• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

...bebek cinsiyeti öğrenmek.. ultrasondan once...

Benim yazdiklarim acik ve nettir bebek olusumunu emin ol iyi bilirim ,ilac kullanmak ile daha ana rahmine düsmemis cocugun

BENIM ZATEN AZERBAYCANDA BIR SITEM VAR VE HERKEZE YARDIMCI OLUYORUM...DILEYEN HERKEZEDE YARDIMCI OLA BILIRIM..TARIHINI YAZMISDIN,BENDE KIZ VEYA ERKEK YAZMISIM HERKESE YAZDIGIM ICIN SANA NE YAZDIM HATIRLAMIYORUM,AMA ULTRASON RESMINE GLEINCE BIRINCISI DOKTOR KENDI ELIYLE DACIKI KARINA TUTUP OYNATINCA SAGDAN SOLDAN VE.S ORDA NE OLDUGUNU KESIN SOYLER,BURDA RESMIN CEKILME ACISIDA ONEMLI,,,AMA PENISI RESIMDE GORSETERN BIR CIKINTI GORMEDIN,SADECE KLITORUS ETRAFI 2 CIZGI,KIZA BENZEDI,,,RESIM NASIL BIR ACIDAN CEKILMISSE TAM BELLI OLMUYOR.NESYE SONUCTA SANA IYI SANSLAR,INSALLAH BEBEGINI SAG SALIM KUCAGINA KALIRSAN,,,1 TAVSIYE BEBEK DOGAR DOGMAZ,HASTAHANEDE HER 1 YERINI KONTROL ETDIR,,,...

sanırım adetınden 7 gun gectı.hıc bır sey yapmadan sakınce en gec 5 gun daha bekle hamıleysen test kesın gosterır.dollenmeyı 5 nısan dan 14-15 sonra hesaplarsak 19-20 nısan ... Sımdı bebek varsa 3 haftalık,,sen sabırlı ol hamıleysen 1 hafta sonra test gosterır,ultrasonda 4 haftalık bebegı belırler,ama 1sey var,ultrason gorunce 4 haftalık dıyıl 5-6 haftalık soyler cunkı,bazı doktorlar son adetden hesaplıyorlar,,,

Evet dr. adet tarihinden hesapladı. O yüzden biraz sıkıntılı günler geçirdim.
Dış gebelik veya gelişim geriliği olabilir demişti. İnşallah öyle bişey değil ben inanıyorum.
1hafta sonra kendi dr.ma gideceğim sorun çıkmayacak inşallah.
Bende sizin gibi 3 haftalık diye hesaplamıştım.
Teşekkür ederim :)
Peki cinsiyeti ne olabilir.

yok bana yazmadiniz kiz veya erkek diye bu 1 ,tavsiyeniz icin tesekkürler burda zaten bebek dogar dogmaz
doktorlar daha anne bebegi görmeden alip bütün kontrollerini yapiyorlar buna ilk gün ultrasyon seker testi kan tahlilleride dahildir
sonra anneye teslim ediyorlar ekledigim ultrasyn resminde böbreklerini dahi gördügünüzü söyleyince kesin cinsiyetinide görüyorsunuz diye düsündüm , neyse size iyi tahminler ,saglicakla kalin

evet dr. Adet tarihinden hesapladı. O yüzden biraz sıkıntılı günler geçirdim.
Dış gebelik veya gelişim geriliği olabilir demişti. Inşallah öyle bişey değil ben inanıyorum.
1hafta sonra kendi dr.ma gideceğim sorun çıkmayacak inşallah.
Bende sizin gibi 3 haftalık diye hesaplamıştım.
peki cinsiyeti ne olabilir.

senı yurekten tebrık edıyorum,,,kendı haftanı hesaplayıp kendını bıldıyın ıcın,neolur butun kadınlarımız kendı haftasını hesaplaya bılse,,,

senı yurekten tebrık edıyorum,,,kendı haftanı hesaplayıp kendını bıldıyın ıcın,neolur butun kadınlarımız kendı haftasını hesaplaya bılse,,,

Teşekkür ederim araştıra araştıra öğreniyoruz işte :)
Eşim bile uzman oldu neredeyse ben ağlarken o elinde takvim hesap yapıyordu, kesin geç yumurtladın diye :))
Benim adetim hep geçikirdi de biliyo artık oda :)

Ben yine yazayım diğer sayfalardan uğraşmayın.
Doğum tarihim 03.02.1986
Sat:03.04.2012
Cinsiyetinide söyleyebilir misiniz?

BU HAFTA KONUSUNA DOKUNUYORUM ,,,bakin kizlar mesela son adet 1 nisan 14nisan yumurtlama oldu ve hamile kaldin,2 hafta sonra 1 mayis adet gormedin ve 2 haftalik hamilesin,sonucta dtes falan 1 hafta gecti 8 mayis doktora gitdin artik bebek 3 haftalik,doktor bakti gorduysede son adetden hesapladi ve 5 haftalik hamilesin dedi ama kalp atisi duyulmuyor,neden ???tabiki duyulmaz bebegin kalb atisi 4 haftada duyulur,oysa henuz 3 haftalik...anne de korkuyor neden duyulmuyor diye...1 hafta daha bekleyip 4 cu haftada yani yalnis hesapla 6.haftada duyuyorlar...neyse ya...SON ADETDEN HESAPLAYIP 2 HAFTA FAZLA SOYLUYORLAR SONRADA KADINLAR AAA BEBEK ZAMANINDAN ONCE GELDI DIYORLAR,,,BENIM 3 HAFTADIR DUYUNUM OLMUS BEBEK 5 HAFTADIR DEDILER...DEMEKKI,,,KADINLAR KENDI HESABNI BILMELI,,,DUSUNSENE TORE FALAN OLAN YERLERDE 3 HAFTALIK DUYUNU OLAN KIZA 5 HAFTALIK HAMILESIN DIYORLAR,BABA KARDES FALAN KIZIN BASINI KESIYORLAR...OLURMU YA...HERKEZ SON ADETINDE 10-12GUN ORTALAMA 2 HAFTA SONRADAN HAMILELIYINI HESAPLASIN...EN DOGRUSU BU...butun dunya doktorlari son adetden diyil yaklasik 2 hafta sonrasin dan hesapliyorlar...

Teşekkür ederim araştıra araştıra öğreniyoruz işte :)
Eşim bile uzman oldu neredeyse ben ağlarken o elinde takvim hesap yapıyordu, kesin geç yumurtladın diye :))
Benim adetim hep geçikirdi de biliyo artık oda :)

Ben yine yazayım diğer sayfalardan uğraşmayın.
Doğum tarihim 03.02.1986
Sat:03.04.2012
Cinsiyetinide söyleyebilir misiniz?

canim sende ERKEK geliyor,bir sey sorucam,esinle boyle cok arastirdiginiz icin,ne kadar zamandir bebek bekliyordunuz???ilk gebelikmi???

artik tip doktorlarinin genelininde bebeklerin dokuz ay on günde dogacagini degilde 10 ayda dogdugunu heasplayip
hesabi ona göre yaptiklarini ve bebegin iki hafta önce yani 40 haftada degilde 37 haftada veya 42 haftada
doga bilecegini hatirlattiklarini unutmamak lazim bu nedenlede kesenin daha önce fakat tibbin hesabina görede kalp
atislarinin 7 haftalik iken duyulmasinin muhtemel oldugunu 4-5 haftalik hamileleri kalp atisini görmek icin
2 hafta sonra cagirdiklarini unutmamak gerekir ...

hesap ayni fakat 9 ay 10 gün yerine 10 ay gebelik hesaplanmakta yani 40 hafta

herkese hayirli gebelik ve dogum dönemi nasip etsin yaradan

canim sende ERKEK geliyor,bir sey sorucam,esinle boyle cok arastirdiginiz icin,ne kadar zamandir bebek bekliyordunuz???ilk gebelikmi???

İlk gebelik.. Biz 1,5yıldır evliyiz. 5 ay önce istedik ama 2 ay adet olmadım dr. verdiği hapla adet oldum.
3ay dkh kullandım. Bıraktığım ayda hamile kaldım çok şükür.
Biz eşimle her zaman konuşuruz ama öyle illaki olsun diye düşüncemiz hiç olmadı.
Ben araştırmayı seviyorum sonra eşime anlatıyorum.

BU HAFTA KONUSUNA DOKUNUYORUM ,,,bakin kizlar mesela son adet 1 nisan 14nisan yumurtlama oldu ve hamile kaldin,2 hafta sonra 1 mayis adet gormedin ve 2 haftalik hamilesin,sonucta dtes falan 1 hafta gecti 8 mayis doktora gitdin artik bebek 3 haftalik,doktor bakti gorduysede son adetden hesapladi ve 5 haftalik hamilesin dedi ama kalp atisi duyulmuyor,neden ???tabiki duyulmaz bebegin kalb atisi 4 haftada duyulur,oysa henuz 3 haftalik...anne de korkuyor neden duyulmuyor diye...1 hafta daha bekleyip 4 cu haftada yani yalnis hesapla 6.haftada duyuyorlar...neyse ya...SON ADETDEN HESAPLAYIP 2 HAFTA FAZLA SOYLUYORLAR SONRADA KADINLAR AAA BEBEK ZAMANINDAN ONCE GELDI DIYORLAR,,,BENIM 3 HAFTADIR DUYUNUM OLMUS BEBEK 5 HAFTADIR DEDILER...DEMEKKI,,,KADINLAR KENDI HESABNI BILMELI,,,DUSUNSENE TORE FALAN OLAN YERLERDE 3 HAFTALIK DUYUNU OLAN KIZA 5 HAFTALIK HAMILESIN DIYORLAR,BABA KARDES FALAN KIZIN BASINI KESIYORLAR...OLURMU YA...HERKEZ SON ADETINDE 10-12GUN ORTALAMA 2 HAFTA SONRADAN HAMILELIYINI HESAPLASIN...EN DOGRUSU BU...butun dunya doktorlari son adetden diyil yaklasik 2 hafta sonrasin dan hesapliyorlar...

minure hanım ben 22.04.1984 doğumluyum son adet tarihimde 05.04.2012.

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN CİNSİYETİ NASIL, KAÇINCI HAFTALARDA ANLAŞILIR?
BEBEĞİN CİNSİYETİ NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Hamilelik döneminde bebeğin cinsiyetini belirlemek için ultrason muayenesi yapılır. Bir bebeğin cinsiyeti daha gebelik oluştuğu andan itibaren genetik olarak bellidir ancak bunun dışarıdan gözle veya ultrasonla bakılarak belli olması için bebeğin belli bir büyüklüğe ulaşması gerekir. Ultrason ile bebeğin cinsiyeti en erken 3. ay bittiğinde yani 13 hafta civarında anlaşılsa da bu her zaman mümkün olmaz genellikle 16-17 haftalarda daha net izlenir. 20. haftaya yaklaştıkça cinsiyet en net şekilde değerlendirilir. Nadiren cinsiyet tespitinde yanılmalar olabilir, bir ay sonraki ultrason incelemesinde cinsiyet farklı görülebilir. Bu durum genellikle erkek bebeğin penisinin izlenmemesi durumunda olur. Yani bebeğin cinsiyeti erkek olarak tespit edilmişse yanılma pek olmaz çünkü penis izlenmiştir. Ancak kız denilen bebeklerde yanılma daha sıktır çünkü penisin görülememesi kız olduğu yanılgısını yaratabilir.

(Ultrasonografi dışında gebelik sırasında amnosentez (anne karnından amnion suyu alınması) veya, koryon villus biyopsisi, kordosentez gibi yöntemlerle yapılan kromozomal incelemelerde de bebeğin cinsiyeti kesin olarak izlenir. Bu incelemelerde dişi (XX) veya erkek (XY) kromozomal yapısı izlenir.)

bu testi yukardaki mesajlarimda yazmistim fakat riskli bir test oldugu icin hic bir anne yaptirmaz

Bunların dışında evde cinsiyet belirleme testleri üretilmiştir. Bu testler %80 oranında doğru cinsiyeti belirleyebilse de bazı sakıncalarından dolayı önerilmemektedir ve bazı ülkelerde yasaklanmaktadır.

Kadın Hastalıkları ve Gebelik OP. DR. DİNÇER YILDIRIM

bebegin cinsiyetinin 13 . hafta civari yani yukarda yazdigim ruh verildigi döneme mukabildir ..

Son düzenleme:
ama ben kız istiyorummmm. kız olma ihtimali yok mu...

kiz veya erkeke olma ihtimali biz doktorlarin diyil ALLAHIN ELINDE OLUNDA OLAN BISEY BIZ SADECE ULTRASONDA BAKARIZ VEYA HESAPLARIZ...allah isterse olur...bukadar bebek kayb edenler var,onlari dusun kiz erkekten once saglikli bebek iste ALLAHTAN...

benim yengem hamile..18 kasım sat...1982 cinsiyet nedir sizce?ultrasonda hala belli değil,göstermiyor :)

kiz veya erkeke olma ihtimali biz doktorlarin diyil ALLAHIN ELINDE OLUNDA OLAN BISEY BIZ SADECE ULTRASONDA BAKARIZ VEYA HESAPLARIZ...allah isterse olur...bukadar bebek kayb edenler var,onlari dusun kiz erkekten once saglikli bebek iste ALLAHTAN...

tabii ki de herşeyden önce sağlıklı olması. allaha çok şükür bir oğlum var. o yüzden bir kızım olsun çok istiyorum. sadece merak ettim hangi ayda hamile kalırsam kız olabilir diye...

KAÇ AYLIK HAMİLEYİM?

Hamile bayanların çoğu gebelik haftasını hesapladığı halde veya doktoru haftasını söylediği halde "kaç aylık" olduğunu merak etmektedir. Kaç aylık gebeyim? Kaç ay bitti? Kaç aya girdim? Aslında bu haftalar ve aylar arasındaki uyumsuzluk ve karışıklık 1 ayın tam 4 hafta olmamasından kaynaklanıyor. 1 ay 4 hafta 3 gün sürüyor yaklaşık. Önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır. Gebelik süreci 40 haftadır. Bu konuda kafa karışıklığına meydan vermemek için doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar şöyledir:

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

Tekrar belirtmekte fayda var ki hangi ay bitti hangi aya girdim gibi sorularla kafa karışıklığı yaşamanıza gerek yoktur, önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır çünkü gebelikte herşey haftalara göre yapılır ve haftalara göre hesaplanır. Gebelik toplam 40 haftadır. Doğumların çoğu 38-40 hafta arasında gerçekleşir. Bazen günü geçenlerde 41 haftada doğum gerçekleşir. Bunlar hesaplanırken de son adetinizin başladığı ilk güne göre hesaplanır

Kadın Hastalıkları ve Gebelik OP. DR. DİNÇER YILDIRIM.

Back