• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

...bebek cinsiyeti öğrenmek.. ultrasondan once...

Yahu arkadaslar bu tepki nedr bu kadar ben anlamadim??? eger yanlis buluyorsaniz girmesyin sormayin yazmayin
biz merak ediyoruz soruyoruz elbette en dogrusunu allah bilir kimse buna karsi cikmiyor.
ben cok sasirdim yani bu kadar tepkiye. Arkadas kendine gore bir hesaplama yapmis merak eden insanlara cevap veriyor
ugrasiyor emek sarfediyor acizik hosgorulu olsak ne olur

IYI DILEKLERIN ICIN TESEKKURLER...SENDE ERKEK GELIYOR...

tesekkur ederim canim zaman ayirdigin icin. bir kizim var Allah saglikli ahsen evlat nasip etsin en guzeli bu tabi
ama bir kizim var birde oglum olsun isterdim. Elbette dedigim gibi once saglikli olmas

slm cnmm banada baksan sen ne diyeceksin merak ettim dogrusu,d t 10 10 1986,sat 5 mart ,iliski 18i 19a baglayan gece,simdiden tsk cnm:ssz:

sen bana kendi dogum tarhini gununu yaz ve son adet tarhini tekrar yaz...herkezde dogru cikiyor,neden yalnis ciksin. dogruluk orani 95% diyer 5% sanami geldi...ustelik doktor son adet tarihinden hamileliyi hesapliyor,,,ama akilli kadinlar,adetliyken hamile kalmayacagini ve yaklasik 12-14 gun sonra yumurtlama gunu kalacagini hesaplarsa kendi dogru haftasini bilir...sen 17.ci haftadasin,,,eyer yumurtlama hakkinda bir bilgin varsa istersen beraber hesaplayalim...

akıllı kadınla ne ilgisi var anlayamadım..ben de biliyorum adetten 2 hafta sonra hamile kaldığımı..
yanlız adet siklüsü kısa olan kadınlar var bunu baz almamışsınız heralde..adetl biter bitmezde hamile kalınabiliyor yani..
doğum 40 hafta olarak hesaplandığı için son adet baz alınıyor..dr dan da iyi bilecek değiliz..

ayrıca belki ben o %5 denk gelmişimdir olamaz mı??

neyse yine de tşk ederim..

tesekkur ederim canim zaman ayirdigin icin. bir kizim var Allah saglikli ahsen evlat nasip etsin en guzeli bu tabi
ama bir kizim var birde oglum olsun isterdim. Elbette dedigim gibi once saglikli olmas[/QUOTE]

canim sen dogru yazmissin ama bir yerde yalnisim var.ben kendime gore hesaplama yapmadim akilli doktorlar bu kromosom hesaplamasini yapa biliyor,,ve tepkili olan 1 ksisi var surekli yaziyor,,,neyse... zamanini gecirmeye yeni 1 sey bulunca vaz gecer,,,

akıllı kadınla ne ilgisi var anlayamadım..ben de biliyorum adetten 2 hafta sonra hamile kaldığımı..
yanlız adet siklüsü kısa olan kadınlar var bunu baz almamışsınız heralde..adetl biter bitmezde hamile kalınabiliyor yani..
doğum 40 hafta olarak hesaplandığı için son adet baz alınıyor..dr dan da iyi bilecek değiliz..

ayrıca belki ben o %5 denk gelmişimdir olamaz mı??

neyse yine de tşk ederim..

canim sen bunlari bana yazmissin ama benim doktor oldugumu unutmussun,,,tabiki,doktorlar hangi gun oldugunu bilemedikleri icin,adetden hesapliyorlar...ama 1 sey varki,siklusun kisaysa seni adetden 1 hafta sonra hesaplarlar,siklusun normalsa 2 hafta sonra hesaplarlar...ve o hepinizin bildiyi 40 haftalik gebelik varya,,,o sadece rakamdir,bebek 38,haftada zaten doguma hazir,ondan sonrasi kimde nezaman dogum baslarsa baslar,,,38,den sonraki haftalar bebek dogmadikca zaten kilo almaya baslar,ve sen akilli kadinsinki,,,adetden 2 hafta sonra kalabilecegini dusunuyorsun,,,bunu bilmeyenlerde var,,hatda adet gorurken hamile kaldigini sananlarda var...ayrica ben sana soyledim tabiki o 5% sen olabilirsin...

canim sen boyle yazdin...ruh belirlenmemis ve.s dine gore bakinca evet allah belirler,,,ama tibba gore bakinca ne zaman belirlendigini biliyormusun,,,daha ilk hamile kaldigin gun bebegin cinsiyeti belli olur...cin takvimi falan bosseyler...biz doktorlar ultrasondan once kromosomlara gore hesaplariz...kadinda Y kromosom olur yani kadinda hep kiz olur ve bekler erkekdeyse xx erkekdir XY KIZDIR.MAYALANMA OLDUGU GUN HANGI YUMURTAYLA BIRLESIRSE BEBEGIN CINSIYETI O ZAMAN BELLI OLUR...ERKEYE NISBETEN KIZ KROMOSOMLAR DAHA HIZLI OLUYOLAR xy...

canim yanlisin var uyarmak istedim xx kiz spermleridir xy de erkekkkk
kadn her zamann x kromozomuna sahiptir erkekten gelenlr x y dir
bi doktorun bu sekil yazmasi beni cok sasirtii
ben mi yalis biliyorum acabaaa:44::44::44:

canim yanlisin var uyarmak istedim xx kiz spermleridir xy de erkekkkk
kadn her zamann x kromozomuna sahiptir erkekten gelenlr x y dir
bi doktorun bu sekil yazmasi beni cok sasirtii
ben mi yalis biliyorum acabaaa:44::44::44:

Spermler iki tip genetik şifre taşiyabilirler. Bu şifreler ya X ya da Y şeklinde olur . Ancak kadin yumurta hücreleri her zaman X şeklinde olup tek tiptir .

Eger yumurta hücresini dölleyen sperm X şifreli sperm ise döllenen yumurta da X şifreli olacagi için oluşan bebek (XX) yani, KIZolacaktır .

Ama yumurta hücresini dölleyen sperm Y şifresini içeren bir sperm ise o zaman bebek (XY) yani, ERKEK olacaktır .

Yani doğacak çocuğun erkek veya kız olması babadan gelen spermin özelliğine bağlıdır.

Hangi tip spermin yumurtayı dölleyeceği bilinemez. Bu nedenle çocuğun erkek ya da kız olacağı bilinemez. Ancak döllenme olup döllenmiş yumurta rahim içine yerleştikten sonra henüz çocuk doğmadan bazı yöntemler kullanılarak cinsiyeti öğrenilebilir.

Cinsiyet babadan geçecek özelliklere bağlıdır.

ilişki tarihleri 3 5 6 7 mart olmuş..ben not almıştım o ay çalışmaya başladığımız için...bak bakalım şimdi...sat:18 şubat 2012 doğum tarihim:10.08.1984

merhaba lütfen benimkine de bakınn :))

doğum tarihim: 02.03.1986
sat: 23.01.2012

ultrasonda hala göstermedi sıpa çoooookkk merak ediyorummmm, rüyalarıma giriyor :))

Spermler iki tip genetik şifre taşiyabilirler. Bu şifreler ya X ya da Y şeklinde olur . Ancak kadin yumurta hücreleri her zaman X şeklinde olup tek tiptir .

Eger yumurta hücresini dölleyen sperm X şifreli sperm ise döllenen yumurta da X şifreli olacagi için oluşan bebek (XX) yani, KIZolacaktır .

Ama yumurta hücresini dölleyen sperm Y şifresini içeren bir sperm ise o zaman bebek (XY) yani, ERKEK olacaktır .

Yani doğacak çocuğun erkek veya kız olması babadan gelen spermin özelliğine bağlıdır.

Hangi tip spermin yumurtayı dölleyeceği bilinemez. Bu nedenle çocuğun erkek ya da kız olacağı bilinemez. Ancak döllenme olup döllenmiş yumurta rahim içine yerleştikten sonra henüz çocuk doğmadan bazı yöntemler kullanılarak cinsiyeti öğrenilebilir.

Cinsiyet babadan geçecek özelliklere bağlıdır.
sadece babadan gelen sperm belirlemiyor. yumurtanin onu kabul edip etmemesiyle de alakali oldugunu okudum
buda annenin yemek yemesiyle ph seviyesiyle hatta ictigi su ile (baska seylerde var tabi) alakaliymis
ben derinlemesine bilmiyorum ama burda super anneler diye bir topik var yemekleri bile ona gore yiyorlardi
en onemlisi akil ve vucut sagligi yerinde ahsen evlat olmasi her zaman belirttigim gibi.
Allah cocuklarimiz bize bagislasin.

Back