Doğuma Hazırlık Bebek odası yaptıranlar yaptırmayalar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bebeği 40'ı çıkar çıkmaz kendi odasında yatırma taraftarıyım (bebeğim yok. Anne olmayana yatak ayırmak kolay gelebilir. Bilmiyorum) sanki yanımızda alışırsa ayırmak zor olur gibime geliyor
Bende hamileyim daha doğar doğmaz saat başı emzirmeniz gerekiyor genel olarak gece uykunuz olmuyor sürekli odalar arası taşımak bana mantıklı gelmiyor Ve anne ile bebek arasındaki o bağın (aslında bi adı var ama şuan hatırlayamadım) güçlenmesi için Yanyana olmalı diye biliyorum ama tabi iki yaşına kadar sonrası da sağlıklı değil iki yaşına gelipte hooop hadi artık sen bu odadan gidiyorsun değilde gündüz uykuları yavaş yavaş alıştırmayla odası ayrılmalı diye düşünüyorum

Büyük heves ve heyecanla hazırlamıştık odasını daha doğmadan. Bizim odamızda beşiği vardı, 2 yaşına kadar bizim odamızda yattı ama öğlen odasında yatırıyordum. Odasında banyosunu, masajını yaptırıyorduk. Kıyafetleri, oyuncakları odasında düzenli oluyordu. Yeriniz varsa neden yapmiyorsunuz. Ha şimdi ha 2 sene sonra. Ev müsait olmasa anlardımda fazla oda varmış.

Iki oglumun da dolaplari ve besikleri hazirdi dogduklarinda.
Benim kendi yatak odamda dolabim ancak bize yettigi icin iki ogluma ayri ayri hamileyken ayrica dolaplar ve besikler ayarlamistim.

Buyuk oglumda uygun fiyata denk gelmisti ve magaza teshir urunu olarak tam takim oda almistim. Tum odayi tek vir besik yatak fiyatina almistim resmen super olmustu. Kucuk oglumda ise ayri ayri tek dolap ve oyun yatagi ayarladim.

Hala takim odalari yok. Su an ikisi ayni odada, birer dolaplari ve yaslarina uygun yataklari var. Odalarini ayirirken genc odasina geceriz buyuk icin diye dusunuyorum.

Bende sizin düşüncenizdenim. Hem oğlumum zevki ve isteğine göre bir oda döşerim diye anlamayacağı bur bebek odası yapmadım. Park beşik aldm ve bizimle beraber. 2 yaşında ayıracağım
2 yaşında mı oda yapacaksınız? Siz odasını yaparken çocuk yine zevkini konuşturabileceği bir yaşta olmayacak

Ben yapmıştım odasını. Şimdi yedi yaşında. Karyolasında kardeşi yatıyor, ona yeni bir yatak aldık. Gardrop, şifonyer falan ortak kullanıyorlar tekrar uğraşmama gerek kalmadığı için iyi ki almışım diyorum.

2 yaşında mı oda yapacaksınız? Siz odasını yaparken çocuk yine zevkini konuşturabileceği bir yaşta olmayacak
Bebek odası ile çocuk odasının dizaynı farklı oluyor sonuçta en azından iki yaşında beşik tercih etmez mesela

Ben yaptirdim oda iyiki de yaptirmisim. O kadar çok eşyaları var ki nerelere sigdiracaktim. En güzeli o oyuncaklarını odasında dilediği gibi dağıtıp oynuyor. Yatak odamızda park beşiği var orda uyuyor. Yazında odasindakinde yatırıyorum. Serin odası diye . Yatağını 3 yaşına gelince büyüyen modele dondurecem. Onu da bı müddet kullanır. Artık genç odasına geçeriz.

Ben yaptım ama eşya olarak değil bir bez dolap satın aldım park beşik aldım beşiği benim odamda zaten şuan 7 aylık oğlumla oyuncakları bezleri kıyafetleri düzenli olması için kullanıyoruz odayı çok çok sade boyası bez dolabı oyuncak kutusu 2 adet raf hali ve bir adet puftan ibaret odası pufu ben ormustum hamileyken dolabi bilerek bez dolap sectim hem ucuz hem bol rafli aldim halisini anneannesi hediye aldi boyasini babasi yapti besik haric maksimum masrafimiz 150 200tlyi gecmedi simdi gunduzleri oyun icinde kullanmaya basladik mama sandalyesini felan kaldiriyorum o odaya baya düzenli duruyor herkese de tavsiye ediyorum minimum masrafla bir düzen edinin aradığınızı rahat bulabilmek icin

Niye öyle diyorsunuz. Arkadaşımın kızı 1 bucuk yaşnda renkleri vb. Şeyleri onun sectiklerindin yaptırdı.

Bebek ilk dogdugunda tam oda olmasada en azindan dolaplari olsun (çekmece ve normal dolap). Cekmeceli dolabin üzerinede cocugun bezini degistirirsin. Ne bilim oyuncaklarini felan oraya koyarsin. Yani oda yine derli toplu güzel olsun.

Ve bir tavsiye, cocugu 2 yasina kadar sende uyutma. En fazla 6 ay olsun o zaman yataklari ayir. Neticede halen bir insan, bir bireysin. Esin ile halen evlisin. Insan kendine ait bir oda olmasinida istiyo ve gereklide. 6 aydan sonra daha zor olur yataklari ayirmak.

Ben mesela kizim ile hiç beraber uyuyamadim. Kizim sese asiri duyarliydi. En küçük bir seste hemen uyaniyordu. O halde ne ben, ne o uyuyabiliyordu. Kendi odasinda çok daha rahat uyuyordu. Yani böyle biseyde olabilir. Yine kendi kararin tabiki fakat cocuk odasi o kadar gereksiz birseyde degil. Bu arada o montessori yataklar için hem yer olmali, hem çarsaf degisimi daha zor olur diye düsünuyorum. Kizim ilk önce besikte yatti, sonra 2 yasinda normal tek kisilik yatakta yatmaya basladi.

Bebek daha odada yaşamadan sen sürekli o odayı temizlemen gerek. Toz olcak. Ne gerek var. En az iki yaşına kadar beşikte yatar. İki yaştan sonra ya baza yada Montessori yatağı al odasına. Ben baza aldım ama keşke Montessori yatağı alsaydım içimde kaldı. Bide hani şu süslü sepet beşikler varya. Ondada aklım kaldı. Ama onlar çok kullanışsız. Altı ay belki bı yaşa kadar yatar onda. Sallanır mobilya bı beşik al bence. İki yaşından sonra oda yapın. Birde çocuk odasına kendiniz için de bı divan koltuk falan da alın. Hasta falan olunca çocuk odasında çok sabahladim ben. Lazım oluo. Allah tamamına erdirsin

Aynen yeterli.
Hem de uygun fiyata.
Sonradan da kullanılır her türlü.
Gardrop bebek kıyafetlerini koymak için işlevsel olmuyor.
Hazır odalara da dünya para bayilmaya gerek yok.
Ben de sadelikten yanayım.

Ben şu halıya bayıldım bir de hem yıkanabilir hem de yıllarca kullanır oynar.
Ayrıca kız erkek bebek farkeymez kullanır.

Duruşu da böyle.

Bebek odası ile çocuk odasının dizaynı farklı oluyor sonuçta en azından iki yaşında beşik tercih etmez mesela

Iyide cocuk 2 yasina kadar kücük bir besikte yatmaz ki. 90cmlik yatak olmali. Türkçede karyolami diyorsunuz, ondan. O anne yanindaki yataklar en fazla 6 ayliga kadar. Ondan sonra bebek dönmeye basliyor ve daha tehlikeli oluyor. Ki bana sorarsan 2 yasina kadar anne babanin yaninda kalmasida iyi birsey degil.

Niye öyle diyorsunuz. Arkadaşımın kızı 1 bucuk yaşnda renkleri vb. Şeyleri onun sectiklerindin yaptırdı.
Gerek yok şımartmaya bence, kanaati öğrenmeli çocuklar ben kendim seçmiştim ama kızım çok seviyor odasını eşyaları.

6. Ayda odasına gecirdim 13 aylik bi sorun yok 6 ay ayni oda ayri yatakdaydi
Ben oda taraftariyim artisi eksisi sizin karariniz

benim hazirda bir yatak ve bir dolap olan odam vardi, oraya once mobilya besik aldim kizim 16 aylik falandi sanirim beşikten atladi, sonra onu kaldirdik park yatak aldik onda da 2.5 yasina kadar yatti simdi odaya onceden aldigim tek kisilik yatakta yatiyor, (pandemi basindan beri ordada yatmiyor benle yatiyor) bebekler buyuyene kadar dunya para verip mobilya almak bana göre mantiksizdi hala fikrim degismedi, çunku çok pasakli buyuyorlar etiketler yapisiyor dolaplara, yataklarin uzerinde zipliyorlar vs perti cikiyor o esyalarin, ilk okul cagina geldiginde kendisinin sececegi guzel bir oda takimi alacagim.
ama besikten park yataktan ziyade genis montessori tarzi yatak daha kullanisli olurmuş onu anladım, hem daha guvenli daha rahat.
park yataklar 2 yasindan sonra cocugun kilosuna gorede degisir tabi ama cocuk icin pek rahat olmuyor incecik sunger 2 demir uzerine cocugunda agirligi binince eminim komforlu olmuyordur çocuk icin

Ay evet güzelmişler uyun fiyatlı hem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…