- 27 Ağustos 2020
- 654
- 1.157
- 63
- Konu Sahibi coldekisimyaci
-
Evet ben de bundan bahsediyorum, bizden çok sonra evlenenlerin çocukları oldu kıyaslama yapmak değil amacım, 3.5 yılın anne baba olmak için gayet yeterli olduğunu belirtmek. Anlatmaya çalıştığım şey bu, herkes daha gençsin bekle oku çalış vesaire diyor ama tercihler işte, tercihler ve istekler. Herkesin arzusu farklı şu hayatta, benimki de anne olmak ve bunu genç yaşta tatmak sadece :)Sana haksızlık yapmış resmen bu haksızlığa daha fazla katlanma kessinlikle. Beyefendinin istediği zamanı mı bekliyceksin.. Yaş geçiyor anlattığın zamana göre bebeğin olsaydı şimdiye 2 yaşındaydı. Ayrıca Olsaydı da bu adamdan baba olur mu ki onu bilemedim çünkü eşin bana çok bencil geldi.. Başka bebekleri sevsin ama sana gelince yok desin bu çok büyük bir haksızlık.. Acı çektirmiş resmen sana.
Neyi beğenmediniz acaba :dİstemiyorsa tek sebebi sağlık sorunu olmalı diye bir şey sonuçta :)
Evet istemedim çünkü henüz üniversite 2. sınıftaydım ve o da işsizdi.
Kessinlikle.. Anne olmak istiyorsun ve bu senin en doğal hakkın..Evet ben de bundan bahsediyorum, bizden çok sonra evlenenlerin çocukları oldu kıyaslama yapmak değil amacım, 3.5 yılın anne baba olmak için gayet yeterli olduğunu belirtmek. Anlatmaya çalıştığım şey bu, herkes daha gençsin bekle oku çalış vesaire diyor ama tercihler işte, tercihler ve istekler. Herkesin arzusu farklı şu hayatta, benimki de anne olmak ve bunu genç yaşta tatmak sadece :)
Müsait yaş dediğiniz de 23-27 adama helal olsun akıllı mantıklı bir adammışYaşlarımız müsait, evlilliğimizin de oturduğunu düşünüyorum maddi manevi büyük problemlerimiz yok. Bizim de önümüzde bir amaç, hedef olsa ben de beklerim ama öyle bir şey yok. Şu an olmaması için hiçbir sebep yok yani...
Siz 35'inizde doğurun.Müsait yaş dediğiniz de 23-27 adama helal olsun akıllı mantıklı bir adammış
Ben doğurmak istemiyorum herkes anne baba olmak zorunda değil :)Siz 35'inizde doğurun.
Siz de herhalde okula devam edip kariyer yapmamak için çocuk yapayım dediniz. Ama hayatta her şeyin bir yeri ve sırası olmalı yoksa mutsuz olursunuz.herkes daha gençsin bekle oku çalış vesaire diyor ama tercihler işte, tercihler ve istekler.
Evet aynen öyle çünkü ben tam bir kezbanım... Yahu insanların hayat tercihleri size neden bu kadar burun sokma ihtiyacı hissettiriyor? İstersem doktora yaparım, istersem çalışırım istersem de çocuk düşünürüm. Sizi ne ilgilendiriyor acaba?Siz de herhalde okula devam edip kariyer yapmamak için çocuk yapayım dediniz. Ama hayatta her şeyin bir yeri ve sırası olmalı yoksa mutsuz olursunuz.
Bakın sizin tercihinize karıştığımda ne kadar rahatsız olup karşı çıktınız. Aynısını bana neden yapıyorsunuz? Tamam siz hiç doğurmayın ben de 23 yaşında doğurayım. Ötesi var mı?Ben doğurmak istemiyorum herkes anne baba olmak zorunda değil :)
Biz bireyiz.
Yazdıklarının bizi ilgilendirmesini istemiyorsan git yap bize ne, işsiz güçsüz mesleksiz şekilde boş gezenin boş kalfası olarak çocuk yap ve bir ömür kocanın eline bak. Çocuğun da ileride meslekli okumuş eğitimli donanımlı annelere özensin.Evet aynen öyle çünkü ben tam bir kezbanım... Yahu insanların hayat tercihleri size neden bu kadar burun sokma ihtiyacı hissettiriyor? İstersem doktora yaparım, istersem çalışırım istersem de çocuk düşünürüm. Sizi ne ilgilendiriyor acaba?
Gidip yapabilsem zaten konuyu açmazdım bir, her kadın çalışmak zorunda değil iki, her koca çalışmayan karısını hor görmüyor sizin babanız veya kocanız öyle idiyse bilemem sizin adınıza üzülürüm o zaman bu üç, sadece azarlamak için görüş belirtiyorsanız kendi topiğimde gayet de sizi ilgilendirmez şeklinde bir karşılık verebilirim bu dört. Kimse sizin şamar oğlanınız değil. Çalışmak yerine anne olmak istiyor diye hor göremezsiniz.Yazdıklarının bizi ilgilendirmesini istemiyorsan git yap bize ne, işsiz güçsüz mesleksiz şekilde boş gezenin boş kalfası olarak çocuk yap ve bir ömür kocanın eline bak. Çocuğun da ileride meslekli okumuş eğitimli donanımlı annelere özensin.
Burada da konu açma ve bizden de yorum isteme.
Tanımadığınız insanlara karşı senli benli konuşmanızdan bu üstenci dilinizden belli sizinle sağlıklı bir diyalog kurulamayacağı. Kendiniz gibi düşünmeyen herkesi kezbanlıkla yaftalamaya meyillisiniz. Gerçekten üzüldüm sizin adınıza. Lütfen daha fazla azarlama çabasına girmeden konumu terk edin.Yazdıklarının bizi ilgilendirmesini istemiyorsan git yap bize ne, işsiz güçsüz mesleksiz şekilde boş gezenin boş kalfası olarak çocuk yap ve bir ömür kocanın eline bak. Çocuğun da ileride meslekli okumuş eğitimli donanımlı annelere özensin.
Ayrıca çocuk sahibi olunca çalışmayacağımı nerden çıkardınız? Ha doğru, siz herkesi kafanıza göre yargılama üzerine yetiştirilmişsiniz. :)Yazdıklarının bizi ilgilendirmesini istemiyorsan git yap bize ne, işsiz güçsüz mesleksiz şekilde boş gezenin boş kalfası olarak çocuk yap ve bir ömür kocanın eline bak. Çocuğun da ileride meslekli okumuş eğitimli donanımlı annelere özensin.
Belki adamda sorun var saklamak için böyle yapıyorHani burada çocuğum olmuyor, eşimle yıllardır deniyoruz nasip olmadı diye dert yanan kadınlar var ya... İşte ben onlara bile özeniyorum. Neden mi? Çünkü en azından eşleriyle birlikte uğraşıyorlar, beraber deniyorlar. Kocası onu çocuklarının annesi olarak görmek istiyor, ondan çocuğu olsun istiyor. Acıyı birlikte çekiyorlar, birlikte göğüs geriyorlar. Ben bunu bile kıskanıyorum. Çünkü yalnız çekiyorum ben o acıyı, her ay yaşadığım ince ama yıkıcı hayal kırıklığında yanımda destek verecek kimse olmadan ve eşim bebek istemediği, korunduğu halde bir umut her ay saf bir heyecanla beklediğim, şüphelendiğim için kendime kızarak. Üç buçuk yıllık evliyim, ilk senemizden beri deli gibi çocuk istiyorum. Eşimse bebeğin b'sini ağzıma aldırmıyor, her türlü yolu denedim. Güzellikle konuşmayı da, ağlayıp bağırmayı da. Sen lafını ettikçe daha da soğuyorum diyor. Lütfen bebekli ailelere gidin, kucağına verin falan demeyin. Etrafımız bebek dolu, kardeşleri, en yakın arkadaşları hep peş peşe baba veya anne oldular. Bebekleri sevmiyor değil, bayılıyor. Sadece sanırım benden olsun istemiyor. Belki de beni layık görmüyor. Bunu ona söylediğimde inkar ediyor ama hiçbir sağlık problemi olmayan, maddi imkanı olan ve birbirini sever görünen bir çift üç buçuk yıldan sonra neden hala bebek istemesin? Canım çok yanıyor artık. Bu öyle vitrinde beğenilen bir çanta değil ki hevesimi kırıp vazgeçeyim, başka şeylerle oyalanayım ve unutayım. Annelik bu, analık... İçim öyle acıyor ki. Nerede hamile veya anne görsem eziliyorum saçma bir şekilde, sanki o anneliğe layıkmış gibi, sanki eşi onu çok sevmiş güvenmiş ve evlatlarına anne olsun istemiş gibi. Asla istemiyorum demiyor ama bakın ben istediğimden beri iki buçuk sene geçti bile ve en az birkaç sene daha aklının ucundan geçmeyecekmiş gibi görünüyor. Benimse ciğerim sökülüyor artık. Bir akıl verin, yardımcı olun lütfen. Evlat hasreti gibisi yokmuş...
Konun troll olduğunu düşünmeye başladım.İlk başta inanmıştım ama verdiği cevaplar tuhaf gelmeye başladı artıkYazdıklarının bizi ilgilendirmesini istemiyorsan git yap bize ne, işsiz güçsüz mesleksiz şekilde boş gezenin boş kalfası olarak çocuk yap ve bir ömür kocanın eline bak. Çocuğun da ileride meslekli okumuş eğitimli donanımlı annelere özensin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?