- 25 Mart 2014
- 1.481
- 2.340
- Konu Sahibi gunesin ezgisi
Çocuğunuz olmak zorunda mı ? Bu devirde bu şartlarda dünyaya birini daha getirmeye gerek var mı bilemiyorum. Nedense doğumun mucize, anneliğin kutsal olduğuna inanmayanlardanım. Sanki anne olmaya karar vermek “benim yeterince boş vaktim var en iyisi kendime iş çıkarayım” demek gibi geliyor. Tabii ki bunu isteyene saygı duyarım ama ben ömür boyu sorumluluk almayı gözüme kestiremiyorum yaa. Açıkçası çocuk sahibi olmak fazla romantikleştiriliyor gibi geliyor bana. Bi bebeğin herhangi bir hareketiyle kaybettiğim zamanı, verdiğim emekleri, çektiğim acıları unutabileceğimi zannetmiyorum. Kaldı ki benim de bu dünyada ne kadar zamanımın kaldığı belli değil. İleride yalnız kalmamayı düşünerek çocuk yapmak hiç akıllıca değil. Günümüzde zaten yeterince sağlıksız besleniyoruz hava kirliliğine maruz kalıyoruz daha sayamayacağım bir sürü şey. En fazla 50-60a kadar yaşarız zaten o süreç içinde de emekli bile olamayız gibi geliyor. Ay ben çok karanlık bakıyorum galiba bunlar sadece benim düşüncelerim. Eğer bir çocuk sizi mutlu edecekse hiç düşünmeyin o zaman