• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek sahibi olmanın önündeki engeller...

ben aslında sevmiyorum bu birebir diyalogları ama diyeceklerim var benim de.
hiçbir annenin fedakarlığı, evladına sevgisi bir diğer ile ölçülemez. yani sizin işi bırakmanız çalışan bir anneden daha iyi, daha fedakar, daha verici, daha melek bir anne olduğunuzu göstermez keza benim çalışan bir anne olmam benim kötü, sorumsuz, umarsız, sevgisiz bir anne olduğumu göstermez. şartlar ne ise anne ölçer, tartar, seçimini yapar yani bu genellemeler doğru değil ve incitici.
Iyi de ben nerede ben iyi anneyim calisan anne kotu dedim?
Yazdiklarim ancak bu kadar yanlis anlasilabilirdi.
Tebrikler.

of niye aynı topa tutma, yanlış anlama. arkadaşım baksın demiyorum destek verse yeter diyorum bu bir. eşim de bu sebeplerden kararsız, istemiyor kesinlikle diye bir durum yok diyorum. kimseyi zorla baba yapacak tarzda biri değilim. emir eri olmak ne demek allah aşkına, bakıcıyı gün içinde 5-10 dk kontrol etmek emir eri olmak mı, hemde 5 dk kadar bile uzak olmayan bir mesfade? beklentim bunu aşmıyor zaten.
Ben bebegi kv baksin istiyosun sandim pardon. Bakici denetlemek icin kamera sistemi birebir aklin evde kalmaz kimseye de muhtac olmazsin

Anlamadım ki günde 5-10 dakika göz kulak olmuyor diye çocuk fikrinden mi vazgeçiyorsunuz?
İstediğiniz bu kadarsa dert edilecek bir şey değil, ne olur 10 dakika bakmasa? Bir şey olacak olduktan sonra onun bakmadığı onca saat içinde de olur

Anlamadım ki günde 5-10 dakika göz kulak olmuyor diye çocuk fikrinden mi vazgeçiyorsunuz?
İstediğiniz bu kadarsa dert edilecek bir şey değil, ne olur 10 dakika bakmasa? Bir şey olacak olduktan sonra onun bakmadığı onca saat içinde de olur
Yahu tabiki olur mesele o değil ki. Bir destek hissetmek, bir güvence. Bakıcı gün gelir hasta olur, gelemez, o zaman kızım bugünlük ben bakarım demesi bile bir nimet. Onu bile göremeyeceğimden korkuyorum.

Ben kayinvalidelere annelere hak veriyorum, kesinlikle mecbur degiller, ben olsam ben de bakmak istemem sahsen.
Bebek yapacaksan tum sartlarini sen ve esin kuracak ayaralayacak, sartlariniz olusmuyorsa da yapmayiver bebek ?
Isten ayrilmayi goze alamiyorsan hayatinda bebege yer acamiyorsan, sadece dogir anne baksin kv baksin... Oyle cocuk yapcaksan hoc yapma valla.
vallahi aynı şeyleri söylemekten gına geldi. ben doğurayım onlar baksın demiyorum, sırtımda bir el, destek istiyorum diyorum. daha kaç kere yazmam gerekecek acaba :(

biz çalışanların kaderi çalışmayan arkadaşım doğum yaptı 40 gün prenses gibi lahusa yatağında yattı herşey önüne ben 2. gün bebğimin başına 7.günden sonrada yanlızdım ki sezaryan olduğum halde.herkez anlamak istediğini anlıyor ve şartlarına göre konuşuyor.bazı kişilerde sırf kaşıt olmak için konuşuyor.bir kısım baksın bir kısım bakmasın diyor bu normal fikrini belirtmek ama böyle yüksekten atıp tutmalara bende anlam veremiyorum.ben böyle düşünüyorum yerine ozman bunu yapacaksın ile başlayan yazılar gerçekten şartlarrını merak ediyoprum.
ya aynen insanlar ne kadar anlayışsız. benim etrafımda daha bir tane bakıcıya çocuğunu baktıran yok hep kayınvalide anne, ki ben baksın dahi demiyorum. ne yaşadığımı ben bilirim, destek beklemek de hakkım, nasıl ki onlar aile ziyaretidir,oğullarının bakımıdır ben fedakarlık yapıyorsam eh birazda onlar yapacak, bu işler böyle yürümüyor.

herkes cocuk sahibi olmak zorunda degil, sizde yapmayi verin. Kayinvalideniz zaten torum istemiyormus, esinizde istemiyor, e sizin icin kariyeriniz daha önemli ki öylede olabilir herkes de anne olmak zorunda degil.
siz bence bi iyice dusunun anne olmak istiyor musunuz.
yapmayıverin demek ne kadar kolay. bugün istemiyor belki yarın isteyecek, ne kadar kesin konuşuyorsunuz. ben kariyerim çocuğumdan önemli de demedim ayrıca, yani bu kk da gerçekten insanın damarına basılıyor, sırf cevap vermiş olmak için cevaplar veriliyor pes yani.

arkadaşlar birazdan konu kapanır, ben derdimi bir türlü anlatamadım bir kaç arkadaş hariç beni anlayan da olmadı. diyecek bir şeyim yok, herkese iyi günler

Yahu tabiki olur mesele o değil ki. Bir destek hissetmek, bir güvence. Bakıcı gün gelir hasta olur, gelemez, o zaman kızım bugünlük ben bakarım demesi bile bir nimet. Onu bile göremeyeceğimden korkuyorum.
Canım bence o kadarına bakar artık...onu ozaman düşünürsün şimdi bunlarla kafanı yorma bence...torun öyle tatlı ki dayanamaz....şimdi birazda onlara güvenmeyin diye katı konuşuyordur...ona ihtiyacınız olmadığını anladığında kendiliğinden azda olsa ilgilenir diye düşünüyorum...
Çok zor gerçekten ben sizi anlıyorum...en kıymetliniz oluyor ve onu güvenli bir yere emanet etme duygusu insanda çom ağır stres oluşturuyor...

Back
X