- 21 Mayıs 2014
- 1.292
- 598
bencede yap gerekirse rest cek. cunku ne zamana kadar bekliyecen bu adamiHaklısınız sonunda ciddi bir konuşmaya mecbur kalacagim
Canım bu durumun biraz benzerdir bende var kayınpederi sürekli dede olmak istiyorum diyor,gorumcemde öyle yapın deyip duruyor,ama biz korunmuyoruz ilimizde istiyoruz,bende senin gibi 1,2 aylık evliyim,artık öyle konuştukları için şüphe etmeye başladım acaba olmayacak mi diye ama sadece sabrediyorum ve hiç kimseye bisey demiyorum benden sana tavsiye Allaha dua et her an her saniye,herşeyin bi zamanı vakti vardır elbet,sen kimsenin lafina bakma,bakipta kendini de uzme,dediğim gibi herseyin zamanı var de geç kimseye açıklama da yapma boşver, Rabbim herşeyi gönlünce versin inşallah cnmMerhaba kızlar.
Durumu şöyle anlatmak istiyorum. Ben daha 3 aylık evliyim. Eşimle konuşup en az bir yıl bebek istememe kararı aldık. Şöyle bir açıklık getirmek istiyorum. Aslında ben çok bebek istiyordum, ama evlendikten sonra vaz gectim. Bunda kocamin biraz tembel olmasi neden oldu. Şimdiye kadar burada iki konu açtım iki si de aynı eşimin tembellikleri. Bu durumda çocuğu erteleme gereği duydum. Eşimde zaten istemiyor. Hiç sabrım yok bir kaç yıl evliligimiz in tadına bakalım hem maddi birikim yaparız diyor.
eşim bir kaç gün önce ameliyat oldu ben izin kullanamadığım için kaynanam a geldik orda kalıyoruz. Sağolsun lar eşime bakıyorlar. Şimdi mesele şu ki; kaç gündür burda sürekli bebek konusu açılıyor. Gorumcem abisi hasta diye şehir dışından geldi. Sürekli söylüyor. Buraya gelen misafirlerin hemen hepsi soruyor. Hala teyze yenge ama herkesssss... Bugün kaynanam da diyor 'ee daha erken bi 4 5 ay geçsin olur insallahhhh.' Bu konuşmalara nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum. Kısmet simdilik düşünmüyorum diyorum. korunuyorum kimseye bu konuda açıklama yapmak.zorunda değilim. Ama şimdiden söylüyorlar bir kaç ay sonra daha çok söyleyecekler.
Bunlar böyle salonda konuşulurken ben diğer odaya geçtim eşim uzanmış. Duyuyor musun psikolojik baskı yapıyorlar dedim. 'Sakın kandiramazsin lar seni biz baş edemeyiz bebek ile dedi.
Bu konuyu açılmamak üzere kapatmak istiyorum ama insanları kirmaktan da korkuyorum. Basinizda sürekli bebek istiyoruz diyen bir gorumce ve teyze. sürekli insallahhhh kısa zamanda olur diyen bir kaynana ve bebek istemeyen bir koca olsa ne yapardınız. Nasıl cevap verirdiniz
Inşallah canım Rabbim sana da kısa zamanda kısmet etsin:) bu gidişle biz uzun süre dusunmeyecegiz öyle görünüyor.Canım bu durumun biraz benzerdir bende var kayınpederi sürekli dede olmak istiyorum diyor,gorumcemde öyle yapın deyip duruyor,ama biz korunmuyoruz ilimizde istiyoruz,bende senin gibi 1,2 aylık evliyim,artık öyle konuştukları için şüphe etmeye başladım acaba olmayacak mi diye ama sadece sabrediyorum ve hiç kimseye bisey demiyorum benden sana tavsiye Allaha dua et her an her saniye,herşeyin bi zamanı vakti vardır elbet,sen kimsenin lafina bakma,bakipta kendini de uzme,dediğim gibi herseyin zamanı var de geç kimseye açıklama da yapma boşver, Rabbim herşeyi gönlünce versin inşallah cnm
Senin hiç beklemedigin anda gelir bakarsınInşallah canım Rabbim sana da kısa zamanda kısmet etsin:) bu gidişle biz uzun süre dusunmeyecegiz öyle görünüyor.
InşallahSenin hiç beklemedigin anda gelir bakarsın
Aynen bencedeAmaan bitmezler. Çocuk yaparsın bu seferde ikinciyi yap demeye başlarlar.
Hayırlısı de geç
keşke senin gibi olabilsekBen 6 sene cocuk yapmadim düşün baskilari
ilk zamanlar daha dusunmuyoruz ve bu konuda konuşmak istemiyorum diyip kapatiyordum son yıllarda dozunu arttiranlara ben de arttirilmis dozda cevaplar vermeye basladimsonucta benim ozel hayatim annemi bile ilgilendirmez teyzeler gorumceler kim oluyor da karisacaklar
Bizim de gelini mız var birgün e bir gün ne ben, ne amnem sormadik. Kendilerini hazır hissettikleri zaman olacaktır mutlaka. Daha üç ayda böyle üstelemeleri komik ve endişe verici :-/ sizin gibi cevap ta veremiyorum susup geçiştiriyorum ama artık öyle yapmam..Ben 6 sene cocuk yapmadim düşün baskilari
ilk zamanlar daha dusunmuyoruz ve bu konuda konuşmak istemiyorum diyip kapatiyordum son yıllarda dozunu arttiranlara ben de arttirilmis dozda cevaplar vermeye basladimsonucta benim ozel hayatim annemi bile ilgilendirmez teyzeler gorumceler kim oluyor da karisacaklar
çok istiyorlarsa kendileri doğurabilirler :))Merhaba kızlar.
Durumu şöyle anlatmak istiyorum. Ben daha 3 aylık evliyim. Eşimle konuşup en az bir yıl bebek istememe kararı aldık. Şöyle bir açıklık getirmek istiyorum. Aslında ben çok bebek istiyordum, ama evlendikten sonra vaz gectim. Bunda kocamin biraz tembel olmasi neden oldu. Şimdiye kadar burada iki konu açtım iki si de aynı eşimin tembellikleri. Bu durumda çocuğu erteleme gereği duydum. Eşimde zaten istemiyor. Hiç sabrım yok bir kaç yıl evliligimiz in tadına bakalım hem maddi birikim yaparız diyor.
eşim bir kaç gün önce ameliyat oldu ben izin kullanamadığım için kaynanam a geldik orda kalıyoruz. Sağolsun lar eşime bakıyorlar. Şimdi mesele şu ki; kaç gündür burda sürekli bebek konusu açılıyor. Gorumcem abisi hasta diye şehir dışından geldi. Sürekli söylüyor. Buraya gelen misafirlerin hemen hepsi soruyor. Hala teyze yenge ama herkesssss... Bugün kaynanam da diyor 'ee daha erken bi 4 5 ay geçsin olur insallahhhh.' Bu konuşmalara nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum. Kısmet simdilik düşünmüyorum diyorum. korunuyorum kimseye bu konuda açıklama yapmak.zorunda değilim. Ama şimdiden söylüyorlar bir kaç ay sonra daha çok söyleyecekler.
Bunlar böyle salonda konuşulurken ben diğer odaya geçtim eşim uzanmış. Duyuyor musun psikolojik baskı yapıyorlar dedim. 'Sakın kandiramazsin lar seni biz baş edemeyiz bebek ile dedi.
Bu konuyu açılmamak üzere kapatmak istiyorum ama insanları kirmaktan da korkuyorum. Basinizda sürekli bebek istiyoruz diyen bir gorumce ve teyze. sürekli insallahhhh kısa zamanda olur diyen bir kaynana ve bebek istemeyen bir koca olsa ne yapardınız. Nasıl cevap verirdiniz
keşke senin gibi olabilsek
Bizim de gelini mız var birgün e bir gün ne ben, ne amnem sormadik. Kendilerini hazır hissettikleri zaman olacaktır mutlaka. Daha üç ayda böyle üstelemeleri komik ve endişe verici :-/ sizin gibi cevap ta veremiyorum susup geçiştiriyorum ama artık öyle yapmam..
bir aylık gelindim torun da torun torun da torun siz yapmayacaksanız evlat alacağım dedi durdu kv. bi düşük yaptım düşükten bir ay sonra gene başladı .ha çocuk olunca çok mu sevdi o kadar istediğine göre yok. dedim bir ayda bıktın hani çok istiyordun (1 aylıktı kızım bıktım senden diye avazı çıktığı kadar bağırıyordu bebeğe ) oğlum kısır demesinler diye çocuk dedim ben çocuk sevmem dedi. :))Bizim de gelini mız var birgün e bir gün ne ben, ne amnem sormadik. Kendilerini hazır hissettikleri zaman olacaktır mutlaka. Daha üç ayda böyle üstelemeleri komik ve endişe verici :-/ sizin gibi cevap ta veremiyorum susup geçiştiriyorum ama artık öyle yapmam..
bunları söylediğin zaman bak ilerde olmaz görürsün diyenler var. 4 senelik evliyim daha düşünmüyoruz dediğimde göz kırpıp bir sorun mu var yada acık acık soranlar var.çok istiyorlarsa kendileri doğurabilirler :))
o çocuğu 9 ay karnında bir ömür hayatında taşıyacak sizsinz. masrafları size ait bakımı ilgisi size ait. o bebek eşini ve seni ilgilendirir sadece evliliğini bir düzene oturt önce . eşinle ilgili problemleri çöz...
onlr hep der.
o yap yap diyenler çocuk olunca sadece sevip iki öpüp kenara çekilecekler.ama sizin böyle bir ihtimaliniz yok gecesi gündüzü birbirine karışan günler gelecek.
bebek sahibi olmak çok güzel inkar edilemez. ama sorumluluğunu alamayacaksanız ki öyle duruyor elalemi boşverin ..
D denizmavisi123 sana katılıyorum,ama öyle insanlar var ki laftan bile anlamıyorlar cnmbunları söylediğin zaman bak ilerde olmaz görürsün diyenler var. 4 senelik evliyim daha düşünmüyoruz dediğimde göz kırpıp bir sorun mu var yada acık acık soranlar var.
erkeklerin konuşması zaten ayrı bir alem hele kayın pederlerin torun istiyom demesi bir tuhafCocuk Yapmak cok ozel ve onemli bir sey, kimsenin bu konuda fikir beyan etme hakki olamaz bence. Belki cinsel sorunlariniz var, belki cocugunuz olmuyor, belki maddi manevi gucunuz yok, ne hakla konusturuyorsunuz dis kapinin mandallarini.
esimin halasi cok konusurdu cocuksuz ev mi olurmus, bi bebek yapmaliymisiz sevecekmis falan filan, sen mi bakacaksin hala diyordum ama anlamiyordu bir gun dayanamadim, cok hevesliysen kalk kocani cagir gelsin hemen sen yap da biz sevelim, daha gencsiniz yaparsiniz dedim gulerek, gelininin kizinin falan yaninda. Kadin utandi kipkirmizi oldu, bak ne kadar utandin degil mi, ustelik ben genc bir kadinim ne hissettigimi anla lutfen dedim. Bidaha yanimda bebek lafi etmedi
cok ozel ve kisisel mevzular bunlar, hele de erkeklerin bu konulara girmesini cok garip buluyorum...