- 5 Kasım 2021
- 61
- 102
- 32
""Ben de bireysel olarak ele cetvelle vurma ya da bu örnekteki gibi popoya şaplağı ceza olarak kabul edebilirim çocuğuma""
Bu kısım yetti zaten bana. Tartışmaya değecek bir zihniyet olarak görmüyorum artık. Düşüncenizi açıkca yazmanız yeterli geldi. Allah ileride o masumu sizden korur inşallah.
Erkek arkadaşınız size bilerek vursa ayrılırsınız. Ama kazara dudağınızı patlatsa ayrılmazsınız. Ama siz bile isteye vir çocuğa vurmayı normal görüyorsunuz. Madem normal, neden sevgiliniz size bile isteye vurduğunda ayrılıyorsunuz? Madem ayrılmayı gerektirecek bir olay, neden çocuğa bile isteye kasti vuruyorsunuz?
Şiddetin derecesi değil niyeti önemli burada. Size kasti yapılan şiddet tü kaka ama çocuğa yapılan kasti şiddet oo çok normal.
Ne güzel dünyaymış sizinki...
Bebeği kazara düşürüp kaşının yarılmasına sebep olmak anneyi kötğ yalmaz ama kaşını bilerek kanatması kötü yapar. Elmayla armudu kıyaslamışsınız, verdiğiniz örnekte mantık yok çünkü biz kazara çocuğuna zarar veren anne babaları tartışmadık.
Yoo ben kazara vurmasından bahsetmedim, erkek arkadaşım bana yumruk atsa ayrılırım dedim. Koluma vursa ya da itse ayrılmam. Dediğim gibi şiddetin boyutu önemli benim için. Ayrıca bence sizin dünyanız çok acayip. Finlandiya modeline bakarak Türk çocuğu büyütüyorsunuz. Farkında mısınız coğrafya gerçeklerinin? ABD'de bazı aileler çocukları daha küçük yaşta silahla tanıştırıyorlar, hatta bu şekilde poz veriyorlar. Çünkü savaş ABD'nin bir gerçeği. Türk çocuğunun gerçeği de masal anlatan kuzu değil, silah. Bu gelecekte de değişmeyecek, insan kalitesi ile ilgili değil bulunduğumuz konum ile ilgili bu maalesef. Sınırımızda petrol yatakları, 3 kıtanın geçiş yolu, bir nükleer gücün denize çıkışı. Hani bu coğrafyada insana duyarlı, pozitif iskandinav insanı ne kadar tutunabilir tartışılır. Avrupa'nın tuzu kuru, onları ABD koruyor. Seni kim koruyor da Avrupalı çocukların yetiştirilme şeklini kendine örnek alıyorsun?