- 14 Nisan 2012
- 11.496
- 21.254
-
- Konu Sahibi lightpinklady
Atip tutmadim ki , ben bu elestiriyi sadece konu sahibine yapmadim . Bunu kendimize de yaptim. Allah bagislasin evladinizi. Ama bakin az evvel bir baska arkadasimiz dedi ki alternatifler sundukca cocuklar buna alisiyor. Ama tabi buyuk konusmamak lazim , bakalim bizi neler bekliyorYazıldımı bilmiyorum ama teoride herşey çok kolaydir basittir ben de doğurmadan bunu asla yapmam şunu yapmam derdim ama doğduktan sonra öyle şeyler oldu ki söylediklerimi birer birer yuttum.
Ayağımda da salladim kucağımdada yatirdim tv de mecbur kaldıkça açtim evde kirlendi toplayamadım. Oyüzden birşeyi anlamak için yaşamış olmak gerekiyor.
Ha birde yeğenime baktim diyenlere sesleniyorum yeğenle evlat ayni değil maalesef ben de yeğenime baktım ama tüm sorumluluk ben de olmadiği için daha rahattım,uzaktan atip tutmak kolay..
Az önce konuşuyoruz annemle, bunlarınki ağlamak mı siz ne kadar çok ağlardınız diyor.Hayir cocugum yok ama surekli birlikte yasiyoruz diyebilecegim bir yegenim var. Ve oda bize istedigini yaptiriyor. Cunku buna biz izin veriyoruz. Hayir demeyi ogretmeye calisiyoruz ama birimizden yuz bulamazsa digerimizden buluyor . Ben bu elestiriyi hepimize yaptim. Konu sahibinindr mama sandalyesi ornegi sadece onun yasadigi bir durum degil ki .Simdi ki bebekler neden boyle peki ? sizin yorumunuzu merak ettim
Evet bu cok makul bir aciklama oldu ama sunu da kabul edelim artik cocuklarin elinde aileler. Yani herseyimizi onlara gore ayarliyoruz halbu ki cocuklari ozgur yapmak olmuyor ki bu yapilan.Az önce konuşuyoruz annemle, bunlarınki ağlamak mı siz ne kadar çok ağlardınız diyor.
Yani işlerini yapıyorlarmış ama nasıl yapıyorlarmış.
Soba mecbur yakılacak, çamaşır mecbur yıkanacak yoksa çıplak kalırsın, günümüzde o kadar acil iş yok ve çocukları da o kadar ağlatmaya gerek yok.
Ablam ve abimin küçüklüğünde annem kayınvalide yanındaymış, babaannem çocuk bakar annem sabahtan akşama kadar iş yaparmış.
Ben başka bir şehirde doğmuşum, annem hic iş yaptırmazdın, bazen yemeği bile baban gelince koyardım der.
Yani eskiden çocukların boyle olmamasını geniş aile ve sert tutuma bağlıyorum.
Kesinlikle katılıyorum.Evet bu cok makul bir aciklama oldu ama sunu da kabul edelim artik cocuklarin elinde aileler. Yani herseyimizi onlara gore ayarliyoruz halbu ki cocuklari ozgur yapmak olmuyor ki bu yapilan.
Kesinlikle katılıyorum.
Orta yolu tutturamadık.
Ne eskiyi savunuyorum, ne de yeniyi.
Üzerine muhakkak yapılmış araştırmalar yazılmış makaleler vardır, toplumda bu kadar çok manyak olması ailelerin eseri.
Bizim yetiştirdiğimiz çocuklarla da başka problemler yaşanacak ne yazık ki, bu özgüven patlayacak bir yerde ki patlıyor da.
Ben de merak ediyorum. Muhtemelen çok mutsuz, umutsuz ve depresif bir nesil olacak. Çünkü birçoğundaki boş özgüven. Benim dersine girdiğim çocuklarda çok zeki çocuklar var ve resmen parlıyorlar. Bunu o özgüveni boş olan çocukta farkediyor ve ya kendi kendini yiyiyor ya da daha kötüsü diğer çocuğa bir şekilde zarar vermeye çalışıyor ki üniversiteden bahsediyorum ben.biz bu kadar simartilmadan buyumemize ragmen evlilikte cok zorlaniyoruz ben asil bu neslin evliligini merak ediyorum.Malum cok bencil yetistiriyoruz cocuklari..
Cok kotu bu cidden , duzelmesi de cok zor hatta ben. Ama ben bunun en cok sosyal medya yuzunden oldugunu dusunuyorumBen de merak ediyorum. Muhtemelen çok mutsuz, umutsuz ve depresif bir nesil olacak. Çünkü birçoğundaki boş özgüven. Benim dersine girdiğim çocuklarda çok zeki çocuklar var ve resmen parlıyorlar. Bunu o özgüveni boş olan çocukta farkediyor ve ya kendi kendini yiyiyor ya da daha kötüsü diğer çocuğa bir şekilde zarar vermeye çalışıyor ki üniversiteden bahsediyorum ben.
Eskiden annelerimiz her isini kendisi yaparmis.. Simdi ya bebekler de bir sorun var ya annelerde... Buna anlam veremeyen bir ben varim sanirim.
Patlıyor tabii ki ve dediğiniz gibi patlayacakta.Kesinlikle katılıyorum.
Orta yolu tutturamadık.
Ne eskiyi savunuyorum, ne de yeniyi.
Üzerine muhakkak yapılmış araştırmalar yazılmış makaleler vardır, toplumda bu kadar çok manyak olması ailelerin eseri.
Bizim yetiştirdiğimiz çocuklarla da başka problemler yaşanacak ne yazık ki, bu özgüven patlayacak bir yerde ki patlıyor da.
Bu kadar detaya ragmen peki cocuklar mukemmel oluyor mu ? yada bizden farklari ne mesela ? Daha erken bir seyleri ogrenmek olabilir tek artisi, onun haricinde sizce ne konuda bizden öndeler ?Eskiden bu kadar incelemiyormuş kimse çocuk yetiştirmeyi şimdi o kadar çok detay var ki anneler boğuluyor bir yerde.
Konu sahibi Allah sabır versin bu tez işi bebekle çok zor... İnşallah başarırsın.
Sosyal medya her şeyi tetikliyor ama bizim halkımızda cidden çok hazırcı. Bilgiyi bile hazır alıp uygulamaya çalışıyoruz. Oysa ki biz burada bir insandan bahsediyoruz. Çocuk yetiştirmenin 2+2=4 gibi bir kuralı yok. Her çocuk disipline edilir ama bunun yolları değişir.Cok kotu bu cidden , duzelmesi de cok zor hatta ben. Ama ben bunun en cok sosyal medya yuzunden oldugunu dusunuyorum
Çok daha doyumsuzlar ve mutlu olmayı bilmiyorlar.Bu kadar detaya ragmen peki cocuklar mukemmel oluyor mu ? yada bizden farklari ne mesela ? Daha erken bir seyleri ogrenmek olabilir tek artisi, onun haricinde sizce ne konuda bizden öndeler ?
Bu kadar detaya ragmen peki cocuklar mukemmel oluyor mu ? yada bizden farklari ne mesela ? Daha erken bir seyleri ogrenmek olabilir tek artisi, onun haricinde sizce ne konuda bizden öndeler ?
Sanki annelerin bir kısmında bir kabullenememe söz konusu. Çocukların birçoğu normal zekada sıradan çocuklar ama anneler bunu bir türlü kabullenemiyor. Onlara göre çocukları mükemmel ötesi. Öylesi de var tabii ama çok azınlıkta ve zaten hemen farkediliyor.Açıkçası hiç bir fark olacağını zannetmiyorum ben zaten çocukla yapılan etkinlikleri vs zeka geliştirdiğine fln da inanmıyorum benim çocuğum zekiyse zekidir ben onu desteklersem öyle kalır desteklemezsem körelir ama tutupta sıradan bir çocukla çok uğraştım diye dahi yaratamam. Bilmem çok genel geçer anlattım sanırım ama derler ya ANA yüreği işte diye... Annelerde çocukları eksik kalmasın diye elinden geleni yapıyorlar o kadar çok rekabete iten şey var ki anneleri. Sonu ne olacak bilinmez.
Ellerinize saglik ne guzel seyler yazmissiniz. Keske herkes bunlari kabullense ama maalesefSanki annelerin bir kısmında bir kabullenememe söz konusu. Çocukların birçoğu normal zekada sıradan çocuklar ama anneler bunu bir türlü kabullenemiyor. Onlara göre çocukları mükemmel ötesi. Öylesi de var tabii ama çok azınlıkta ve zaten hemen farkediliyor.
Her anne çocuğu en iyisi olsun ister ve bu anlaşılabilir bir şeydir ama bu tutum hem anneye hem çocuğa zarar veriyor işte. Çocuk öyle bir yetişiyor ki kendini Süperman sanıyor sonra bir bakıyor ki aslında oldukça sıradan. Kendinden daha güzelide var iyisi de var zekisi de var.Sonra gelsin antidepresan hapları.Ellerinize saglik ne guzel seyler yazmissiniz. Keske herkes bunlari kabullense ama maalesef
Baba da yardımcı olması lazim. Kayınvalideniz le niye aranız kötü. Biraz alttan alın bebeği arada ona bırakın. Şimdi esiniz annenize deseydi mesafe koydum görüşmüyorum diye rahatsız olmazmıy diniz. Empati yaparak dusunun. Biraz esnek olun iliskilerde. Ben de olayı bu yönü ile değerlendireyim dedim. Unutmayın tatlı dil yılanı deliginden çıkarır.