Doğuma Hazırlık Bebek odası yaptıranlar yaptırmayalar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
aklima geldi aslinda ama esim citalari tasimaz dedi birde bizim ki tarzan gibi tirmanmayi sevdiginden bu yataktanda atlamaya calisirda ustune devirir bogulur diye korktuk acikcasi

Taşıyor

zaten 20 cm falan çok yükseltmiyor

Bizim önce yaylı olmayan ama şu değişik bir sünger var ya adını toparlayamadım ondan vardı 10 cm falan kalınlığında şu uzay süngeri denilen

Ama eşim sonra gidip yataş Bebek yatağı almıştı bu yere çok yakın yerden üşür diye

Konu dışı olacak belki ama bu Montessori yatakaları bir banamı kötü geliyor?
Biz oda hazırlarken yoktu, olsaydı alırmıydım bilmiyorum ama instagramda herkesin evinde görmeye başlayınca soğudum sanırım.
Ben dogum günu hediyesi olarak buyuyen besigini satıp montessori aldim bu ev gibi olanlardan hatta diyorum keske daha önce alsaydim kendi kendine cikip inmeyi ogrendi ve yaptikca asiri seviniyor
Yerden yuksekligi yok gibi bisey yaninda da örgü korunaliklari var ama onun başardım sevinci bana.cok iyi hissettiriyor

Taşıyor

zaten 20 cm falan çok yükseltmiyor

Bizim önce yaylı olmayan ama şu değişik bir sünger var ya adını toparlayamadım ondan vardı 10 cm falan kalınlığında şu uzay süngeri denilen

Ama eşim sonra gidip yataş Bebek yatağı almıştı bu yere çok yakın yerden üşür diye
normal yataga alisti zaten artik besikler kalkti ortadan ama aklimda olsun ☺️

Ben dogum günu hediyesi olarak buyuyen besigini satıp montessori aldim bu ev gibi olanlardan hatta diyorum keske daha önce alsaydim kendi kendine cikip inmeyi ogrendi ve yaptikca asiri seviniyor
Yerden yuksekligi yok gibi bisey yaninda da örgü korunaliklari var ama onun başardım sevinci bana.cok iyi hissettiriyor
Evet amacı o zaten, kendi başına inip çıkması. Monterssori eğitimini destekliyorum, her alanda uygulamadıysamda. Ama yatak olayını sevemedim. Çatısı vs. Bilemiyorum, zevk meslesi sanırım.

Çocuğumuzun odasını 4 senede tamamladık, her şeyi baştan almadık, eksik gördükçe, ihtiyaç hissettikçe aldık.
Bebekken her şeyi hazır bir odanın içinde değildi, doğduğunda, biz kendi yatağımızı terk edip yatakodasına yer yatağına geçmiştik hatta, kolikti, uykular haramdı. Ancak yanımda, düşmeyeceğinden-ezmeyeceğimden emin olduğum bir şekilde yatırabiliyordum ki o da tüm odanın zeminini kaplayan bir yer yatağıydı.

Oda ayırma faslında kendi yatağı oldu.
Dolaplarını bile sonradan yaptırdık, bizim şifonyerin 3-4 çekmecesi yetti neredeyse tüm bebekliğine.
Büyüdükçe, oyuncaklar şekillendikçe hepsini ayıracak, ayrı ayrı gruplayacak raflarını kendimiz yaptık.
Duvar kağıdı kaplarız diye düşünüyorduk odayı, oğlumuzun yaptığı resimlerle kapladık bir duvarını, resim duvarı yaptık.
Halı zaten vardı, üzerine oyun halısı aldık, kışın çift kat seriyoruz ince kalıp üşümesin diye.
Montessori yatak aldık.
Minik bir masa-sandalyesini aldık, üzerinde boyamalarını yapıyor.
Bir anda olmadı, hep yolda gördük, eşimle beraber ustalığını yaptık, oğlum da resimleriyle süsledi.
Bir anda yapmak, gereksiz şeyleri almamıza da sebep olabilirdi, böyle ihtiyacı gördükçe almak iyi oldu.

İlk çocuğumda çekmeceli bir beşik almıştim , bizim elbise dolabında onun için ayırabilecegimiz bölümde vardı.

Emmeyi bırakana yani 2 yaşına gelene kadar yanımızdaydi. Uyku düzeni olan bir bebek olsaydı odasını daha erken de ayırabilirdim ama bir gecede 10 defadan fazla kalktığı için, elimi uzatıp müdahale edebileceğim bir yerde olması gerekiyor benim için. 😂

2 yaşından sonra odasına geçti yine çok eşya olmayan bir oda hazırladık. İhtiyaç dahilinde oyuncak dolabı, raf, minik bir kitaplık vs aldık. Doğumdan sonra çocuğa bağlı olarak hazırlanması daha uygun bence odanın.
3-4 parçalı bir bebek odası takımına hiç gerek yok hele.

kizimin uyku egitimi vardi geceleri donem donem ozellikle dis cikmadan 2 gun once gece sadece ciglik atardi mizirdardi ama geri hemen uykuya dalardi, yanina giderdim basini falan oksardim cok cani acidiysa kucagima atlardi ortamiza alir yatardik, ertesi gun yine kendi yatagina.
Bizde öyleydik aslında 6. Ayda gece beslenmesini kesme noktasına gelmişti . Ama 9. Ayda diş başlayınca bozuldu olaylar emmek istedi 1 saatte bir uyanmaya başladı filan oda ayrılmış olsa çok zor olacaktı benim için git gel . Bende şöyle düşündüm ilk önce oyun halısını ve oyuncakları odasına taşıyıp orada zaman geçirmesini sağlayıp gündüzleri ve emzirmeyi bırakıp gece uyanmasını kesip odasına yerleştireyim diyorum umarım başarılı olurum kolayca

Bnde kızıma küçük beşik aldım çekmeceli ilk 9ay anca kullanabildik 9ayda beşikten sarkmaya başladı çileğin büyüyen beşik oda takımını aldım odasinda yatırmaya başladım çok şükür şuan 26aylik hala odasında uyur toplasan 5kere bizimle uyumustur her çocuğun kişiliği isteği farklı belki sizinle uyumak isteyecek önce doğumu bekleyin çocuğunuzu tanıyın ne istediğini anlayın ona göre hareket edin derim

Bir de ben en işlevsel şeyin alt açma masası olduğunu düşünüyorum

Dolap çözülür yatak çözülür ama alt açma masası çok işlevsel gelmişti bana, bayağı büyük bir model almıştım

Odada yer kaplasa da çocuğun sığacağı kocaman bir yerdi

Başının altına da ikea dan şişme alt açma ve örtüsünden almıştık o zaman

Haa bir de herkes halı yazmış da çocuk odasında çok da tercih edilmemeli bence toz tutar hatta perde de en basit en az toz barındıracak şekilde olmalı

Oğlumun hiç halısı olmadı hatta evinde yatışan odalarda hiç halı olmadı

Koridorda oldu halı sadece

hala da var kedi üşümesin diye ama parke olan yerlerde yok

Ama sifonyer alacaksanız kesinlikle duvara sabitleyin derim.
Bir yaştan sonra o çekmeceye tirmaniyorlar ve iki çekmece açılsa devrilme durumu olabilir.
Tedbir almak lazım.
Evet sabitlemeyi düşünüyorum çok kazalar yaşanmış bu şekilde😕önlem almak lazım

Ama sifonyer alacaksanız kesinlikle duvara sabitleyin derim.
Bir yaştan sonra o çekmeceye tirmaniyorlar ve iki çekmece açılsa devrilme durumu olabilir.
Tedbir almak lazım.
Evet aynen öyle oğlum dolabının alt çekmecesinin içine gidiyor ve ayağa kalkıp içindeyken üst çekmeceyi açıyor bu çok tehlikeli mesela o dolap öne doğru devrilebilir . Bebek korumalarını çeke çeke koparttı

Bizde öyleydik aslında 6. Ayda gece beslenmesini kesme noktasına gelmişti . Ama 9. Ayda diş başlayınca bozuldu olaylar emmek istedi 1 saatte bir uyanmaya başladı filan oda ayrılmış olsa çok zor olacaktı benim için git gel . Bende şöyle düşündüm ilk önce oyun halısını ve oyuncakları odasına taşıyıp orada zaman geçirmesini sağlayıp gündüzleri ve emzirmeyi bırakıp gece uyanmasını kesip odasına yerleştireyim diyorum umarım başarılı olurum kolayca
gece uyanmasini 18 20 aydan once kesmiyor cocuklar yada benimki oyle oldu, benim kiz biraz iriceydi dru 13 aylikti sanirim gece beslenmesine ihtiyaci yok bu cocugun birakin beslemeyi dedi uyaninca napicam dedim su ver dedi.
oylede yaptim ama yok yani ac oluyor cocuk 18 aylik falandi kendisi uyanmadikca vermedim 20 ayda tamamen birakti gece beslenmesini uyanmadi
kac yasinda şu an

6 aylikken ayirdim çokta güzel bir düzen oturttum bu konuda ama bir donem geliyor gece bakiyorsun kalkmis senin yatagina gelmis ortada yatiyor☺️ 40 gunluk çok kucuk ayirmak icin dr a sordugumuzda 6 aylikken ayirabilirsiniz demisti, donmeyi ogrendikten sonra ozellikle.
cunku kucuk cocuk donmeyi bilmez ve eger kusar falanda duymazsaniz bogulabilir vs.
anne kokusu anne guveni ihtiyaci gibi gibi durumlarda var
Ağlama sesi neyse de kusma sesine nasıl uyanayım ki zaten? Çok korktum şimdi iyi ki çocuğum yok bakamayacakmışım demek ki

Bir de ben en işlevsel şeyin alt açma masası olduğunu düşünüyorum

Dolap çözülür yatak çözülür ama alt açma masası çok işlevsel gelmişti bana, bayağı büyük bir model almıştım

Odada yer kaplasa da çocuğun sığacağı kocaman bir yerdi

Başının altına da ikea dan şişme alt açma ve örtüsünden almıştık o zaman

Haa bir de herkes halı yazmış da çocuk odasında çok da tercih edilmemeli bence toz tutar hatta perde de en basit en az toz barındıracak şekilde olmalı

Oğlumun hiç halısı olmadı hatta evinde yatışan odalarda hiç halı olmadı

Koridorda oldu halı sadece

hala da var kedi üşümesin diye ama parke olan yerlerde yok
Çok bilgi sahibi olmadığım için soruyorum alt açma masasının özelliği nedir alt açma bezi ile belirlenen bir bölümde temizleme yapılamaz mı

Ağlama sesi neyse de kusma sesine nasıl uyanayım ki zaten? Çok korktum şimdi iyi ki çocuğum yok bakamayacakmışım demek ki
yatakta donerken hışırtisina bile uyaniyosun merak etme :)) ama tabi 40 gunluk cok tehlikeli emzirdikten sonra bir sure gaz cikarma durumu oluyor, kusacagi varsa da o ara kusuyor zaten ama her ihtimali goz onunde bulundurmak gerekiyor kücuk cocukta.
ben hep yan yatirirdim, gece emzirdikce yönunu degisirdim kusarsa falan bogazina kacmasin diye ama zaten hic kusan bir cocukta olmadi

gece uyanmasini 18 20 aydan once kesmiyor cocuklar yada benimki oyle oldu, benim kiz biraz iriceydi dru 13 aylikti sanirim gece beslenmesine ihtiyaci yok bu cocugun birakin beslemeyi dedi uyaninca napicam dedim su ver dedi.
oylede yaptim ama yok yani ac oluyor cocuk 18 aylik falandi kendisi uyanmadikca vermedim 20 ayda tamamen birakti gece beslenmesini uyanmadi
kac yasinda şu an
13 aylık ben gece beslenmesini şuan asla kesmek istemem . İlk doğduğu zaman çok güzel emiyordu sonra tek göğüs beslenmek istedi bende izin vermeyince tamamen beslenmeyi kesmeye çalıştı mama da kabul etmedi çok zorlandık . O uyurken emziriyordum filan . Sonra düzeldi herşey şuan anne sütünü son damlasına kadar değerlendirsin istiyorum açıkçası

kac yasinda şu an
Benim kızımda gece beslenmesini kesmiştim bazı dönemler uyanıp anne mama acım acım derdi allahm ne yapacağımı sasirirdim doktor su ver diyor ama yok artk aklı eriyordu 18 aylık dediğiniz gibi acıkmış uyanmış çocuk bazen mama verirdim bazen şu ayırt ediyordu

Bebegim 20 aylik ve odasini yaklasik olarak 1.5 yaşında yaptık. Keske daha erken yapsaymisim dedim ben.
Masraf kismi cok sandiginiz gibi olmuyor. Dogduktan sonra hersey tamam masraf azalacak diye düşünmeyin. Dogduktan sonrada ihtiyacı bitmiyor ve farkli seylere de olsa dunya harcama yapılıyor. Bez parasi bile her ay zamlanarak artiyor. Kiyafetleri icinde bir dolaba ihtiyacınız yoksa idare edebilirsiniz bir sure.

13 aylık ben gece beslenmesini şuan asla kesmek istemem . İlk doğduğu zaman çok güzel emiyordu sonra tek göğüs beslenmek istedi bende izin vermeyince tamamen beslenmeyi kesmeye çalıştı mama da kabul etmedi çok zorlandık . O uyurken emziriyordum filan . Sonra düzeldi herşey şuan anne sütünü son damlasına kadar değerlendirsin istiyorum açıkçası
kesinlikle anne sutu çok onemli, bizimki 4 5 aylikken kesti emmeyi ben sutum cekildi sandim ama hastaymisim sanirim oyuzden icmedi sutu meme reddi de ustune gelince bidaha donduremedim

X