniz sonra hic bas edemezsiniz ve bu gunlerinizi ararsiniz

benim kizim da bazen mama sandalyesine oturmak istemiyor ama boyle bir hakki yok , kendini kasiyor sandalyeye oturmamak icin o an mutfak cekmecesinden ona zarar vermeyecek normalda oynamadigi birsey cikarip veroyorum onu incelerken oturuyor ( misal plastik yada tahta kepce kasik vs)
evde is yaparken yada kahve iceceksem de oyun citine koyuyorum , bazen oyniyor bazen deli gibi bagriniyor , bagirdiginda yine citin icine bi kac farkli sey koyuyorum mesela cantami cok merak ediyor agzi kapali sekilde cantami birakiyorum onu incelerken susup oturuyor vs vs

bebekler yaramaz ve merakli oluyor , onun merakini koreltmeden oyalayabilirsiniz biraz yaratici olmakta fayda var

Evet aynı fikirdeyim sizinle. Eltimin iki oğlu var. İkisi de ufak daha. Annelerinde çocuklar acayip şımarık ama bana gelince mum çünkü evin kurallarını biliyorlar. Onlarla ilk geldikleri gün konuştum. Evde kedim var. O bile be yapmaması gerektiğini biliyor. Şimdiki annelerin birçoğu fazla buldumcuk bence. Ayrıca şu var; sağdan soldan- özellikle de sosyal medyadan- öğrendikleri her şeyi doğru sanıp uygulamaya çalışıyorlar. Aaa x böyle demiş o zaman öyle yapalım. Halbuki alakası yok. Her uzmanın görüşü-Prof olsa bile- sorgulanmalıdır ve çocuğa uygun olan seçilmelidir. Çocuğa zarar vermeden onu disipline etmenin bir yolu yöntemi vardır ama bizim anneler ayyyyy o öyle demişşşşl, x in kitabını okudummm öyleee yazmışş diye diye bu hale getiriyorlar çocukları. Ben hakikaten merak ediyorum iş hayatında böyle premsss premseslerii kim pışpışlayacak? Merakla bekliyorum.

lightpinklady okurken kendimi gördüm biraz. Benim bebeğim de 14 aylık zaman zaman bunaldigim oluyor tabi ama çözüm yolları arıyorum sürekli. Aslında vakitsizlikten değil de sürekli aynı şeyleri yapmaktan ve de eşinin hiç yardim etmemesinden bunalmışsın gibi geldi. Zaman olunca da evi temizlemek yerine tv internet falan daha cazip geliyor tabi. Çünkü sürekli bir yorgunluk halin var. Öncelikle bebegin ilk sırada olmalı senin için. Ama her istediğini yapayım diye değil tabi. Yeterince ilgilenilmediğini hisseden çocuk dikkat çekmek için daha da çok hircinlasiyor. Tv izletmek o anlık bir çözüm sadece. Çok güzel kitaplar var onlardan alabilirsin. Bizimki onlarla oyalanmaya bayiliyor. Yeni seyler ogrendikce de hosuna gidiyor. Oturup bir süre birlikte oynayınca sonra kendi de kullanabilir. Mutfakta birlikte bir şey yapmak zor gerçekten. Buzdolabına yapışan mıknatıslı sayılar var onlarla oyalanıyor bizimki. Sıkılınca cekmecelere dalıyor. Tehlikeli olanları kilitledim digerlerinde de zararsiz seyler var. Boşaltıyor sonra birlikte topluyoruz. Hadi kizim içine koy aferiiin falan dedikce hosuna gidiyor ben de o arada yemek yapıyorum. Yeme işini de dişi yok diye düşünme. Buharda pişir önüne koy peynir yoğurt ver kaşık ver. Kendin de yanına otur ye. Döke saca yiyecek. Keşfedecek. O birşeyler öğrendikçe hem mutlu olacak hem de sen daha iyi olacaksın. Uyku konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ben de yanıma aldım 9 aydan sonra dişleri çok sıkıntılıydı. Hala yanımda. Yavaş yavaş yatağına geçirmeye calısıcam. Hicbir şey bir anda olmuyor. Sabir ve bebegini anlamak gerek. Ve eşinin desteği şart tabi. O bütün gün işte çalışıyorsa sen de evde çalışıyorsun. Akşama işler paylaşılırsa sen de daha sakin olursun. Kolay gelsin...

Hah onu demeyi unutmusum.. babasiyla hiiicccccc hic durmuyor bebek. Bi benle durur.bi de dedesi yada teyzesiyle. Babasiyla durmuyo keske dursa
Babasıyla durmuyor diye bir şey de yok. Sen nasıl ilgileniyorsan o da yaratıcılığını zorlayacak. Şundan hoşlanıyor boyle yap diye sen de yonlendirebilirsin eşini.

senı cok ıyı anlıyorum.
ama geçecek, bu şekilde düşün ve kendını rahatlat. sonuçta dünyanın sonu degıl.
benım kızım da aynı bu sekılde. careyı hava -20 derece de olsa apartmanın onune ındırıp hava aldırıp yurumesıne yardımcı olmakta yormakta buldum. temız havayı alıp yorulunca bır hafta ıcınde uykular da düzene gırdı.
bı sabah bır de aksam ustu hem bebeğe hem de bana ıyı geliyor hava almak.
denemenı tavsıye ederım.
bır de nacızane, bebegın uyuduktan sonra bılıyorum sen de uyumak ıstıyorsun ama, yarının yemegını yap, makınayı boşalt kı bulasıgı hemen makınaya atabılesın. bebısın yemegını yedırebılesın.
maddıyat ıyıyse bır yardımcı alabılır yahut çevrende yemek yapan bır kadına sadece yemek yaptırabılırsın.
umarım bu gunlerı çabucak atlatırsın.

Bu kadar evde iş yapılamayacak ne var ben anlamadım yahu yani bulaşıklarınızı nasıl makineye bile yerleştiremiyorsunuz bir tarhana bile nasıl karıştramıyorsunuz herkesin çocuğu var hepsi hareketli yani. Böyle bu evde çocukta sağlıklı büyümez ki iş yaparken mama sandalyesinde falan yanınıza alın çocuğu yapın 2 gün mutfakta bulaşık kalması nedir 10 djk eşinize veremiyorsunuz çocuğu en önemlisi kablo fişlerle oynaması bir iş gelecek başına. Babasında durmuyor deyip hep siz alırsanız tabii ki babaya alışmaz madem bakmaya zamanınız yoktu düzgün korunsaydınız. Akşamları bir iki saat baba oyalasın uyuyun çocuk uyuyunca da tezinizi yazın. Gündüz de uyudukça azar azar işlerinizi yapın.

sakin ol şampiyon. herkes senın gibi supermen olmak zorunda değil. ne kadar rahat konuşuyorsun oyle sen

Bırak ev dağınık kalsın deniliyor ama özellikle ders çalışan bi insan için dağınık ev öğrenmeyi ketliyor bence:/ ev darma dumanken oturup ders çalışamıyorum ben mesela
Konu sahibi ben de aynı durumdayım. Benim de bana yapışık bir bebeğim var 8 aylık. Çalışıyorum ve ayrıca ders çalışmam da lazım.
Diş çıkarma çok zorluyor yavruları gerçekten. Ben bebeğim uyuyunca gece yapıyordum tmizliği, ama artık dayanamayıp akşamları onunla birlikte uyuyorum.
Mama sandalyesi çok büyük rahatlık. Evi güvenli hale getir. Öncelikle sen bi rahatla. Eşinden beklntiyi sıfırla. Sabahları da bişey hazırlama, beyfendi kendi yapsın-yesin.
Benim eşim de inanılmaz yoğun çalışıyor ama ilk boşluğunda bebeği bakıcıdan alıp kendi bakıyor, yemekleri de daima o pişiriyor.
Eşinize insaf diliyorum. Size de eşinize karşı vurdumduymazlık. Bi süre o yokmuş gibi bitkin takılın,belki dank eder kafasına.
Kardeşiniz ve babanızdan da yarım saatten fazla bebeğe bakmasını isteyin biraz daha kendinize zaman ayırın bence.
Bir de bebeğ açık havaya çıkartmayı unutmayın lütfen

Aynen öyle. Ben akademisyenim ve çevrem de hep akademisyenler,öğretmenler ve doktorlardan oluşuyor genelde. Birçoğunun da çocuğu var ve hepsi bir şekilde hallediyor. Hem işi hem evi idare ediyorlar ki öğretmenlerde dahil hepsi 6 dan önce eve gelmiyorlar çünkü tam gün okullar burada. Biz de çocuk biraz da görev gibi yapılıyor. Bana da çocuk diye soran oluyor şimdi hamile kalsam biliyorum ki hem bana hem eşime hem çocuğa eziyet olacak o yüzden de erteliyorum.

Eskiyle şimdiyi kimse karşılaştırmasın komik oluyor. Zira şimdi her şey otomatik. Eskiden ne çamaşır makinası ne bulaşık makinası, ne fırın, ekmeği bile annem tandırda yaparmış. Ve benim annem çok pimpirikliymiş. Hayatta bizi ağlatmaz, komşuya akrabaya bırakmazmış. Ama bahçemiz olduğu için oyun olarak hadi bugün fasulye toplama oyunu oynuyoruz, hadi bugün domates toplama oyunu oynuyoruz der hem işini halledermiş hem de bizi gözünün önünden ayırmazmış. Abilerimi savunma sanatları kurslarına gönderir öğleden sonra gidip alırmış, ablamları da çeşitli kurslara gönderirmiş.
Annem abim okula gittiğinde oğlum eğitiminden geri kalmasın diye onunla okuma yazma öğrenmiş. Düzenli olarak okula gider sorarmış, akşamları da sürekli 7de yatırırdım hepinizi öyle alıştırdım derdi, sabah da beraber sabah namazında kalkardık, üstlerinizi asla kirli tutmazdım derdi. 80li yıllar bunlar.
Hiçbir teknolojinin olmadığı ve misafirin de çok olduğu bir zamandan bahsediyoruz. Ve 9 çocuk yetiştirmiş böyle. Maşallah. Yani eskiden sokağa atarlarmış bilmem neymiş hepsi boş. Öyle bir şey yok, anneme söylediğimde sen de bizi elimize ekmek verip sokağa mı atıyordun diye, öyle bir kızıyor ki bana, sizin her şeyiniz düzenliydi, sıkıldığınızda oturur sizle oynardım sonra işlerime devam ederdim. Asla sokağa bırakmazdım der.
Yani şimdi bizler çok nazlıyız. Çocuğa bi kere yemeği kendisinin yemesini öğretmemişiz bile. Daha ne bekliyoruz ki?

Böyle bilinçli ve zeki kadınları seviyorum. Maşallah annenize.

biz bu kadar simartilmadan buyumemize ragmen evlilikte cok zorlaniyoruz ben asil bu neslin evliligini merak ediyorum.Malum cok bencil yetistiriyoruz cocuklari..

Canım mama sandalyesi YOk mu yemek yaparken sandalyesıne koyup yanına alsan? Ben bı sure bu sekılde yemegımı temızlıgımı yapıyordum sonra kalkmayı ogrendı oturmadı hıc düşer dıye koyamıyordum. Tuvelete de çocukla git canım napalım bende hep çocukla gittim hoş degıl ama altına yapmaktan iyidir :) kocanla konus işe yaramıyorsa bari köstek olmasın bunca şeyle uğraştığına dua etsin

ben şu ana kadar bebeğim kolay bi bebek diyen görmedim. bebek bu tabi ki zor olacak. idare etmeyi bileceksiniz. her dk kucağınızda tutamazsınız. beşik olur, mama sandalyesi olur, örümcek olur. bi alternatif bulun. yani akşam 2 saat babanın kucağına vermekle çözülmez sorununuz. eşiniz odun onu anladık, daha önce de konu açmışsınız, değişmiyor, değişeceğini sanmam da. o zaman kendi işinize kendiniz çözüm bulun.

Onun tam hareketli etrafi merak ettigi karistirip kurcaladigi soz dinlemedigi daha cok ilgi sevgi sefkat oyun istedigi vakit..bu yuzden esine olan kizginligini yavrundan cikarma bu acizlige dusme.kizinin bakiminda ilgilenmeyen ev isleri yapmayan ve herseyi benden bekleyen oldukca sinirli bir kocaya sahip calisan bir anne olarak soyluyorum.cocugun da sorun yok buyuklerde sorun var.

Dogrudur. Tecrube etmedim bilemem. Ama su bir gercek bu benim icinde gecerli, buraya konu acan kisi olumlu /olumsuz yorumlara gögüs gerecek. Ben kotu bir sey demedim Aslina bakarsaniz sadece merak ettim
Yazıldımı bilmiyorum ama teoride herşey çok kolaydir basittir ben de doğurmadan bunu asla yapmam şunu yapmam derdim ama doğduktan sonra öyle şeyler oldu ki söylediklerimi birer birer yuttum.
Ayağımda da salladim kucağımdada yatirdim tv de mecbur kaldıkça açtim evde kirlendi toplayamadım. Oyüzden birşeyi anlamak için yaşamış olmak gerekiyor.
Ha birde yeğenime baktim diyenlere sesleniyorum yeğenle evlat ayni değil maalesef ben de yeğenime baktım ama tüm sorumluluk ben de olmadiği için daha rahattım,uzaktan atip tutmak kolay..

Mama sandalyesini sevmiyor diğer birşey yok dikkatini dağıtıp oturtmaya çalışın. Mama tepsisine koyun bakalım mıncıklayacağı bir yemek o an şarkı söyleyin birşey yapın
Uyku sorununa hiç cevap vermemişiniz
Onu sevmiyor bunu sevmiyor ile iş çözülmez
Koyun park yatağa oyuncakları belki durur
Ayrıca salondaysanız salonun kapısını kapatın diğer odalara gitmesini engelleyin

Yakın zamanda anne olacak biri olarak gerçekten korktum yazılanlardan :) başımıza neler gelecek bakalım yaşamadan yorum yapmak kolaydır o yüzden bir yorumda bulunamayacağım...

Sadece konu sahibine kolaylıklar diliyorum Allah yardımcınız olsun, dilerim en kısa zamanda çözersiniz sorunları ..

Herkesin bebegi zor. Ama herkesin kocasi sovup sayip kyfreden cins degildir eminim. Esinizden daha anlayisli olmasini beklemek hakkiniz elbette. Eski anneler com becerikliymis evet o yuzden bazilarimin diller papuc kadar olmus aldirmayin. Herkes kendince fikir veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…