bebek baskisi

Merhaba kızlar.
Durumu şöyle anlatmak istiyorum. Ben daha 3 aylık evliyim. Eşimle konuşup en az bir yıl bebek istememe kararı aldık. Şöyle bir açıklık getirmek istiyorum. Aslında ben çok bebek istiyordum, ama evlendikten sonra vaz gectim. Bunda kocamin biraz tembel olmasi neden oldu. Şimdiye kadar burada iki konu açtım iki si de aynı eşimin tembellikleri. Bu durumda çocuğu erteleme gereği duydum. Eşimde zaten istemiyor. Hiç sabrım yok bir kaç yıl evliligimiz in tadına bakalım hem maddi birikim yaparız diyor.
eşim bir kaç gün önce ameliyat oldu ben izin kullanamadığım için kaynanam a geldik orda kalıyoruz. Sağolsun lar eşime bakıyorlar. Şimdi mesele şu ki; kaç gündür burda sürekli bebek konusu açılıyor. Gorumcem abisi hasta diye şehir dışından geldi. Sürekli söylüyor. Buraya gelen misafirlerin hemen hepsi soruyor. Hala teyze yenge ama herkesssss... Bugün kaynanam da diyor 'ee daha erken bi 4 5 ay geçsin olur insallahhhh.' Bu konuşmalara nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum. Kısmet simdilik düşünmüyorum diyorum. korunuyorum kimseye bu konuda açıklama yapmak.zorunda değilim. Ama şimdiden söylüyorlar bir kaç ay sonra daha çok söyleyecekler.

Bunlar böyle salonda konuşulurken ben diğer odaya geçtim eşim uzanmış. Duyuyor musun psikolojik baskı yapıyorlar dedim. 'Sakın kandiramazsin lar seni biz baş edemeyiz bebek ile dedi.
Bu konuyu açılmamak üzere kapatmak istiyorum ama insanları kirmaktan da korkuyorum. Basinizda sürekli bebek istiyoruz diyen bir gorumce ve teyze. sürekli insallahhhh kısa zamanda olur diyen bir kaynana ve bebek istemeyen bir koca olsa ne yapardınız. Nasıl cevap verirdiniz

eşin gayet kuul bi şekilde hiç üstüne alınmıyo, sen niye takıyosunki..
olur inşallah hayırlı zamanda de gülümse geç..2 yıl oldu benim..hala bebeğim yok ve kv çevresi topa tutuyo resmen..
ben de 'inşallah, inşallah' deyip gülüp geçiyom...

Söylemeleri çok normal de yeri gelip eşin dese daha erken daha düşünmüyoruz diye daha iyi olur. Kayınvaliden yardım etse de o çocuğun asıl sorumluluğu sizde. Kocana tam güvenmeden (yardım tembellik konusunda yani) düşünme derim. Bazı erkekler istemiyor evet. Örnek benim kocam. İkinci çocuğum da sekiz yıl aradan sonra sırf ben istediğim için oldu. Ona kalsa ilkini daha yeni yapardık :)
Bizde istemesek sanırım o zaman tatlı gelecek onlara. Bazen 4 5 yıl sonra diyor deli oluyorum ama hiç belli etmiyorum. :))

eşin gayet kuul bi şekilde hiç üstüne alınmıyo, sen niye takıyosunki..
olur inşallah hayırlı zamanda de gülümse geç..2 yıl oldu benim..hala bebeğim yok ve kv çevresi topa tutuyo resmen..
ben de 'inşallah, inşallah' deyip gülüp geçiyom...
Esimin yanında hiç konu acmiyorlar ki hep beni kenara sikistiriyorlar :)

Ben bu konuyu mahrem buluyorum, yani esler arasinda konusulmali baskasinin sormasi saygisizlik. Belki cinsel yada biyolojik bir sorunu var ciftin? Ayip bunun sorulmasi. O yuzden de beni utandiranlar olursa bende onlari utandiriyorum emin ol ise yariyor. Bizde de bi akraba var boyle sorar telefonda yasli biri. Ne zaman bebek sevicez deyince Enisteyle araniz mi kotuledi teyze canin bebek cektiyse dogur bi tane daha diyorum:KK45::KK31:

Bir kere iki kere neyse, üçüncüde bakacaksanız doğurayım derdim. Baktım yine diyorlar, çocuk istemiyorum derdim, baktım yine diyolar, bıltırdınız ama size mi soracağım doğurup doğurmayacağımı derdim. Baktın yine olmuyor, çocuğumun olması imkansız diye oturturum içlerine oh :KK70:
Yeni evli sayılırım neyse ki soran olmuyor pek. : )) bekar Arkadaşlarım bebek Lafı açınca siz önce bi evlenin sıra sizde diyorum. :KK70: yaşlılara da bakacaksanız doğurayım deme aşamasındayım. : ) eşimin ailesinden diyen oldu mu gülümsüyorum sadece, cılkını çıkaran kimse olmadı sağolsunlar. O da işe giremedim diye heralde. İş hayatına girince bastırırlar artık. : |

Ben bu konuyu mahrem buluyorum, yani esler arasinda konusulmali baskasinin sormasi saygisizlik. Belki cinsel yada biyolojik bir sorunu var ciftin? Ayip bunun sorulmasi. O yuzden de beni utandiranlar olursa bende onlari utandiriyorum emin ol ise yariyor. Bizde de bi akraba var boyle sorar telefonda yasli biri. Ne zaman bebek sevicez deyince Enisteyle araniz mi kotuledi teyze canin bebek cektiyse dogur bi tane daha diyorum:KK45::KK31:
Hahaha Süpersin :KK45: ben söyleyemem :)

hımmm bu hep olur kaynana gorumce yahu bana kendı öz abım kardesım bıle cocuk yap yegen ıstıyoruz sevecez dıyıorlar bu çok da anormal degıl dusunmuyoruz demen yeterlı kımseyı kırma açıklama da yapma ama eşinin tavrı hıc hos degıl ben begenmedım açıkcası

hımmm bu hep olur kaynana gorumce yahu bana kendı öz abım kardesım bıle cocuk yap yegen ıstıyoruz sevecez dıyıorlar bu çok da anormal degıl dusunmuyoruz demen yeterlı kımseyı kırma açıklama da yapma ama eşinin tavrı hıc hos degıl ben begenmedım açıkcası
Oncelikle tebrik ederim seni. Allah Hayırlısı ile kucağına almayi nasip etsin.
Haklısın tama bu tavırları yüzünden çocuk düşünmüyorum. Bu durum düzelmeDigi sürece yapmam öyle bir hata... :KK43:

Oncelikle tebrik ederim seni. Allah Hayırlısı ile kucağına almayi nasip etsin.
Haklısın tama bu tavırları yüzünden çocuk düşünmüyorum. Bu durum düzelmeDigi sürece yapmam öyle bir hata... :KK43:
amın canım sana da ne zaman ben cocuk yapacagım dersen rabbım o zaman versın hıc bekletmesın ben bır bucuk yıldır beklıyorum hamıle kalmak ıcın ewet esının destegını almadan dusunme onu ıkna etmeden ama kendı kendıne de onun dusuncesı degısmez gıbı gelıyor bana yanı bebek ıstedıgın zaman sanırım senın extra caba harcaman gerekecek

X