• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek heyecanı

Hevesli olmasına birşey yapamazsınız ki insanların duygularına müdahale edemeyiz biz. Tepkide gösteremezsiniz hevesli olması onun sorunu. Şöyle yapın mesela diyince şunları şunları ben alacağım annesi olarak heveslendim x şu eksiğimizi al sen ona göre bilinçli gidelim tarzında. Ya da dediğimi yapın işte oda takımı alsın 20 bin tutar onu 12 ayda ödese zıbın almaya parası kalmaz🤣🤣
Kredi kartinda o kadar limit olsa aklıma gelmedi degil 🤣

Benim hayatım boyunca söylemek zorunda kaldigimda tüylerimi diken diken eden ismi çocuğuma koycam bide şaka gibi gerçekten. Allah razı olsun bu arada keşke onlarda böyle düşünceli olsa
Net bir şekilde istemediğinizi eşinize söyleyin, gerisini eşiniz halleder bence. Sizi hele ki hamileyken bebeğinizin ismiyle ilgili üzmeye kimsenin hakkı yok. Tüylerimi diken diken ediyor diyorsunuz ötesi yok yani bunun.
İsimler zaten çoktan belli bu 2.ismi olsun diyo bide kullanmayiz ama kimlikte yazsın diyo 🙄
Nedense inanmadım. Sadece kimlikte duracaksa ne anlamı var.

34 yasindayim

Düşük riskin var habire git gel tehlikeli annen gelsin sen gitme diyor arabayla 3 dk yol gitcem ne var onda diyorum olsun diyo ben burda seni besliyorum içim rahat ediyor diyo herşeye itiraz
Dinlemeyin, sormayın, anlatmayın bile. Gidin o da görsün.

Aaah ah tehlikenin zaten farkındayım da çok seviyoruz çok düşkünüz adı altında esir oldum resmen
Olmak zorunda değilsiniz. Çocuk yapacak evlenecek olgunluğa sahipseniz lütfen sesinizi çıkartın. Kusura bakmayın ama eşinizle bu konuyu sert bir dille görüşün. Mümkünse annesinin memesinden ayrılamayan erkekler de yuva kurmasın ya!

Kredi kartinda o kadar limit olsa aklıma gelmedi degil 🤣
Biz annemle yengeme sormuştuk. Durumları iyi değildi. Hastane çıkışı pahalı oluyor diye alamadılar istersen biz almak istiyoruz hediye olarak diye sormuştuk annemle. Sonuçta annesi olarak kendi karar versin. Şuan aramız iyi değil ama yine olsa yine de danışmadan iş yapmam insanlar farklı.

İsim konusunda bir krizimiz var bile zaten. Beni bebekken terkeden gorusmedigim babamın adını mübarek olduğuna,uğur getireceğine inanarak 2.isim olarak koymamız gerektiğini söylüyor kv. Oğluna koymak çok istemiş deli gibi pismanmis torununa mutlaka koycakmis 😤asla benim ne hissettigimi düşünmüyor. Babanın adı diye düşünme diyip gecistiriyor
Korkunc bir sey bu! Cok saygisizca. Bence bu insanlar asla iyi falan degiller. Siz cok iyi niyetlisiniz. Boyle bir seyi bir daha duymayacagim diye salonun ortasinda bagirmazsaniz. Sizi sureklu su istimal ederler. Cizgi cekin canım olur mu oyle. Alisverislerine de begenmedim falan diyin. Oyle sormada etmeden cocugun herseyini alamazlar. Hediye 1-2 gelir eyvallah. Bu baska bir sey. Olmaz boyle. Silkinip kendinize gelin rica edicem. Ben sinirlendim sizin yerinize.

Aaah ah tehlikenin zaten farkındayım da çok seviyoruz çok düşkünüz adı altında esir oldum resmen
Benim lohusalik postlarimi okuyun sonra nasil delirdigimi simdi nasil mesafe koydugumu falan insani öyle delirtiyorlar iste.Kayinvalidemle pek görüsmedigim kizimı da 15 20 günde bir gördügü halde bazen kantarin topuzu kacıyor seviyorum adi altinda her seye izin vermeler falan mudahale etmesem hep bir arada olsalar delirirdim kesin bence siz de ufaktan bir delirin korksunlar

Net bir şekilde istemediğinizi eşinize söyleyin, gerisini eşiniz halleder bence. Sizi hele ki hamileyken bebeğinizin ismiyle ilgili üzmeye kimsenin hakkı yok. Tüylerimi diken diken ediyor diyorsunuz ötesi yok yani bunun.

Nedense inanmadım. Sadece kimlikte duracaksa ne anlamı var.
Bende inanmıyorum zaten şimdiden söylüyor erkek olsun diye deliriyolar zaten

Olmak zorunda değilsiniz. Çocuk yapacak evlenecek olgunluğa sahipseniz lütfen sesinizi çıkartın. Kusura bakmayın ama eşinizle bu konuyu sert bir dille görüşün. Mümkünse annesinin memesinden ayrılamayan erkekler de yuva kurmasın ya!
Hiç kötülükleri yoktu ne güzel anne gibi kv buldum diyodum çok iyiydik ama işin rengi çok değişti. Ben kötü ve saygısız gelin oldugumla kalırım eşim de dahil herkes ne kötülüklerini gördün de böylesin diye bana cephe alır çünkü onlar için herşey çok normal.

Ben de yeni anneyim sizi çok iyi anladım.
Öncelikle Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. henüz birşey hissetmiyorum diye korkmayın, içinizde hareketlerini hissettikçe bağınız güçlenecek. Keşke 12 hafta öncesi hiç söylemeseydiniz.
Bu ‘halasının ittisi’, ‘teyzesinin pittisi’ vs giysileri kim alır ki diyordum, sizin görümce ve benzerleri alıyormuş.
Yavaş yavaş, kötü olmadan sınır çizin, mesela mesela klasik zıbın aldıysa “ama bu zıbınlar çok kullanışlı değil, ben bunlardan değil, zarf şeklinde kruvaze kapatılanlardan kullanacağım, bunları onlarla değiştirelim” deyin. 5 giysi aldıysa 3üne teşekkür edip ikisine “hımmm ama bunlar koyu renk, ben bebeğime açık renk giydireceğim” deyip değiştirmesini isteyin.

İsim konusunda net durun: eşiniz varken bu konu bi daha açılırsa kayınvalideye hiçbirşey söylemeden eşinize dönüp “hayatım bak annenin içinde kalmış, ben de kendi çocuğuma asla koydurmayacağıma göre, mahkemeye başvur da sen adının yanına eklet. Ben araştırdım isim değiştirmek zormuş ama ikinciyi ekletmek çok hızlı bir işlemmiş” deyiverin

Ben de yeni anneyim sizi çok iyi anladım.
Öncelikle Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. henüz birşey hissetmiyorum diye korkmayın, içinizde hareketlerini hissettikçe bağınız güçlenecek. Keşke 12 hafta öncesi hiç söylemeseydiniz.
Bu ‘halasının ittisi’, ‘teyzesinin pittisi’ vs giysileri kim alır ki diyordum, sizin görümce ve benzerleri alıyormuş.
Yavaş yavaş, kötü olmadan sınır çizin, mesela mesela klasik zıbın aldıysa “ama bu zıbınlar çok kullanışlı değil, ben bunlardan değil, zarf şeklinde kruvaze kapatılanlardan kullanacağım, bunları onlarla değiştirelim” deyin. 5 giysi aldıysa 3üne teşekkür edip ikisine “hımmm ama bunlar koyu renk, ben bebeğime açık renk giydireceğim” deyip değiştirmesini isteyin.

İsim konusunda net durun: eşiniz varken bu konu bi daha açılırsa kayınvalideye hiçbirşey söylemeden eşinize dönüp “hayatım bak annenin içinde kalmış, ben de kendi çocuğuma asla koydurmayacağıma göre, mahkemeye başvur da sen adının yanına eklet. Ben araştırdım isim değiştirmek zormuş ama ikinciyi ekletmek çok hızlı bir işlemmiş” deyiverin
Kv ilginç bi şekilde uyarmış annesi istediği beğendiği gibi alsın sen alma bu kadar diye o zaten alır bende begendiklerimi alcam diyomus. Böyle giderse hepsi çöp olacak. İsim konusunu zaten kesinlestiginde eşimle çözmek üzere askıya aldım ama içten içe kız olsun diye dua etmekten kendimi alamıyorum.

CCinsiyet kızsa yine de koyacaklar yani
İsim konusunda bir krizimiz var bile zaten. Beni bebekken terkeden gorusmedigim babamın adını mübarek olduğuna,uğur getireceğine inanarak 2.isim olarak koymamız gerektiğini söylüyor kv. Oğluna koymak çok istemiş deli gibi pismanmis torununa mutlaka koycakmis 😤asla benim ne hissettigimi düşünmüyor. Babanın adı diye düşünme diyip gecistiriyor

İsim konusu sıkıntı en baştan tertemiz çözülmesi gerek
Alışverişi siz yönetin sürekli chakra ev tekstili Carters andy wawa tulum atın hatta daha pahalısi vardı ayy baksana miniğime ne yakışırdı diyin korkup kaçsın yok öyle civil almak

Çocuğa hediye almaları sıkıntı değilde bu durum büyük sıkıntı. Çocuğun ismine bari karışmasınlar.

Bebeğimi büyütürken sürekli ailesine yakın oturanlara özendim durdum. Hayatta hiçbir şeye bu kadar özenmedim sanırım. O yüzden aslında güzel geldi sahiplenmeleri, heyecanlanmaları. Siz de çok kafaya takıp kendinizi doldurmamaya çalışın. Öte yandan çok akıllıca ve kibarca sınır çizmek de lazım. Haklısınız.

CCinsiyet kızsa yine de koyacaklar yani
Yok kıza bişey demiyor. Ona da öylesine bi isim önermişti beğenirsen diye ama sırf gicikligina ay yok o isimde çok salak bi tanıdığım vardı o aklıma geliyor dedim zaten kız ismine karışmam ama erkekteki isteğim malum dedi😒

Bebeğimi büyütürken sürekli ailesine yakın oturanlara özendim durdum. Hayatta hiçbir şeye bu kadar özenmedim sanırım. O yüzden aslında güzel geldi sahiplenmeleri, heyecanlanmaları. Siz de çok kafaya takıp kendinizi doldurmamaya çalışın. Öte yandan çok akıllıca ve kibarca sınır çizmek de lazım. Haklısınız.
Herşeyin normali makbul bence bunların sahiplenmesi heyecanı normal sınırlarda degil. Çok bişey anlatmamama rağmen annem bile anlamış biz bunlardan fırsat bulup çocuğu sevemicez heralde dedi

İstedikleri kadar iyi niyetli olsunlar, senin sınırlarına saygıları yok, düşüncelerine saygilari yok sadece kendi istedikleri....bence çok basım ağrıyacak Allah sabır versin sana, şimdiden net cevaplar ver durmlari gereken yerleri belirle ve bence biran önce İstanbul'a donun, burda ev tutsan bile senin evden çıkmaz bunlar

İstedikleri kadar iyi niyetli olsunlar, senin sınırlarına saygıları yok, düşüncelerine saygilari yok sadece kendi istedikleri....bence çok basım ağrıyacak Allah sabır versin sana, şimdiden net cevaplar ver durmlari gereken yerleri belirle ve bence biran önce İstanbul'a donun, burda ev tutsan bile senin evden çıkmaz bunlar
İstanbul'da da kurtulamam. Görümce ay Allah korusun siz gitseniz ben bebeği görmeden dayanamam işi bırakır gelirim heralde diyo

Bizim hala da hamile olduğumu öğrendiğinin ertesi günü bana şunu şunu aldım diye fotolar atmıştı, noluyoruz ya demiştm kendi kendime. Dediğin gibi ben daha hiçbir sey almamıştım bile. Hamilelik psikolojisi ile çok rahatsız olmuştum. Ama boşa yani sonra geçiyor o durum çok takılmayın:)

Ama şöyle bisey var, çocuğu yedirmen giydirmen tarzı konularda müdahale çok sıkıntı yaratır. Ki karışacak gibi gözüküyorlar. İnan doğumdan sonra kimseye tahammül seviyesi kalmıyor insanın.
Ben senin yerinde olsam eve dönerim. Bir çizgi de çekerim. Sonra çok pişman olursun.

Back