İlk çocukta çok hevesler oluyodur bence ben daha hamile değilim ama şu an bile bakıyorum odası şöyle olsa böyle olsa diye yada benim durumum farklı o yüzden bu kadar heves ediyorum bilemem göreceli bişey ha kullanilmiycak çoğu zaman tabi yanında olcak ama bence en dgrusu biraz elden çıktığında odasını ayırmak alıştırmak benim yeğenim 10 yaşında halen annesi babası ile yatmak istiyo odasini istemiyoİyi akşamlar beş aylık hamileyim şimdi kafama takılan bişeyler var . Bebek odası yapmak için müsait bir odam var aslında ama ben bebek odasını şimdi yapmayı gereksiz buluyorum okadar hazırlık emek fakat bebeğimi yalnız bırakamam yani benim düşüncem iki yaşına kadar olmasada bi buçuk sene benimle olması .. ee bu kadar zaman zarfında hiç yatmayacağı bir oda hazırlamak sadece güzel görüntü ve o hazzı yaşamak olmuyor mu diye düşünüyorum( yaptıranlara saygım sonsuz) ? Siz ne düşünüyorsunuz ne yaptınız nasıl bi yol izlediniz .Birde iki yaşına doğru beşikten ziyade montessori tarzı yataklar ve bebekten ziyade çocuk odası görünümü dizayn edebilirim gibi geliyor
Yok hayır zaten iki yaşına kadar alıştıracağım onu bende doğru bulmuyorumİlk çocukta çok hevesler oluyodur bence ben daha hamile değilim ama şu an bile bakıyorum odası şöyle olsa böyle olsa diye yada benim durumum farklı o yüzden bu kadar heves ediyorum bilemem göreceli bişey ha kullanilmiycak çoğu zaman tabi yanında olcak ama bence en dgrusu biraz elden çıktığında odasını ayırmak alıştırmak benim yeğenim 10 yaşında halen annesi babası ile yatmak istiyo odasini istemiyo
Çok teşekkür ederimBebek odası yapmadım, yapmadığım için de hiç pişmanlık duymadım.
Bence böyle şeyler bebek doğduktan sonra bebeğin karakterine göre belirlenmeli. Bazı bebekler örneğin anneye yapışık yaşıyorlar değil oda tuvalete gidemiyor insan. Ama kimisi de ilk günden ayrı odada uyuyor. Bu biraz bebek ve anneye bağlı durum. Kızım 20 aylık, 2 yaşından sonra ayırmayı düşünüyorum. Ama elbette karar sizin :) kendiniz için en doğrusunu siz bilirsiniz.
Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerim
Bebekler geceler çok sık uyanıyor kalkıp oda değiştirmek zor olmuyor mu birde üst açma vs yanınızda olduğunda daha kolay olur gibi geliyorBen yaptım bebek odası. Gündüz uykularını ve akşam orada uyuyor. Gece uyanınca yanıma alıyorum.
Bence oda sadece uyku için değil. Çocuğun altını orada değiştiriyorum, orada oynuyoruz oyuncaklarını dağıtıyoruz vs evin diğer bölümleri dağılmıyor. Ona ait bir yer yani. Ayrıca bütün eşyaları orada ve düzenli oluyor.
Bebeğinizi ne zamandır sizden ayrı yatiriyorsunuz ?Ben yaptım bebek odası. Gündüz uykularını ve akşam orada uyuyor. Gece uyanınca yanıma alıyorum.
Bence oda sadece uyku için değil. Çocuğun altını orada değiştiriyorum, orada oynuyoruz oyuncaklarını dağıtıyoruz vs evin diğer bölümleri dağılmıyor. Ona ait bir yer yani. Ayrıca bütün eşyaları orada ve düzenli oluyor.
Beşiği benim yanımda yatak odasında olucak o şart yani yatak odası doğar doğmaz boş olmucak ama oda yaparsam orayada ayrıyetten almam lazım . Onun dışında benim bebek odası yapmak için düşündüğüm odaya İKEA’nın şifonyerleri var iki adet ondan almayı düşünüyorum .Fikrim bu yönde ama farklı fikirler ile düşüncem değişebilir diye konu açtımKararınız kesin yaptırmamak ise neden konu açtınız ?
Demekki kararsızlık yaşıyorsunuz.
Ben bebeğim doğmadan annemler beşiğini aldı, bende aldıkları yerden takım olarak 3 kapılı dolap ve aofonyerini aldım.
Bebek hazırlığını tamamlandığında göreceksiniz ki, bebek eşyası çok oluyor. Ben çok pahalı bir oda tercih etmedim, 10 sene bu mobilyayı kullanır, sonra zevkime göre doseriz dedim. Kızım şimdi 6 yaşında. İyiki zamanında almışız. Kızım 4 yaşına geldihinde odasında kalmaya başladı, ama öncesinde de çok fazla vakit geçiriyordu. 4 yaşına geldiğinde de bazali yatak ilavesi yaptık.