- 8 Aralık 2015
- 641
- 1.115
- 36
-
- Konu Sahibi lightpinklady
Mama sandalyesine alıştır bir kere onun altına sofra bezi ser koy önüne yemeği yiyebilirim kadar yesin. Evin bir odasını bebeğe göre düzenle güvenli olarak yanında otur sende çamaşırını felan katarsın orda. Mutfakta işin olduğunda karıştırmasın için bir çekmeceli ayarla bez plastik kap kacak doldur onu kurcalasın. Sabah hep aynı saatte uyandır aynı saatte uyut. Mutlaka soğuk da olsa yarım saat dışarı çıkın. Zamanla oturur düzen bebekler kolay alışır 3 gün ağlar huysuzlanır 4. Gün alışır. Eline toz bezi veriyorum bendeki modelin benle toz alır gırgır veririm onunla yeri gırgırlar. Öyle böyle büyüyorlar. 2 yaşına gelince rahatlıycaksın ama kocan çok rahatsızsa onun eline ver bezi hadi kolay gelsin deEvet her zaman esime soyluyorum. Ev isi benim gorevim degil,ikimiz yasiyorsak ikimizin. Bu cocuk bi tek benim degil,annesiysem babasisin sen de bakabilmelisin. Tamam alt acar yemek yedirebilir.. ama ilgilenmek bu degil ki. Oyun oyna,kesfetmek istyorsa sinirlama yardimci ol..yapmiyor bunlari. Istiyo ki cocuk yaninda usluca otursun. Aglaynca annesi durmuyo bu....
Babasının ilgilenmesi lazım işten geldiği zamanlar eşim kızım küçükken onla ilgileniyordu ben gece evlerimi temizliyorum çamaşırları zaten bütün ev işleri düzenli yapılınca iki saat sürmez bile ertesi gün evim temiz mutfağım temiz cocugada evede bir sürü vaktim olurdu.cocuk sanki sadece annenin sorumluluğu gibi giren erkeklerden nefret ediyorum .insan çok sıkılıyo sürekli kendi ilgilenme.simdide yigenine bakıyorum 15 aylık,çocuklarım okulda oluyor eşim öğlen yemeğe geliyor o cocukla ilgileniyor ben yemeği hazırlıyorum.hic zorlanmiyorum mesela .bide sizinki amcası bile değil babası mejbur bakck alistirmissiniz kusura bakmayın okadar taviz vermeyin kendinizden baştan oda mejbur gibi alistirmalisiniz ,önce siz ilgilenip sonra sende bak diyince sanki sorumlu değil gibi davranıyor demkki.Iyi geceler..
1yasina girmek uzere bi bebegim var.
Calismiyorum..yuksek lisans yapiyorum. Tezim icin vaktim kisitli,kaydim silincek artik bitirmezsem cunku..
Evimle geregi kadar ilgilenemiyorum. Is yapamiyorum hatta oyle ki,en basit corba olan tarhana corbasini bile kizima gun icinde zor yapiyorum,toz halindeki corbayi suyla karistirip ocaga koymak bile bir sure aliyor benim icin..bebegimi yalniz birakmaya gelmiyo. Ya dusuyo,ya kablolari prizleri bulup oynamaya basliyo,ya ne bliyim birseyleri cekistiriyo..yurumeyi bilmiyor ama tutunup ayaga kalkmaya calisirken biyerlerini cizebiliyo dusebiliyo..yada yerden birseyler bulup agzina tepiyo boguluyo gibi oluyo falan..
Kizimin uyku duzeni yok. Bana gore yok,kendine gore vardir tabi..gun icinde 20 30 yada 40 dk bi uyur. Ama ne uyumak kus gibi..meme yiyerek uyur genelde ve ben birakin kalkmayi yatakta donecek olsam sicrar uyanir .. bazen sansliysam besigine koyar cikabilirim odadan.. parmak uclarimda.nefesimi tuta tuta...
10 dk icinde aglamaya baslar ve gelirim.
Wcye kosa kosa gidiyorum.yada aciktiysam mutfakta agzma biseyler tepistirip geri donuyorum yanina. Ev isi cok yapamiyorum..
Mutfakta bulasiklar dag oluyo bazen. Makinaya dizip yada ykayip da cikamyorum bi.2gun surunuyo bazen bulasiklar..mutfagim utanc kaynagi yani. . kirli camasr sepeti doluuo tasiyo .. duzenli yikayamyorum. Utu zaten yapamiyorum..
Bebegim huysuz bi bebek
Uyku sevmeyen bi bebek.. gece de alisti ortamizda yatiyor zaten genelde.. belimm agryor sirtim boynum agriyor.. onu ezmeyim diye kucucuk bi alanda
Hareket kisitiyla yatiyorum,uyandrmayayim diye ..Hanfendi mama sandalyesini sevmiyoe kucagimda yemek istyor yemegini. Ben de tepsiyle iceri getryorum. Az once supurdugum yerler kirinri icinde kaliyor..kanepeye yogurt dokuyor.su yada corba da bazen..tekrar supurup silersem ne mutlu..Tum gun bebegime yetebilmeye calisiyorum . Mutlu olsn dye de ne isterse oynamasna ellemesine izin veryorum sonra ilgisi dagilnca alip kaldryorum falan.
Ama yetemiyorum iste..
Esimle az once kavga ettik. Ne daginik kadinsin dedi.bunlar ne diye sinirlendigi seylere baktim..bebegime hediye gelen yapma cicekli bi sus esyasndaki susleri bebegim yolmustu. Elinden alip masaya koymusm..unutmusum..Onlara sinirlenmis beyfendi..
Esimin isi zor.Sabah giderken 7de uyaniyor diye ben de uyanip ekmek arasi sandvic hazirliyorum ona..yolcu ediyorum.. tekrar uyumama yada is yapmama firsat kalmadan bebek uyaniyor zaten.. Yemek yapmaya calisyorm hergun. Bazen o geldihinde yapiyorum sipsak birseyler. Yada yapamiyorum hazir yiyoruz bazen..Yada bebegimle ilgilencek dedesidir anneannesidir vs birini bulablrsem yemek yapiyorum. Ama her zaman birini cagirmak da olmuyo. Annem calisyo zaten. Babam da hep gelemiyo..kaynanamla mesafeliyiz. Bebekten once gorusmuyordum bile cok kirginim. Simdi de agziyla kus tutsa affedemem heralde uzdu beni cunku..gel bak desem gelir ama ben onu istemiyorum acikcasi gurur yapiyorum. .
Esim anlayissiz..Ne is yapiyosunki sen zaten
, dedi bu aksam bana.. kucumsedikce kucumsuyo.. dedigim laflari alip yuruyo bazen..
Ornegin,gecen bi yere giderken elim bos gtmeywyim diye kuru pasta alip gttim. Aman diline doladi da doladi ne gerek var aman hih niye aldin ki nolacak aldin diye smdi vs vs.. snirlendm..bu bi gorgu kuralidr ben boyle gordum dedim. Aman vay ben ona gorgusuz demisim de gormemis demisim de.. canavar kesildi. Agzndan salyalar sacarak bagirdi cagrdi kufurler etti..
Bugun de camasrlikta bebegimin camasrlari vardi. Kuruydu ama toplayamamistm 2gundur. Gecemedi odada diye firlatti atti ki demistim ben bebegi tut 2dk da ben toplaym camasrligi katlaym diye. Is yapcakri pc.de.. zamani kisitliymis,acelesi varmis..Bebegim biri pc ile ilgilenirken hayatta o kisiyi yalnz birakmaz yani..gitmek kurcalamak ister falan ..Babasinin yanina da 3 4defa gitri emekleyerek aldim kucagima falan..neymis cocugu tutmuyomusum. Hayir tutuyorm ama kayip kendni atip kaciyo kucagimdan ne yapaym..hem yemek yaparken de falan babasina braktgm bebek benim yanima gelmis oluyo mesela. O zaman da babasi tutmuyo o halde...?
Is var zamanim yok diyor bir de bagirarak..Benim zamanim cok bol sanki. Tez yazmam gerek.. nasil? Nasil olcak... bu kocayla,zor bi bebekle.. kimse yokken etrafimda..nasil yapicam..
Oyle bi kin doluyorum ki.. bana ve bebegime zarari oluyor.
Bebegim cildiriyodu uykusuzluktan artik.. ona bagirdim babasi beni gerdigi icin. SUS SUUUUS diye bagirdim. Dis cikariyo,agrilar icinde belki de..ve ben ona bagirdim sus artik diye..Kendimi kotu hissediyorum..Bebegimi uzmus olmak beni kocama karsi daha da sogutuyor ..guya ben bugun bebegi uyutup camasrlari yikayip bulasik makinasini da doldurcaktim falan filan ..canim hic bisey yapmak istemiyor..
Bebeğinizin aranızda uyuması güzel bir davranış değil bebeği aranıza almasaydınız bunu hiç bilmeyecekti. Zamanında çözüm olarak yaptığınız şeyler karşınıza sorun olarak çıkıyor. Sizin uyku kaliteniz azalıyor ve yorgun kalkıyorsunuz. Önce işe buradan başlayın.
Gün içinde 20-30dklık uyku çok az. Bu az uykuyla akşam erken yatması gerekir o zaman da size çok vakit kalır.
Akşam uyuduğunda çamaşırları ayırın sabah kalktığınızda makineye atın.
Mama sandalyesini reddetmek için çok küçük. Oyuncakla veya sevdiği bir yiyeceği eline vererek dikkatini dağıtıp oturtun. Diğer türlü yedirmek işkence birde yürümeye başlayınca ne yapacaksınız? Kalkıp gider. Yemeği bitince 15 dk bile otursa mutfağı toplarsınız.
Evde tehlikeli şeyleri kaldırma vakti geldi de geçiyor. Nelerin kalkacağını insan zaman içinde görüyor. Evi elden geçirin.
Park yatağı yok mu 20 dk bile dursa bir sürü iş olur.
Birde " o mutlu olsun diye ne isterse oynamasına izin veriyorum ama yetemiyorum işte" demişiniz
Çok tehlikeli bir cümle kendinizi tüketmeyin.
Yetemessiniz sürekli onu mutlu edemessiniz
Dikkat süreleri tabiki çok az ama biraz da kendi kendine oynayacak. Kendini oyalayacak. Şu an evdeki oyuncakları yaşına göre mi? O kısmı da bir düşünün derim.
lightpinklady
Mama sandalyesine alıştır bir kere onun altına sofra bezi ser koy önüne yemeği yiyebilirim kadar yesin. Evin bir odasını bebeğe göre düzenle güvenli olarak yanında otur sende çamaşırını felan katarsın orda. Mutfakta işin olduğunda karıştırmasın için bir çekmeceli ayarla bez plastik kap kacak doldur onu kurcalasın. Sabah hep aynı saatte uyandır aynı saatte uyut. Mutlaka soğuk da olsa yarım saat dışarı çıkın. Zamanla oturur düzen bebekler kolay alışır 3 gün ağlar huysuzlanır 4. Gün alışır. Eline toz bezi veriyorum bendeki modelin benle toz alır gırgır veririm onunla yeri gırgırlar. Öyle böyle büyüyorlar. 2 yaşına gelince rahatlıycaksın ama kocan çok rahatsızsa onun eline ver bezi hadi kolay gelsin de
Hayir cocugum yok ama surekli birlikte yasiyoruz diyebilecegim bir yegenim var. Ve oda bize istedigini yaptiriyor. Cunku buna biz izin veriyoruz. Hayir demeyi ogretmeye calisiyoruz ama birimizden yuz bulamazsa digerimizden buluyor . Ben bu elestiriyi hepimize yaptim. Konu sahibinindr mama sandalyesi ornegi sadece onun yasadigi bir durum degil ki .Simdi ki bebekler neden boyle peki ? sizin yorumunuzu merak ettimÇocuğunuz var mı? Eskiden aileler birbirine yakın yaşarmış bebelere tek başına anneler bakmazmış ayrıca sorun annenize sizin bebekliğinize benziyor mu şimdiki bebekler? Ben şikayetçi değilim 13 aylık bebeğim var tek başımayım ama eskiden anneler herşeye yetişiyordu diyip baba süs bitkisi gibi köşede oturamaz. İsteyen gitsin o çağda yaşasın çocuk müştereken herkes sorumluluğunu paylaşır.
ben de çektim o zorlu dönemi ama bebegi yatakta birlikte yatırmayı hiçbir doktor önermiyor en büyük yanlışonız bu.
bebeginizi evin her hangi bölümünde degil siz nerdeyseniz orda durmalı kapatın tüm kapıları gözünüzün önünde sürünsün karıştırsın.
uyku egitimini düzeltin.
uyku egitimi bilgiler araştırın netten.
kararlı olun uygularken .
Ben alinmadim gucenmedm yorumunuza. Kotu birsey de soylememissiniz,bi tartisma konusu acmis bulunmussunuz sadece,konusulsun ..bunda birsey yok :)Hayir cocugum yok ama surekli birlikte yasiyoruz diyebilecegim bir yegenim var. Ve oda bize istedigini yaptiriyor. Cunku buna biz izin veriyoruz. Hayir demeyi ogretmeye calisiyoruz ama birimizden yuz bulamazsa digerimizden buluyor . Ben bu elestiriyi hepimize yaptim. Konu sahibinindr mama sandalyesi ornegi sadece onun yasadigi bir durum degil ki .Simdi ki bebekler neden boyle peki ? sizin yorumunuzu merak ettim
sizin de bahsettiginiz gibi bogulma tehlikesi çok yüksek.anne zaten yorgun ve uykusuz birde derin uykuya sahipse durum çok ciddi oluyor.doktor neden izin vermiyor? benim doktorum bebegin yaninda daha iyi uyuyorsa yaninda yatsin ama dikkat et bogulmasin dedi. anne kokusuyla uyuyan bebekler daha sakin mutlu oluyor dedi. zaten bebegi olunca insan derin uykuya dalamiyo....
bizden kaynaklı ine annem eskiden ağlarsa da ağlasın diye bırakılmış çocuğu bir sürü kişi var zaten evde çocuk ona bakar oyalanırmış dışarıda oynarlarmış mesela komşular gidip gelirmiş oyalanırmış zamane şartları bizi yalnızlaştırdı evlere hapsetti çocuklar bunalıyor. Biraz da çocuğun öz güveni kırılmasın diye yapılan yanlışlar var hayırsa hayırdır diyemiyoruz çocuğa. Sizin yeğeniniz şanslı yalnız değil anneyle ama konu sahibinin çocuğu da benim çocuğum da sadece anneyle ev işi çocuk derken zorlanıyoruz. Açsam tv karşısına geçse yapmıyorum mesela ben annelerimiz açardı eskidenHayir cocugum yok ama surekli birlikte yasiyoruz diyebilecegim bir yegenim var. Ve oda bize istedigini yaptiriyor. Cunku buna biz izin veriyoruz. Hayir demeyi ogretmeye calisiyoruz ama birimizden yuz bulamazsa digerimizden buluyor . Ben bu elestiriyi hepimize yaptim. Konu sahibinindr mama sandalyesi ornegi sadece onun yasadigi bir durum degil ki .Simdi ki bebekler neden boyle peki ? sizin yorumunuzu merak ettim
Inanin benim icinde bir mucize. Mucizelere inanin bebeginize guvenin hersey yoluna gireecektir2 3saat uyku mu ... gece bile mumkun degil. Bazen 10 dk da bir agliyor uyaniyor ama sanirim disten kaymakliydi o durum.. birkac gundur daha duzgun..
canım hepsi öyle ama oyalanırmış sen işini yaparken bir de çocukla uyu sende mutlakaSu an girgir da verseem toz bezi de bulsaa hepsini yemek istiyor :)
Uyku duzeninden bi cok kisi bahsetmis. Sanirim ona bi el atmam gerekicek. Hem cocuk uyudugunu uyandigini bilir rahat eder, hem de ben ..
Bu döneminde bende böyleydim. Bunalıma giriyordum artık. Çocuğa yapma desen keşfetmek ister. Yap desen yetişilmiyor. Ama biriktirmemek lazım başka çare yok. Bende hiç taksit iş yapamam. Başlayınca bitirmem lazım. Bitiremeyince de hepten bıraktığım oldu sizin gibi. Ama çok yanlış. Zaten dil çıkarıyor, her şeyi yalıyor. Kış geldi, her yer mikrop. Daha temiz olmak lazım. 1 kere eve bi kadın alın. Sonra siz zaten o düzeni bozmadan devam ettirirsiniz.Cok takiyorum kafama. Yani mutfaktaki coplere bakamazsam kokusup kaliyor,bi zaman ayarlayp bakmak zorundayim sonucta.. ama dort dortluk istyor gonlum de, onu da beceremiyorum.. Soyle evim duzgun olsa tozsuz ,kirintisiz olsa bebegimle gonul rahatligiyla oynasam. Ama benimki gunluk isleri de gecti artik. Obek obek seyler birikti is olarak. Hepsini halledebilmem icin bebekle ilgilencek bi ikinci kisi lazim, onu da her zaman bulamiyorum. Bir de zaten bebekle bi is kesintiaiz sekilde yapilamiyor da.. acikmia oluyor yada uykusu geliyor falan,yada sadece beni istedigi icin bana gelmek istyor.. islerimi taksit taksit yapabiliyorum birisi baksa bile..
Cnm eskiden bebekler emer uyurdu saatlerce kalkmazlardi şimdiki bebekler doğar doğmaz dünyaya çok güzel adepte oluyolar yedigimiz ictigimizmi yoksa çok fazla anne karninda konustugumuz dogdugundada keza aynı şekilde fazlami bilinclendiriyoruz çocukları bilmem ama gerçekten konu sahibi gibi o evreleri bende geçtim halada çok bişi değişmedi gerçekten hiçbir iş yaptirmiyolarEskiden annelerimiz her isini kendisi yaparmis.. Simdi ya bebekler de bir sorun var ya annelerde... Buna anlam veremeyen bir ben varim sanirim.