Ah yani şu satırların hangi birine cevap versem, daha doğrusu her birine destan yazılır ama o destanlar da az kalacak. Kendi adıma konuşuyorsam bahsettiğiniz o uzmanların beni incelediğinde bir milyon şey söylemesine istinaden ; çocuğumu dört dörtlük yetiştiriyorum, tüm her şeyi ben biliyorum, zibilyon tane kitap yaladım yuttum demediğim ve bu konuda uzmanların sözlerine itibar ettiğim için çocuk yetiştirme üzerine söyleyecekleri o bir milyon şeyi dikkate alırım ben. Uzman olması gerekmez, eğer çocuğumun kişiliğine, karakterine, sosyal yaşantısına zarar vereceğim herhangi bir eylemim olursa, bunu samimi bir şekilde bana anlatan her kim olursa ona teşekkürü de bir borç bilirim. Anneyim en iyisini ben bilirim diye bir argümanım yok. (Bu sözü genellikle hiç bir bilgi birikimi olmadan akıl veren insanlara karşı sesli dile getiririm ben)
Şu bahsettiğiniz duyarlı görünme terimi de o kadar yapay ki.. sanki bir yerlerde okuyup hoşunuza gitmiş de , mutlaka bunu yazmalıyım diyip ilk karşınıza çıkan yerde dikkat çekmek için yazmışsınız gibi. Yani insan soruyor ister istemez ; ne alaka
Yine kendi adıma söyleyebilirim ki, elalemin çocuğunu nasıl yetiştirdiği ile ilgili hiç kafa patlatmışlığım yoktur. Sizin çocuk psikolojisine kafa patlatmışlığınızın hatta umrunuzun olmadığı gibi. Siz psikolojik ve fiziksel şiddetin sinirlenince olabileceği gibi bir fikri normalmiş gibi çevrenizden örneklerle ortaya attınız, ben de buna cevap verdim; değildir diye.. çocukluğunuzda buna maruz kaldığınızdan şüphe ettim, umarım çocuğunuza miras bırakmazsınız, e başka ne diyelim..
Koruyucu annelik meselesine gelince; çok büyük bir sorumluluk, çok büyük özveri gerektiren ve bence bir insanın yapabileceği en büyük iyilik. Herkesin de yapamayacağını bildiğinizi varsayıyorum. Umarım her bakımdan buna hazır olduğum bir zaman diliminde bunu yapabilmeyi çok isterim, ancak sizin bu konuda, böyle bir anonim platformda kimin ne yaptığını, hangi mecralarda koşturduğunu bilmeden sırf sözde kapak yapmak için bu konuda direktif vermeniz hoş değil. O bahsettiğiniz terim işte burada size söylenebilir işte. Duyarlı olmak güzel şeydir, duyar kasmak ise değil. Siz ikinci kısımdaki gruptasınız maalesef.