Ben de yeni anneyim sizi çok iyi anladım.
Öncelikle Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. henüz birşey hissetmiyorum diye korkmayın, içinizde hareketlerini hissettikçe bağınız güçlenecek. Keşke 12 hafta öncesi hiç söylemeseydiniz.
Bu ‘halasının ittisi’, ‘teyzesinin pittisi’ vs giysileri kim alır ki diyordum, sizin görümce ve benzerleri alıyormuş.
Yavaş yavaş, kötü olmadan sınır çizin, mesela mesela klasik zıbın aldıysa “ama bu zıbınlar çok kullanışlı değil, ben bunlardan değil, zarf şeklinde kruvaze kapatılanlardan kullanacağım, bunları onlarla değiştirelim” deyin. 5 giysi aldıysa 3üne teşekkür edip ikisine “hımmm ama bunlar koyu renk, ben bebeğime açık renk giydireceğim” deyip değiştirmesini isteyin.
İsim konusunda net durun: eşiniz varken bu konu bi daha açılırsa kayınvalideye hiçbirşey söylemeden eşinize dönüp “hayatım bak annenin içinde kalmış, ben de kendi çocuğuma asla koydurmayacağıma göre, mahkemeye başvur da sen adının yanına eklet. Ben araştırdım isim değiştirmek zormuş ama ikinciyi ekletmek çok hızlı bir işlemmiş” deyiverin