Bebek İçin Böylesi Normal mi?

Herkes mükemmel anne
Herkes çocuğunu en iyi anne düşünür modunda olduğı için linçleniyorsun
Bebeğim 1 aylıkken bilmeden 2 hafta aç kalmasına sebep olduğum bir tecrübesizlik yaşadım. Bana göre gaz sancısıydı. Ama açlıktam ağlıyormuş sütüm yokmuş. Annemler vs aklına gelmiş ama "anneleri rahat bırakın" tayfasından çekindikleri için söyleyememişler.
O kadar isterdim ki beni uyarmalarını..

Yine anneannem annemlere geldi. 1 ay kaldı. 1 ay boyunca o kadar çok şey söyledi ki bana. Hiçbirinde de fikrini sormamıştım. Sonuç: Onun sayesinde bebeğimi gündüz uyutmayı öğrendim. Her ne kadar destekli uyusada

Bir örnek daha. ANneamnem dedi ki bu çocuğun boynu neden eğik. O zamana kadar 4 farklı çocuk doktoru gördü, ben çocuk gelişimi bölümünde öğretim görevlisiyim. Anneanne saçmlama mesleğim bu, üstelik bir çok doktor gördü muayene etti, hem ben annesitim fark ederdim demedim. Hemen pediatrik ortopediste götürdüm. Tortikollis çıktı bebeğimde. Erken teşhis sayesinde 2 aylık fizik tedavi ile düzelttik. Fark etmeseydik ameliyata veya aylar süren fizik tedavilere kadar gidecekti.
Annelerin burnundan kıl aldırmamasına da ayrı ayar oluyorum. Herkes mükemmel anne. Herkes çocuğunu harika dehşet yetiştiriyor. Kimse laf etmesin, kimse gördüğünü söylemesin aman incileri dökülür.
Bana söyleyin. Ben zevk alıyorum birisi hatalarımı söylediğinde. Veya benim iyi yaptığımı düşündüğüm bir şey hakkında uyardığında. Veya daha iyisi için tavsiye de bulunduğunda. Daha herhangi bir uzvum eksilmedi...
+++++ aynı şekilde annem ve kv ilk çocuğumu gık dese kucağıma veriyorlardı emzir diye. Sinir oluyordum ama söyleyemiyordum. Onlar kucaklarında tutabilirler diye düşünüyordum. Meğer doğru olan gık dese alıp emzirmemmiş. Dinleyip dinlememek annelere kalmış ama kulak vermekten zarar gelmez, her şeye sinirlenmeye gerek yok. Beşiğinde öylece ağlayan bebeği anne olan olmayan herkes garipser ve acaba bu doğru mu diye düşünür. Konu sahibinin düşünceleri normal

Şaka gibisiniz gerçekten. Geleneksel olarak yasal ile yasal arasındaki farkı anlatır mısınız? İkinci linktede "Corporal punishment in public schools permitted" yazıyor. Bir de rezil olmayacak kadar ingilizce bilin tavsiyesi vermişsiniz de ben Amerika'da okudum. Orada ne nasıl gayet iyi biliyorum. Çocuğe şiddet konularına bakmamıştım ama birinin bahçesine girdiğinizde gayet sizi vurabilir ya da polis arabanızın arkasına geldiğinde yapmanız gereken arabayı sağa çekmek, elleriniz direksiyonun üzerinde beklemek aksi halde vurabilir. Türkiye Avrupa'ya yakın olduğu için tüm dünyanın vatandaşlarını pamuklar içine sarmaladığını falan sanıyorsunuz galiba?
Arkadaşım geleneksel yasal diye birşey yok zaten , geleneksel olarak kabul edilebilir o tanımın çevirisi, anasıdır döver kafasının açılımı gibi...verdiğin diğer örnekler self defence hakları ve kolluk güçlerinin yetkileri ile ilgili, yani bizim konumuzla uzaktan yakından alakası yok....Bu ingilizce ve belagat ile amerika da nerde okudun sen allahaskina, çok merak ettim

Hanımefendi cezası var mıymış? Öpüşmek yasaldır diye kanunumuzda yazmıyor ama cezası olmadığına göre bu demektir "traditionally legal"
Tamam bacım sen git hırpala çocuğunu doya doya, nasılsa cezası yokmuş. Ben ikna oldum şahsen :işsiz: yalnız dikkat et dövmelere doyamadığın o çocuk veya konu komşu bir 155 cevirirse veya burdan biri kamuya açık ortamda çocuğa şiddeti şiddetle savunan yorumlarınızı savcılığa bildirirse cezası var mı yok mu ilk elden hem de Türkçesinden öğrenirsiniz . Uyarayım...

Son düzenleme:
Anladik cocugunuzu dovuyorsunuz. Ama cok sinirlenince insan bunu yapabilir diyorsunuz ve bu normal sizin icin. Yorumlarinizi okudum dehsete dustum gercekten. Sirf cevap yazabilmek icin kisa ozet bilgiler okuyup onu da yanlis anlayip burda yazmaya calisiyorsunuz. Allah size sabir versin bolca ki o cocugu dovmeyin olur mu bunu kalpten soyluyorum inanin.

Arkadaşım geleneksel yasal diye birşey yok zaten , geleneksel olarak kabul edilebilir o tanımın çevirisi, anasıdır döver kafasının açılımı gibi...verdiğin diğer örnekler self defence hakları ve kolluk güçlerinin yetkileri ile ilgili, yani bizim konumuzla uzaktan yakından alakası yok....Bu ingilizce ve belagat ile amerika da nerde okudun sen allahaskina, çok merak ettim

Asıl sizin bu ingilizce bilgisi ile ingilizce konusunda ahkam kesmenizin arkasındaki özgüvenin kaynağını merak ettim zira "geleneksel olarak kabul edilebilir" "traditionally acceptable" olarak çevrilir "traditionally legal" değil. Ayrıca cezası var mıymış? Hayır. Hatta Amerika'da okullarda bir ceza yöntemi olarak kullanılabiliyor muymuş? Evet. Paddling punishment ve bununla ilgili tartışmaları bir araştırırsanız cehalet seviyeniz bir tık azalacak.

Asıl sizin bu ingilizce bilgisi ile ingilizce konusunda ahkam kesmenizin arkasındaki özgüvenin kaynağını merak ettim zira "geleneksel olarak kabul edilebilir" "traditionally acceptable" olarak çevrilir "traditionally legal" değil. Ayrıca cezası var mıymış? Hayır. Hatta Amerika'da okullarda bir ceza yöntemi olarak kullanılabiliyor muymuş? Evet. Paddling punishment ve bununla ilgili tartışmaları bir araştırırsanız cehalet seviyeniz bir tık azalacak.
:işsiz: bak hâlâ...

Akrabanizin yaptiginn aynisini arkadasm yapıyordu cok yadirgamistm hadde sinir olmusdum bebege resmen eziyet eder gbi zorla uyutmaya calisiyordu gel gelelim cocuklarimozon arasinda bir ay fark var ben kızımı uyutmadan once kaşıyorum oksuyorm guzel seyler soyluyorm tam 40dakika ve 4yasinda onnki uyku saati kendi odasna gidip yatyor arkadasm uzerini ortup isigi kapatyorm sadece dedi benmkilerin ikiside aşırı bagimli oldu cok zorlanıyorum aglamasinlar diye smdi ben ağlıyorum gercekten

Asla ve asla memnun kalmadım bu uyku eğitimi denen şey düpedüz saçmalık.İlk bir yaşında verdim daha doğrusu verdim sandım biraz alıştı çok iyi uyuyor bu işi çözdüm dedim a öyle sanmışim sadece çünkü şu an 3 yaşına gelmis ama halat kendi başına yatağına gidip yaramayan bir cocugum oldu. İlk cocugumda ayağımda salladım iki yasinda kendi başına yatmaya baslamisti zaten biraz sabredince o zamanla kendisi yatıp uyuyor. Daha bebek denecek yaşta ağlatip uğraşmaya değmez tecrübe ile sabittir!

Bu kadar rezil olup kuyruğu hala dik tutmaya çalışma çabanız acınası. İngilizcenin i'siden anlamıyorsunuz milleti bari biliyormuş gibi yanlış yönlendirmeyin. School principal paddling of child was not a crime üstelik çocuk 6 yaşında, kadının elinde ne var? Sopa. Suç mu?
Rezil olan ben değilim önce onu bir kabul edin haberde polis tutanağı kanıt gösterilerek ceza almayan ama çocuklara sopayla vurduğu ve bağırdığı kayıtlı olan bir okul müdürünün davası tartışılıyor. Münferit ve şaşkınlık verici bir karar olduğu için haber olmuş zaten. Var mı soracağınız başka bir şey? Bana kızıp çocuğunuzu daha hiddetle dovme kapasiteniz olduğu için ağır konuşmuyorum, yoksa içimden gecenler....piyuuuu

Rezil olan ben değilim önce onu bir kabul edin haberde polis tutanağı kanıt gösterilerek ceza almayan ama çocuklara sopayla vurduğu ve bağırdığı kayıtlı olan bir okul müdürünün davası tartışılıyor. Münferit ve şaşkınlık verici bir karar olduğu için haber olmuş zaten. Var mı soracağınız başka bir şey? Bana kızıp çocuğunuzu daha hiddetle dovme kapasiteniz olduğu için ağır konuşmuyorum, yoksa içimden gecenler....piyuuuu

Hala haberi çarpıtarak rezil olduğunuz gerçeğini gizlemeye çabalıyorsunuz ama "ingilizce bilenler" neyin ne olduğunu okumuştur.

Münferit ya da şaşkınlık verici bir karar değil. Çünkü Florida'da öğrencilerin bu şekilde cezalandırılması yasal veya "traditionally legal".

İnsanı çıldırtırsın cidden.
Diyelim ki yasal
Bu çocuk dövmeyi normal mi yapar?
Her cezası olmayan eylem normal midir?
Bunun nesini anlayamıyorsun yahu

Bu kadar rezil olup kuyruğu hala dik tutmaya çalışma çabanız acınası. İngilizcenin i'siden anlamıyorsunuz milleti bari biliyormuş gibi yanlış yönlendirmeyin. School principal paddling of child was not a crime üstelik çocuk 6 yaşında, kadının elinde ne var? Sopa. Suç mu? Hayır.
Biz suç mu değil miyi tartışmıyoruz
Bu kadın şimdi iyi anne mi?
Tartıştığımız asıl nokta senin zihniyetin
Sinirlenince normal demen

Hadi şu soruya cevap ver
Kocan sinirli anında dudağını patlatsa naparsın? Kocam iyi biri, sinirliyken oldu normal mi dersin?

Daha öncede sordum ama cevaplamadjb

Ben de anneyim .11 aylık kızım.yanı simdi ortada absğrt sacma gatta gaddarca oldugunu dusundugumuz bır sey varsa ve bu bir cocugu etkılıyorsa “elalemın cocogona nosol dovrondogo sizi İlgilendşrmez nazıl diyorsunuz ya siz.ilgilendirir.benı her bebek her cocuk işgilendirir. Ay yazık kadının psikolojısı bızulmasınmıs ne yasadıgını bilemezmısız.o zaman anne olmasaydı az sacmalamayın. benım yasadıgık stres sıkıntı yorgunluk bşlmem ne benı baglar bebegıke bunu yansıtmam dogru degil ya, atasık gelıyor ne demek kadın tesmen bebegi cezalandırıyor.ben olsam yardım alman gerek bu bormal degil bu cocugu bu kadar sglstma kendıne gel falan derdim.
Herkes pek bi hassas. Neler cekmişmiş.olmasaymıs anne.tabıkı uykusuz kalıcaz tabıkı duzenımız degisecek bilmıyor muydunuz hamıleyken cocugunuz dogmadan.o zaman siz de kendınızı mental olsrsl hazırlasaydınız..

Bu kadar rezil olup kuyruğu hala dik tutmaya çalışma çabanız acınası. İngilizcenin i'siden anlamıyorsunuz milleti bari biliyormuş gibi yanlış yönlendirmeyin. School principal paddling of child was not a crime üstelik çocuk 6 yaşında, kadının elinde ne var? Sopa. Suç mu? Hayır.
Bakın burada şöyle bir ifade var

What message are we sending to other teachers who now believe they will suffer no criminal consequences if they paddle our elementary school children, some severely, even for the smallest of infractions?" he said

Orada da insanlar bu yasal durumun etrafa bereceği mesajın ne kadar korkunç olduğunun farkında... çocuğu döverseniz ceza almazsınız mesajı yayılıyor.

Ve bu metinde yine her türlü şiddetin tüm eyaletlerde yasaklanması gerektiği ifade edilmiş

Yami traditionally legal olsa bile insanlar bunun normal olmadığının ve değişmesi gerektiğinin farkında

Bi siz farkında olamadınız...

piraye piraye Ye bu şaşkınlık verici bir haber değil demişsiniz ama haberde tartışılan tam olarak da bu. "Flawed" denmiş hatta. Kıstas Amerika da okumaksa ben de hayatımın bir dönemi orada yaşadım.

İnsanı çıldırtırsın cidden.
Diyelim ki yasal
Bu çocuk dövmeyi normal mi yapar?
Her cezası olmayan eylem normal midir?
Bunun nesini anlayamıyorsun yahu

"Diyelim ki yasal" değil yasal. Çocuk dövmekten kastınız nedir? Çocuğun eline yapma diye vurmak da dövmeye girer, çocuğu yara bere içinde bırakana kadar vurmak da. Ben diyorum ki ikisi de yanlış, ancak 1. örnek başkasına müdahale etmeyi gerektirmezken, 2. örnek gerektirir. Bu kişi dedi ki gelişmiş ülkelerde çocuklara şiddetin cezasını incele ve inceledim, bizim ülkeden daha iyi falan değil, hatta ABD daha kötü. Hepsi bu.

İlla yazılmıştır bu bir yöntem.
Ferber deneyip 1 haftada bu işi çözen çok arkadaşım var lakin her bebeğe uygun bir yöntem değil ve süresi 40 dk yı buluyorsa zaten o yöntemim işe yaramadığı gerçektir, bebeğin ihtiyacı o değildir.

Ben de denedim, 2 gün dayandım.
Şuan hala 5 yaşında anne baba yatağına gece dalan, kendi uyuyamayan evladım var.
Keşke dişimi sıksaydım dediğim çok olmuştur, diğer yöntemler de çare olmadı zaten.

Biz suç mu değil miyi tartışmıyoruz
Bu kadın şimdi iyi anne mi?
Tartıştığımız asıl nokta senin zihniyetin
Sinirlenince normal demen

Hadi şu soruya cevap ver
Kocan sinirli anında dudağını patlatsa naparsın? Kocam iyi biri, sinirliyken oldu normal mi dersin?

Daha öncede sordum ama cevaplamadjb

ABD'de paddling uygulanıyormuş okullarda gördüğünüz gibi. Bu iyi mi kötü mü onların kararı. Senin kötü dediğine başka toplum kötü demek zorunda değil. Bireysel silahlanma da bence kötü ama orada serbest ve sürekli okullar taranmasına rağmen ABD'de okuduysanız "mass shooting" dediğimiz hadisenin ne kadar yaygın olduğuna da vakıfsınızdır ama hala bireysel silahlanmayı, marketten ekmek alırcasına silah almayı savunan bir kesim var.

Ben de bireysel olarak ele cetvelle vurma ya da bu örnekteki gibi popoya şaplağı ceza olarak kabul edebilirim çocuğuma. Çocuğum yok bu arada, belki doğurunca öyle bir aşkla sarılacağım ki bunları da kabul etmeyeceğim bilemiyorum. Kocam değil de erkek arkadaşım var, suratıma yumruk atıp dudağımı patlatsa evet ayrılırım da birbirimize çok sinirlendik ve beni itti, bu arada bir yere çarptım ve dudağım patladı, bu hadisede ayrılmayabilirim. Valla ben erkekle kadın arasındaki itiş kakış, çocuğa fiske falan pek öyle büyütülecek hadiseler olarak görmüyorum. Ha bu arada ne ailemden ne de erkek arkadaşlarımdan şiddet gördüm.

Lütfen artık beni alıntılamayın. Kim nasıl büyütüyorsa çocuğunu büyütsün, kim diğer çocukların büyütülme şekline karışmak istiyorsa karışsın. Nereden girdim bu polemiğin içine bilemiyorum :))) Bu konuyla ilgili bildirimleri nasıl kapatıyoruz?

ABD'de paddling uygulanıyormuş okullarda gördüğünüz gibi. Bu iyi mi kötü mü onların kararı. Senin kötü dediğine başka toplum kötü demek zorunda değil. Bireysel silahlanma da bence kötü ama orada serbest ve sürekli okullar taranmasına rağmen ABD'de okuduysanız "mass shooting" dediğimiz hadisenin ne kadar yaygın olduğuna da vakıfsınızdır ama hala bireysel silahlanmayı, marketten ekmek alırcasına silah almayı savunan bir kesim var.

Ben de bireysel olarak ele cetvelle vurma ya da bu örnekteki gibi popoya şaplağı ceza olarak kabul edebilirim çocuğuma. Çocuğum yok bu arada, belki doğurunca öyle bir aşkla sarılacağım ki bunları da kabul etmeyeceğim bilemiyorum. Kocam değil de erkek arkadaşım var, suratıma yumruk atıp dudağımı patlatsa evet ayrılırım da birbirimize çok sinirlendik ve beni itti, bu arada bir yere çarptım ve dudağım patladı, bu hadisede ayrılmayabilirim. Valla ben erkekle kadın arasındaki itiş kakış, çocuğa fiske falan pek öyle büyütülecek hadiseler olarak görmüyorum. Ha bu arada ne ailemden ne de erkek arkadaşlarımdan şiddet gördüm.

Lütfen artık beni alıntılamayın. Kim nasıl büyütüyorsa çocuğunu büyütsün, kim diğer çocukların büyütülme şekline karışmak istiyorsa karışsın. Nereden girdim bu polemiğin içine bilemiyorum :))) Bu konuyla ilgili bildirimleri nasıl kapatıyoruz?
""Ben de bireysel olarak ele cetvelle vurma ya da bu örnekteki gibi popoya şaplağı ceza olarak kabul edebilirim çocuğuma""

Bu kısım yetti zaten bana. Tartışmaya değecek bir zihniyet olarak görmüyorum artık. Düşüncenizi açıkca yazmanız yeterli geldi. Allah ileride o masumu sizden korur inşallah.

Erkek arkadaşınız size bilerek vursa ayrılırsınız. Ama kazara dudağınızı patlatsa ayrılmazsınız. Ama siz bile isteye vir çocuğa vurmayı normal görüyorsunuz. Madem normal, neden sevgiliniz size bile isteye vurduğunda ayrılıyorsunuz? Madem ayrılmayı gerektirecek bir olay, neden çocuğa bile isteye kasti vuruyorsunuz?

Şiddetin derecesi değil niyeti önemli burada. Size kasti yapılan şiddet tü kaka ama çocuğa yapılan kasti şiddet oo çok normal.

Ne güzel dünyaymış sizinki...

Bebeği kazara düşürüp kaşının yarılmasına sebep olmak anneyi kötğ yalmaz ama kaşını bilerek kanatması kötü yapar. Elmayla armudu kıyaslamışsınız, verdiğiniz örnekte mantık yok çünkü biz kazara çocuğuna zarar veren anne babaları tartışmadık.

X