• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek sahibi olmanın önündeki engeller...

Sizin için tam zamanı yaş olarak ama eşiniz geç bile kalıyor daha ileriki yaşlarda kafası hiç götürmez çocuk sesini .
Maddi veya kariyer odaklı bir problem yoksa bence bir bebek sahibi olmalısınız,
2-3 yıl bekleseniz de sonuç değişmeyecek yine bakıcı bakacak 6 aylıktan itibaren sonuçta ..
kariyer konusunda her an sallantıda hissediyorum kendimi, hamile olanlara işe yaramaz gözüyle bakılıyor, konumları düşürülüyor izin dönüşü yerlerini bile bulamıyorlar...

Esiniz istekli hale gelene kadar dusunmeyin.hersey size agir gelir.
Bigun elbet oda cocuk isteyecektir.
Bakmazsa sizde sevmeyede yollamazssiniz.yeri gelir lafinizi soylersiniz.
Bu ne yahu...kadindaki gamsizliga bak..
şimdilik bekliyorum bakalım. ama ağrıma gidiyor bu durum, şeytan diyor git iyice uzağına taşın, hatta annemin yakına mı taşınsam diyorum ama kıyamıyorum ona da :( zaten yükü ağır bir de bebek ...

Kimse hayatlarının son demlerinde çocuk bakmak durumunda değil bence.
Benim kayınvalidemin yaşı olmuş 67 hala torun bakıyor, 3 torun bütün yaz onda. El insaf yahu, kaç yıl ömrü kalmış olabilir bu kadının daha? Çocuklara bak, evlendir o yetmedi dön tekrar toruna bak...İlla çilekeş hayatı olması gerekmiyor zaten çalışan bir anne olup kimseye muhtaç olmadan çocuk büyütmüş olmak başlı başına yorgunluk sebebi.
Anormal bir durum yok eşinizin istememesinde. Her şey negatifken nasıl istesin? Destek olan da yoksa neye güvenip çocuk yapsın? Nasıl olsa ortada kalmaz, insafa gelir, bir bakan bulunur diye çocuk yapılmaz. Annesi de bakmam diyorsa yapacak bir şey yok. Siz ona güvenmeyip bakıcı fikrini eşinizin aklına sokacaksınız, içine sindiğinde de çocuk yapacaksınız.

evet bakıcıdan başka çözüm yok ama bakıcıyı bile kontrol etmeye uğramaz gibi geliyor bana....
Uğramazsa uğramasın , tek derdin bu olsun güzelim , çocuğun sağlığı sıhhati yerinde olsunda herşey olup gider. Dediğim gibi yakın eş dost bulursunuz içinizin rahatça emanet edebileceği, benim teyzemin çocuğu olmuyordu kısmetine 2 tane çocuk büyüttü komşusunun çocuklarına baktı hep, komşusununda içi çok rahattı çocuklarıda hep cici anne diye severler onu.

canim insallah hakkinda hayirlisi olur ben is hayatini bebekle birlikte birakmayi planliyorum cunku baska bir sansim yok
Senin tam aksine kvme baktirmak istemiyorum kendim bakmak istiyorum kendi annem de cok yorgun artik ona bir bebegin sorumlulugu verilmez diye dusunuyorum
Ben kendim babaanne elinde hala elinde buyudum ve inanilmaz zor bir cocukluk gecirdim itildim kakildim herseyim kisitlandi resmen eziyet gordugum icin cocugumu asla yasli insan eline birakma taraftari degilim bizzat yasadim cunku
Kendi teyzem yedi senedir torununa bakiyor onda da ayni yorgunluk var artik bikmis illallah etmis durumda ne gerek var yasli insani o hale dusurmeye diye dusunuyorum etrafımdaki olumsuz bu ornekler beni etkiliyor acikcasi teyzem torununa bakmaktan yoruldugu icin cocuk da etkilenmis durumda kimsenin sozunu dinlemeyen arsiz yuzsuz bir cocuk oldu mesela ki bu hic hos degil
Meslegime gelince iki uni mezunuyum ikisi de muhendislik arti uc tane dil biliyorum ama bunlarin hicbiri kendi cocugumu en iyi sekilde kendim yetistirmekten daha onemli degil bana gore meslek hayatina cok istersem daha sonra da devam ederim dedim ve kestirip attim esim de konuyla ilgili cok destek oldu bana
kararlı olmanı çok beğendim canım malesef alıştığım bir hayat standırdım var ve eşime muhtaç olmak da istemiyorum babamdan dahi para istemeyen bir insandım ben. bunu kimse yanlış anlamasın nolur. yani ondan beklediğim ufacık bir destek, ki öyle hasta yaşlı falan da değil gayet genç kız gibi maşallah. kayınpeder de öyle gayet yardımcı olabilecek bir tip.

yapmaz olur muyum sürekli yapıyorum olsun biz ikimiz yaşarız diyor :S
:KK53::KK53::KK53: antropoza girde o zaman görürüm seni asıl de, herkes çocuğunun düğününe davet ederken sen ah benimde olsaydı bir tane diyip içlene içlene otur de. Benim teyzemin çocuğu olmadı eniştem sebebiyle ve eniştemde çocukları hiç sevmez , sevgide göstermez, benim nişanım olunca eniştem çok ağladı eve gitti hemen. Allah herkese çocuk nasip etsin :KK43:

kararlı olmanı çok beğendim canım malesef alıştığım bir hayat standırdım var ve eşime muhtaç olmak da istemiyorum babamdan dahi para istemeyen bir insandım ben. bunu kimse yanlış anlamasın nolur. yani ondan beklediğim ufacık bir destek, ki öyle hasta yaşlı falan da değil gayet genç kız gibi maşallah. kayınpeder de öyle gayet yardımcı olabilecek bir tip.
nasıl senin bir hayat standardın var ve çocuğun canın için bile vazgeçmek istemiyorsun, o zaman kv ninde hayat standartlarından vazgeçmesini bekleyemez, bunun için dert yanamazsın.

Çocuk birilerine güvenilerek yapılmaz, en az meslek, eş seçimi kadar hatta çok daha önemli bi karar bu.
Anneme bırakamam, kv bakmıyor, ben de işten çıkamam.. ee ? insanların ne demesini bekliyorsun?
zaten tüm kapılarını yüzüne kendin kapatıyorsun.Eminim çocuğunun olmasını çok isteseydin (ki eşinin yaşı cidden geçiyor) işi falan gözün görmez sadece bebeğine ve bakımına oaklanırdın.
Umarm en doğru kararı verirsin.

Kimse hayatlarının son demlerinde çocuk bakmak durumunda değil bence.
Benim kayınvalidemin yaşı olmuş 67 hala torun bakıyor, 3 torun bütün yaz onda. El insaf yahu, kaç yıl ömrü kalmış olabilir bu kadının daha? Çocuklara bak, evlendir o yetmedi dön tekrar toruna bak...İlla çilekeş hayatı olması gerekmiyor zaten çalışan bir anne olup kimseye muhtaç olmadan çocuk büyütmüş olmak başlı başına yorgunluk sebebi.
Anormal bir durum yok eşinizin istememesinde. Her şey negatifken nasıl istesin? Destek olan da yoksa neye güvenip çocuk yapsın? Nasıl olsa ortada kalmaz, insafa gelir, bir bakan bulunur diye çocuk yapılmaz. Annesi de bakmam diyorsa yapacak bir şey yok. Siz ona güvenmeyip bakıcı fikrini eşinizin aklına sokacaksınız, içine sindiğinde de çocuk yapacaksınız.
benim için illa onun bakması değil ufak destek vermesi yani bakıcıya göz kulak olurum demesi bile yeterli. malesef bu zamanda tek başına çocuk büyütmek zor, ben sabah 8 akşam 7 arası evde yokum, çocuğuma göz kulak olacak birini istemem mantıksız mı hele ki bu kadar yakınken ve bu kadar müsaitken...

benim için illa onun bakması değil ufak destek vermesi yani bakıcıya göz kulak olurum demesi bile yeterli. malesef bu zamanda tek başına çocuk büyütmek zor, ben sabah 8 akşam 7 arası evde yokum, çocuğuma göz kulak olacak birini istemem mantıksız mı hele ki bu kadar yakınken ve bu kadar müsaitken...
Bakmak istemiyorsa yapacak bir şey yok, kaç yaşında kayınvalide ve kaç senelik evlisiniz?

Bi ekleme daha; bu kv lerin "ben bakarım sen çalışırsın yavrum yap bi çocuk" deyipte 3 ayda kayış atanı da var ki bu en tehlikelisi.Şahsen başıma geldi, ikinciye hamileyim şuan iznime kadar idare et anne bi kaç ay için bakıcı tutmıyım dedim.. anca nazlana nazlana bakıyor işte :)

nasıl senin bir hayat standardın var ve çocuğun canın için bile vazgeçmek istemiyorsun, o zaman kv ninde hayat standartlarından vazgeçmesini bekleyemez, bunun için dert yanamazsın.

Çocuk birilerine güvenilerek yapılmaz, en az meslek, eş seçimi kadar hatta çok daha önemli bi karar bu.
Anneme bırakamam, kv bakmıyor, ben de işten çıkamam.. ee ? insanların ne demesini bekliyorsun?
zaten tüm kapılarını yüzüne kendin kapatıyorsun.Eminim çocuğunun olmasını çok isteseydin (ki eşinin yaşı cidden geçiyor) işi falan gözün görmez sadece bebeğine ve bakımına oaklanırdın.
Umarm en doğru kararı verirsin.
bakıcıya göz kulak olmak hayat standardından vazgeçmekse bilemiyorum... şöyle söyleyeyim benim annem çalışmıyordu, evde tek maaşla geçinmenin zorluğunu yaşadım ve inanın bir çocuğun günün 24 saatinde annesine ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum özellikle 3 yaşından sonra. ben annemle 7/24 birlikteydim ama bana ne kattı hiç...anne olduktan sonra tüm geçmişi silmek, tüm hayatını ona adamak gibi bir mantığı doğru bulmuyorum. çocuğunuz büyüyüp yuvadan uçunca bomboş bir hayat sizi bekliyor olacak çünkü. katılır katılmazsınız ama anne olmak hayatımdaki her şeyi bırakmak değil benim için.

Hayir canim neden yanlis anlayalim herkes icinde bulundugu sartlari anlatiyor sonucta sana tavsiyem yine de bakici tutman canim emin ol daha iyi olacaktir parasini verir baktirirsin kv ve kp aman yapti mi bakti mi vaz mi gecti derdin olmaz canim insallah gonlune gore olur hersey

:KK53::KK53::KK53: antropoza girde o zaman görürüm seni asıl de, herkes çocuğunun düğününe davet ederken sen ah benimde olsaydı bir tane diyip içlene içlene otur de. Benim teyzemin çocuğu olmadı eniştem sebebiyle ve eniştemde çocukları hiç sevmez , sevgide göstermez, benim nişanım olunca eniştem çok ağladı eve gitti hemen. Allah herkese çocuk nasip etsin :KK43:
:)

Uğramazsa uğramasın , tek derdin bu olsun güzelim , çocuğun sağlığı sıhhati yerinde olsunda herşey olup gider. Dediğim gibi yakın eş dost bulursunuz içinizin rahatça emanet edebileceği, benim teyzemin çocuğu olmuyordu kısmetine 2 tane çocuk büyüttü komşusunun çocuklarına baktı hep, komşusununda içi çok rahattı çocuklarıda hep cici anne diye severler onu.
aklıma böyle biri de gelmiyor ne yazık ki :(

Hayir canim neden yanlis anlayalim herkes icinde bulundugu sartlari anlatiyor sonucta sana tavsiyem yine de bakici tutman canim emin ol daha iyi olacaktir parasini verir baktirirsin kv ve kp aman yapti mi bakti mi vaz mi gecti derdin olmaz canim insallah gonlune gore olur hersey
teşekkür ederim desteğiniz için...

Bi ekleme daha; bu kv lerin "ben bakarım sen çalışırsın yavrum yap bi çocuk" deyipte 3 ayda kayış atanı da var ki bu en tehlikelisi.Şahsen başıma geldi, ikinciye hamileyim şuan iznime kadar idare et anne bi kaç ay için bakıcı tutmıyım dedim.. anca nazlana nazlana bakıyor işte :)
bu da kötüymüş gerçekten :)

Bu tinette bir aileye çocuk yapmam asla
Erkek çalışmaya ara ver gerekirse ben sizi bakarım diyebilecek yürekte olmalı

bu da kötüymüş gerçekten :)
Aynen teyzemin basina gelenler iste;)
Kuzemin hamileyken kv teyzeme gel ortaklasa bakalim dedi sonra kadin arazi;)bir hafta bakti sonra teyzeme yolladi cocugu yollayis o yollayis yedi sene oldu yaz tatillerinde birer hafta aliyor cocugu simdi;)yani kvnizin sozune guvenmeyin yan cizebilir
Sonradan yan cizecegine simdiden bakamam demesi daha guzel daha onurlu bence

Back
X