Bebek İstemeyen Koca

Bizim gibi İnsanların özgürlüğünü ve tercihlerini savunan kişiler var ve olmaya devam edeceğiz.Siz yasal bir Hakkı savunduğum için bana bilenmişsiniz belli ki

senin istegin icin en kolay yol bu, ben pragmatik bir cevap verdim. ama benim böyle bir durumda haklı olmak ya da esime fark atmak gibi bir amacım olmazdı. herkesin tercihi farklı, ya münazara ya münakaşa

senin istegin icin en kolay yol bu, ben pragmatik bir cevap verdim. ama benim böyle bir durumda haklı olmak ya da esime fark atmak gibi bir amacım olmazdı. herkesin tercihi farklı, ya münazara ya münakaşa
Hah tamamen bundan bahsediyorum, mesele haklı olmak veya fark atmak değil. O yüzden ateşe ateşle karşılık vermem :)

Çok teşekkür ederim ama üzülmüyorum merak etmeyin, polemik olsa da saldırsam mantığıyla hareket ettiği çok açık. Başkalarını azarlayarak aklınca kendini yüceltmeye çalışıyor sanki çalışıp kendi parasını kazanan kadınlar koca zulmü görmüyormuş gibi :) Kendisi çalışacakmış, çalışsın. Eş tarafından el üstünde tutulup sevgi selinde boğulmanın formülü çalışmak sonuçta :))

Bence eşinizin çocuk sahibi olmak istememesinin altında sizi anneliğe layık görmemesinden başka bir neden var. Çünkü öyle olsaydı sizi evlenmeye de değer görmezdi. Aklıma gelen sebep eşinizin acaba doğal yoldan çocuğu olmuyor ve bunu biliyor ama size söylemiyor onun yerine ben çocuk istemiyorum mu diyor? Ya da bir travması mı var çocuk sahibi olmakla ilgili psikiyatristle çözülecek ama kimseyle paylaşmıyor. Eşiniz sanki gerçek nedeni söylemiyor gibime geldi.

Eşinizin sizi anneliğe layık görmemesi değil de, sanki kendini babalığa uygun görmüyor?? belki kendi baba oğul ilişkisi nedeniyle bilemiyorum. Kendinizi üzüp tek başınıza çözebileceğiniz bir sorun değil bu.
çocuk istemek gibi istememek de ortak verilmesi gereken bir karar. şu an siz istiyorsunuz, eşiniz istemiyor yani ortada bir karar yok. belki tatlı tatlı, sakin sakin konuşup bu konuyu çözmek istediğinizi (illa onu ikna etmek değil bir karara varmak istediğinizi), konuyu zihninizde yük olarak taşımaktan yorulduğunuzu vb. söyleyerek birlikte destek almaya, bu konuyu konuşmaya ikna edebilirsiniz.

Bu tahminle gelen çok kişi oldu ama ben hiç ihtimal vermiyorum, öyle bir şey olsa bilirdim en azından tedavi sürecinden vesaire haberim olurdu. Kendisi aşırı duygusal bir insan, her şeyi çok büyütüyor gözünde. Çok plancı, ince eleyip sık dokuyan biri. Bu yüzden de baba olmak gibi önemli bir meselede 2.5 senedir karar veremedi daha da uzayacak gibi görünüyor. Onun ayakları yere basana kadar da ben yıpranıyorum.

Tam olarak böyle konuştum yakın zamanda. Dişe dokunur bir cevap vereceğini umuyorum. Yani artık 10 sene sonra istiyorum dese rahatlayacak duruma geldim neredeyse, belirsizlik en kötüsü çünkü.

Zorla hiçbir şey yaptırmam, yaptıramam da zaten. Eşinin başının etini yiyip lanet olsun tamam çocuğumuz olsun bari dedirttikten sonra napayım ben öyle hamileliği çocuğu? Önce eşimin istemesi lazım. Benim odak noktam onun istememe sebebini çözüp varsa insani bir şekilde ikna yollarına bakmak. Çok sevindim eşinizin yardımcı olmasına. Benim eşim de öyle. Dünyanın en hassas en ilgili babası olacağına yüzde yüz eminim kazara hamilelik olsa da doğsa bile. Çünkü onu Allahtan gelen bir emanet nimet bereket kabul ederim ne şikayet etmesi ne istememesi diyor kazara olsa diye sorduğum zaman.

Sağlık sebebiyle olma ihtimali yüzde 0.9 falan :)

Yani eğer bana 10 sene sonra düşünüyorum ya da hiç düşünmüyorum gibi kesin bir cevap verirse o zaman yoluma bakacağım, karşılıklı anlaşarak ayrılma yoluna gideriz. Bu benim tercihim, ben anne olmayı 10 seneye ertelemek istemiyorum ve bu yüzden ayrılmayı göze alıyorum. Düzgün bir şekilde yapıldığı zaman klasik yöntem işe yarayabiliyormuş, 8 sene bu yöntemle korunduk bıraktığımızın 3.ayı hamile kaldım gibi mesajlar çok bu forumda, sağlıkla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Hayırlısı olsun...

Çok olgunsunuz takdir ettim sizi. Ama bende birkaç sene daha bekleyecek enerji yok maalesef. Dediğim gibi en azından makul bir gerekçe sunsa o zaman düşünürdüm.

bencede yani cok haklisiniz net bir konuşma yapsin

Seni çok iyi anlıyorum bende aynı durumdayım kafamı da kırsam ikna edemedim edemiyorum etrafında çocuklu olan veya senden sonra evlenip hamile olan bebeği olan insanları gördükçe içine hançer saplanıyor ne yapacağız bilmiyorum çaresizlik çok zor ama yalnız değilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…