• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek sahibi olmanın önündeki engeller...

Bende haftaiçi 7bde cumartesileri 6 da giriyorum eve.arkadaş bakıcı tuttu ,ne kadar veriyorsunuz dedim 1500 tl imiş vede bakıcı zaten 7 ye kadar beklemiyormuş.6 da fidiyormuş o saatten sonra kv bakıyormuş.
Kara kara düşünüyorum bizimkine kim bakar diye.sonuçta hep bebek olmıcak yarın birgün okula gidecek illaki birinin götürmesi akşam alması gerekecek.hadi servisle gitsin gelsin ama bu çocuk evde yalnız mı duracak :(

Taş kalpli kv bunlar, torunu olacak sonuçta sokaktaki çocuk değilki .bizim düşündüğümğz kadar düşünemiyorlar mı?
Hep diyorum içimden şimdi ben ona muhtacım onun yüzünden erteliyorum ama o da bana muhtaç olacak ve aynı ilgisizliği ben yapıcam. Parayla değil sırayla

aynu durumdayız canım...gezmesine ara veremezmiş birebir aynı vallahi :) hayır nereyi geziyor anlamadım senelerdir aynı şehir aynı sokaklar caddeler. öğretmenlik gibi yarım zamanlı bir işim olsa minnet dahi etmem zaten ama eve en erken 7 gibi giriyorum :(

Yani göz kulak olsun dediğiniz nedir ki? Her gün gelip 1 saat otursun mu, haftada 1 gelsin mi, günde 1-2 kere baksın mı? Bunu net bir şekilde söylediniz mi?
ne gerek var çocuğa mantığı hüküm sürdüğünden konuyu bu kadar açamıyorum ki.

Bende haftaiçi 7bde cumartesileri 6 da giriyorum eve.arkadaş bakıcı tuttu ,ne kadar veriyorsunuz dedim 1500 tl imiş vede bakıcı zaten 7 ye kadar beklemiyormuş.6 da fidiyormuş o saatten sonra kv bakıyormuş.
Kara kara düşünüyorum bizimkine kim bakar diye.sonuçta hep bebek olmıcak yarın birgün okula gidecek illaki birinin götürmesi akşam alması gerekecek.hadi servisle gitsin gelsin ama bu çocuk evde yalnız mı duracak :KK43:

Taş kalpli kv bunlar, torunu olacak sonuçta sokaktaki çocuk değilki .bizim düşündüğümğz kadar düşünemiyorlar mı?
Hep diyorum içimden şimdi ben ona muhtacım onun yüzünden erteliyorum ama o da bana muhtaç olacak ve aynı ilgisizliği ben yapıcam. Parayla değil sırayla
destek dediğim tam da bu işte, hangi bakıcı benim toplantım var bugün 10 a kadar dur, bu haftasonu sınavım var gel desem kabul edecek ki? bizimkini arasam sokakta geziyor olur ya il dışında gezmelerde.

bakıcı bakacaksa kv göz kulak olmuş olmamış hiç farketmez neden taktın ki o konuya ayrıca başkası bakacaksa ne demiş ne dememiş o da hiiiiç tınlanacak bir konu değil senin yerinde olsam eşimin çocuk isteğinin olmamasına veya az olmasına veyahut böyle önemli bir konuda ikiniz değilde annesinin düşüncesine daha çok önem vermesine takardım... Hayırlısını nasip etsin ama baba çocuğa bakmazsa emin olun siz çok yıpranırsınız.
benim iş saatlerim belirsiz, yeri geliyor cumartesi full çalışıyorum, cuma gecesi 10 da geliyorum, eşim şehir dışına çıkıyor vs mutlaka destek lazım oluyor yani. eşimle aynı işteyiz, o da durumun gayet farkında olduğundan şimdilik erteliyor gibi.

canım bir de sen demesen bile. 2 sene sonra millet demeye başlar. " şakayla karışık düşünmüyormusunuz" diye eşinde arkadaşlarının çocuklarını gördükçe heveslenir. zorla bir şey olmaz. ilerde acısını sen çekersin. en ufak bir şeyde yüzüne vurur. burda okuyoruz. bu gibi şeylerde bence de iki tarafım isteği olmalı.
çoktan diyor herkes zaten ama bizim hayatımız o diyenlerinki gibi düzenli değil maalesef. sosyal hayatımız bile sıfırlandı neredeyse.

benim iş saatlerim belirsiz, yeri geliyor cumartesi full çalışıyorum, cuma gecesi 10 da geliyorum, eşim şehir dışına çıkıyor vs mutlaka destek lazım oluyor yani. eşimle aynı işteyiz, o da durumun gayet farkında olduğundan şimdilik erteliyor gibi.
o halde işinizi değiştirecek ve düzenli saatleri olan bir iş bulacaksınız.
hayatımı değiştiremem çocuk için diyorsunuz ama kayınvalidenizin torun için hayatını değiştirmesini bekliyorsunuz.
ben de işten çıktım (hem de tam mesleğime uygun beni güzel bir noktaya getirecek bir işe girmişken) 2 çocuk yaptım 5 yıl ara veriyorum kariyere.
sonra (uygun işi bulabilirsem) tekrar çalışmak istiyorum. 30 yaşında olacağım o zaman çocuklar da kreşe uygun olmuş olacaklar.
anne olma kararı kolay değil bu kararı verirken başkalarına güvenemeyiz,
kayınvalideniz aniden hastalanabilir, kpniz hastalanır ona bakması gerekir. hatta olebilir de .
başkası bakacak veya bakmayacak diye cocuk yapılmaz.
hayatınızı iyi planlamalısınız.
mutlaka değişiklikler olacak kabullenin bunları.

Bence çok katı düşünüyorsunuz bu konuda.ne kadar şanslısınız ki tek maaşla geçinebilecek kadar kazanıyor eşiniz. Mesela bizim böyle bşr imkanımız yok borçlardan dolayı ve bu borçların hiçbiri lüks için değil .arabamız bile yok ve birimiz bile işi bırakamayız önümüzdeki 5 sene.
Anne baba olmak 9 aylık yada 18 yıllık bir süreç değil ki.siz evladınız yardıma ihtiyaç duysa en azından 2 3 sene ona yardımcı olmaz mısınız bir düşünün.
Konu sahibi zaten kimseye güvenip çocuk yapma derdinde değil destek bekliyor.tabiki gezmek onun hakkı ama insan canının canı için bunu yapmalı hemde seve seve yapmalı.
Bende aynı durumdayım.asla kv min tüm hayatını bağlamasını istemem ama destek vermek çok önemli.
Anne olmak kolay değil,iş değiştirmek ise çok büyük risk almak demek ki şuan piyasalar krizdeyken.zaten iş hayatında bu kadar ezilirken iş değiştirmeyi düzgün saatlerle çalışmayı herkes ister ama bu imkan meselesi.ben 3 senedir iş arıyorum mesela bir yandan çalışıp .mühendisim ,iyi bir yerden mezunum ama alanım gereği ağır işler oluyor (elektrik mühendisiyim).o zaman benim mesleğimi düzgün mü seçmem gerekirdi:)
Ailelerin desteği önemi bence bu noktadan,hastalık olabilir tabiki ama bu beklenmeyen bir durum olur o zaman bir daha düşünülür.baştan destek vermemek çok kötü bence birde böyle düşünün.

o halde işinizi değiştirecek ve düzenli saatleri olan bir iş bulacaksınız.
hayatımı değiştiremem çocuk için diyorsunuz ama kayınvalidenizin torun için hayatını değiştirmesini bekliyorsunuz.
ben de işten çıktım (hem de tam mesleğime uygun beni güzel bir noktaya getirecek bir işe girmişken) 2 çocuk yaptım 5 yıl ara veriyorum kariyere.
sonra (uygun işi bulabilirsem) tekrar çalışmak istiyorum. 30 yaşında olacağım o zaman çocuklar da kreşe uygun olmuş olacaklar.
anne olma kararı kolay değil bu kararı verirken başkalarına güvenemeyiz,
kayınvalideniz aniden hastalanabilir, kpniz hastalanır ona bakması gerekir. hatta olebilir de .
başkası bakacak veya bakmayacak diye cocuk yapılmaz.
hayatınızı iyi planlamalısınız.
mutlaka değişiklikler olacak kabullenin bunları.

Bence çok katı düşünüyorsunuz bu konuda.ne kadar şanslısınız ki tek maaşla geçinebilecek kadar kazanıyor eşiniz. Mesela bizim böyle bşr imkanımız yok borçlardan dolayı ve bu borçların hiçbiri lüks için değil .arabamız bile yok ve birimiz bile işi bırakamayız önümüzdeki 5 sene.
Anne baba olmak 9 aylık yada 18 yıllık bir süreç değil ki.siz evladınız yardıma ihtiyaç duysa en azından 2 3 sene ona yardımcı olmaz mısınız bir düşünün.
Konu sahibi zaten kimseye güvenip çocuk yapma derdinde değil destek bekliyor.tabiki gezmek onun hakkı ama insan canının canı için bunu yapmalı hemde seve seve yapmalı.
Bende aynı durumdayım.asla kv min tüm hayatını bağlamasını istemem ama destek vermek çok önemli.
Anne olmak kolay değil,iş değiştirmek ise çok büyük risk almak demek ki şuan piyasalar krizdeyken.zaten iş hayatında bu kadar ezilirken iş değiştirmeyi düzgün saatlerle çalışmayı herkes ister ama bu imkan meselesi.ben 3 senedir iş arıyorum mesela bir yandan çalışıp .mühendisim ,iyi bir yerden mezunum ama alanım gereği ağır işler oluyor (elektrik mühendisiyim).o zaman benim mesleğimi düzgün mü seçmem gerekirdi:)
Ailelerin desteği önemi bence bu noktadan,hastalık olabilir tabiki ama bu beklenmeyen bir durum olur o zaman bir daha düşünülür.baştan destek vermemek çok kötü bence birde böyle düşünün.
tek maaşız demedim, ben de doğum izninden sonra part time eşim işten gelip oğluma bakarken çalıştım alanım olmayan bir işte.
ayrıca arkadaş gecinemediğini belirtmedi, hayat standartlarım var eşimden para isteyemem dedi.
evet madem işlerin sana gore ağır oldugunu düşünüyorsun (bkz erkek işi) bu mesleği secmemeliydin.
mühendis olayım istemişsin ne mühendisi olduğuna onem vermemişsin. muhtemelen sınıfındaki sayılı kızdan biriydin.

Ne mühendisi olmayı istediğimi gayet iyi biliyord
tek maaşız demedim, ben de doğum izninden sonra part time eşim işten gelip oğluma bakarken çalıştım alanım olmayan bir işte.
ayrıca arkadaş gecinemediğini belirtmedi, hayat standartlarım var eşimden para isteyemem dedi.
evet madem işlerin sana gore ağır oldugunu düşünüyorsun (bkz erkek işi) bu mesleği secmemeliydin.
mühendis olayım istemişsin ne mühendisi olduğuna onem vermemişsin. muhtemelen sınıfındaki sayılı kızdan biriydin.
um oldumda çok şükür.
Hayatımı kolaylaştırmayıp dışarıdan izleyenler ailem olamaz sadece bunu söyledim.siz ısrar ediyorsunuz .part time işte bile geçim sağlayamayabilir insanlar.zaten ben bu durum için kendimi örnek verdim.neyse siz fedakarlık yapıp çocuğunuzu büyütün bizim gibi vicdansızlar anne olamasın o zaman:)herkes kendi hayatını yaşasın bi yandan gezsin tozsun ne diyeyim

bu arada yardımcı olmak istemez miydin 2-3 yıl demişsin,
ben çocuğum doğmadan once onunla birlikte 1-2 çocuk da evde bakarım gereken miktarı cıkarırım hem de evde olurum diye düşünüyordum.
burada evde çocuk bakımı çok yaygın.
ama çocuk bakmanın nasıl zor bir iş olduğunu oğlumda gorunce anladım ki, kendi çocuğumdan başkasının cocuguna bakamam. ama bu işi seve seve yapan bir sürü insan var. demek ki karakterler farklı. demek ki konu sahibinin kayınvalidesi de bu karakterde değil.
şimdi bile 3 yıl dolsun kariyerime bakayım diye gün sayarken boyle büyük bir fedakarlığı, karakterine hiç uymayan birinden asla bekleyemem.
bakın kayınvalidesi bakmasın diye ağlayan konu sahipleri de goruyoruz burada. demek ki her kadın çocuk bakmaktan erinmez, her kadın da çocuk olsa da baksam demez.

Ne mühendisi olmayı istediğimi gayet iyi biliyord
um oldumda çok şükür.
Hayatımı kolaylaştırmayıp dışarıdan izleyenler ailem olamaz sadece bunu söyledim.siz ısrar ediyorsunuz .part time işte bile geçim sağlayamayabilir insanlar.zaten ben bu durum için kendimi örnek verdim.neyse siz fedakarlık yapıp çocuğunuzu büyütün bizim gibi vicdansızlar anne olamasın o zaman:)herkes kendi hayatını yaşasın bi yandan gezsin tozsun ne diyeyim
çok yanlış anlıyorsunuz ben size vicdansız demiyorum. gonul ister ki herkesin hayat şartları iyi olsun. anneler daha çok destek gorsun. ama bunu başka birini fedakarlığa zorlayarak elde edemeyiz.
mühendis olduğunuza gore eşiniz de o ayarlarda bir meslektedir, ve ben tek maaşla geçinemeyeceğinizi sanmıyorum. ancak bir kaç yıllığına hayat standartlarınız değişir veya bakıcı vs tutarsınız, biraz maddi sıkıntı çekersiniz.

Mühendis denilince süper maaşlar bekliyor insanlar heralde ama bşr öğretmen maaşı bile alamayan mühendisler var .evet ikimizde mühendisis ve dediğim gibi 5 sene boyunca buna imkanımız yok olmayacakta.eşimin ailesi yıllarca maaşını aldığı vede biz evlenirken 6.evlerini aldıkları için yardım edemediler.Düğün eşya ve düğün zamanı onlar yüzünden çekilen kredilerin hepsi üstümüzde.görümcem üniversiteye gidecek onun yurt masrafınıda üstleneceğiz mecbur çünkü aile onuda ödeyemiyor ev borcu veriyorlar malum.yani mühendisis ama maddi olarak uygun değiliz.uygun saatlerde iş bulamıyorum ve evet kv gezmeyi seviyor.eh bizde 40 yaşımızda allah nasip ederse çocuk sahibi oluruz.
çok yanlış anlıyorsunuz ben size vicdansız demiyorum. gonul ister ki herkesin hayat şartları iyi olsun. anneler daha çok destek gorsun. ama bunu başka birini fedakarlığa zorlayarak elde edemeyiz.
mühendis olduğunuza gore eşiniz de o ayarlarda bir meslektedir, ve ben tek maaşla geçinemeyeceğinizi sanmıyorum. ancak bir kaç yıllığına hayat standartlarınız değişir veya bakıcı vs tutarsınız, biraz maddi sıkıntı çekersiniz.

şu an ki anneanne ve babaannelere o kadar üzülüyorum ki,onlar vaktinde kaynana,koca sıkıntısı yaşayıp çocuklarını büyütmüşler.tam şimdi rahata ermişken çocuklarının çocuklarına bakmak zorundalar.
kimse bakamayacağı çocuğu yapmasın.ben tek başıma çocuklarımı büyüttüm.kimseden yardım almadım.kimseden para istemedim.varsa yedim gezdim.yoksa evde ne varsa onunla yetindim.kafe bilmedim,sinema bilmedim.tek maaşla geçindim.
şu anda rahatım istediğim gibi gezip tozuyorum.turlara,toplantılara katılıyorum.bu aşamada torun bakamam.sadece arada gider sever gelirim.:KK14:

Mühendis denilince süper maaşlar bekliyor insanlar heralde ama bşr öğretmen maaşı bile alamayan mühendisler var .evet ikimizde mühendisis ve dediğim gibi 5 sene boyunca buna imkanımız yok olmayacakta.eşimin ailesi yıllarca maaşını aldığı vede biz evlenirken 6.evlerini aldıkları için yardım edemediler.Düğün eşya ve düğün zamanı onlar yüzünden çekilen kredilerin hepsi üstümüzde.görümcem üniversiteye gidecek onun yurt masrafınıda üstleneceğiz mecbur çünkü aile onuda ödeyemiyor ev borcu veriyorlar malum.yani mühendisis ama maddi olarak uygun değiliz.uygun saatlerde iş bulamıyorum ve evet kv gezmeyi seviyor.eh bizde 40 yaşımızda allah nasip ederse çocuk sahibi oluruz.
6 tane evde kim oturuyor ?
gorumcenizin yurt masrafını odemeniz falan abes bir durum.
odeyemiyorlarsa evlerinden birini satarlar.
nasıl ailesi sizin için o tarz bir fedakarlık yapmak zorunda değilse, siz de gorumceniz için bu tarz bir fedakarlık yapmak zorunda değilsiniz.
madem yapıyorsunuz o zaman durumunuz karşılıklı olur onlar da destek cıkmak durumunda olurlar.
ben iki tarafında birbirine yük olmaması gerektiğini düşünüyorum.

kendisi suya sabuna dokunmamamın telaşı içerisinde. gezmesi tozması kısıtlanır diye düşünüyor. ben de meraklı değilim sonuçta çocuğumu kendim büyütmek istiyorum ama yardım şart en azından bakıcıya göz kulak olurum günde bir yarım saat uğrarım dese bile içim rahatlar çünkü çok yakın oturuyoruz.
İyi de kaynanalar bakmak zorunda mı ya empati yapın insanlar yaşamış yaşlanmış çocuklarını zorluklarla büyütmüşler hapsolup eve cocuk bakmak zorunda mı hizmetçi mi sonra da baslanıyoe vi süpürmemiş bi yemek yapsa ölür müymüş beklenti artıyo kadın ömrünün sonunda gezmek istiyosa suç mu işi bırak 1yıl bak baska iş bul ya da bakıcı bul kimse kimseye güvenerek doğurmasın..

Sanki cocuk tek kisilik sorumlulukmus gibi esi istemedigi halde cocuk plani yapan kadinlari anlamiyorum. Adam istemiyor cocuk yapmak yani zorla mi baba olacak bu adam? O zoraki babaliktan nasil verim alinacak ya da?

Sanki aile buyukleri dogurduklari cocuklara bakmak zorundaymis gibi bakmam derse bozulmalari da anlamiyorum. Kadincagiz evlatlarini buyutmus gezme tozma yasina gelmis milletin cocugu icin emir eri olmak zorunda mi? Ben kariyer yapacagim cocuk da yapacagim kadin da beni idare etsin kendi annem bakamaz yasli cunkum kaynanam idare etsin. Hmhm ok

mesajınızdan sonra aklıma geldi, eşim çok yoğun çalışıyor, yükseldi de yakın zamanda, geçen gün konuşurken ben ikimiz için uğraşıyorum aslında gibi bir cümle kurdu. arada şakayla karışık söyler bırak işi oh mis falan diye, ben istifa edip çocuk yapacağım desem hayır diyeceğini sanmam ama bu sefer de çok koparız gibime geliyor, ben tüm gün evde bebek ev işi vs o akşama kadar koşturacak, kariyerimi de bırakmak istemiyorum açıkcası. iş hayatı değişik insanları tanıdığım, hayatı öğrendiğim yer benim.
Tüm gün eve kapanıp çocuk bakamam diyosan parana kıy bakıcı tut bence sen bile doğmamış çocuguna katlanamam diyosan kaynanan napsın

Eger calisiyorsam ve torunum diye sahiplenecekse bakmak zorunda.bu benim fikrim.
Altini ciziyorum eger saglikliysa imkani varsa.
Torununu elin bakicisina keyfi birakacak kayinvalideyi kinarim ben.
Analarimiz zamanina inerekte sacma bi dusunce icine girmissiniz.ben anneysem oda babaanne.sagligi sihheti yerindeyse icinde merhamet duygusu varsa bakar zaten...
İyi de çocugu doğuran düşüncek kadın hadi torun yap dememiş zaten bastan söylemiş..saygı duyulmalı fikrine

destek dediğim tam da bu işte, hangi bakıcı benim toplantım var bugün 10 a kadar dur, bu haftasonu sınavım var gel desem kabul edecek ki? bizimkini arasam sokakta geziyor olur ya il dışında gezmelerde.

Bakıcı olayından korkmayın

Sabah 8 olmadan geldi akşam 7 den sonra ben gelince gitti

Toplantım olunca da kaldı hafta sonu şehir dışına gidince de geldi

Nasıl biz fazla mesai yapıyorsak arada o da yapıyor

Ama geliriniz ve bakıcıya vereceğiniz miktar önemli

2010 da 800 alıyordu asgari ücret 650 civarı idi asgari ücret + yol parası diye anlaşıyorlar ama günde 11 saat üstü ve Cumartesi dahil çalıştı

Benim işim ve maaşım iyi idi ama maaşın düşükse pahalı olabilir

Bu arada oğlum şu an şehrin gözde kreşlerinden birine 880 tl ye gidiyor aradan 5 yıl geçti bakıcı çok alıyor ama fazla da çalışıyor

Back
X