Bebek sonrasi eşler hep mi böyle?Anlayissizlik...öfke patlamalari..kirginliklar..

Atip tutmadim ki , ben bu elestiriyi sadece konu sahibine yapmadim . Bunu kendimize de yaptim. Allah bagislasin evladinizi. Ama bakin az evvel bir baska arkadasimiz dedi ki alternatifler sundukca cocuklar buna alisiyor. Ama tabi buyuk konusmamak lazim , bakalim bizi neler bekliyor

yaşadığınız süreç gayet normal.
tek sorunlu eşiniz.
çocuklu ev dağınık olur, pis olur, yemeksiz olur.. bunlar olağan ki.
sizin burda yapacağınız şey bebeği biraz kendinizden uzaklaştırmak. yani yemek yerken açın yere sofra koyun önüne yiyebildiğini yesin döktüğünü döksün. en azından o ara sizde yersiniz. önüne koyun bir leğen su atın oyuncakları içine döke saça oynasın siz de bir kahve falan içiverin. makarnaları pişmiş ve pişmemiş olarak koyun önüne kimini yer kimini mıncıklar farkına bakar oynar azıcık. siz de oturduğunuz yerde belki azıcık tez yazarsınız. eşinizde düzeninizi çok alışmış ondan böyle saçmalıyor. yeri geliyor bir hafta duruyor kurutmalıkta çamaşırım. ne yapayım olduğu kadar.

Az önce konuşuyoruz annemle, bunlarınki ağlamak mı siz ne kadar çok ağlardınız diyor.
Yani işlerini yapıyorlarmış ama nasıl yapıyorlarmış.
Soba mecbur yakılacak, çamaşır mecbur yıkanacak yoksa çıplak kalırsın, günümüzde o kadar acil iş yok ve çocukları da o kadar ağlatmaya gerek yok.
Ablam ve abimin küçüklüğünde annem kayınvalide yanındaymış, babaannem çocuk bakar annem sabahtan akşama kadar iş yaparmış.
Ben başka bir şehirde doğmuşum, annem hic iş yaptırmazdın, bazen yemeği bile baban gelince koyardım der.
Yani eskiden çocukların boyle olmamasını geniş aile ve sert tutuma bağlıyorum.

Evet bu cok makul bir aciklama oldu ama sunu da kabul edelim artik cocuklarin elinde aileler. Yani herseyimizi onlara gore ayarliyoruz halbu ki cocuklari ozgur yapmak olmuyor ki bu yapilan.

Evet bu cok makul bir aciklama oldu ama sunu da kabul edelim artik cocuklarin elinde aileler. Yani herseyimizi onlara gore ayarliyoruz halbu ki cocuklari ozgur yapmak olmuyor ki bu yapilan.
Kesinlikle katılıyorum.
Orta yolu tutturamadık.
Ne eskiyi savunuyorum, ne de yeniyi.
Üzerine muhakkak yapılmış araştırmalar yazılmış makaleler vardır, toplumda bu kadar çok manyak olması ailelerin eseri.
Bizim yetiştirdiğimiz çocuklarla da başka problemler yaşanacak ne yazık ki, bu özgüven patlayacak bir yerde ki patlıyor da.

Eskiye görw kıyaslama yapılmış eskiden ataerkil düzen vardı şimdi çocuk erkil bi evde düzen olacak herşeyin saati olacak çocuklu ev de özellikle bi kadın isterse herşeye yetişir bahanesi olmaz

Allah sonumuzu hayirli etsin diyorum ben . Bu gidisat insallah degisir , cok zor ama..

biz bu kadar simartilmadan buyumemize ragmen evlilikte cok zorlaniyoruz ben asil bu neslin evliligini merak ediyorum.Malum cok bencil yetistiriyoruz cocuklari..
Ben de merak ediyorum. Muhtemelen çok mutsuz, umutsuz ve depresif bir nesil olacak. Çünkü birçoğundaki boş özgüven. Benim dersine girdiğim çocuklarda çok zeki çocuklar var ve resmen parlıyorlar. Bunu o özgüveni boş olan çocukta farkediyor ve ya kendi kendini yiyiyor ya da daha kötüsü diğer çocuğa bir şekilde zarar vermeye çalışıyor ki üniversiteden bahsediyorum ben.

Cok kotu bu cidden , duzelmesi de cok zor hatta ben. Ama ben bunun en cok sosyal medya yuzunden oldugunu dusunuyorum

Eskiden annelerimiz her isini kendisi yaparmis.. Simdi ya bebekler de bir sorun var ya annelerde... Buna anlam veremeyen bir ben varim sanirim.

Eskiden bu kadar incelemiyormuş kimse çocuk yetiştirmeyi şimdi o kadar çok detay var ki anneler boğuluyor bir yerde.

Konu sahibi Allah sabır versin bu tez işi bebekle çok zor... İnşallah başarırsın.

Patlıyor tabii ki ve dediğiniz gibi patlayacakta.

Eskiden bu kadar incelemiyormuş kimse çocuk yetiştirmeyi şimdi o kadar çok detay var ki anneler boğuluyor bir yerde.

Konu sahibi Allah sabır versin bu tez işi bebekle çok zor... İnşallah başarırsın.
Bu kadar detaya ragmen peki cocuklar mukemmel oluyor mu ? yada bizden farklari ne mesela ? Daha erken bir seyleri ogrenmek olabilir tek artisi, onun haricinde sizce ne konuda bizden öndeler ?

Cok kotu bu cidden , duzelmesi de cok zor hatta ben. Ama ben bunun en cok sosyal medya yuzunden oldugunu dusunuyorum
Sosyal medya her şeyi tetikliyor ama bizim halkımızda cidden çok hazırcı. Bilgiyi bile hazır alıp uygulamaya çalışıyoruz. Oysa ki biz burada bir insandan bahsediyoruz. Çocuk yetiştirmenin 2+2=4 gibi bir kuralı yok. Her çocuk disipline edilir ama bunun yolları değişir.

Bu kadar detaya ragmen peki cocuklar mukemmel oluyor mu ? yada bizden farklari ne mesela ? Daha erken bir seyleri ogrenmek olabilir tek artisi, onun haricinde sizce ne konuda bizden öndeler ?

Açıkçası hiç bir fark olacağını zannetmiyorum ben zaten çocukla yapılan etkinlikleri vs zeka geliştirdiğine fln da inanmıyorum benim çocuğum zekiyse zekidir ben onu desteklersem öyle kalır desteklemezsem körelir ama tutupta sıradan bir çocukla çok uğraştım diye dahi yaratamam. Bilmem çok genel geçer anlattım sanırım ama derler ya ANA yüreği işte diye... Annelerde çocukları eksik kalmasın diye elinden geleni yapıyorlar o kadar çok rekabete iten şey var ki anneleri. Sonu ne olacak bilinmez.

Sanki annelerin bir kısmında bir kabullenememe söz konusu. Çocukların birçoğu normal zekada sıradan çocuklar ama anneler bunu bir türlü kabullenemiyor. Onlara göre çocukları mükemmel ötesi. Öylesi de var tabii ama çok azınlıkta ve zaten hemen farkediliyor.

Ellerinize saglik ne guzel seyler yazmissiniz. Keske herkes bunlari kabullense ama maalesef

Ellerinize saglik ne guzel seyler yazmissiniz. Keske herkes bunlari kabullense ama maalesef
Her anne çocuğu en iyisi olsun ister ve bu anlaşılabilir bir şeydir ama bu tutum hem anneye hem çocuğa zarar veriyor işte. Çocuk öyle bir yetişiyor ki kendini Süperman sanıyor sonra bir bakıyor ki aslında oldukça sıradan. Kendinden daha güzelide var iyisi de var zekisi de var.Sonra gelsin antidepresan hapları.

Ya eski olaylar iste.. dugun sureci ..dugunumde 5kurus harcamadilardi esim ustlenmisti herseyi. . Ama sonrasinda takilari vermedim diye dugunun orta yerinde bagirdilar cagirdilar olay cikti .. gelinlikleyim ama kavga cikarmaya ugrasan bi kp kv var dusunsenize.. bizimkiler karsilik vermedi,uzaklastirildilar. Muzik yeniden basladi falan. Ama tatsiz oldu. Gittim gelin odasina agladim makyajim akti. Dugun bitirilidi . Ne pasta kesebildik esimle ne bisey..ki gunumuz sartlarina gore harcama yapilan da bi dugundu.. icime sindirmediler hic birseyi. Oncesinde de ailemle muhatap olmamaya cabalamalar telefonla bile hal hatir sormamalar bayramlasmamak vs.. bi suru sey.
Su an ailelerimiz birbrleriyle gorusmuyor. Ben de cok sogugum onlara karsi...kirginim cunku. Hic bisey olmamis gibiler su an. Bu da koyuyom konusulmadi hic bisey usty kapatildi ama uzgunum hala ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…