Bebek İçin Böylesi Normal mi?

Demiyorum cocugu camdan asagi atalim hatirlamiyor diye.. ama ben bebekligimi hatirlamiyorum
Mesela, 4 yasindan sonra olan kismi hatirliyorum ve eger travmatik birseyler kaldiysa bende 4 yasindan sonra olan kisimdadir. Annemle babamla olan iletisimimde 4 yasindan sonrasiyla
Ilgili..
Yok okudum yazdıklarınızı, hatta şu üstteki mesaja cevap olarak yaptım son yorumu. Acaba siz mi tam okumuyorsunuz yazılanları? Veya yazdıklarınızı?o_O

Yok okudum yazdıklarınızı, hatta şu üstteki mesaja cevap olarak yaptım son yorumu. Acaba siz mi tam okumuyorsunuz yazılanları? Veya yazdıklarınızı?o_O

Ben yazdim zaten cocuk agliyorsa sonradan pisman olacagin seyi yapacagina birak yatagina sakinles diye.. ayni seyi tekrar etmissin sende..herneyse guyya birde laf sokuyorsun gule gule buyutun filan😐😂😂
Diyelim sen haklisin sen travmasiz buyut cocugunu canim en iyi anne sen ol😐😂😂

Konu sahibi buradan aldığı tavsiyeler doğrultusunda zaten samimi olduğu birine uygun bir dille yardımcı olmaya çalışınca ters tepecek ama siz yorgun ve canından bezmiş bir anneye "allah yokluğuyla imtihan ederse üzülürsün cınım" deyince o cinnetin eşiğindeki anne büyük bir aydınlanma yaşayıp size kibarca "haklısın canım gözümü açtın" diyecek.
Çok mantıklıymış.
Ama yine de siz kimseye o cümleyi kurmayın bence.
Evet aynen öyle olacak :21:

Cidden okumuyorsun ama
Kim dedi ağlamak travma yaratır diye
Ağlamaya verilen tepkidir asıl önemli olan
30 dk ağlatmak evet travmatik bir durum. Ama mama hazırlarken 2 dk ağladı diye bir şey olmaz.
Ben yazdim zaten cocuk agliyorsa sonradan pisman olacagin seyi yapacagina birak yatagina sakinles diye.. ayni seyi tekrar etmissin sende..herneyse guyya birde laf sokuyorsun gule gule buyutun filan😐😂😂
Diyelim sen haklisin sen travmasiz buyut cocugunu canim en iyi anne sen ol😐😂😂

Merhaba, burada bahsettiğim bebek nişanlımın 6 aylık kız yeğeni. Çok tatlı ve sağlıklı bir bebek, her seferinde özeniyoruz hatta 🤗
Sorun şu ki annesi her görüştüğümüzde çocuğun uyumasıyla ilgili sorun yaşadığını anlatıyor.
Yani dışarıdan desteksiz (sallamadan, pışpışlamadan) bir uyku düzeni yaratmaya çalışıyor ve beşiğe koyduğunda direkt uyusun istiyor. Kucakta uyutmaya karşı. Çalışan anne olduğu için bağımsız olsun istiyor cocuk. Güvenli bağlanmacıların bağımlı çocuk yarattığından bahsediyor arada. Çocuk da beşikte ağlayıp duruyor 30 40 dk. Böyle durumlarda gidip kucağıma almamak için zorlanıyorum.
Hatta bu yüzden geçenlerde 'uyumamasına öyle sinirleniyorum ki alıp aşağı atasım geliyor' dedi. Yani bu durumdan sık şikayet etmesi yardım çağrısı olabilir mi diyorum.

Salonda kalabalıkta sevilip eğlenirken saati geldi birden uyku moduna geçmesini beklemek gerçekçi gelmiyor bana.
Ama tabii ki sinirlerini iyice germemek için karışmıyoruz. Hiçbir yorumda bulunmadım şimdiye dek.

Yıllardır gidip geliriz, birlikte tatile çıkarız yani yabancı değiliz ama BFF de değiliz.
Benim çevremde yeni anne olmadığından burada sormak istedim. Uyku eğitiminin böyle mi olmasi gerekir? Dişimizi sıkıp ağlamaya dayanmalı mıyız? Herkes böyle bir sinir döneminden geçti mi? Annelik hali mi? Birkac kere bizim yapabileceğimiz bir şey var mi diye sordum gerçekten kendi yeğenim gibi görüyorum. Anneye yapışık olmadan ama böyle ağlayıp da durmadan uyuma yöntemi yok mudur?
Ne alaka sizi ne ilgilendiriyor

Peki hanimlar şeye ne diyorsunuz
4-6 yaslarinda benim biciriklar ve gece kalkip kalkip patir patir yanima yatiyorlar ve gece boyu kicimin dibindeler bazen o kadar sikisik uyaniyorum ki ulan butun gece ben nasil boyle yatmisim diyorum ben de bir uyudum mu yani muthis uyurum pozisyonumu fark etmem asghdj

Tamamen salmali ve demek ki ihtiyaclari var aman canim 10 yasina kadar yanimda yatmayacaklar mi demeli
Yoksa evli evine koylu koyune mi
Yatak odalarinda baslayan macera bizim yatak odamizda bitmeli mi

Bir de burasi ne rahatmis oh
Annemle yatmak ne zevkliymis
Kocanin yaninda sabah yatarsin diyorlar sipaciklar ya

Cidden okumuyorsun ama
Kim dedi ağlamak travma yaratır diye
Ağlamaya verilen tepkidir asıl önemli olan
30 dk ağlatmak evet travmatik bir durum. Ama mama hazırlarken 2 dk ağladı diye bir şey olmaz.
30 dk da aglayabiliyor cocuk ve yapabilecegin birsey kalmiyor bazen. Her cocuk bir degil ayrica.. uyku yemek duzenleri
Nasil farkliysa aglamalarida farkli
Olabiliyor. Diyorum zaten yatagina birak sakinles eger cocuga kotu davranacaksan o an. Cocugunu sallayip ic organina zarar verenler var.. Shaken baby sendromu diye geciyor. Yani yanlis birseyi savundugumu dusunmuyorum, cunku bizzat uzmanlardan dinledigim tavsiyeler bunlar.

Peki hanimlar şeye ne diyorsunuz
4-6 yaslarinda benim biciriklar ve gece kalkip kalkip patir patir yanima yatiyorlar ve gece boyu kicimin dibindeler bazen o kadar sikisik uyaniyorum ki ulan butun gece ben nasil boyle yatmisim diyorum ben de bir uyudum mu yani muthis uyurum pozisyonumu fark etmem asghdj

Tamamen salmali ve demek ki ihtiyaclari var aman canim 10 yasina kadar yanimda yatmayacaklar mi demeli
Yoksa evli evine koylu koyune mi
Yatak odalarinda baslayan macera bizim yatak odamizda bitmeli mi

Bir de burasi ne rahatmis oh
Annemle yatmak ne zevkliymis
Kocanin yaninda sabah yatarsin diyorlar sipaciklar ya
Benim
Kizimda 4 yasinda ve ara ara gelir yanima.. kucuk oglum yalniz yatmayi sevmez, o yuzden abisiyle odasini birlestirdim dolayisiyla yanliz uyumuyor. Zamanla
Duzelecegini ve kendi ozel alanini isteyecegini dusunuyorum. Kizimda geliyor gidiyor yapiyor biseyler 😐😂 bazen hepsiyle uyuyorum gece kalkip yerime gidiyorum.. ya da kendi yatagmda yatiriyorum. Arada jest yapiyorum yani. Seninkiler 1-2 seneye duzelirler diye dusunuyorum. Ayri yatiyolarsa odalari birlestir tavsiyem.

30 dk da aglayabiliyor cocuk ve yapabilecegin birsey kalmiyor bazen. Her cocuk bir degil ayrica.. uyku yemek duzenleri
Nasil farkliysa aglamalarida farkli
Olabiliyor. Diyorum zaten yatagina birak sakinles eger cocuga kotu davranacaksan o an. Cocugunu sallayip ic organina zarar verenler var.. Shaken baby sendromu diye geciyor. Yani yanlis birseyi savundugumu dusunmuyorum, cunku bizzat uzmanlardan dinledigim tavsiyeler bunlar.
Ben de uzmanım da neyse...
Tekrar anlatayım. Sistematik şekilde yani sürekli çocuğu uzun süren ağlamalara maruz bırakmak, ihtiyacını larşılamamak, duygusal olarak ulaşılabilir olmamak travmatiktir.
Kastettiğim anne ne yaparsa yapsın susturamadığı durumlar değil
Oğlum çok gazlıydı. Akşam 5ten 8e kadar kıyamet koparır ağlardı. Sanırsın gözlerine mil çekiyorsun kızgın demirle. Nefessiz kalırdı. Bense bol bol ten teması, konuşma, sarılma, kucaklama ile bu 3 saati atlatmaya çalışırdım. Kaka yapar ve biterdi süreç. Burada bir sorun yok.

Ama ben 3 saat ilgi göstermeyip bıraksaydım işte sorun olan kısım bu.

Çocuk ağlıyorsa ellemeyin ağlasın diyen uzmanı takip etme bence.

Demiyorum cocugu camdan asagi atalim hatirlamiyor diye.. ama ben bebekligimi hatirlamiyorum
Mesela, 4 yasindan sonra olan kismi hatirliyorum ve eger travmatik birseyler kaldiysa bende 4 yasindan sonra olan kisimdadir. Annemle babamla olan iletisimimde 4 yasindan sonrasiyla
Ilgili.. ha zaten bir cok
Anne cocuguyla iyi bag kurar gerek duygusal gerek tensel emerken vs, insan kiyamiyor malum…ama her zaman cocuk agladi diye baglanma sorunu yasayacagini dusunmuyorum. Bazen diyorum ya cocuk ne yapsanda aglayacaktir, sinirden delirip pisman olacagn seyleri yapacagina en iyisi sessizce cocugu yatagina birakip sakinlesmek.
Yanlış düşünüyorsunuz
Anne rahimine düşer düşmez isanın bilinçaltına kodlanır herşey.
Anne hamileyken yaşadığı olumsuz bir duygu bile ilerde çocukta gece yatağına çis yapmasına, tiklere vb şeylere sebeb olabilir. 2aylıktı kızdım ne anlar diye birşey yok. Bilinçaltı devamlı kayıt halindedir. Çocuk uyurken bile onun hakkında offf bugün beni çok yordu demenizi kayıt ediyor. Bunu kayıt eden bilinçaltı saatlerce ağlattı beni diye kayıt etmezmi.

Ben de uzmanım da neyse...
Tekrar anlatayım. Sistematik şekilde yani sürekli çocuğu uzun süren ağlamalara maruz bırakmak, ihtiyacını larşılamamak, duygusal olarak ulaşılabilir olmamak travmatiktir.
Kastettiğim anne ne yaparsa yapsın susturamadığı durumlar değil
Oğlum çok gazlıydı. Akşam 5ten 8e kadar kıyamet koparır ağlardı. Sanırsın gözlerine mil çekiyorsun kızgın demirle. Nefessiz kalırdı. Bense bol bol ten teması, konuşma, sarılma, kucaklama ile bu 3 saati atlatmaya çalışırdım. Kaka yapar ve biterdi süreç. Burada bir sorun yok.

Ama ben 3 saat ilgi göstermeyip bıraksaydım işte sorun olan kısım bu.

Çocuk ağlıyorsa ellemeyin ağlasın diyen uzmanı takip etme bence.
Bence herseyi yanlis anliyorsun😐😂 bak diyorki cocuga olan davranisin zararli duruma gelecekse cocugun aglamasi senin verecegin zarardan daha kucuktur. Zaten senin bebegin daha kucuk degil
Mi? Ilk bi kac ay cocugu oyle aglatamazsin. Mecburen sarip sarmalarsin.. kaldi
Ki surekli emiyor uyuyor agliyor.insanlarin sinirleri nasil
Lacka oluyor bilmen lazim yeni yasamissin.
3 saat ilgi nasil gostermeyeceksin, suan cok baska birseyden bahsediyorsun.. cunku buyuk cocuk bile ilgisiz 3 saat durmaz.

Ayrica Uzmanligina bisey soylemedim
Ben sende bence baskalarinin uzmanligina laf atma bosuna, cunku
Mantikli seyler soyluyolar arada😐😂

Yanlış düşünüyorsunuz
Anne rahimine düşer düşmez isanın bilinçaltına kodlanır herşey.
Anne hamileyken yaşadığı olumsuz bir duygu bile ilerde çocukta gece yatağına çis yapmasına, tiklere vb şeylere sebeb olabilir. 2aylıktı kızdım ne anlar diye birşey yok. Bilinçaltı devamlı kayıt halindedir. Çocuk uyurken bile onun hakkında offf bugün beni çok yordu demenizi kayıt ediyor. Bunu kayıt eden bilinçaltı saatlerce ağlattı beni diye kayıt etmezmi.
Yaw su gunumuzde biraz abartiyoruz herseyi bence😐 bizim
Annelerimiz sanki bir eli yagda bir eli baldaydi. Cocuklar birak ilgilenmeyi kendi kendilerine buyurlermis. Demiyorum o zamanlar supermis herseyin orta yolu iyidir. Bugun bebegin seni yormusta olabilir, bunu soylemek neden yanlis olsun🙄

Yoo ben kazara vurmasından bahsetmedim, erkek arkadaşım bana yumruk atsa ayrılırım dedim. Koluma vursa ya da itse ayrılmam. Dediğim gibi şiddetin boyutu önemli benim için. Ayrıca bence sizin dünyanız çok acayip. Finlandiya modeline bakarak Türk çocuğu büyütüyorsunuz. Farkında mısınız coğrafya gerçeklerinin? ABD'de bazı aileler çocukları daha küçük yaşta silahla tanıştırıyorlar, hatta bu şekilde poz veriyorlar. Çünkü savaş ABD'nin bir gerçeği. Türk çocuğunun gerçeği de masal anlatan kuzu değil, silah. Bu gelecekte de değişmeyecek, insan kalitesi ile ilgili değil bulunduğumuz konum ile ilgili bu maalesef. Sınırımızda petrol yatakları, 3 kıtanın geçiş yolu, bir nükleer gücün denize çıkışı. Hani bu coğrafyada insana duyarlı, pozitif iskandinav insanı ne kadar tutunabilir tartışılır. Avrupa'nın tuzu kuru, onları ABD koruyor. Seni kim koruyor da Avrupalı çocukların yetiştirilme şeklini kendine örnek alıyorsun?
Siz tüm yorumlarınızda ciddi ciddi şiddeti normal olduğunu savunuyorsunuz!?
İyimisiniz siz ya. ABD yasalmış bilmem ne, eee orda idamda yasal??
Annedir sinirlenir öff der, bağrır falan iyi hadi tamamda. Dövmek? Başkası çocuğumu dövse kafasını koparırım, ama ben annesi olduğum için dövebilirim. Varmı böyle saçmalık

Yaw su gunumuzde biraz abartiyoruz herseyi bence😐 bizim
Annelerimiz sanki bir eli yagda bir eli baldaydi. Cocuklar birak ilgilenmeyi kendi kendilerine buyurlermis. Demiyorum o zamanlar supermis herseyin orta yolu iyidir. Bugun bebegin seni yormusta olabilir, bunu soylemek neden yanlis olsun🙄
Yok çok şükür ben kendi kendime büyümemişim
Çocuklarımı nasıl büytüyorsam annemde beni öyle büyütmüş.
Ayrıca eskiden bukadar bilgi yoktu, bilgiye ulaşmakda çok zordu. Şimdi herşey bukadar kolayken, tüm bilgiler parmağımızın ucundayken günümüzdede ne abartıyoruz herşeyi demek nekadar doğru?
Eskiden ek gıda bilmem ne de yokmuş. Evde ne pişerse verirlermiş. Madem eskiler bukadar iyidi şimdi niye herşeyi didik didik araştırıp uyguluyoruz.
Bebek yorduysa bunu söylemek yanlış değil, beni yorduysa onun duyabileceği, onun olduğu ortamda söylemek yanlış. Sizin olduğunuz ortamda sizin dedikodunuz yapılsa ile sizin duymadınız zaman arkanızdan konuşulması sizde aynı duygularımı yaratır.

Bence herseyi yanlis anliyorsun😐😂 bak diyorki cocuga olan davranisin zararli duruma gelecekse cocugun aglamasi senin verecegin zarardan daha kucuktur. Zaten senin bebegin daha kucuk degil
Mi? Ilk bi kac ay cocugu oyle aglatamazsin. Mecburen sarip sarmalarsin.. kaldi
Ki surekli emiyor uyuyor agliyor.insanlarin sinirleri nasil
Lacka oluyor bilmen lazim yeni yasamissin.
3 saat ilgi nasil gostermeyeceksin, suan cok baska birseyden bahsediyorsun.. cunku buyuk cocuk bile ilgisiz 3 saat durmaz.

Ayrica Uzmanligina bisey soylemedim
Ben sende bence baskalarinin uzmanligina laf atma bosuna, cunku
Mantikli seyler soyluyolar arada😐😂
Hala ısrarla anlamak istemiyorsun.
O yüzden çocuklarını sağlıklı büyüt
İyi günler 😇

Yoo ben kazara vurmasından bahsetmedim, erkek arkadaşım bana yumruk atsa ayrılırım dedim. Koluma vursa ya da itse ayrılmam. Dediğim gibi şiddetin boyutu önemli benim için. Ayrıca bence sizin dünyanız çok acayip. Finlandiya modeline bakarak Türk çocuğu büyütüyorsunuz. Farkında mısınız coğrafya gerçeklerinin? ABD'de bazı aileler çocukları daha küçük yaşta silahla tanıştırıyorlar, hatta bu şekilde poz veriyorlar. Çünkü savaş ABD'nin bir gerçeği. Türk çocuğunun gerçeği de masal anlatan kuzu değil, silah. Bu gelecekte de değişmeyecek, insan kalitesi ile ilgili değil bulunduğumuz konum ile ilgili bu maalesef. Sınırımızda petrol yatakları, 3 kıtanın geçiş yolu, bir nükleer gücün denize çıkışı. Hani bu coğrafyada insana duyarlı, pozitif iskandinav insanı ne kadar tutunabilir tartışılır. Avrupa'nın tuzu kuru, onları ABD koruyor. Seni kim koruyor da Avrupalı çocukların yetiştirilme şeklini kendine örnek alıyorsun?
maşallah çocuğun olsa coğrafya için ya mafya ya da örgüt başı yetiştirirmişsin neyi savunduğun neden savunduğunu hiç anlayamadım Türk çocuğunun gerçeği niye "silah" oluyormuş pardon? Sizin gibi düşünen zihinler sebeptir buna ..Pozitif insana duyarlı insan emin ol gayet tutunur senden iyi şartlarda yaşar çocuk değil cahil bir canavar yetiştirme niyetindesin belli ki

Ilgili.. ha zaten bir cok
Anne cocuguyla iyi bag kurar gerek duygusal gerek tensel emerken vs, insan kiyamiyor malum…ama her zaman cocuk agladi diye baglanma sorunu yasayacagini dusunmuyorum. Bazen diyorum ya cocuk ne yapsanda aglayacaktir, sinirden delirip pisman olacagn seyleri yapacagina en iyisi sessizce cocugu yatagina birakip sakinlesmek.
aslinda ilk dört yaşında hatırlamadığımiz dönem kişiliğimizi oluşturuyor. hatirlamadigimiz ama aslında asla unutamadığımiz dönem diye geçiyor.

saatlerce ilgisiz ağlatmak iyi değil ama günümüzde anneler aksama kadar tuvalete bile gidemedim diyor ya bana da bu kadarı fazla geliyor mesela. yahu bağırsak problemi yoksa tuvalete gitmek ne kadar sürecek. yazıktır o böbreklere o mesaneye, iki dakika ağlasın ama git tuvalete. asıl kendi başına harekete geçince isler karışıyor, kendine zarar verecek her şeyi yapabilir.

ama kimseye karıştım mi hayır, ister gitsin tuvalete ister içinde patlasın. kendi bilir. eger sözüm ise yaramayacaksa hiç nefesimi boşa harcamam

Herkes mükemmel anne
Herkes çocuğunu en iyi anne düşünür modunda olduğı için linçleniyorsun
Bebeğim 1 aylıkken bilmeden 2 hafta aç kalmasına sebep olduğum bir tecrübesizlik yaşadım. Bana göre gaz sancısıydı. Ama açlıktam ağlıyormuş sütüm yokmuş. Annemler vs aklına gelmiş ama "anneleri rahat bırakın" tayfasından çekindikleri için söyleyememişler.
O kadar isterdim ki beni uyarmalarını..

Yine anneannem annemlere geldi. 1 ay kaldı. 1 ay boyunca o kadar çok şey söyledi ki bana. Hiçbirinde de fikrini sormamıştım. Sonuç: Onun sayesinde bebeğimi gündüz uyutmayı öğrendim. Her ne kadar destekli uyusada

Bir örnek daha. ANneamnem dedi ki bu çocuğun boynu neden eğik. O zamana kadar 4 farklı çocuk doktoru gördü, ben çocuk gelişimi bölümünde öğretim görevlisiyim. Anneanne saçmlama mesleğim bu, üstelik bir çok doktor gördü muayene etti, hem ben annesitim fark ederdim demedim. Hemen pediatrik ortopediste götürdüm. Tortikollis çıktı bebeğimde. Erken teşhis sayesinde 2 aylık fizik tedavi ile düzelttik. Fark etmeseydik ameliyata veya aylar süren fizik tedavilere kadar gidecekti.
Annelerin burnundan kıl aldırmamasına da ayrı ayar oluyorum. Herkes mükemmel anne. Herkes çocuğunu harika dehşet yetiştiriyor. Kimse laf etmesin, kimse gördüğünü söylemesin aman incileri dökülür.
Bana söyleyin. Ben zevk alıyorum birisi hatalarımı söylediğinde. Veya benim iyi yaptığımı düşündüğüm bir şey hakkında uyardığında. Veya daha iyisi için tavsiye de bulunduğunda. Daha herhangi bir uzvum eksilmedi...

dünden beri bunu yazıp yazıp sildim biliyor musun?
bu yeni annelerin "anneler karışmayın tamam mııaa?" moduna çıldırıyorum
o öyle yapılmaz, bunu beceremiyorsun sen tarzı şeylerden bahsetmiyorum tabi ki
allah aşkına sırf annelik değil ne olursa olsun böyle şeyler duymayı kim ister zaten?
bu geçtim, yok sütün var mı sorusu
yahu benim de sütümün az geldiği zamanlar oldu, böyle şeyler soranlar oldu hiç ağlamadım hiç kendimi yataklara atmadım. Mama tavsiyesi veren oldu, süt arttırıcı şeyler söyleyen oldu.
sarılık oldu bizimki de mesela diyorduk sarılık oldu, dediler sık sık mama da verin mesela. Biz sormadık da ne yapalım diye ama insanların çocuğundan ağızları yanmış söylüyorlar. Biri dedi su verin diye, biz doktoru aradık tabi verin diyor, aklına gelmemiş söylemek mesela.
Mesela yemek yemiyor bizimki, hala püre yiyor. Kayınvalidem dedi böyle böyle bi dene.
Yaptım olmadı napalım dedim denedik olmadı.
Ne bileyim gerçekten verilen bir tavsiyeye küstüğüm ettiğimi hatırlamıyorum ben açıkçası yaa.
bu tepkiler de bana anormal geliyor.

X