aklima geldi aslinda ama esim citalari tasimaz dedi birde bizim ki tarzan gibi tirmanmayi sevdiginden bu yataktanda atlamaya calisirda ustune devirir bogulur diye korktuk acikcasi
Ben dogum günu hediyesi olarak buyuyen besigini satıp montessori aldim bu ev gibi olanlardan hatta diyorum keske daha önce alsaydim kendi kendine cikip inmeyi ogrendi ve yaptikca asiri seviniyorKonu dışı olacak belki ama bu Montessori yatakaları bir banamı kötü geliyor?
Biz oda hazırlarken yoktu, olsaydı alırmıydım bilmiyorum ama instagramda herkesin evinde görmeye başlayınca soğudum sanırım.
normal yataga alisti zaten artik besikler kalkti ortadan ama aklimda olsunTaşıyor
zaten 20 cm falan çok yükseltmiyor
Bizim önce yaylı olmayan ama şu değişik bir sünger var ya adını toparlayamadım ondan vardı 10 cm falan kalınlığında şu uzay süngeri denilen
Ama eşim sonra gidip yataş Bebek yatağı almıştı bu yere çok yakın yerden üşür diye
Evet amacı o zaten, kendi başına inip çıkması. Monterssori eğitimini destekliyorum, her alanda uygulamadıysamda. Ama yatak olayını sevemedim. Çatısı vs. Bilemiyorum, zevk meslesi sanırım.Ben dogum günu hediyesi olarak buyuyen besigini satıp montessori aldim bu ev gibi olanlardan hatta diyorum keske daha önce alsaydim kendi kendine cikip inmeyi ogrendi ve yaptikca asiri seviniyor
Yerden yuksekligi yok gibi bisey yaninda da örgü korunaliklari var ama onun başardım sevinci bana.cok iyi hissettiriyor
Ama sifonyer alacaksanız kesinlikle duvara sabitleyin derim.Ay evet güzelmişler uyun fiyatlı hem
Bizde öyleydik aslında 6. Ayda gece beslenmesini kesme noktasına gelmişti . Ama 9. Ayda diş başlayınca bozuldu olaylar emmek istedi 1 saatte bir uyanmaya başladı filan oda ayrılmış olsa çok zor olacaktı benim için git gel . Bende şöyle düşündüm ilk önce oyun halısını ve oyuncakları odasına taşıyıp orada zaman geçirmesini sağlayıp gündüzleri ve emzirmeyi bırakıp gece uyanmasını kesip odasına yerleştireyim diyorum umarım başarılı olurum kolaycakizimin uyku egitimi vardi geceleri donem donem ozellikle dis cikmadan 2 gun once gece sadece ciglik atardi mizirdardi ama geri hemen uykuya dalardi, yanina giderdim basini falan oksardim cok cani acidiysa kucagima atlardi ortamiza alir yatardik, ertesi gun yine kendi yatagina.
Evet sabitlemeyi düşünüyorum çok kazalar yaşanmış bu şekildeAma sifonyer alacaksanız kesinlikle duvara sabitleyin derim.
Bir yaştan sonra o çekmeceye tirmaniyorlar ve iki çekmece açılsa devrilme durumu olabilir.
Tedbir almak lazım.
Evet aynen öyle oğlum dolabının alt çekmecesinin içine gidiyor ve ayağa kalkıp içindeyken üst çekmeceyi açıyor bu çok tehlikeli mesela o dolap öne doğru devrilebilir . Bebek korumalarını çeke çeke koparttıAma sifonyer alacaksanız kesinlikle duvara sabitleyin derim.
Bir yaştan sonra o çekmeceye tirmaniyorlar ve iki çekmece açılsa devrilme durumu olabilir.
Tedbir almak lazım.
gece uyanmasini 18 20 aydan once kesmiyor cocuklar yada benimki oyle oldu, benim kiz biraz iriceydi dru 13 aylikti sanirim gece beslenmesine ihtiyaci yok bu cocugun birakin beslemeyi dedi uyaninca napicam dedim su ver dedi.Bizde öyleydik aslında 6. Ayda gece beslenmesini kesme noktasına gelmişti . Ama 9. Ayda diş başlayınca bozuldu olaylar emmek istedi 1 saatte bir uyanmaya başladı filan oda ayrılmış olsa çok zor olacaktı benim için git gel . Bende şöyle düşündüm ilk önce oyun halısını ve oyuncakları odasına taşıyıp orada zaman geçirmesini sağlayıp gündüzleri ve emzirmeyi bırakıp gece uyanmasını kesip odasına yerleştireyim diyorum umarım başarılı olurum kolayca
Ağlama sesi neyse de kusma sesine nasıl uyanayım ki zaten? Çok korktum şimdi iyi ki çocuğum yok bakamayacakmışım demek ki6 aylikken ayirdim çokta güzel bir düzen oturttum bu konuda ama bir donem geliyor gece bakiyorsun kalkmis senin yatagina gelmis ortada yatiyor40 gunluk çok kucuk ayirmak icin dr a sordugumuzda 6 aylikken ayirabilirsiniz demisti, donmeyi ogrendikten sonra ozellikle.
cunku kucuk cocuk donmeyi bilmez ve eger kusar falanda duymazsaniz bogulabilir vs.
anne kokusu anne guveni ihtiyaci gibi gibi durumlarda var
Çok bilgi sahibi olmadığım için soruyorum alt açma masasının özelliği nedir alt açma bezi ile belirlenen bir bölümde temizleme yapılamaz mıBir de ben en işlevsel şeyin alt açma masası olduğunu düşünüyorum
Dolap çözülür yatak çözülür ama alt açma masası çok işlevsel gelmişti bana, bayağı büyük bir model almıştım
Odada yer kaplasa da çocuğun sığacağı kocaman bir yerdi
Başının altına da ikea dan şişme alt açma ve örtüsünden almıştık o zaman
Haa bir de herkes halı yazmış da çocuk odasında çok da tercih edilmemeli bence toz tutar hatta perde de en basit en az toz barındıracak şekilde olmalı
Oğlumun hiç halısı olmadı hatta evinde yatışan odalarda hiç halı olmadı
Koridorda oldu halı sadece
hala da var kedi üşümesin diye ama parke olan yerlerde yok
yatakta donerken hışırtisina bile uyaniyosun merak etme :)) ama tabi 40 gunluk cok tehlikeli emzirdikten sonra bir sure gaz cikarma durumu oluyor, kusacagi varsa da o ara kusuyor zaten ama her ihtimali goz onunde bulundurmak gerekiyor kücuk cocukta.Ağlama sesi neyse de kusma sesine nasıl uyanayım ki zaten? Çok korktum şimdi iyi ki çocuğum yok bakamayacakmışım demek ki
13 aylık ben gece beslenmesini şuan asla kesmek istemem . İlk doğduğu zaman çok güzel emiyordu sonra tek göğüs beslenmek istedi bende izin vermeyince tamamen beslenmeyi kesmeye çalıştı mama da kabul etmedi çok zorlandık . O uyurken emziriyordum filan . Sonra düzeldi herşey şuan anne sütünü son damlasına kadar değerlendirsin istiyorum açıkçasıgece uyanmasini 18 20 aydan once kesmiyor cocuklar yada benimki oyle oldu, benim kiz biraz iriceydi dru 13 aylikti sanirim gece beslenmesine ihtiyaci yok bu cocugun birakin beslemeyi dedi uyaninca napicam dedim su ver dedi.
oylede yaptim ama yok yani ac oluyor cocuk 18 aylik falandi kendisi uyanmadikca vermedim 20 ayda tamamen birakti gece beslenmesini uyanmadi
kac yasinda şu an
Benim kızımda gece beslenmesini kesmiştim bazı dönemler uyanıp anne mama acım acım derdi allahm ne yapacağımı sasirirdim doktor su ver diyor ama yok artk aklı eriyordu 18 aylık dediğiniz gibi acıkmış uyanmış çocuk bazen mama verirdim bazen şu ayırt ediyordugece uyanmasini 18 20 aydan once kesmiyor cocuklar yada benimki oyle oldu, benim kiz biraz iriceydi dru 13 aylikti sanirim gece beslenmesine ihtiyaci yok bu cocugun birakin beslemeyi dedi uyaninca napicam dedim su ver dedi.
oylede yaptim ama yok yani ac oluyor cocuk 18 aylik falandi kendisi uyanmadikca vermedim 20 ayda tamamen birakti gece beslenmesini uyanmadi
kac yasinda şu an
kesinlikle anne sutu çok onemli, bizimki 4 5 aylikken kesti emmeyi ben sutum cekildi sandim ama hastaymisim sanirim oyuzden icmedi sutu meme reddi de ustune gelince bidaha donduremedim13 aylık ben gece beslenmesini şuan asla kesmek istemem . İlk doğduğu zaman çok güzel emiyordu sonra tek göğüs beslenmek istedi bende izin vermeyince tamamen beslenmeyi kesmeye çalıştı mama da kabul etmedi çok zorlandık . O uyurken emziriyordum filan . Sonra düzeldi herşey şuan anne sütünü son damlasına kadar değerlendirsin istiyorum açıkçası