• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek sahibi olmanın önündeki engeller...

İyi de çocugu doğuran düşüncek kadın hadi torun yap dememiş zaten bastan söylemiş..saygı duyulmalı fikrine
Kadin bastan dusuncesiz zaten.gelinler hem calissin ese eve yardimci olsun.hem cocuk yapsin hepsini bir idare ersin.hem kayinvalide gezsin keyif cikarsin torun sevsin.ne guzel hayat.saygi duymam ben bu fikre

Kadin bastan dusuncesiz zaten.gelinler hem calissin ese eve yardimci olsun.hem cocuk yapsin hepsini bir idare ersin.hem kayinvalide gezsin keyif cikarsin torun sevsin.ne guzel hayat.saygi duymam ben bu fikre
kaynana çocuk yapın demiyor ki,eminim çalışsın da demiyoırdur.konu sahibi kendisi çalışmam lazım,kocamdan para isteyemem diyor:KK66:

düşüneceği kadar düşünmüş,kendi çocuklarını büyütmüş.herkes kendi çocuğuna kendi baksın.
EGEM sonunda sana da catacak boyle bi gelin. bakmıyorsun diye sevdirmeyecekler torunlarını sana :D

Bir bayan olarak kariyerimin en iyi noktasındayım bence...doktorum ve aynı zamanda akademik kariyer yapıyorum...5 yaşında ikizlerim var onlar için 2 yıl ara verdim iyi bir abla buldum , önce Allaha sonra ona emanet edip işme geri döndüm yürümeye devam ettim...kimseye güvenmedim...annem kayınvalidem aynı şehirde misafir gibi uğrarlar..şu an kariyerimde yeni bir yola giriyorum oldukça zor ama üçüncü çocuğuda istiyorum..bugün hamile kalsam yine hayatımı dondururum evladım için...siz kendiniz bütün yolları kapatıyorsunuz...bakıcı seçeneği bu kadar ürkütücü olmasın..başkalarına endexli bir yaşam tercih etmeyin derim...iyi bir bakıcı anane babaanneden daha iyi bakabilir..hayatta ne istersek isteyelim bir emek , fedakarlık ister....evlat hayattaki tüm fedakarlıkları hakedecek bir sebep bence...şu an çocuklarım için şart olsa hiç düşünmem tüm kariyerimi koyarım bir kenara...onların bir gülüşü, öpüşü anne demesinin hiçbir kariyerde karşılığı olamaz...
demek istediklerinizi gayet iyi anlıyorum ama bir mesajımda yazmıştım çalıştığım yerde hamilelere olan bakış açısını, belki bir doktor kariyerine ara verse çok sıkıntı yaşamayabilir ama ben yaşayacağım bu kesin. hamile kaldığın an burdan gidersin diye açık açık tehdit edenbir yöneticiyle çalıştım ben. gün gelir belki tamamen bırakırım kariyerimi bilmiyorum... tabiki bakıcı tutacağım, eşimle de konuştum özel hayatımızın kısıtlanmasını istemiyor ki bakıcı burda en iyi seçenek. ama bana hak verin ki iyi bir bakıcı bulmak çok çok zor ki ben hala iyi bir yardımcı bile bulamadım kaçıncı denemem bu...

bende size katılıyorum ayrıca annelerimizin zamanında kadınlar bu kadar çok iş hayatında değildi ve artık biz kadınlar erkeklerin yükünü omuz atmasak geçim olmuyor bir çok kişi iki kişi çalışıp ancak geçiniyor bakıcı benim maaşımdan çok para istiyor çalışmasam olmuyor yani herkezin öyle çok iyi maaşı geliri yok zaten olsa kimse kimseye minnet etmez lafım para der ya çıkar yada bakıcıyı koyar başına .kan bağı olan birirnin bakması bakıcının bakmasından daha iyi diye düşünüyorum bende.özellikle ilk 2 sen ağzı var diliyok yavrularımızın sağlığı yerindeyse onlarda yardımcı olmalı zaten vicdan sahibi isede oluyor ve bakıcıya bırakmaya gönülleri razı olmuyor.
evet işin bir de maddiyat yönü var, bakıcı+yardımcı kadın+yol parası+yemek maaş bitiyor zaten. çok muhteşem paralar kazanmıyoruz sonuçta. etrafomda bakıcıyla büyüyen hiç bir çocuk yok, hepsi anneanne babaanne tarafından büyütülüyor istisnasız. etrafımdakiler de yap bebek kayınvaliden bakar diye söyleyip duruyor.

o halde işinizi değiştirecek ve düzenli saatleri olan bir iş bulacaksınız.
hayatımı değiştiremem çocuk için diyorsunuz ama kayınvalidenizin torun için hayatını değiştirmesini bekliyorsunuz.
ben de işten çıktım (hem de tam mesleğime uygun beni güzel bir noktaya getirecek bir işe girmişken) 2 çocuk yaptım 5 yıl ara veriyorum kariyere.
sonra (uygun işi bulabilirsem) tekrar çalışmak istiyorum. 30 yaşında olacağım o zaman çocuklar da kreşe uygun olmuş olacaklar.
anne olma kararı kolay değil bu kararı verirken başkalarına güvenemeyiz,
kayınvalideniz aniden hastalanabilir, kpniz hastalanır ona bakması gerekir. hatta olebilir de .
başkası bakacak veya bakmayacak diye cocuk yapılmaz.
hayatınızı iyi planlamalısınız.
mutlaka değişiklikler olacak kabullenin bunları.
arkadaşlar gerçekten merak ediyorum, iş bulmak bu kadar yazdığınız kadar kolay mı?? bu kadar torpil, adamcılık kayırmacılık varken?? ben yüksek puanlarla girdiğim kaç tane mülakattan elendim sırf uyu bir referansım yok diye. bu işi bile zar zor buldum, ki ülkeminizin en iyi üniversitelerinden birinden dereceyle mezunum. iş değiştirmek bu kadar kolay olsaydı çoktan değiştirirdim emin olun. kk da sürekli iş değiştir, işten çık laflarını çok okuyorum da bunu diyenler bu kadar kolay iş nasıl buluyor merak ediyorum.

Bence çok katı düşünüyorsunuz bu konuda.ne kadar şanslısınız ki tek maaşla geçinebilecek kadar kazanıyor eşiniz. Mesela bizim böyle bşr imkanımız yok borçlardan dolayı ve bu borçların hiçbiri lüks için değil .arabamız bile yok ve birimiz bile işi bırakamayız önümüzdeki 5 sene.
Anne baba olmak 9 aylık yada 18 yıllık bir süreç değil ki.siz evladınız yardıma ihtiyaç duysa en azından 2 3 sene ona yardımcı olmaz mısınız bir düşünün.
Konu sahibi zaten kimseye güvenip çocuk yapma derdinde değil destek bekliyor.tabiki gezmek onun hakkı ama insan canının canı için bunu yapmalı hemde seve seve yapmalı.
Bende aynı durumdayım.asla kv min tüm hayatını bağlamasını istemem ama destek vermek çok önemli.
Anne olmak kolay değil,iş değiştirmek ise çok büyük risk almak demek ki şuan piyasalar krizdeyken.zaten iş hayatında bu kadar ezilirken iş değiştirmeyi düzgün saatlerle çalışmayı herkes ister ama bu imkan meselesi.ben 3 senedir iş arıyorum mesela bir yandan çalışıp .mühendisim ,iyi bir yerden mezunum ama alanım gereği ağır işler oluyor (elektrik mühendisiyim).o zaman benim mesleğimi düzgün mü seçmem gerekirdi:)
Ailelerin desteği önemi bence bu noktadan,hastalık olabilir tabiki ama bu beklenmeyen bir durum olur o zaman bir daha düşünülür.baştan destek vermemek çok kötü bence birde böyle düşünün.
çok teşekkür ederim beni tamamen anlamışsınız... süper özetlemişsiniz ağzınıza sağlık...

İyi de kaynanalar bakmak zorunda mı ya empati yapın insanlar yaşamış yaşlanmış çocuklarını zorluklarla büyütmüşler hapsolup eve cocuk bakmak zorunda mı hizmetçi mi sonra da baslanıyoe vi süpürmemiş bi yemek yapsa ölür müymüş beklenti artıyo kadın ömrünün sonunda gezmek istiyosa suç mu işi bırak 1yıl bak baska iş bul ya da bakıcı bul kimse kimseye güvenerek doğurmasın..[/QUOTE
ben kayınvalidem baksın demiyorum ki, destek olsa yeter diyorum. aynı açıklamayı defalarca yaptım arkadaşlar yapmayın yahu. hemen bir topa tutma herkeste. ben kimseden bir şey beklemeyen bir insanım normalyde, ama çalışan anne olmak çok zor hele de benim sektörümde, illaki desteğe ihtiyacım olacak yani.

Sanki cocuk tek kisilik sorumlulukmus gibi esi istemedigi halde cocuk plani yapan kadinlari anlamiyorum. Adam istemiyor cocuk yapmak yani zorla mi baba olacak bu adam? O zoraki babaliktan nasil verim alinacak ya da?

Sanki aile buyukleri dogurduklari cocuklara bakmak zorundaymis gibi bakmam derse bozulmalari da anlamiyorum. Kadincagiz evlatlarini buyutmus gezme tozma yasina gelmis milletin cocugu icin emir eri olmak zorunda mi? Ben kariyer yapacagim cocuk da yapacagim kadin da beni idare etsin kendi annem bakamaz yasli cunkum kaynanam idare etsin. Hmhm ok
of niye aynı topa tutma, yanlış anlama. arkadaşım baksın demiyorum destek verse yeter diyorum bu bir. eşim de bu sebeplerden kararsız, istemiyor kesinlikle diye bir durum yok diyorum. kimseyi zorla baba yapacak tarzda biri değilim. emir eri olmak ne demek allah aşkına, bakıcıyı gün içinde 5-10 dk kontrol etmek emir eri olmak mı, hemde 5 dk kadar bile uzak olmayan bir mesfade? beklentim bunu aşmıyor zaten.

çevremdeki herkes çalışıyor, hatta çalışmasa bile mutlaka anneler yardımcı oluyor. ben zaten çok bir şey beklemiyorum defalarca belirttim.

Genel yorum yaptim esasen.istemeyen kaynanaya zaten zorla cocuk baktirilmaz.keske her kv az dusunceli olsa..
biraz empati istiyoruz zaten sadece. yani bu çocuk oğlunun çocuğu yabancı değil birazcık yardımcı olabulur, ki hayatımızı görüyor, yoğunluğumuzu görüyor. ben hem işe hem eve hem eşimin isteklerine yetişeceğim derken defalarca yatak döşek hasta oldum, onun oğlununki can da benimki değil mi. ben neden her şeye katlanıyorum... mesleğimi çok çabalayarak elime aldım, çok zorluklarla okudum, bir anda bırakamam kimse kusura bakmasın. annem babam neler çekti beni okutmak için, ben neler çektim. yardımcı olmaktan kimseye zarar gelmiz.

arkadaşlar gerçekten merak ediyorum, iş bulmak bu kadar yazdığınız kadar kolay mı?? bu kadar torpil, adamcılık kayırmacılık varken?? ben yüksek puanlarla girdiğim kaç tane mülakattan elendim sırf uyu bir referansım yok diye. bu işi bile zar zor buldum, ki ülkeminizin en iyi üniversitelerinden birinden dereceyle mezunum. iş değiştirmek bu kadar kolay olsaydı çoktan değiştirirdim emin olun. kk da sürekli iş değiştir, işten çık laflarını çok okuyorum da bunu diyenler bu kadar kolay iş nasıl buluyor merak ediyorum.
Cocuk sahibi olmak da kolay degil malesef.

ev hanımıdır çoğu tahminimce :):KK48:

çevremdeki herkes çalışıyor, hatta çalışmasa bile mutlaka anneler yardımcı oluyor. ben zaten çok bir şey beklemiyorum defalarca belirttim.
biz çalışanların kaderi çalışmayan arkadaşım doğum yaptı 40 gün prenses gibi lahusa yatağında yattı herşey önüne ben 2. gün bebğimin başına 7.günden sonrada yanlızdım ki sezaryan olduğum halde.herkez anlamak istediğini anlıyor ve şartlarına göre konuşuyor.bazı kişilerde sırf kaşıt olmak için konuşuyor.bir kısım baksın bir kısım bakmasın diyor bu normal fikrini belirtmek ama böyle yüksekten atıp tutmalara bende anlam veremiyorum.ben böyle düşünüyorum yerine ozman bunu yapacaksın ile başlayan yazılar gerçekten şartlarrını merak ediyoprum.

Kızlar merhaba, ben çalışan ve evli bir bayanım. İki senelik evliyim, başlarda eşim çok fazla bebek istiyordu hatta nişanlıyken ismi bile belliydi vs... Evlendikten bir süre sonra istememeye başladı, ben de aksine heveslenmeye başlamıştım. Ne gerek var böyle iyiyiz, kim bakacak, ne zaman konuyu açsam istemediğini anlıyorum. İkimiz de çok yoğun çalışan insanlarız açıkçası, bebek benim için çok büyük bir sorumluluk olacak bunun da farkındayım ve eşimden destek görmeden illa yapalım diye tutturamıyorum. Ailem ve eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz ama, annem hem uzak hem de baktığı hasta ve yaşlı kişiler var evde bebek sorumluluğu vermek onu çok yorar, kendisinin de rahatsızlıkları var zaten. Kıyamıyorum pek açıkçası. Kayınvalidem tarafına gelirsek...Çok yakın oturuyoruz, herhangi bir hastalığı yok, evde onu engelleyen kimse yok... Ama ağzından hiç bir şekilde torun istiyorum yardımcı olurum vs kelimeleri çıkmadı. En son geçen gün annemin yanında söyledi, ne gerek var vs diye. Ben zaten akşama kadar geziyorum akşam gelince de ayaklarımı uzatıp kimse bana ellemesin istiyorum, herkes bakarsın diyor ama ben istemiyorum dedi :S Açıkca bana güvenmeyin diyor. Biliyorum kimseye güvenerek bebek yapılmaması gerekiyor ama bu kadar yakınken, bu kadar da uygunken en azından kızım yardımcı olmaya çalışırım vs demesi gerekmez mi. İstiyor ki akşama kadar gezeyim tozayım. Bu zamana kadar çilekeş bir hayatı da olmamış, çalışmamış vs. Eşimin söyledikleri de birebir onun ağzından çıkan laflar onu da anladım o gün net olarak. Bebeğimi büyütmek için ücretsiz izin alma gibi bir durumum yok geldiğimde yerim olmayacak çünkü, bunu bırakın ücretsiz izni doğum izninden dönen arkadaşlar bile yaşadı. Acımasız bir sektördeyim yani. 6 aylık ücretsiz izin sonunda da bebeğimi direkt bakıcıya bırakma fikri de içime sinmiyor. Siz olsanız ne yapardınız??

Ben kayinvalidelere annelere hak veriyorum, kesinlikle mecbur degiller, ben olsam ben de bakmak istemem sahsen.
Bebek yapacaksan tum sartlarini sen ve esin kuracak ayaralayacak, sartlariniz olusmuyorsa da yapmayiver bebek ?
Isten ayrilmayi goze alamiyorsan hayatinda bebege yer acamiyorsan, sadece dogir anne baksin kv baksin... Oyle cocuk yapcaksan hoc yapma valla.

Back
X