• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek sahibi olmanın önündeki engeller...

Bu tinette bir aileye çocuk yapmam asla
Erkek çalışmaya ara ver gerekirse ben sizi bakarım diyebilecek yürekte olmalı
mesajınızdan sonra aklıma geldi, eşim çok yoğun çalışıyor, yükseldi de yakın zamanda, geçen gün konuşurken ben ikimiz için uğraşıyorum aslında gibi bir cümle kurdu. arada şakayla karışık söyler bırak işi oh mis falan diye, ben istifa edip çocuk yapacağım desem hayır diyeceğini sanmam ama bu sefer de çok koparız gibime geliyor, ben tüm gün evde bebek ev işi vs o akşama kadar koşturacak, kariyerimi de bırakmak istemiyorum açıkcası. iş hayatı değişik insanları tanıdığım, hayatı öğrendiğim yer benim.

mesajınızdan sonra aklıma geldi, eşim çok yoğun çalışıyor, yükseldi de yakın zamanda, geçen gün konuşurken ben ikimiz için uğraşıyorum aslında gibi bir cümle kurdu. arada şakayla karışık söyler bırak işi oh mis falan diye, ben istifa edip çocuk yapacağım desem hayır diyeceğini sanmam ama bu sefer de çok koparız gibime geliyor, ben tüm gün evde bebek ev işi vs o akşama kadar koşturacak, kariyerimi de bırakmak istemiyorum açıkcası. iş hayatı değişik insanları tanıdığım, hayatı öğrendiğim yer benim.
Siz anne olarak kariyerinizi bırakmak istemezken kadın babaanne olarak neden rahatından vazgeçsin:)

Aynen teyzemin basina gelenler iste:KK66:
Kuzemin hamileyken kv teyzeme gel ortaklasa bakalim dedi sonra kadin arazi:KK66:bir hafta bakti sonra teyzeme yolladi cocugu yollayis o yollayis yedi sene oldu yaz tatillerinde birer hafta aliyor cocugu simdi:KK66:yani kvnizin sozune guvenmeyin yan cizebilir
Sonradan yan cizecegine simdiden bakamam demesi daha guzel daha onurlu bence
haklısınız, sorumluluk altına girmek istemiyor olabilir, haklıdır, ama tek fedakarlık yapan ben olacağım bu durumda da, zaten hem çalışıp hem ev işleri vs fedakarlık yapıyorum yeterince, yorgunluktan ölüp çocuğumla ilgilenemeyecek duruma geleceksem bana da yazık bebeğe de...desteksiz olacak gibi değil bu işler.

Siz anne olarak kariyerinizi bırakmak istemezken kadın babaanne olarak neden rahatından vazgeçsin:)
şurda yanlış anlaşılıyorum, ben bebek yapayım kayınvalidem baksın demiyorum ki, bakıcı tutarsın göz kulak olurum kızım ama bakamam desin yeter diyorum.

2 senelik evliymişsin, 2 sene daha sabret bakalım. belki o da heveslenir. bende senin eşin gibiydim. istemiyordum. şimdi 1 ,2 aya kadar iş bulamazsam artık kesin istiyorum. insanın içi gidiyor minnacık badikleri görünce.

2 senelik evliymişsin, 2 sene daha sabret bakalım. belki o da heveslenir. bende senin eşin gibiydim. istemiyordum. şimdi 1 ,2 aya kadar iş bulamazsam artık kesin istiyorum. insanın içi gidiyor minnacık badikleri görünce.
eşim istemiyorum dedikçe yapacak bir şey yok zaten. aslında istemiyorum da demiyor tam olarak, annesinin lafları sürekli, ne acelemiz var, aman böyle iyiz, rahatız vs..

şurda yanlış anlaşılıyorum, ben bebek yapayım kayınvalidem baksın demiyorum ki, bakıcı tutarsın göz kulak olurum kızım ama bakamam desin yeter diyorum.
Tatlim o teklifi sen yap o zaman acik acik?bak bakalim ne diyecek?

Yani göz kulak olsun dediğiniz nedir ki? Her gün gelip 1 saat otursun mu, haftada 1 gelsin mi, günde 1-2 kere baksın mı? Bunu net bir şekilde söylediniz mi?

canım bir de sen demesen bile. 2 sene sonra millet demeye başlar. " şakayla karışık düşünmüyormusunuz" diye eşinde arkadaşlarının çocuklarını gördükçe heveslenir. zorla bir şey olmaz. ilerde acısını sen çekersin. en ufak bir şeyde yüzüne vurur. burda okuyoruz. bu gibi şeylerde bence de iki tarafım isteği olmalı.

bakıcı bakacaksa kv göz kulak olmuş olmamış hiç farketmez neden taktın ki o konuya ayrıca başkası bakacaksa ne demiş ne dememiş o da hiiiiç tınlanacak bir konu değil senin yerinde olsam eşimin çocuk isteğinin olmamasına veya az olmasına veyahut böyle önemli bir konuda ikiniz değilde annesinin düşüncesine daha çok önem vermesine takardım... Hayırlısını nasip etsin ama baba çocuğa bakmazsa emin olun siz çok yıpranırsınız.

Bir bayan olarak kariyerimin en iyi noktasındayım bence...doktorum ve aynı zamanda akademik kariyer yapıyorum...5 yaşında ikizlerim var onlar için 2 yıl ara verdim iyi bir abla buldum , önce Allaha sonra ona emanet edip işme geri döndüm yürümeye devam ettim...kimseye güvenmedim...annem kayınvalidem aynı şehirde misafir gibi uğrarlar..şu an kariyerimde yeni bir yola giriyorum oldukça zor ama üçüncü çocuğuda istiyorum..bugün hamile kalsam yine hayatımı dondururum evladım için...siz kendiniz bütün yolları kapatıyorsunuz...bakıcı seçeneği bu kadar ürkütücü olmasın..başkalarına endexli bir yaşam tercih etmeyin derim...iyi bir bakıcı anane babaanneden daha iyi bakabilir..hayatta ne istersek isteyelim bir emek , fedakarlık ister....evlat hayattaki tüm fedakarlıkları hakedecek bir sebep bence...şu an çocuklarım için şart olsa hiç düşünmem tüm kariyerimi koyarım bir kenara...onların bir gülüşü, öpüşü anne demesinin hiçbir kariyerde karşılığı olamaz...

Ben bu konuda katiyim.eger sagligi sihhati yerindeyse Sirf bencillik icin bana guvenmeyin bakmamdiyen fedakarsiz insanlardan nefret ediyorum.
Ki birde calisiyorsunuz.
Pasa pasa bakmak zorunda.
torunup diyip seviyorsa bakacak!
Ben suan atanamadim.ama ataninca bu yil simdiden soyluyorummiyiki sen varsin anne calisinca sana emanet edecegim diyorum.emrivaki soyluyorum.tabi yavrum diyor oda napsin.
Neden bakmak zorunda? Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, ya işten çıkarsın, ya bakıcı tutarsın, ya kreşe verirsin, kısaca ortamını hazırlar öyle yaparsın bebeğini. Bizim devirde çıktı bu anne ya da kv bebeğe baksın muhabbetleri. Analarımız kime bırakmış bizi paşa paşa bakmışlar..

Bir bayan olarak kariyerimin en iyi noktasındayım bence...doktorum ve aynı zamanda akademik kariyer yapıyorum...5 yaşında ikizlerim var onlar için 2 yıl ara verdim iyi bir abla buldum , önce Allaha sonra ona emanet edip işme geri döndüm yürümeye devam ettim...kimseye güvenmedim...annem kayınvalidem aynı şehirde misafir gibi uğrarlar..şu an kariyerimde yeni bir yola giriyorum oldukça zor ama üçüncü çocuğuda istiyorum..bugün hamile kalsam yine hayatımı dondururum evladım için...siz kendiniz bütün yolları kapatıyorsunuz...bakıcı seçeneği bu kadar ürkütücü olmasın..başkalarına endexli bir yaşam tercih etmeyin derim...iyi bir bakıcı anane babaanneden daha iyi bakabilir..hayatta ne istersek isteyelim bir emek , fedakarlık ister....evlat hayattaki tüm fedakarlıkları hakedecek bir sebep bence...şu an çocuklarım için şart olsa hiç düşünmem tüm kariyerimi koyarım bir kenara...onların bir gülüşü, öpüşü anne demesinin hiçbir kariyerde karşılığı olamaz...
Eline, ağzına sağlık...

Neden bakmak zorunda? Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, ya işten çıkarsın, ya bakıcı tutarsın, ya kreşe verirsin, kısaca ortamını hazırlar öyle yaparsın bebeğini. Bizim devirde çıktı bu anne ya da kv bebeğe baksın muhabbetleri. Analarımız kime bırakmış bizi paşa paşa bakmışlar..
Eger calisiyorsam ve torunum diye sahiplenecekse bakmak zorunda.bu benim fikrim.
Altini ciziyorum eger saglikliysa imkani varsa.
Torununu elin bakicisina keyfi birakacak kayinvalideyi kinarim ben.
Analarimiz zamanina inerekte sacma bi dusunce icine girmissiniz.ben anneysem oda babaanne.sagligi sihheti yerindeyse icinde merhamet duygusu varsa bakar zaten...

Eger calisiyorsam ve torunum diye sahiplenecekse bakmak zorunda.bu benim fikrim.
Analarimiz zamanina inerekte sacma bi dusunce icine girmissiniz.ben anneysem oda babaanne.sagligi sihheti yerindeyse icinde merhamet duygusu varsa bakar zaten...
Bol bol çocuk yapın babaannesi bakar madem..

Öncelikle anne ve kayınvalide gibi seçeneklerinizi olmadığını kabul edin.
Farzedin ki çok uzak bir şehirdeler, hatta başka ülkedeler. Bu fikri koparıp atın aklınızdan.

Çocuğunuzun sorumluluğunu eşinizle sizin almanız gerektiğini kabullenin. Diğer arkadaşlar da yazmış zaten, her halükarda bakıcıya teslim edeceksiniz gibi görünüyor. Bu arada bakıcı deyince istisnai bakıcılar akla geliyor nedense hep. Siz bakıcı olsaydınız bir bebeğe nasıl bakardınız? Bu açıdan bakın. İnanın bazı bakıcılar bebeğin kendi büyükannelerinden daha iyi bakıyorlar. Bakıcı= kötü bakım değil.

Çalışma şartlarınız zaten çok sayıda çocuğa izin vermeyecek gibi. Bir, en fazla 2 çocuk. Diyelim ki bebeğinize çok iyi, içinize sinen bir bakıcı buldunuz. O biraz büyüyüp kreşe başlama zamanı gelince bakıcı da işe devam etmeyi düşünüyorsa hemen ikinciyi düşünebilirsiniz. Aynı bakıcı ile devam edersiniz. Eğer tek çocuk yeter derseniz de siz bilirsiniz.

Burada tek sorun; eşinizin de size destek olması gerektiğinden onun ruhen hazır olup olmaması. Gazı olacak, gece ağlayacak, bakımı konusunda desteğe ihtiyacınız olacak, eğer eşiniz hazır değilse size yardımı dokunmazsa, bu sefer eşinizin yaptığı her şey size batacak.

Kayınvalide seçeneğini de sadece ayda 1 veya 2 haftada bir bebeğinizi 2 saatliğine bırakıp sinemaya gitmek ya da bir arkadaşınıza akşam yemeğe gitmek gibi amaçlar için kullanabilirsiniz. Bir kaç saatliğine yani.

Büyükanneler destek olacak, olmalı, olsunlar, neden olmasınlar vs gibi düşünceleri kafanızdan atın tamamen. Aksi sizi mutsuz edecek çünkü.

işte düşüne düşüne çok bunalıyorum. bakıyorum destek yok, ne diye kendimi parçalayayım aptal mıyım ben diyorum sinirleniyorum kendi kendime. 27 yaşındayım eşim benden 10 yaş büyük.

ben kimim kimsem olmadan yabanci ulkede tek basima cocuk buyutuyorum,evet buyuk fedakarlik ama 1,5 yasindaki sipa gelip basimi oksuyor opucuk verip gidiyor ya ne yorgunlugum kaliyor ne sIkintim..
su durumda ikinci ucuncu bebegim olsa yine bakarim.
buarada ben ev hanimi degilim,aktif calisma hayati icindeydim ama buara ara vermek zorunda kaldim bebegim icin.
yardimi olmayacagini dusundugunuz kv haftasonuda olsa bikac saat bakar bebeginize ki bu bile buyuk luks.
benim kendi oz annem ben lisedeyken derdi kimsenin cocuguna bakmam ben diye cunku gercekten ne kafasi goturuyor ne de cok seviyor bebekleri.Allahtan yurtdisina evlendim geldim sansina :KK45:
hem bebeginizin hemen olup olmayacagi bile muama..bence korunmayi birakip akisina birakin,zaten pat diye gelmeyebilir de,aylar alabilir hamile kalmaniz.

bende size katılıyorum ayrıca annelerimizin zamanında kadınlar bu kadar çok iş hayatında değildi ve artık biz kadınlar erkeklerin yükünü omuz atmasak geçim olmuyor bir çok kişi iki kişi çalışıp ancak geçiniyor bakıcı benim maaşımdan çok para istiyor çalışmasam olmuyor yani herkezin öyle çok iyi maaşı geliri yok zaten olsa kimse kimseye minnet etmez lafım para der ya çıkar yada bakıcıyı koyar başına .kan bağı olan birirnin bakması bakıcının bakmasından daha iyi diye düşünüyorum bende.özellikle ilk 2 sen ağzı var diliyok yavrularımızın sağlığı yerindeyse onlarda yardımcı olmalı zaten vicdan sahibi isede oluyor ve bakıcıya bırakmaya gönülleri razı olmuyor.

Oğlumu 3,5 aylıkken bakıcıya emanet ettîm

10 tane çocuğum daha olsa gene aynısını yaparım

Kv ile aynı şehirde uzak semtlerdeyîz

Gelip bakayım dedi ama yapamazdık
Sizinkî açıkça bakamam demiş ki gerekçesi de kendince mantıklı gezen tozan dışarı alışkın însan evde bebek ile olmak istemez bir de gelini memnun edemez nasılsa

Ne kadar uzak o kadar huzur

Annelerimiz kendi çocuklarına bakıp sıralarını savmış

Sizîn de iki seçeneğiniz var ya îşi bırakacaksınız ya da bakıcı

Eşiniz ile de açıkça konuşun niye istemiyor öğrenin

Kolay gelsin

Back
X