- 12 Kasım 2012
- 1.570
- 1.367
- 333
Ay şaka gibiler, sen net olarak tepkini gostermelisin, kıyafet falan çok önemli degil onlarda hafif hafif istediklerini yap ama kesinlikle isim konusunda, annene gitme konusunda taviz verme, sacmalamasinlar artık ya ! Eşin ne diyor bu durumaİstanbul'da da kurtulamam. Görümce ay Allah korusun siz gitseniz ben bebeği görmeden dayanamam işi bırakır gelirim heralde diyo
Bence burada ne kadar kalacaksam annemde de o kadar kalacagız deyin ve öyle yapın, diğer türlüsü ne münasebet.İstanbul'daki ev kapanmadigi için 2.kira vercek durumda değiliz. Annem evli ve eşini en başta ben olmak üzere kimse sevmediği için annemde kalma şansımız yoktu malesef. Su an tek umudum iş yerinden temelli kalmaya onay cikmasi ve evimi buraya getirebilmek. Yoksa 7 ay böyle gecmeyecek. Geçen hafta çok küçük bir düşük riskim oldu o yüzden de full hasta gibi davranıyorlar bu arada
Eşim doğma büyüme onların bu hallerine alışkın olduğu için ona göre normal olmayan bi durum yok. Görümce zaten Instagram'da da fenomen bebekleri falan sapık gibi takip ediyor sürekli. Gel gör ki bu kadar bebek hastası birinin asla evlenmeye niyeti yokAy şaka gibiler, sen net olarak tepkini gostermelisin, kıyafet falan çok önemli degil onlarda hafif hafif istediklerini yap ama kesinlikle isim konusunda, annene gitme konusunda taviz verme, sacmalamasinlar artık ya ! Eşin ne diyor bu duruma
Annemin eşi gerçekten çok katlanilmayacak gibi anlatılmaz yaşanır. Biz orda kalsak eşim o adamla ilk gün birbirine girer daha büyük kaos olur. Taşınma kalma işi iki ucu b.klu değnek dönmek de beni kurtarmicak.Bence burada ne kadar kalacaksam annemde de o kadar kalacagız deyin ve öyle yapın, diğer türlüsü ne münasebet.
Annenizin eşi çok da katlanılmayacak gibi değilse sırf es ailesine inat annemde kalırdım keza kv tarafı da bal kaymak değil.
Ayrıca tamamen taşınırsanız her akşam her gün birlikte olmanızı isterler. Bence bir an önce evinize yuvanıza dönün uzakta yaşayın. Aynı şehirde iyice sınırları aşarlar.
Ben sanırım herşeyin normal olması gerektiğine inanıyorum bunların ki hiç normal değil çok uçlarda. Bu şekilde çocuk çok şımartılacak ben ondan korkuyorum en çok.Beni sizin aksinize mutlu etti ailesinin tavırları ne güzel heyecanlılar,mutlular,sevgi gösteriyorlar çok hoşuma gitti valla. Ama isim konusu hoşuma gitmedi o konuda tavrınızı belli edin ve fikir sormayın kimseye aklımda bir iki isim var belli olsun eşimle konuşup karar veririz de. O isimleride sorarlarsa totem yaptim belli olana kadar söylemeyecegim büyüsü bozulmasin falan gibi şeyler söyleyebilirsin kılıf bollll
Eve dönmek bi seçenek bile değil eşim hayatta buna ikna olmaz. Zaten bi şekilde dönsek bile kv yalnız kalamazsin diyip bizimle gelir doğumdan sonrada baya kalır öyle sürer gider. Karışmasından kurtuluşum yok yani.Bizim hala da hamile olduğumu öğrendiğinin ertesi günü bana şunu şunu aldım diye fotolar atmıştı, noluyoruz ya demiştm kendi kendime. Dediğin gibi ben daha hiçbir sey almamıştım bile. Hamilelik psikolojisi ile çok rahatsız olmuştum. Ama boşa yani sonra geçiyor o durum çok takılmayın:)
Ama şöyle bisey var, çocuğu yedirmen giydirmen tarzı konularda müdahale çok sıkıntı yaratır. Ki karışacak gibi gözüküyorlar. İnan doğumdan sonra kimseye tahammül seviyesi kalmıyor insanın.
Ben senin yerinde olsam eve dönerim. Bir çizgi de çekerim. Sonra çok pişman olursun.
Bu kadar abartılı duygular çocuğun şımarık olmasına sebep olcak çok büyük ihtimalle sonra yine ben ugrascam. Arayı bozmadan bi çözüm arıyorum zaten ama zor2 kızımın 3 halası var.Üçündende bu kadar ilgi sevgi hissetmedim.
severler ederler ama normal yani.
Ne güzel işte bir dayanagi olacak çocugunuzun.
Yarın birgün bebeğiniz doğduğunda büyüdüğünde işleriniz olacak,bırakacak kapı ararsınız sonra.
Aranızı bozmayin
İnsan olmayan henüz zamanı gelmeyen birşeyin heyecanını daha yoğun yaşayabilir.Bu kadar abartılı duygular çocuğun şımarık olmasına sebep olcak çok büyük ihtimalle sonra yine ben ugrascam. Arayı bozmadan bi çözüm arıyorum zaten ama zor
İsim konusu sıkıntı en baştan tertemiz çözülmesi gerek
Alışverişi siz yönetin sürekli chakra ev tekstili Carters andy wawa tulum atın hatta daha pahalısi vardı ayy baksana miniğime ne yakışırdı diyin korkup kaçsın yok öyle civil almak
O zaman neden orta yolu bulamadığınız bir adamla ortak bir çocuk yapıyorsunuz?Eve dönmek bi seçenek bile değil eşim hayatta buna ikna olmaz. Zaten bi şekilde dönsek bile kv yalnız kalamazsin diyip bizimle gelir doğumdan sonrada baya kalır öyle sürer gider. Karışmasından kurtuluşum yok yani.
Biraz abartmışlar sevgiyi gerçekten.Hepimiz anane babane olduk elimizden geleni hatta fazlası ile yaptık.Bu biraz abartılı sevgi.Tersi de (ilgisizlik) yanlış bu da fazla.Ama yine de böyle aileler var.Kırıcı olmamak lazım.Nasıl yapılır bilemedim.Heveslerini de kırmamak adına düşündüm ne denebilir..Kızlar merhaba. Uzun süredir aklımı bulandıran konu hakkında nihayet konu açmaya karar verdim. Uzun olursa kusura bakmayın zira bunu anca sizlerle en rahat şekilde paylaşırım. 10+3 haftalık hamileyim. Normalde ailelerden uzak yaşıyorduk iş yerimizden şimdilik geçici olarak onay aldık ve ikimizin de ailesinin yaşadığı şehire geldik. Kayınvalide evinde kalıyoruz. Benim ailem sakin ve duygularını bana göre normal düzeyde yaşayan kontrollü insanlar ama eşimin ailesi için aşırı düşkünlük bir hayat felsefesi ve benim ailem onlar için anlaşılamaz türden. Bende ailem gibi duygularımı çok uçlarda yaşamam. Hatta henüz bebekle ilgili ciddi bir heyecanimda pek yok,o hissiyata giremedim. Özellikle görümcem (40 yaşlarında, hiç evlenmemiş,çocuğu yok) bildiğiniz gelecek çocuk için de-li-ri-yor. Çok karşı olmama rağmen daha 3 aylık olmadan bir sürü zıbın vs almış ve hepsi de hala sözleri baskılı. Dün aldıklarını gördüm gram bişey hissetmedim. Dikkat cekmiyim diye zoraki ayy çok tatlılar vs dedim ama daha ben bir ağız mendili bile almamışken ilk onun alması ve çok daha fazlasını almak için 3. ayı beklemesi beni rahatsız ediyor. Neye bunu almayı düşünüyorum desem benim favorilerimde ekli zaten ben alırım diyor. Görseniz sanki ben değil de o anne olacak. Haladır heves eder normal ama çok abartılı düşkünlüklerinden neden bilmiyorum aşırı rahatsız oluyorum ve bu durum ben niye bu kadar coşkulu değilim bende mi tuhaflık var kötü bir anne mi olcam diye sorgulamama sebep oluyor. En çok da benim çocuğum üzerinden annecilik oynamasından korkuyorum çünkü bunla ilgili çevremde gördüğüm çok örnek var ve onda da o potansiyel var. Bir keresinde doğumdan sonra İstanbul'a dönmek zorunda kalirsak millet nasıl idare ediyor,yalnız bakıyorsa bende ederim yapcak bişey yok dedim. Bizi herkesle bir tutamazsın biz düşkün bir aileyiz dediler,resmen çok kizdilar. Aşırı düşkün olmamak onlar için dünyanın en tuhaf şeyi. Üstüme de aşırı düşüyorlar şimdiden çok bunaldım. Fikirlerinize ihtiyacım var. Ben bu süreci kimseyi kırmadan nasıl yönetirim? Kırmak da istemiyorum evet çünkü özünde kötü niyetli değiller. Gerçekten kendi ailemden çok düşünüyorlar ama bu beni çok geriyor. Kendi anneme bile cok gitmeme yanaşmıyorlar neymiş yorulmamam lazımmış çok istiyorsa annem gelsin beni görsünmüş. Bu arada 2 evin arası arabayla 3 dk falan.
Öyle bakınca haklısınız ama biz şu anda normal olmayan bi durum içindeyiz. Annenler çok düşkün insanlar sırf bu yüzden ben bu şartlarda çocuk yapmam diyemezdim. Eşimi çok seviyorum normal şartlarda çok mutluyuz ve bu bebeğin çok hayalini kurdum.Çoğu insana göre bu bi sorun bile değil ben mi çok abartiyorum diye kendimi sorguladigim bi noktadayim. Kaldı ki eşim onların herseyini doğru buluyor onaylıyor değil sadece sevgi gösterisinin abartisi ,düşkünlük normal ona göreO zaman neden orta yolu bulamadığınız bir adamla ortak bir çocuk yapıyorsunuz?
Konular değişir ama tavır değişmez çünkü.
Konu burada eşiniz ve eşinizle olan ilişkiniz. Sorunu burada arayın ve çözmeye çalışın he bana kalırsa bunu çocuktan önce yapabilirdiniz tabi.
Kocanız ailesine biz idare ediyoruz gerektiği kadar kaldık tekrar gerekirse ben sizi çağırırım o saate kadar biz hallediyoruz daha da uzatmayın der anne de höt diyemez bunun üzerine. Ama sorun eşiniz böyle bir adam değil ve siz bu adamdan bile isteye çocuk yaptınız.
Mantıklı işler yapmayan insanlar malesef saçma sapan şeyler yaşarlar.
Çok doğru herşeyin ortası en iyisi. hayatı çok da uçlarda yaşamamak lazım ama gel de anlat işte ...Biraz abartmışlar sevgiyi gerçekten.Hepimiz anane babane olduk elimizden geleni hatta fazlası ile yaptık.Bu biraz abartılı sevgi.Tersi de (ilgisizlik) yanlış bu da fazla.Ama yine de böyle aileler var.Kırıcı olmamak lazım.Nasıl yapılır bilemedim.Heveslerini de kırmamak adına düşündüm ne denebilir..
Örnekler
Etrafımda tecrübeli olanlar ,bebekler çabuk büyüyor çok fazla bebek giysi almayın çoğunu giyemiyor hemen büyüyorlar.Benim çok elde kaldı böyle giysi diyor.Bana göre sizde çok alıyorsunuz.Biliyorum ilk torun özeniyorsunuz çok teşekkür ederim size ama isterseniz doğduktan sonraya bırakalım alışverişi gibi....
Şaka yollu, bu kadar çok almayın bize hiç alışveriş imkanı bırakmadınız.Bizde bebeğimiz için alışverişi tadında yapmak istiyoruz.Eşle beraberken konuşun bunları...eşde desteklesin
Bu konular çok ilginç.Gençlik yıllarımda bir ark kv sinin çocuğu için veya onlar için hediye almadığını alması için onlara hep parasını verdiğini ve bundan hoşlanmadığını anlattığında diğer arkadaşım keşke benimki de böyle yapsa benim ki bana sormadan durmadan alıp geliyor ben de bundan hoşlanmıyorum demişti.Bakın kimse memnun olamiyor.Hep eleştirecek bir şey buluyor insan isterse...
Evet aynen o sekilde annenler çok düskün, sınırlarını bilmiyor, kararlarımıza saygı duymuyor ve bu benim için çok büyük bir problem. Bu problemi birlikte çözmezsek, biz herkese karşı söz ve davranış birliği etmezsek, kendi sınırlarımızı çizip o çizgiyi kimse geçmesin diye korumazsak ben seninle çocuk yapmam diyecektiniz.Öyle bakınca haklısınız ama biz şu anda normal olmayan bi durum içindeyiz. Annenler çok düşkün insanlar sırf bu yüzden ben bu şartlarda çocuk yapmam diyemezdim. Eşimi çok seviyorum normal şartlarda çok mutluyuz ve bu bebeğin çok hayalini kurdum.Çoğu insana göre bu bi sorun bile değil ben mi çok abartiyorum diye kendimi sorguladigim bi noktadayim. Kaldı ki eşim onların herseyini doğru buluyor onaylıyor değil sadece sevgi gösterisinin abartisi ,düşkünlük normal ona göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?