- 5 Kasım 2021
- 61
- 102
- 32
Yav paylaştığı kaynakta da çocuk dövmek yasal filan demiyor. Sallıyor işte
Hanımefendi cezası var mıymış? Öpüşmek yasaldır diye kanunumuzda yazmıyor ama cezası olmadığına göre bu demektir "traditionally legal"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yav paylaştığı kaynakta da çocuk dövmek yasal filan demiyor. Sallıyor işte
+++++ aynı şekilde annem ve kv ilk çocuğumu gık dese kucağıma veriyorlardı emzir diye. Sinir oluyordum ama söyleyemiyordum. Onlar kucaklarında tutabilirler diye düşünüyordum. Meğer doğru olan gık dese alıp emzirmemmiş. Dinleyip dinlememek annelere kalmış ama kulak vermekten zarar gelmez, her şeye sinirlenmeye gerek yok. Beşiğinde öylece ağlayan bebeği anne olan olmayan herkes garipser ve acaba bu doğru mu diye düşünür. Konu sahibinin düşünceleri normalHerkes mükemmel anne
Herkes çocuğunu en iyi anne düşünür modunda olduğı için linçleniyorsun
Bebeğim 1 aylıkken bilmeden 2 hafta aç kalmasına sebep olduğum bir tecrübesizlik yaşadım. Bana göre gaz sancısıydı. Ama açlıktam ağlıyormuş sütüm yokmuş. Annemler vs aklına gelmiş ama "anneleri rahat bırakın" tayfasından çekindikleri için söyleyememişler.
O kadar isterdim ki beni uyarmalarını..
Yine anneannem annemlere geldi. 1 ay kaldı. 1 ay boyunca o kadar çok şey söyledi ki bana. Hiçbirinde de fikrini sormamıştım. Sonuç: Onun sayesinde bebeğimi gündüz uyutmayı öğrendim. Her ne kadar destekli uyusada
Bir örnek daha. ANneamnem dedi ki bu çocuğun boynu neden eğik. O zamana kadar 4 farklı çocuk doktoru gördü, ben çocuk gelişimi bölümünde öğretim görevlisiyim. Anneanne saçmlama mesleğim bu, üstelik bir çok doktor gördü muayene etti, hem ben annesitim fark ederdim demedim. Hemen pediatrik ortopediste götürdüm. Tortikollis çıktı bebeğimde. Erken teşhis sayesinde 2 aylık fizik tedavi ile düzelttik. Fark etmeseydik ameliyata veya aylar süren fizik tedavilere kadar gidecekti.
Annelerin burnundan kıl aldırmamasına da ayrı ayar oluyorum. Herkes mükemmel anne. Herkes çocuğunu harika dehşet yetiştiriyor. Kimse laf etmesin, kimse gördüğünü söylemesin aman incileri dökülür.
Bana söyleyin. Ben zevk alıyorum birisi hatalarımı söylediğinde. Veya benim iyi yaptığımı düşündüğüm bir şey hakkında uyardığında. Veya daha iyisi için tavsiye de bulunduğunda. Daha herhangi bir uzvum eksilmedi...
Arkadaşım geleneksel yasal diye birşey yok zaten , geleneksel olarak kabul edilebilir o tanımın çevirisi, anasıdır döver kafasının açılımı gibi...verdiğin diğer örnekler self defence hakları ve kolluk güçlerinin yetkileri ile ilgili, yani bizim konumuzla uzaktan yakından alakası yok....Bu ingilizce ve belagat ile amerika da nerde okudun sen allahaskina, çok merak ettimŞaka gibisiniz gerçekten. Geleneksel olarak yasal ile yasal arasındaki farkı anlatır mısınız? İkinci linktede "Corporal punishment in public schools permitted" yazıyor. Bir de rezil olmayacak kadar ingilizce bilin tavsiyesi vermişsiniz de ben Amerika'da okudum. Orada ne nasıl gayet iyi biliyorum. Çocuğe şiddet konularına bakmamıştım ama birinin bahçesine girdiğinizde gayet sizi vurabilir ya da polis arabanızın arkasına geldiğinde yapmanız gereken arabayı sağa çekmek, elleriniz direksiyonun üzerinde beklemek aksi halde vurabilir. Türkiye Avrupa'ya yakın olduğu için tüm dünyanın vatandaşlarını pamuklar içine sarmaladığını falan sanıyorsunuz galiba?
Tamam bacım sen git hırpala çocuğunu doya doya, nasılsa cezası yokmuş. Ben ikna oldum şahsen yalnız dikkat et dövmelere doyamadığın o çocuk veya konu komşu bir 155 cevirirse veya burdan biri kamuya açık ortamda çocuğa şiddeti şiddetle savunan yorumlarınızı savcılığa bildirirse cezası var mı yok mu ilk elden hem de Türkçesinden öğrenirsiniz . Uyarayım...Hanımefendi cezası var mıymış? Öpüşmek yasaldır diye kanunumuzda yazmıyor ama cezası olmadığına göre bu demektir "traditionally legal"
Arkadaşım geleneksel yasal diye birşey yok zaten , geleneksel olarak kabul edilebilir o tanımın çevirisi, anasıdır döver kafasının açılımı gibi...verdiğin diğer örnekler self defence hakları ve kolluk güçlerinin yetkileri ile ilgili, yani bizim konumuzla uzaktan yakından alakası yok....Bu ingilizce ve belagat ile amerika da nerde okudun sen allahaskina, çok merak ettim
bak hâlâ...Asıl sizin bu ingilizce bilgisi ile ingilizce konusunda ahkam kesmenizin arkasındaki özgüvenin kaynağını merak ettim zira "geleneksel olarak kabul edilebilir" "traditionally acceptable" olarak çevrilir "traditionally legal" değil. Ayrıca cezası var mıymış? Hayır. Hatta Amerika'da okullarda bir ceza yöntemi olarak kullanılabiliyor muymuş? Evet. Paddling punishment ve bununla ilgili tartışmaları bir araştırırsanız cehalet seviyeniz bir tık azalacak.
bak hâlâ...
Rezil olan ben değilim önce onu bir kabul edin haberde polis tutanağı kanıt gösterilerek ceza almayan ama çocuklara sopayla vurduğu ve bağırdığı kayıtlı olan bir okul müdürünün davası tartışılıyor. Münferit ve şaşkınlık verici bir karar olduğu için haber olmuş zaten. Var mı soracağınız başka bir şey? Bana kızıp çocuğunuzu daha hiddetle dovme kapasiteniz olduğu için ağır konuşmuyorum, yoksa içimden gecenler....piyuuuuBu kadar rezil olup kuyruğu hala dik tutmaya çalışma çabanız acınası. İngilizcenin i'siden anlamıyorsunuz milleti bari biliyormuş gibi yanlış yönlendirmeyin. School principal paddling of child was not a crime üstelik çocuk 6 yaşında, kadının elinde ne var? Sopa. Suç mu?
Rezil olan ben değilim önce onu bir kabul edin haberde polis tutanağı kanıt gösterilerek ceza almayan ama çocuklara sopayla vurduğu ve bağırdığı kayıtlı olan bir okul müdürünün davası tartışılıyor. Münferit ve şaşkınlık verici bir karar olduğu için haber olmuş zaten. Var mı soracağınız başka bir şey? Bana kızıp çocuğunuzu daha hiddetle dovme kapasiteniz olduğu için ağır konuşmuyorum, yoksa içimden gecenler....piyuuuu
İnsanı çıldırtırsın cidden.Asıl sizin bu ingilizce bilgisi ile ingilizce konusunda ahkam kesmenizin arkasındaki özgüvenin kaynağını merak ettim zira "geleneksel olarak kabul edilebilir" "traditionally acceptable" olarak çevrilir "traditionally legal" değil. Ayrıca cezası var mıymış? Hayır. Hatta Amerika'da okullarda bir ceza yöntemi olarak kullanılabiliyor muymuş? Evet. Paddling punishment ve bununla ilgili tartışmaları bir araştırırsanız cehalet seviyeniz bir tık azalacak.
Biz suç mu değil miyi tartışmıyoruzBu kadar rezil olup kuyruğu hala dik tutmaya çalışma çabanız acınası. İngilizcenin i'siden anlamıyorsunuz milleti bari biliyormuş gibi yanlış yönlendirmeyin. School principal paddling of child was not a crime üstelik çocuk 6 yaşında, kadının elinde ne var? Sopa. Suç mu? Hayır.
Bakın burada şöyle bir ifade varBu kadar rezil olup kuyruğu hala dik tutmaya çalışma çabanız acınası. İngilizcenin i'siden anlamıyorsunuz milleti bari biliyormuş gibi yanlış yönlendirmeyin. School principal paddling of child was not a crime üstelik çocuk 6 yaşında, kadının elinde ne var? Sopa. Suç mu? Hayır.
Bebek İçin Böylesi Normal mi?
Merhaba, burada bahsettiğim bebek nişanlımın 6 aylık kız yeğeni. Çok tatlı ve sağlıklı bir bebek, her seferinde özeniyoruz hatta 🤗 Sorun şu ki annesi her görüştüğümüzde çocuğun uyumasıyla ilgili sorun yaşadığını anlatıyor. Yani dışarıdan desteksiz (sallamadan, pışpışlamadan) bir uyku düzeni...www.kadinlarkulubu.com
İnsanı çıldırtırsın cidden.
Diyelim ki yasal
Bu çocuk dövmeyi normal mi yapar?
Her cezası olmayan eylem normal midir?
Bunun nesini anlayamıyorsun yahu
Biz suç mu değil miyi tartışmıyoruz
Bu kadın şimdi iyi anne mi?
Tartıştığımız asıl nokta senin zihniyetin
Sinirlenince normal demen
Hadi şu soruya cevap ver
Kocan sinirli anında dudağını patlatsa naparsın? Kocam iyi biri, sinirliyken oldu normal mi dersin?
Daha öncede sordum ama cevaplamadjb
""Ben de bireysel olarak ele cetvelle vurma ya da bu örnekteki gibi popoya şaplağı ceza olarak kabul edebilirim çocuğuma""ABD'de paddling uygulanıyormuş okullarda gördüğünüz gibi. Bu iyi mi kötü mü onların kararı. Senin kötü dediğine başka toplum kötü demek zorunda değil. Bireysel silahlanma da bence kötü ama orada serbest ve sürekli okullar taranmasına rağmen ABD'de okuduysanız "mass shooting" dediğimiz hadisenin ne kadar yaygın olduğuna da vakıfsınızdır ama hala bireysel silahlanmayı, marketten ekmek alırcasına silah almayı savunan bir kesim var.
Ben de bireysel olarak ele cetvelle vurma ya da bu örnekteki gibi popoya şaplağı ceza olarak kabul edebilirim çocuğuma. Çocuğum yok bu arada, belki doğurunca öyle bir aşkla sarılacağım ki bunları da kabul etmeyeceğim bilemiyorum. Kocam değil de erkek arkadaşım var, suratıma yumruk atıp dudağımı patlatsa evet ayrılırım da birbirimize çok sinirlendik ve beni itti, bu arada bir yere çarptım ve dudağım patladı, bu hadisede ayrılmayabilirim. Valla ben erkekle kadın arasındaki itiş kakış, çocuğa fiske falan pek öyle büyütülecek hadiseler olarak görmüyorum. Ha bu arada ne ailemden ne de erkek arkadaşlarımdan şiddet gördüm.
Lütfen artık beni alıntılamayın. Kim nasıl büyütüyorsa çocuğunu büyütsün, kim diğer çocukların büyütülme şekline karışmak istiyorsa karışsın. Nereden girdim bu polemiğin içine bilemiyorum :))) Bu konuyla ilgili bildirimleri nasıl kapatıyoruz?