Doğuma Hazırlık Bebek odası yaptıranlar yaptırmayalar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Gerek yok şımartmaya bence, kanaati öğrenmeli çocuklar ben kendim seçmiştim ama kızım çok seviyor odasını eşyaları.
Odasında kendisinin de söz hakkının olmasının şımarmak olduğunu düşünmüyorum tam tersi karar ve isteklerinin önemsendiğini ve özgüvenini besleyeceğini düşünüyorum..

Bebeği 40'ı çıkar çıkmaz kendi odasında yatırma taraftarıyım (bebeğim yok. Anne olmayana yatak ayırmak kolay gelebilir. Bilmiyorum) sanki yanımızda alışırsa ayırmak zor olur gibime geliyor
Bende böyle düşünüyordum ama öyle olmuyormuş. Oğlum yenidoğanken emer uyurdu 9. Aya kadar böyle devam etti. Sonra diş çıkartmaya başladı hiç abartmıyorum 30 dk da bir uyandığını bilirim . Çocuğu bir odada bırakıp çıkamıyorsun. Yatağa alıyorum emiyor uyuyor kendi yatağına yatırıyorum 30 dk bile geçmeden haydi yeniden ağlıyor . Atak dönemleri oluyor böyle sürekli kalkıyor ağlıyor filan olmuyor yani

Gerek yok şımartmaya bence, kanaati öğrenmeli çocuklar ben kendim seçmiştim ama kızım çok seviyor odasını eşyaları.
Yok kendi odanı kendin seç deyip katologdan baktırmaktan yada mağaza mağaza gezdirmek değilde mesela tonlarca para verirsiniz çocuk o beşiği sevmedi der anne kimi park beşiğe fişir fişir ses yapıo benimki uyumadı derken ben çok memnunum diyende var iki yaşına gelince az çok çocuğun tarzı hakkında bilgi sahibi olunacağı için ona töre secilebilir

kanaatle ne alakasi var ki bu durumun ? zaten bir para harcanip bir seyler aliniyorsa onada sorulmali bence, yani 5 binlik alabiliyorken cocuga sorup 20 binlik takim almak degil olay, en azindan renklerini secebilir, fikirlerinin dikkate alinmasini istedikleri,ben merkezci oldukları dönemde hoşlarina bile gider bu durum.

Aynen bide mesela emerse uyandıgında emzir hemen yatır ama uyandığında odasına koşana kadar ağlaması emmiyorsa mama hazırlaması vs bana şimdiden zor gelior

Bebeği 40'ı çıkar çıkmaz kendi odasında yatırma taraftarıyım (bebeğim yok. Anne olmayana yatak ayırmak kolay gelebilir. Bilmiyorum) sanki yanımızda alışırsa ayırmak zor olur gibime geliyor
6 aylikken ayirdim çokta güzel bir düzen oturttum bu konuda ama bir donem geliyor gece bakiyorsun kalkmis senin yatagina gelmis ortada yatiyor 40 gunluk çok kucuk ayirmak icin dr a sordugumuzda 6 aylikken ayirabilirsiniz demisti, donmeyi ogrendikten sonra ozellikle.
cunku kucuk cocuk donmeyi bilmez ve eger kusar falanda duymazsaniz bogulabilir vs.
anne kokusu anne guveni ihtiyaci gibi gibi durumlarda var

Siz bunu tecrübe ettiniz mi? Çocuğun fikrini sorarak seçim yapmak ortaya iyi bir sonuç çıkarmadığı gibi işi uzattıkça uzatıyor. Oda değil de daha basit konularda fikirleri alınmalı: bugün hangi eteğini giymek istersin gibi... ki ben bu fikir sormayı çok yaptım şimdi pişmanım.çocuğumun her konuya bir lafı var ve bu durum günlük hayatımı zorlaştırıyor.

Ben yaptim odasini iyi ki yapmisim esyalar anca sigdi

Ben oda takimi aldim ogluma buyuyen yataklı. Bebeklik icin ufak bi besik aldim yatak yani.7 aylikken odasini ayirdim. Simdi 4.5 yasinda 1 yil once de yatagini buyuttuk gayet kullanisli oldu.

Park yatak içine de beşik yatağı alınabilir

Yani o markaların kalın yataklarından almıştık biz

Bazaların üzerindeki gibi

Aynen bide mesela emerse uyandıgında emzir hemen yatır ama uyandığında odasına koşana kadar ağlaması emmiyorsa mama hazırlaması vs bana şimdiden zor gelior
Evet zor zaten . Bebek kameramız var kendi odamıza taktık gündüzleri uyuyunca kontrol ediyoruz şuan 13 aylık tam . Emiyor emen çocuk geceleri aç olmasa bile alışkanlıktan uyanıyor anneyi bi kontrol etmek için . Mesela uyanıyor yatağa alıyorum 1 dk bile emmiyor uykuya dalıyor geri yatağına bırakıyorum . Diş çıkartıyorsa çok fena sabaha kadar ağladığını bilirim mesela

Bende bu konuyu cok dusundum çok yorum okudum. Benimde musait odam var. İlkten buyuyen beşik istedim coook olumsuz yorum vardi vazgectim. Simdi kendi odama park besik almaya karar verdim en kötü ihtimal 1-1.5 sene yanimda olacak diye dusunuyorum. Odasi icinde dolap mecburen yaptıracam o şart kendi dolabima sıkıştırmak istemiyorum eşyalarını. Dolap yaptirmisken 5li bir sifonyer birde tek kişilik bir karyola düşündüm. Esyalari takim olsun istiyorum once dolabı iki sene sonra yatağı yaptirmaktansa bastan olsun zaten zaman hizli akiyor. Karyolanin kenarlarinada koruyucu düşünüyorum dusme ihtimaline karşı boylece 3 yasina doğru yatagina gecirebilirim park besigede sığmaz zaten o zaman ☺☺
Bakalim hayaller gercek olacak mi☺

ben oda yapmadigim icin dolabini soramadim tabi ama bazanin uzerine kendisi icin aldigim yatagin rengini, odasina aldigim kitapligin modelini, calisma masasini (aktivite masasi) vs hepsini kendisine sectirdim. kendisiyle alakali herseyi mutlaka kendisinede gosteriyorum.
gucumun yetecegi modelleri secip ayiriyorum iclerinden hangisini begenirse varsa rengini vs seciyoruz.
kiyafetlerde oyle giyinirkende alirkende cogu zaman sorarim çok fahis fiyatli bir sey begendiyse bunu alamam ama dedigim zaman hic ses cikarmadi.
ayakkabilarini yazliklari kendi seciyor, kisliklari ben model seciyorum sicak tutabilmesi adina, rengini o seciyor gibi gibi.
bir sorun yasamadim.
her konuya bir lafi var mi evet var ama gozlemledigim nerdeyse tum cocuklarda bu var zaten.
bazen bana sececegim bir kiyafete karisiyor mesela bu olsun diye hayir bunu kendime aliyorum ve benim begendigim olmali diyorum sorun yasamadim yani pek

Konu dışı olacak belki ama bu Montessori yatakaları bir banamı kötü geliyor?
Biz oda hazırlarken yoktu, olsaydı alırmıydım bilmiyorum ama instagramda herkesin evinde görmeye başlayınca soğudum sanırım.

Ben 1 beşik 1 gardırop aldım 1 de kitaplığı var . Dolap onun odasında beşik bizim odamızda şuan 13 aylık önümüzdeki Eylül gibi emzirmeyi bırakıp odasını ayıracağım . Yazın zaten klimanın olduğunu odada yattığımız için Eylül diyorum ben . Oyuncaklar salonda zaten tüm gün orada zaman geçiriyoruz. Eylül gibi emzirmeyi bırakırken oyuncakları onun odasına taşıyıp alıştırmak yaptıracağım odaya sonra taşırım . Birde yere 0 olan karyolalardan almak istiyorum beşiği satarız . Hepsinin rengi beyaz bir bütün sağlamış oluyor . Belirli bir yaşa kadar öyle pahalı mobilya bana saçma geliyor . Zaten çocuk elinde oyuncak vuracak çizecek aklı yetince güzel mobilya alınır

Park yatak içine de beşik yatağı alınabilir

Yani o markaların kalın yataklarından almıştık biz

Bazaların üzerindeki gibi
aklima geldi aslinda ama esim citalari tasimaz dedi birde bizim ki tarzan gibi tirmanmayi sevdiginden bu yataktanda atlamaya calisirda ustune devirir bogulur diye korktuk acikcasi

Diş dönemlerinde vs ne yaptınız çocuk sürekli uyanıyor ağlıyor siz sürekli onun odasına mı gittiniz geceleri

Bizim de bebeğimiz için ayırdığımız bir odamız var. Şu anda kendisi 10,5 aylık. Bir dolap koyduk. Yerleri kalın bütün matlarla döşedik. Yumuşak ve sıcak oluyor. Minder koyduk. Oyuncakları, top havuzu, kitapları var. Şu anda oyun odası ve vakit geçirmeyi seviyor. Düşecek, kafasını vuracak derdi de yok. Aynen Dediğiniz gibi odasını ayırunca bir yatak alacağız.

Diş dönemlerinde vs ne yaptınız çocuk sürekli uyanıyor ağlıyor siz sürekli onun odasına mı gittiniz geceleri
kizimin uyku egitimi vardi geceleri donem donem ozellikle dis cikmadan 2 gun once gece sadece ciglik atardi mizirdardi ama geri hemen uykuya dalardi, yanina giderdim basini falan oksardim cok cani acidiysa kucagima atlardi ortamiza alir yatardik, ertesi gun yine kendi yatagina.

Kızıma 3 yaşından sonra yaptım bebek odasını Keşke daha önce yap saymışım Hala alışamadı hala gelip yanımızda yatıyor odasını bir türlü sevemedi Yani Keşke daha önce yapma fırsatın olsaymış Umarım bir gün alışır kendi odasına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…