- 21 Kasım 2012
- 9.036
- 9.554
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
mesajınızdan sonra aklıma geldi, eşim çok yoğun çalışıyor, yükseldi de yakın zamanda, geçen gün konuşurken ben ikimiz için uğraşıyorum aslında gibi bir cümle kurdu. arada şakayla karışık söyler bırak işi oh mis falan diye, ben istifa edip çocuk yapacağım desem hayır diyeceğini sanmam ama bu sefer de çok koparız gibime geliyor, ben tüm gün evde bebek ev işi vs o akşama kadar koşturacak, kariyerimi de bırakmak istemiyorum açıkcası. iş hayatı değişik insanları tanıdığım, hayatı öğrendiğim yer benim.Bu tinette bir aileye çocuk yapmam asla
Erkek çalışmaya ara ver gerekirse ben sizi bakarım diyebilecek yürekte olmalı
Siz anne olarak kariyerinizi bırakmak istemezken kadın babaanne olarak neden rahatından vazgeçsin:)mesajınızdan sonra aklıma geldi, eşim çok yoğun çalışıyor, yükseldi de yakın zamanda, geçen gün konuşurken ben ikimiz için uğraşıyorum aslında gibi bir cümle kurdu. arada şakayla karışık söyler bırak işi oh mis falan diye, ben istifa edip çocuk yapacağım desem hayır diyeceğini sanmam ama bu sefer de çok koparız gibime geliyor, ben tüm gün evde bebek ev işi vs o akşama kadar koşturacak, kariyerimi de bırakmak istemiyorum açıkcası. iş hayatı değişik insanları tanıdığım, hayatı öğrendiğim yer benim.
haklısınız, sorumluluk altına girmek istemiyor olabilir, haklıdır, ama tek fedakarlık yapan ben olacağım bu durumda da, zaten hem çalışıp hem ev işleri vs fedakarlık yapıyorum yeterince, yorgunluktan ölüp çocuğumla ilgilenemeyecek duruma geleceksem bana da yazık bebeğe de...desteksiz olacak gibi değil bu işler.Aynen teyzemin basina gelenler iste
Kuzemin hamileyken kv teyzeme gel ortaklasa bakalim dedi sonra kadin arazibir hafta bakti sonra teyzeme yolladi cocugu yollayis o yollayis yedi sene oldu yaz tatillerinde birer hafta aliyor cocugu simdi yani kvnizin sozune guvenmeyin yan cizebilir
Sonradan yan cizecegine simdiden bakamam demesi daha guzel daha onurlu bence
şurda yanlış anlaşılıyorum, ben bebek yapayım kayınvalidem baksın demiyorum ki, bakıcı tutarsın göz kulak olurum kızım ama bakamam desin yeter diyorum.Siz anne olarak kariyerinizi bırakmak istemezken kadın babaanne olarak neden rahatından vazgeçsin:)
eşim istemiyorum dedikçe yapacak bir şey yok zaten. aslında istemiyorum da demiyor tam olarak, annesinin lafları sürekli, ne acelemiz var, aman böyle iyiz, rahatız vs..2 senelik evliymişsin, 2 sene daha sabret bakalım. belki o da heveslenir. bende senin eşin gibiydim. istemiyordum. şimdi 1 ,2 aya kadar iş bulamazsam artık kesin istiyorum. insanın içi gidiyor minnacık badikleri görünce.
Tatlim o teklifi sen yap o zaman acik acik?bak bakalim ne diyecek?şurda yanlış anlaşılıyorum, ben bebek yapayım kayınvalidem baksın demiyorum ki, bakıcı tutarsın göz kulak olurum kızım ama bakamam desin yeter diyorum.
Yani göz kulak olsun dediğiniz nedir ki? Her gün gelip 1 saat otursun mu, haftada 1 gelsin mi, günde 1-2 kere baksın mı? Bunu net bir şekilde söylediniz mi?şurda yanlış anlaşılıyorum, ben bebek yapayım kayınvalidem baksın demiyorum ki, bakıcı tutarsın göz kulak olurum kızım ama bakamam desin yeter diyorum.
Neden bakmak zorunda? Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, ya işten çıkarsın, ya bakıcı tutarsın, ya kreşe verirsin, kısaca ortamını hazırlar öyle yaparsın bebeğini. Bizim devirde çıktı bu anne ya da kv bebeğe baksın muhabbetleri. Analarımız kime bırakmış bizi paşa paşa bakmışlar..Ben bu konuda katiyim.eger sagligi sihhati yerindeyse Sirf bencillik icin bana guvenmeyin bakmamdiyen fedakarsiz insanlardan nefret ediyorum.
Ki birde calisiyorsunuz.
Pasa pasa bakmak zorunda.
torunup diyip seviyorsa bakacak!
Ben suan atanamadim.ama ataninca bu yil simdiden soyluyorummiyiki sen varsin anne calisinca sana emanet edecegim diyorum.emrivaki soyluyorum.tabi yavrum diyor oda napsin.
Eline, ağzına sağlık...Bir bayan olarak kariyerimin en iyi noktasındayım bence...doktorum ve aynı zamanda akademik kariyer yapıyorum...5 yaşında ikizlerim var onlar için 2 yıl ara verdim iyi bir abla buldum , önce Allaha sonra ona emanet edip işme geri döndüm yürümeye devam ettim...kimseye güvenmedim...annem kayınvalidem aynı şehirde misafir gibi uğrarlar..şu an kariyerimde yeni bir yola giriyorum oldukça zor ama üçüncü çocuğuda istiyorum..bugün hamile kalsam yine hayatımı dondururum evladım için...siz kendiniz bütün yolları kapatıyorsunuz...bakıcı seçeneği bu kadar ürkütücü olmasın..başkalarına endexli bir yaşam tercih etmeyin derim...iyi bir bakıcı anane babaanneden daha iyi bakabilir..hayatta ne istersek isteyelim bir emek , fedakarlık ister....evlat hayattaki tüm fedakarlıkları hakedecek bir sebep bence...şu an çocuklarım için şart olsa hiç düşünmem tüm kariyerimi koyarım bir kenara...onların bir gülüşü, öpüşü anne demesinin hiçbir kariyerde karşılığı olamaz...
Eger calisiyorsam ve torunum diye sahiplenecekse bakmak zorunda.bu benim fikrim.Neden bakmak zorunda? Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, ya işten çıkarsın, ya bakıcı tutarsın, ya kreşe verirsin, kısaca ortamını hazırlar öyle yaparsın bebeğini. Bizim devirde çıktı bu anne ya da kv bebeğe baksın muhabbetleri. Analarımız kime bırakmış bizi paşa paşa bakmışlar..
Bol bol çocuk yapın babaannesi bakar madem..Eger calisiyorsam ve torunum diye sahiplenecekse bakmak zorunda.bu benim fikrim.
Altini ciziyorum eger saglikliysa imkani varsa.
Torununu elin bakicisina keyfi birakacak kayinvalideyi kinarim ben.
Analarimiz zamanina inerekte sacma bi dusunce icine girmissiniz.ben anneysem oda babaanne.sagligi sihheti yerindeyse icinde merhamet duygusu varsa bakar zaten...
işte düşüne düşüne çok bunalıyorum. bakıyorum destek yok, ne diye kendimi parçalayayım aptal mıyım ben diyorum sinirleniyorum kendi kendime. 27 yaşındayım eşim benden 10 yaş büyük.
bende size katılıyorum ayrıca annelerimizin zamanında kadınlar bu kadar çok iş hayatında değildi ve artık biz kadınlar erkeklerin yükünü omuz atmasak geçim olmuyor bir çok kişi iki kişi çalışıp ancak geçiniyor bakıcı benim maaşımdan çok para istiyor çalışmasam olmuyor yani herkezin öyle çok iyi maaşı geliri yok zaten olsa kimse kimseye minnet etmez lafım para der ya çıkar yada bakıcıyı koyar başına .kan bağı olan birirnin bakması bakıcının bakmasından daha iyi diye düşünüyorum bende.özellikle ilk 2 sen ağzı var diliyok yavrularımızın sağlığı yerindeyse onlarda yardımcı olmalı zaten vicdan sahibi isede oluyor ve bakıcıya bırakmaya gönülleri razı olmuyor.Eger calisiyorsam ve torunum diye sahiplenecekse bakmak zorunda.bu benim fikrim.
Altini ciziyorum eger saglikliysa imkani varsa.
Torununu elin bakicisina keyfi birakacak kayinvalideyi kinarim ben.
Analarimiz zamanina inerekte sacma bi dusunce icine girmissiniz.ben anneysem oda babaanne.sagligi sihheti yerindeyse icinde merhamet duygusu varsa bakar zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?