Bizimkiler temalı konseptli bişey yaptırdılar ama bence çok gereksiz,bi ton para döktüler..O parayı çocuğun hesabına yatırsalar eminim fil başlıklı yatakla dolaptan çok daha güzel olurduİyi akşamlar beş aylık hamileyim şimdi kafama takılan bişeyler var . Bebek odası yapmak için müsait bir odam var aslında ama ben bebek odasını şimdi yapmayı gereksiz buluyorum okadar hazırlık emek fakat bebeğimi yalnız bırakamam yani benim düşüncem iki yaşına kadar olmasada bi buçuk sene benimle olması .. ee bu kadar zaman zarfında hiç yatmayacağı bir oda hazırlamak sadece güzel görüntü ve o hazzı yaşamak olmuyor mu diye düşünüyorum( yaptıranlara saygım sonsuz) ? Siz ne düşünüyorsunuz ne yaptınız nasıl bi yol izlediniz .Birde iki yaşına doğru beşikten ziyade montessori tarzı yataklar ve bebekten ziyade çocuk odası görünümü dizayn edebilirim gibi geliyor
Biz evin farklı noktalarını keşfettikO kadar zaman çocukla yatılıyorsa eşle olan ilişki zedelenmiyor mu?
Unutmam mümkün değil.AhahaaNasılda kaçmıyor gözünüzden
Ben anlatayım belkı size ve birilerine yardımcı olur ama bunlar benım görüşüm kesin deil bu arada cocuk pedegojı uzmanıyım, benım de tek cocuk oda yaptım ama sadece beşik ve dolap odasına ikisinın de beyaz halı perdede cok sade alıdm cıvıl cıvıl olması dikkat dağınıklığını artırır ayrıca kuuck portatif bir beşik aldım yaklaşık bir bucuk yaşına kadar geceleri yanımda uyudu. Alışsın diye gündüz uykularını orda yaptırım ya da gece ilk uykusunu orda yaptırdım ama dikkat ilk bir yaşına kadar geceleri de olsa süreklı kontrol etmwız laızm Zaten ani bebek ölüm sendromu var.. Tam 17 aylıkken odasını ayırdım bende o da hazırdı artık şu an 23 aylık bütün uykusunu odasında yapıyor artk .. Yanı diyecegim bir odası olması cokk önemli deil ama evi de bi düzene koyuyor Çocugu da. Ben kalabalık aile de buyudum anne evinde hiç odam olmadı cocugum şimdi 2 yaşında olmadan benım odam benım yatağım diyor eşyalarının bilincinde, kendı özel alanın bilincinde bu artk dezavantaj mı avantaj mı bakış açısına göre değişir,, yanı uzun lafın kısası odasının olması evi eşyaları daha düzene sorar odasına saha cabuk alışır kendi özel alan birinci daha çabuk geşişr başka da bişey deil amaİyi akşamlar beş aylık hamileyim şimdi kafama takılan bişeyler var . Bebek odası yapmak için müsait bir odam var aslında ama ben bebek odasını şimdi yapmayı gereksiz buluyorum okadar hazırlık emek fakat bebeğimi yalnız bırakamam yani benim düşüncem iki yaşına kadar olmasada bi buçuk sene benimle olması .. ee bu kadar zaman zarfında hiç yatmayacağı bir oda hazırlamak sadece güzel görüntü ve o hazzı yaşamak olmuyor mu diye düşünüyorum( yaptıranlara saygım sonsuz) ? Siz ne düşünüyorsunuz ne yaptınız nasıl bi yol izlediniz .Birde iki yaşına doğru beşikten ziyade montessori tarzı yataklar ve bebekten ziyade çocuk odası görünümü dizayn edebilirim gibi geliyor
yoo kullandıktan sonra gayette kullanılıyor ve beş yaşına kadar yanında yatırdın dimeeeeeeBen bebek odası yaptırmadım oğlum 5 yaşına girince normal genç odası aldım. 5 sene nasıl geçti anlamadım bile. Zamanında bebek odası yapsaydım ona şuan yetmeyecekti boşuna para vermiş olacaktım. Zaten bebek çoğunluk vaktini anne babayla geçiriyor, odayı kullanmıyor bile.
yoo kullandıktan sonra gayette kullanılıyor ve beş yaşına kadar yanında yatırdın dimeeeeee
Çocuk yetiştirmek düz mantık olmuyor demek istediğim gece beslenmesi kesilmeli hop kestim olmuyor ben annelikten bunu öğrendim her anne nasıl farklı her çocukta farklı asla bnm kızım su içip uyuyamadi 18aylikti bunları derken ya mama yiyecek bazen mamayı sütü istemez hup hup derdi çorba yani gecenin köründe çorba yapıp icirdigimi bilirim içip öyle uyurduaçım diyen cocuga insan zaten vicdan yapar nasil su versinde yatirsin yatmazda zaten, benim kiz 3 yasinda çok nadir gun icinde az yedigi zamanlar mesela gece arada bi uyaniyo yarim saat donuyo yatakta kendi kendine acıktinmi diyorum evet diyo sut veriyorum icip yatiyo hemen
Çok bilgi sahibi olmadığım için soruyorum alt açma masasının özelliği nedir alt açma bezi ile belirlenen bir bölümde temizleme yapılamaz mı
Bende hamileyimİyi akşamlar beş aylık hamileyim şimdi kafama takılan bişeyler var . Bebek odası yapmak için müsait bir odam var aslında ama ben bebek odasını şimdi yapmayı gereksiz buluyorum okadar hazırlık emek fakat bebeğimi yalnız bırakamam yani benim düşüncem iki yaşına kadar olmasada bi buçuk sene benimle olması .. ee bu kadar zaman zarfında hiç yatmayacağı bir oda hazırlamak sadece güzel görüntü ve o hazzı yaşamak olmuyor mu diye düşünüyorum( yaptıranlara saygım sonsuz) ? Siz ne düşünüyorsunuz ne yaptınız nasıl bi yol izlediniz .Birde iki yaşına doğru beşikten ziyade montessori tarzı yataklar ve bebekten ziyade çocuk odası görünümü dizayn edebilirim gibi geliyor
aynen tek düze asker gibi olmuyor maalesef.Çocuk yetiştirmek düz mantık olmuyor demek istediğim gece beslenmesi kesilmeli hop kestim olmuyor ben annelikten bunu öğrendim her anne nasıl farklı her çocukta farklı asla bnm kızım su içip uyuyamadi 18aylikti bunları derken ya mama yiyecek bazen mamayı sütü istemez hup hup derdi çorba yani gecenin köründe çorba yapıp icirdigimi bilirim içip öyle uyurdu
Kalkıp alıp geliyorum zaten gece yani sürekli sürekli gidip gelmiyorum o yüzden zor olmuyor. Üst açma için de uyku tulumu kullanıyoruz biz, sıcacık tutuyor tavsiye ederim.Bebekler geceler çok sık uyanıyor kalkıp oda değiştirmek zor olmuyor mu birde üst açma vs yanınızda olduğunda daha kolay olur gibi geliyor
Çok ayrı yatıyoruz denemez aslında. Şöyle, gündüz uykuları odasında oluyor zaten. Akşam 8 de kendi odasında uyutuyorum bebeğimi. Sonra biz eşimle yatana kadar orada takılıyor. Biz odaya geçince 12 - 1 gibi uyanıyor yanımızda yatıyor sabah 7 ye kadar. Karışık biraz :)Bebeğinizi ne zamandır sizden ayrı yatiriyorsunuz ?