Bebek İçin Böylesi Normal mi?

Siz elaleme cahil diyen birisisiniz, neden? çünkü çocuğuna bağırmış. Eeee siz de başlığa konu yöntemi çocuğunuza uygulamışsınız? Alanında uzman psikiyatriste danışarak mı bu yöntemi uyguladınız? Cevap hayırsa siz de cahilsiniz. Ne yapalım şimdi? Aile ve sosyal güvenlik bakanlığı'nı mı arayayım cahil bir annenin eline düşmüş geleceğine travma eklenmiş bir çocuk, lütfen devlet baksın diye? Herkes kendi kapısının önünü süpürse, akıl istenmeden akıl verilmese en iyisi. Ayrıca "al sen bak" o zaman dendiğinde yan çizecekseniz, iyi kötü bakana da karışmayacaksınız. Ha inanılmaz bir durum olur, sistematik bir psikolojik ya da fiziksel şiddet vardır çocuğa karşı o zaman şikayet edilir. Yoksa ay böyle mi çocuk bakılır demenin sonu yok, size göre öyle başkasına göre böyle.
E gerçekten yuh diyorum başka da bir şey demiyorum. Devlet bahçelinin 40. Yıl hesabı gibi 😂😂

Ferber yöntemi de adını bir doktordan alır. Yani evet alanında uzman biri. Daha bunu bile bilmiyorsunuz, bana cahil diyebilmek için saçma sapan ispat yöntemleriyle kendinizi rezil ediyorsunuz.

Ve diyorum ki; Çoluğuna çocuğuna psikolojik ve fizyolojik şiddet uygulayan cahildir. Hatta size çok enteresan bir şey söyleyeceğim; bunu savunan da, sinirlenince böyle bir şeyin olacağını savunan da cahildir.

E gerçekten yuh diyorum başka da bir şey demiyorum. Devlet bahçelinin 40. Yıl hesabı gibi 😂😂

Ferber yöntemi de adını bir doktordan alır. Yani evet alanında uzman biri. Daha bunu bile bilmiyorsunuz, bana cahil diyebilmek için saçma sapan ispat yöntemleriyle kendinizi rezil ediyorsunuz.

Ve diyorum ki; Çoluğuna çocuğuna psikolojik ve fizyolojik şiddet uygulayan cahildir. Hatta size çok enteresan bir şey söyleyeceğim; bunu savunan da, sinirlenince böyle bir şeyin olacağını savunan da cahildir.

Çocuğunu deneme tahtasına çeviren ve oradan buradan okuduklarıyla millete ahkam kesen de cahildir. Bakın doktora gitmemişsiniz, uzmanına sorsanız o da size karşıt görüşlerin olduğunu da söyleyecekti belki böylece çocuğu deneme tahtasına çevirmeyecektiniz. Önce kendi cahilliğinize kafa yorun sonra elaleme kafa yorarsınız.

Çocuğunu deneme tahtasına çeviren ve oradan buradan okuduklarıyla millete ahkam kesen de cahildir. Bakın doktora gitmemişsiniz, uzmanına sorsanız o da size karşıt görüşlerin olduğunu da söyleyecekti belki böylece çocuğu deneme tahtasına çevirmeyecektiniz. Önce kendi cahilliğinize kafa yorun sonra elaleme kafa yorarsınız.
Hiç debelenmeyin battı balık yan gider diyerek bence 😂
Her mesajınız öncekinden vahim.

Yok artık...her sinirlenen herkese her istediğini yapabilir demek bu. Herkes gücünün yettiğini dövsun öldürsün biz de hoşgorelim o zaman. Nasıl bir çevrede yetiştiniz siz? Çok üzüldüm adınıza

Evet vurabiliyorlar. Çocuğunun kafasına vuran baba gördüğüm gibi terlik fırlatan anne diye konu bile var sosyal medyada. Sadece hacıhüsrevde yaşanmıyor bu olaylar. İlk defa böyle bir şey duymuş olmanız garip. Bu yapılmamalı elbette ama bu demek değil ki bu insanlar kötü anne baba. İnsan sinirlendiğinde kendisinin de yanlış olduğunu bildiği hareketler sergileyebilir ve sonra pişman olabilir.

Evet vurabiliyorlar. Çocuğunun kafasına vuran baba gördüğüm gibi terlik fırlatan anne diye konu bile var sosyal medyada. Sadece hacıhüsrevde yaşanmıyor bu olaylar. İlk defa böyle bir şey duymuş olmanız garip. Bu yapılmamalı elbette ama bu demek değil ki bu insanlar kötü anne baba. İnsan sinirlendiğinde kendisinin de yanlış olduğunu bildiği hareketler sergileyebilir ve sonra pişman olabilir.
Çocuğuna vuran döven anne baba nasıl iyi anne baba oluyor?
3aylık Cihan bebeği döven babası da sinir anınd yaptım demişti. O zaman o da iyi baba. Yoksa bu dövmenin bir sınırı var mı? Yani hafif dürtersek iyi anne, bi tokat patlatırsak kötü anne gibi

Neyine debeleneceğim yahu? Kendine bakmadan millete akıl veren, al sen bak dendiğinde yan çizen kişisiniz. Akıl vermeye devam edin, biri çıkar sanane der günün sonunda.
Hepimiz ne kadar da, hiç bir şey bilmediğinizi anladık. “Al sen bak” ve “yan çizme” konularını anlamadım. Anlama gibi çabam da yok, zaten bir şey anlatabildiğiniz de yok. Ve sizin adınıza utandım.

Çocuğuna vuran döven anne baba nasıl iyi anne baba oluyor?
3aylık Cihan bebeği döven babası da sinir anınd yaptım demişti. O zaman o da iyi baba. Yoksa bu dövmenin bir sınırı var mı? Yani hafif dürtersek iyi anne, bi tokat patlatırsak kötü anne gibi

O zaman çocuğuna 1 bardak kola veren anne ile safi abur cuburla besleyen hatta hiç beslemeyen anne de bir tutulsun. İkisinin yaptığı da yanlış sonuçta. Evet bir sınır var, bu sınırı da toplumların "normal/anormal" ölçüsü belirliyor. Çocuğunuza parkta bağırsanız kimse sizi polise şikayet etmez ama 7/24 sinir hastası gibi çocuğa bağırıyorsanız şikayet edilir. Ya da kimse çocuğunuza yapma dedim diye vursanız şikayet etmez ama cihan bebek gibi döverseniz şikayet edilirsiniz ve tepki toplarsınız.

Hepimiz ne kadar da, hiç bir şey bilmediğinizi anladık. “Al sen bak” ve “yan çizme” konularını anlamadım. Anlama gibi çabam da yok, zaten bir şey anlatabildiğiniz de yok. Ve sizin adınıza utandım.

Sürekli başkalarına kafa yorduğunuz için başkaları adına utanmanıza da şaşırmadım.

Evet çocuğuna vuran anne baba kötüdür bunun nesini savunuyorsunuz? Hatta vurması gerekmez bağıran, hakaret tehdit eden anne babalar da kötüdür. iki yetişkin birbirine vurdugunda hakaret veya tehdit ettiginde karşı taraf pişman oldum dedi affettim dediginde burda sakın affetme gerisi gelir diyoruz ve geliyor da.... sozkonusu çocuk olduğunda durum daha vahim çünkü onlar çok savunmasız, anlamıyor musunuz?

Evet çocuğuna vuran anne baba kötüdür bunun nesini savunuyorsunuz? Hatta vurması gerekmez bağıran, hakaret tehdit eden anne babalar da kötüdür. iki yetişkin birbirine vurdugunda hakaret veya tehdit ettiginde karşı taraf pişman oldum dedi affettim dediginde burda sakın affetme gerisi gelir diyoruz ve geliyor da.... sozkonusu çocuk olduğunda durum daha vahim çünkü onlar çok savunmasız, anlamıyor musunuz?

Valla ben sinirlenebiliyorum, bağırabiliyorum sinirlendiğimde. Herhalde her bağıran karı koca boşansa ortada evli çift kalmaz. Her bağıran annenin elinden çocuğu alınsa yetiştirme yurdu çocuk dolar. Vurma hadisesi başka bir şey. Bu eksterm bir durum ve ekstrem bir kızgınlık gerektiriyor ama olabiliyor, sadece bizde değil. Tüm dünyada. Kimsenin de elinden bir defa vurdu diye çocuğu alınmaz. İnanılmaz ama gerçek. Have you ever slapped your child in public? Kötü anne baba diyemeyiz. Çocuk büyütmek maraton işi, uzun vadeye bakmak gerekir.

Kimsenin de elinden bir defa vurdu diye çocuğu alınmaz. İnanılmaz ama gerçek.
Yanılıyorsunuz. Siz belli ki şiddetin fazlaca hoşgoruldugu bir çevrede yetişmişsiniz ama gelişmiş ülkelerdeki çocuk koruma yasalarını ve yaptırımları incelemenizi öneririm. Ha ben ortaçağ kafasından memnunum diyebiliyorsaniz söyleyecek birşey kalmıyor zaten. Bu arada verdiğiniz kaynak bilimsel veya hukuksal bir araştırma filan değil, kk gibi bir forum sitesi ve yapılan yorumların çoğu sizin tezinizi çuruten cinsten. Niye eklediniz hiç anlamadım. Keşke paylaşmadan once okusaydiniz :-)

O zaman çocuğuna 1 bardak kola veren anne ile safi abur cuburla besleyen hatta hiç beslemeyen anne de bir tutulsun. İkisinin yaptığı da yanlış sonuçta. Evet bir sınır var, bu sınırı da toplumların "normal/anormal" ölçüsü belirliyor. Çocuğunuza parkta bağırsanız kimse sizi polise şikayet etmez ama 7/24 sinir hastası gibi çocuğa bağırıyorsanız şikayet edilir. Ya da kimse çocuğunuza yapma dedim diye vursanız şikayet etmez ama cihan bebek gibi döverseniz şikayet edilirsiniz ve tepki toplarsınız.
Sanırım siz çocuğunuzu dövüyorsunuz ve size kötü anne denmesi zorunuza gitti. Nasıl bir çevrede büyüdünüz de çocuk dövmeyi normal diyorsunuz.

Madem bir tokatta bir şey yok. Eşiniz suratınıza bir tane patlatırsa bir gün " ay sinirle yaptı hem bir kez vurdu. Bu kocamı kötü bir koca yapmaz" deyin olur mu

Yanılıyorsunuz. Siz belli ki şiddetin fazlaca hoşgoruldugu bir çevrede yetişmişsiniz ama gelişmiş ülkelerdeki çocuk koruma yasalarını ve yaptırımları incelemenizi öneririm. Ha ben ortaçağ kafasından memnunum diyebiliyorsaniz söyleyecek birşey kalmıyor zaten. Bu arada verdiğiniz kaynak bilimsel veya hukuksal bir araştırma filan değil, kk gibi bir forum sitesi ve yapılan yorumların çoğu sizin tezinizi çuruten cinsten. Niye eklediniz hiç anlamadım. Keşke paylaşmadan once okusaydiniz :-)

Sanırım siz çocuğunuzu dövüyorsunuz ve size kötü anne denmesi zorunuza gitti. Nasıl bir çevrede büyüdünüz de çocuk dövmeyi normal diyorsunuz.

Madem bir tokatta bir şey yok. Eşiniz suratınıza bir tane patlatırsa bir gün " ay sinirle yaptı hem bir kez vurdu. Bu kocamı kötü bir koca yapmaz" deyin olur mu

Siz yanılıyorsunuz. Çocuğa vurmak avrupa ve latin amerika ülkeleri hariç dünyada yasal. Child corporal punishment laws Hatta Türkiye'de okullarda ceza yöntemi olarak uygulanması yasal değil ama Amerika'da eyalet bazında yasal. School corporal punishment in USA. Çocuk istismarına girmesi için bunun sistematik olması ya da şiddetin boyutu önemli. Yani durum bazında inceleniyor.

Valla tokat değil tekme yumruğa bile olsun kocamdir diyebilecek bir profil var kendisinde. Çocuğu varsa ve dediğiniz gibi davranıyorsa şiddeti bu kadar savunması da doğal tabii. Yoksa mümkün değil bu kafaya ulaşmak

Siz yanılıyorsunuz. Çocuğa vurmak avrupa ve latin amerika ülkeleri hariç dünyada yasal. Child corporal punishment laws Hatta Türkiye'de okullarda ceza yöntemi olarak uygulanması yasal değil ama Amerika'da eyalet bazında yasal. School corporal punishment in USA. Çocuk istismarına girmesi için bunun sistematik olması ya da şiddetin boyutu önemli. Yani durum bazında inceleniyor.
Tatlım sen niye okumuyorsun paylaştığın kaynakları "traditional legal" yasal demek değil, geleneksel olarak kabul edilebilir demek ve yazı da zaten bunun yanlış olduğunu vurguluyor. :işsiz:of ben sıkıldım...şiddet yanlısı annelere en azından hastalıklı düşüncelerini savunurken rezil olmayacak kadar anadil ve yabancı dil, şiddeti hosgoren tüm annelerin çocuklarına da bolca güç ve herkese iyi geceler diliyorum

Son düzenleme:
Her yasal şey = doğru şey mi?
Ay verdiğin kaynak da vikipedia imiş. Oraya senin hakkında bile bilgi yazabilirim. Daha güvenilir makalen yok mu?

Buyur normal ve yasal olduğunu iddia ettiğin şiddetin sonuçları... senin kaynağından alıntı yaptım. Herhalde bize göndermeden tamamını okumuşundur.

According to these studies,[specify] children exposed to school corporal punishment are more likely to have conduct disorder problems, to experience feelings of inadequacy and resentment, to be aggressive and violent, and to experience reduced problem-solving abilities, social competence and academic achievement.[57] Other studies have suggested that corporal punishment in schools can deter children's cognitive development, as children subject to corporal punishment in schools have a more restricted vocabulary, poorer school marks, and lower IQ scores.[58] Moreover, disparities in the use of corporal punishment among gender, race and disability status can be perceived by children as discrimination. This perceived discrimination has been related with lower self-esteem, lower positive mood, higher depression and anxiety.[59] These effects can also manifest as low academic engagement and more negative school behaviors, which exacerbate the existing gap in discipline policies along race and gender lines.[60]

Tatlım sen niye okumuyorsun paylaştığın kaynakları "traditional legal" yasal demek değil, geleneksel olarak kabul edilebilir demek ve yazı da zaten bunun yanlış olduğunu vurguluyor. :işsiz:of ben sıkıldım...şiddeti hosgoren annelere en azından hastalıklı düşüncelerini savunurken rezil olmayacak kadar anadil ve yabancı dil, şiddeti hosgoren tüm annelerin çocuklarına da bolca güç ve herkese iyi geceler diliyorum

Şaka gibisiniz gerçekten. Geleneksel olarak yasal ile yasal arasındaki farkı anlatır mısınız? İkinci linktede "Corporal punishment in public schools permitted" yazıyor. Bir de rezil olmayacak kadar ingilizce bilin tavsiyesi vermişsiniz de ben Amerika'da okudum. Orada ne nasıl gayet iyi biliyorum. Çocuğe şiddet konularına bakmamıştım ama birinin bahçesine girdiğinizde gayet sizi vurabilir ya da polis arabanızın arkasına geldiğinde yapmanız gereken arabayı sağa çekmek, elleriniz direksiyonun üzerinde beklemek aksi halde vurabilir. Türkiye Avrupa'ya yakın olduğu için tüm dünyanın vatandaşlarını pamuklar içine sarmaladığını falan sanıyorsunuz galiba?

X