Bebek İstemeyen Koca

Eşiniz aynı ben Biz de 3,5 yıllık evliyiz ve ben çocuk istemiyorum, eşim istiyor. Çocukları çok severim ama o sorumluluğu kaldırabilecek gücü kendimde bulamıyorum. Bir de yalnızlığı ve kafa dinlemeyi çok seviyorum. Çocuk olursa asla gezemeyeceğim ve bir yere çıkmak eziyet olacak. Mesela çocuklu misafir hiç sevmiyorum, evimi batırıp gidiyorlar. Kızkardeşimin çocuklarının bile evime gelmesini hiç istemiyorum. Aslında yeğenlerimi evladım gibi seviyorum, sevgime kelimeler yetmez ama onlara bile maksimum 1-2 saat dayanabiliyorum. Kafam kaldırmıyor, sabrım yok. Ayrıca çocuk olursa eşimin ailesi torun sevme bahanesiyle daha çok görüşecek bizimle. Hem de eşim ev işlerinde asla yardımcı olmuyor, çocuk bakımını da benim üzerime yıkacak, çocuğu günlük 1 saat sever ilgilenir, çilesi bana kalır. Oturduğum muhitte doğru düzgün park yok, çocuklar dışarda özgürce oynayabilmeli. Hem de mükemmeliyetçi olduğum için çocuk psikolojisine dikkat etmeliyim, öncesinde kendimi eğitmem gerekiyor diye düşünüyorum.

Sizin kendinize göre haklı gerekçeleriniz var, eşiniz de anlayış gösteriyorsa ne ala. Erkek isteyip kadın istemeyince ileride kadının ikna olması daha kolay gibi, çünkü ebeveynlik hissi kim ne derse desin kadınlarda daha baskın. Erkekler yaratılış itibariyle ebeveynliğe kadınlara nazaran uzaklar, bu yüzden erkek istemediği zaman çıkmazlar daha fazla oluyor. Benimki de o durum :) Tamamen biyolojik saatle alakalı olduğunu düşünüyorum, vakti geldiğinde ne evin batmasını ne gezip tozamamayı umursamaz da istersiniz belki. Ama sadece bir ihtimal tabii ki bu, ne olursa olsun hayırlısı olsun hakkınızda ^^

Tam olarak bundan bahsediyorum 30'undan önce anne olmak istemeyi kezbanlık olarak gören kesimin aksine, anlayışınız için teşekkür ederim. Bizde öyle sohbetler hiç olmadı çünkü kendisi asla imkan vermedi hep önünü kesti. Sanki bizim çocuğumuz olmayacakmış gibi yaşadık şimdiye kadar, öyle davrandık eşimin tavrından dolayı. Bu sebepten de o iç ısınması gerçekleşememiş olabilir belki de :)

Perşembe günü siteye katılıp polemikli bir konu açmanız ve cevaplarınızın çelişkili olması
Cevaplarımda çelişkili olan ne var? Ben eski bir üyeyim. Hesabını site yönetimine rica edip kapattırmıştım. Yeni bir hesap açtım bu konuda fikir alma ihtiyacı duyduğum için. Ayrıca trollemek istesem böyle bir konu mu seçerim Allah aşkına ya. Tamam en sorgucu en uyanık sizsiniz her şeyi çaktınız tamam :)

İnanın maddiyat, gelecek hedefleri gibi bahaneleri olsa başım üstüne saygı duyup beklerdim. Siz beni anladınız
Öyle bir şey olsa kesinlikle benimle paylaşırdı ya da tedavi olduğunu vesaire bilirdim. Hiç sanmıyorum, onunki tamamen gelecek kaygısıyla alakalı...
Eşinize hak veriyorum ya

Eşinize hak veriyorum ya
Gelecek hedefi ile gelecek kaygısı aynı şey mi sizce? Gelecek hedefinden kastım ev araba almak, borç ödemek, yurtdışında yaşamak vesaire. Gelecek kaygısı ise ben ne olacağım, biz ne olacağız, benden baba ondan anne bizden aile olur mu kaygılar. Siz çok fazla CSI izlemişsiniz.

Bence bosverin sadece polemik arayan birisi kendisi. Bir başka konuda da can hiras kürtajı savunuyordu. Bakış acilariniz çok farklı.

Neyse ya takılın kafanıza göre,Sizden bir yaş büyüğüm bir işim olsun diye uğraşıyorum.İş sahibi olmadan evlenip çocuk yapmayı hiç düşünmüyorum.Burada her gün bir sürü konu açılıyor.Birden değişen,aldatan,döven kocalar ve ev işi olmadığı için kocasının eline baktığı için çekip gidemeyen kadınlarla ilgili...

Herkesi aynı kefeye koymayın. Çalışmayan her kadın hor görülüp kocasından dayak yemiyor. Mesela ben :)

Bence bosverin sadece polemik arayan birisi kendisi. Bir başka konuda da can hiras kürtajı savunuyordu. Bakış acilariniz çok farklı.
Polemik olduğunu düşünüyorsanız altta ki şikayet butonuna basabilirsiniz mesela ben sizin yorumunuz için öyle yaptım

valla esinin de senin isteklerine saygısı yok kusura bakma, kısasa kısas
(eğer gecerli bir sebebi yoksa yani)
Kısasa kısas mantığı bile olsa onun bana yaptığını ben ona yaparsam ne farkım kalır ki? Biri size zulmetti diye siz de ona zulmetseniz bu yaptığınız zulmü haklı çıkarır mı? Her koyun kendi bacağından asılır sonuçta, öyle bir yolu asla tercih etmem kendimce :) Ama yine de teşekkür ederim fikir beyan ettiğiniz için.

Polemik olduğunu düşünüyorsanız altta ki şikayet butonuna basabilirsiniz mesela ben sizin yorumunuz için öyle yaptım

Sizin gibileri kaale bile almiyorum. Konu sahibinin canı sıkılmasın diye uyardım sadece hassas insan belli. Yaşı da genç. Üzülür insan o yaşta olur olmadık insanlara sözlere. Siz bildiğiniz gibi takılın gidin üç beş -cenin- daha aldirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…