• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

...bebek cinsiyeti öğrenmek.. ultrasondan once...

mınurecm bana da bakabilir misin görmedin sanırım..

doğm tarihim 14.07.1986

sat: 7 mart 2012

06/06/1975 doğum tarihim 04/04/2012 SAT doktor keseyi gördü 5 haftalık dedi

evet canim bazi doktorlar hep son adetden hesaplarlar.adet gorduyun halde hamile kalmadigina gore adetden 14 15 gun yumurtlama gununden kalirsin ve o haftadan hamilelik sayilir...bir seyde soylemem gerekir doktorlar bebegin kac haftalik oldugunu keseye gore diyil.son adete gore hesaplarlar....

ya hanimlar aslinda bu gibi durumlarin fasa fiso oldugunu hepimiz bilmekteyiz islama göre bebegin cinsiyetini Allah cc belirler
tibba göre ise erkek belirler hesaplamalarala cin takvimi bilmem ne takvimi ile cinsiyet belirlenmez tibbin ilerledigi bu asirda
dr lar en gelismis ulturasyonlarla dahi yanila biliyorlar kaldiki size tavsiyem ruh verilmemis organlar tamamlanmis bir bebegin
cinsiyetini hesaplamalarla ,fal yoluyla ögrenmeye calismayin ......

Ve ayni zamanda birakin Ana rahmine düsmemis bir cocugun cinsiyetinin bilinmesini veya belirlenmesini
ruh üfürülmemis bir cocugun cinsiyetide kesinlikle bazi özel tahliller yapilmadikca bilinmez bu tahlilleri
yaptirmak ise bebegin düsmesi tehlikesini meydana getireceginden genelde anneler yaptirmamakta ...

Bize düsen su cuma günü dogmus ,dogmamis henüz ana rahmine düsmemis bebegimize duadir ....

Allah cc cümlemize hayirli saglikli kendine itaatkar habibine hayirli evlatlar nasip etsin (amin

Ve bazi konularda dikkatli olmakta yarar var bebegin cinsiyeti konusuna Allah cc lokman suresinde deyinmistir ...

tatlım 9 haftalık oldum ben.2 hafta önce salı günü 7 dim.bu duruma göre değişme şansı varmıdır??

canim bunu herkeze soyledim sanada soyluyorum...doktorlar son adetden doneminden hesapladigi icin 2 hafta fazla soylerler...sen son adetden 2 hafta sonra yumurtladigin icin ordan 2 hafta cik.bebek 7 haftalik...

Allahım ya birde ben doktorum demez mi :52::52::52: sen beni güldürdün ya Allahta seni güldürsün şekerrr :)))) hadi tatlım sana kolay gelsin :1::1::1::1::1::1::1:

senin gibi birine cavap vermezdim ama,,,sunu soylemem gerekir..doktorluk mucize diyilki,neden bu kadar sasirdin??? ben buraya uzaydan geldim yazarsam o zaman sasirirsin..bu arada ginekoloji ve ya ultrasonluk bir sorun olursa cevaplarim.calistigim yer: AZERBEYCAN BAKU.RESPUBLIKA KLINIK HASTAHANESI GINEKOLOJI SUBE ULTRASON........................

Allahım ya birde ben doktorum demez mi :52::52::52: sen beni güldürdün ya Allahta seni güldürsün şekerrr :)))) hadi tatlım sana kolay gelsin :1::1::1::1::1::1::1:

senin gibi birine cavap vermezdim ama,,,sunu soylemem gerekir..doktorluk mucize diyilki,neden bu kadar sasirdin??? ben buraya uzaydan geldim yazarsam o zaman sasirirsin..bu arada ginekoloji ve ya ultrasonluk bir sorun olursa cevaplarim.calistigim yer: AZERBEYCAN BAKU.RESPUBLIKA KLINIK HASTAHANESI GINEKOLOJI SUBE ULTRASON........................

cnm ben 6hafta 3 günlükken kalp atışlarını duydum..senin de duyma ihtimalin çok yüksek ama girdiğin ultrasona göre de değişiklik gösterebiliyor..inşallah duyarsın bebişinin pıt pıt atan kalbini :))

6 hafta 3gun deyil 4 haftadan duymussun canim zaten kalp atislari 4. haftadan duyulur... son adetten iki hafta sonra yumurtlama gununden hesaplayin 4 hafta da duyulmus..

minurecim bişey sorucam tam hamile kaldığın güne göremi hesaplıorsun yoksa ortalama yumurtlama gününe göremi? ben size özelden msj attım cevap verebilrmisiniz??ay niyeyse taktım benn :::)))

tam kaldigin gunu biliyorsan o zamana gore hesaplarsin,ama bilmiyorsan yumurtlama gunlerine gore en dogrusu adetden 2 hafta sonradan hesaplamak ...doktorlarin cogu son adetden hesapliyor,hastalarda oyle kabul edyor...ama hic kimse dusunmuyor adet gorduyun gunlerde kim hamile kala bilirki??? tabiki 2 hafta sonra yumurtlama olunca kalinir.en dogrusu suki,doktor 6 haftalik dediyi zaman her kez kendi hesabinca 2 hafta ciksin....bazi doktorlarin hesabiyla yalnis (2 hafta fazla )gidiyorlar sonrada aaa bebek 2 hafta 10 gun erken dogdu diyorlar...
bunu sana yazdim herkez okusun...ben 15 haziran regl oldu,,,2 hafta sonra dugunum oldu,geli gelmez hamile kaldim...kendi ultrason doktoruma hocama gitdim ne dedi biliyormusun??? 3 haftatir dugun olmusss... bebek 5 haftalik.... bir sey soylememe gerek varmi??? akilli kadin kendi haftasini hesaplar...

ya hanimlar aslinda bu gibi durumlarin fasa fiso oldugunu hepimiz bilmekteyiz islama göre bebegin cinsiyetini Allah cc belirler
tibba göre ise erkek belirler hesaplamalarala cin takvimi bilmem ne takvimi ile cinsiyet belirlenmez tibbin ilerledigi bu asirda
dr lar en gelismis ulturasyonlarla dahi yanila biliyorlar kaldiki size tavsiyem ruh verilmemis organlar tamamlanmis bir bebegin
cinsiyetini hesaplamalarla ,fal yoluyla ögrenmeye calismayin ......

Ve ayni zamanda birakin Ana rahmine düsmemis bir cocugun cinsiyetinin bilinmesini veya belirlenmesini
ruh üfürülmemis bir cocugun cinsiyetide kesinlikle bazi özel tahliller yapilmadikca bilinmez bu tahlilleri
yaptirmak ise bebegin düsmesi tehlikesini meydana getireceginden genelde anneler yaptirmamakta ...

Bize düsen su cuma günü dogmus ,dogmamis henüz ana rahmine düsmemis bebegimize duadir ....

Allah cc cümlemize hayirli saglikli kendine itaatkar habibine hayirli evlatlar nasip etsin (amin

Ve bazi konularda dikkatli olmakta yarar var bebegin cinsiyeti konusuna Allah cc lokman suresinde deyinmistir ...
canim sen boyle yazdin...ruh belirlenmemis ve.s dine gore bakinca evet allah belirler,,,ama tibba gore bakinca ne zaman belirlendigini biliyormusun,,,daha ilk hamile kaldigin gun bebegin cinsiyeti belli olur...cin takvimi falan bosseyler...biz doktorlar ultrasondan once kromosomlara gore hesaplariz...kadinda Y kromosom olur yani kadinda hep kiz olur ve bekler erkekdeyse xx erkekdir XY KIZDIR.MAYALANMA OLDUGU GUN HANGI YUMURTAYLA BIRLESIRSE BEBEGIN CINSIYETI O ZAMAN BELLI OLUR...ERKEYE NISBETEN KIZ KROMOSOMLAR DAHA HIZLI OLUYOLAR xy...

canim sen boyle yazdin...ruh belirlenmemis ve.s dine gore bakinca evet allah belirler,,,ama tibba gore bakinca ne zaman belirlendigini biliyormusun,,,daha ilk hamile kaldigin gun bebegin cinsiyeti belli olur...cin takvimi falan bosseyler...biz doktorlar ultrasondan once kromosomlara gore hesaplariz...kadinda Y kromosom olur yani kadinda hep kiz olur ve bekler erkekdeyse xx erkekdir XY KIZDIR.MAYALANMA OLDUGU GUN HANGI YUMURTAYLA BIRLESIRSE BEBEGIN CINSIYETI O ZAMAN BELLI OLUR...ERKEYE NISBETEN KIZ KROMOSOMLAR DAHA HIZLI OLUYOLAR xy...

buna ben itiraz etmedim zaten bunuda belirttim zaten mesela bende yumurtlama günü ne zaman belli olmayan kimslerde
veya spermlerin daha fazla yasadigini düsünürsek yumurtlama döneminden bir kac gün önce iliskiye girilmisse
veya yumurtlama gününün ertesi günü hamile kalmis ise en kötü ihtimal benim gibi adetine 6-7 gün kala hamile
kalmis ise neye göre hesaplanir ....

ben is dolayisi ile esimden uzakta yasayan biriyim son adet tarihim 1,12,11 dir esimle görüstügüm ilk tarih ise 24,12,11 dir yani adetime
7 gün kala bu nedenle özellikle bizi yaradan lokman suresinde bildiriyor ruh verilmemis bebegin cinsiyetini kimse bilemez
dedigim gibi tip ilerledi bazi riskli tahliller sonucu bilinmekte fakat bu riskide hic bir anne göze almamakta ...

eyer icinizde bebegin cinsiyetinin kiz veya erkek olucaginin allah tarafindan nezaman belirlendigini bilmek istiyorsaniz ...o zaman duyun...daha ilk mayalanma oldugu gun,hamile kaldigin ilk gun ... erkeyin 23 cift kromosomu kadinin 23 cift kromosomu ile birlestigi gun,,,bebegin cinsiyeti,sacinin kasinin rengi,boyu posu,hangi genetik hastaliklari gecirecegi her seyi belli olur,ama bunu sadece ALLAH BILIR...ANNE VE BABANIN bazi genetik ozellikleri kromosomlarla bebege gecer ve yumurta hucre ile mayalanma olunca erkek veya kiz hangi kromosom daha guclu olup yumurtayi mayalarsa oan cinsiyet belli olur...kromosom hesaplamasini bilen bizim gibi bir kac aya gore kromosom gunu hesaplayarak cinsiyeti soyleriz,dogruluk orani 100 de 95...ama en dogrusu,,,baktiigim ultrason,,,tabi bazi dengesiz doktorlarda varki,,cinsiyeti goz gore gore yalnis soylerler...baska sorusu olan???

buna ben itiraz etmedim zaten bunuda belirttim zaten mesela bende yumurtlama günü ne zaman belli olmayan kimslerde
veya spermlerin daha fazla yasadigini düsünürsek yumurtlama döneminden bir kac gün önce iliskiye girilmisse
veya yumurtlama gününün ertesi günü hamile kalmis ise en kötü ihtimal benim gibi adetine 6-7 gün kala hamile
kalmis ise neye göre hesaplanir ....

ben is dolayisi ile esimden uzakta yasayan biriyim son adet tarihim 1,12,11 dir esimle görüstügüm ilk tarih ise 24,12,11 dir yani adetime
7 gün kala bu nedenle özellikle bizi yaradan lokman suresinde bildiriyor ruh verilmemis bebegin cinsiyetini kimse bilemez
dedigim gibi tip ilerledi bazi riskli tahliller sonucu bilinmekte fakat bu riskide hic bir anne göze almamakta ...

bak canim o zaman tibb yoktu simdi baksana neler var? Allah istemesydi tibb bu kadar ilerlemezdi ve doktorlar ultrason falan,tubb bebek olmazdi,hersey allah istediyi icin oluyor...bebegin cinsiyetini hamile kaldigin gune yok aya gore hesaplariz,,,gune kalsaa bunu hickimse bilemez...oyle olunca tahminen adetden 2 hafta sonrasi hesaplanir...mesala bende 15 haziran son adet oldu,,,2temmuz duyunum oldu hamile kaldim,,,30 haziran yumurtlamaliytdim,ama dugun stersinden gecikmis ve 19.gunde 02 temmuz yumurtlamam olmus hamile kalmisim. hatta bazi hastalarim var adete 3 gun kalmis duyunu oldu ve hamile kaldi ,,,dusunsene 27.28. gun hamile kalanlarda var...

Back