• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğini yeni kaybedip, korunma sürecine geçenler.. Yeni yola beraber başlayalım.

bende geçen hafta bebeğimin kalp atışı durduğu ve gelişmediği için kürtaj oldum :( ilk gebeliğimdi, bugün 10. gün ve az da olsa kanamalar devam ediyo ne kadar sürcek bu böyle, ve acaba normal mi fikri olan var mı?

ben dr. öyle söylediği için 3 ay korunup sonra düşünüyorum, aslında eşimle ne zaman olsun diye konuşmadık o da şimdilik moralim bozuk diye açmıyo hiç bu konuyu... ama tekrar hamilelik duygusunu tatmak ve sağlıklı bi bebek sahibi olalım istiyorum, inşallah hayırlısıyla olur...

şimdi bu korunma sürecinde neler yapmak nasıl beslenmek daha doğru olur bildiklerimizi paylaşalım kızlar.

ben yine günde 3er ceviz badem fındık yiyim, azıcık ta olsa pekmez yemeğe çalışıyım diye düşünüyorum hamile olduğumu öğrenince yapıyodum bunu. gerçi şuan bi seyehatteyiz haftaya evimize döncez inşallah, gidince böyle elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye başlıyim diye düşünüyorum, gerçi çok plan yapmamak lazımmış bunu acı bi tecrübeyle öğrendim ama sağlıklı beslenerek tedbirli olalım diye düşünmekte bi sakınca yoktur sanırım.
buyrun sizde tavsiyelerinizi paylaşın

inşallah en hayırlı zamanda olur ve inşallah sağlıkla kucağımıza alırız....

bende geçen hafta bebeğimin kalp atışı durduğu ve gelişmediği için kürtaj oldum :( ilk gebeliğimdi, bugün 10. gün ve az da olsa kanamalar devam ediyo ne kadar sürcek bu böyle, ve acaba normal mi fikri olan var mı?

ben dr. öyle söylediği için 3 ay korunup sonra düşünüyorum, aslında eşimle ne zaman olsun diye konuşmadık o da şimdilik moralim bozuk diye açmıyo hiç bu konuyu... ama tekrar hamilelik duygusunu tatmak ve sağlıklı bi bebek sahibi olalım istiyorum, inşallah hayırlısıyla olur...

şimdi bu korunma sürecinde neler yapmak nasıl beslenmek daha doğru olur bildiklerimizi paylaşalım kızlar.

ben yine günde 3er ceviz badem fındık yiyim, azıcık ta olsa pekmez yemeğe çalışıyım diye düşünüyorum hamile olduğumu öğrenince yapıyodum bunu. gerçi şuan bi seyehatteyiz haftaya evimize döncez inşallah, gidince böyle elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye başlıyim diye düşünüyorum, gerçi çok plan yapmamak lazımmış bunu acı bi tecrübeyle öğrendim ama sağlıklı beslenerek tedbirli olalım diye düşünmekte bi sakınca yoktur sanırım.

cok gecmis olsun
insallah yeniden saglikla bebegin gelir ve kucagina alirsin bu sefer:16:

slm kızlar ben geldim yemek yapıyom dedim bakayım napıyo lar PENBETEKİRcanım bende iyim benim dogum 15 ekim nasipse işlh benim kuyruk sokumu agrılarım ara ara oluyo oturunca özellikle oluyo bu ara bogazım yine yanıyo rahimde agrılarım oluyo özellikle sabahları bukadar şükür bunada gayet iyiz DUMANCIM o sancı adet sancısı gibi olan bendede oluyo bu ara daha çok ayaklarım yanıyo diye çorap giymiyom agrıyo çorap giyinince duruyo denemesi bedava dene canım agrın geçer yani üşütüyon daha bu sabah yine agrıdı bi yandan yanıyom bi yandan ayaklarımı üşütüyom canım agrıların normal PAŞAM kuzum takma kafana kimseyle beraberde iş yapma kimseyede yardım etme seni üzüyosalar uzak dur strese girmemen gerekiyo biliyon canım herkezi öptm

selam canlar:3::3:nasılsınız? gurbetgüzeli hayırlısı olsun oturup bekliyceksin mecburen şekillenmesi için durumun,inşallah bişey olmaz bebeğine...
benimde karın ağrım geçti çok şükür..ama resmen adet sancısı yaşadım akıntıda çok oldu her seferinde korkuyla gittim wc ye bişeymi oluyor diye:( neyseki geçti sonradan... bebişimde kıpır kıpırdı bugün normalde gündüz pek hareket etmez ama bugün hiç durmadı maşallah:nazar::nazar: allahtan hareketlerini hissetmeye başladım da orda oldugunu kalbinin attıgını anlıyorum:26:

canım inşallah birdahakinde sağlıkla alırsın kucağına bebeğini... sağlıklı beslenmen çok iyi olur,sen elinden geleni yap gerisi artık Allah a kalmış.

Lekelenme yok kan yok agri yok sizi yok
Sabah beyaz akintida kan gordum dedim arkasi gelecek sabahtan beri birsey yok
Umudlaniyorum bole olunca sali gunu. Hayirla gelsin Rabbim
Gogusler dolgun kasiklarda agri mevcud arastirmadigim yazi kalmadi nette :(((Allahim selamete cikarsin insAllah

Gogusler dolgun kasiklarda agri mevcud arastirmadigim yazi kalmadi nette :(((Allahim selamete cikarsin insAllah
canım yaa yok mu başka doktor, gidiversen...gerçi saçma bi soru oldu sanırım, olsa gitmez misin...belirtiler iyi görünüyor, elinden geldiği kadar dinlenmeye bak, iyi olmaya bak...inşallah bişey olmamıştır,dua ediyorum sen ve bebeğin için

geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın. Kaçıncı haftadaydı? kanama kişiden kişiye değişiyor ve epeyce sürebiliyor ama 4-5 gün daha sürerse bi doktora görünmekte fayda var canım.

anladım herkes aynı kimse değişmemiş :)))))))))) paşam yaa sen süpersin. mucuk...

buldum yazdığınız cevapları şimdi. benim vaziyeti sormuşsunuz. ben herşey düzenli giderse haftaya salı (18 eylül) regl olurum, 19 eylül de doktora gidip ilk iğnemi olurum. ondan sonra heyecanlı günler başlaaaaar. ben de ketenhelva gibi ilkinde bebişime kavuşabilmek istiyorum. aslında çok mızmızlanıyorum ama birçoğunuz benden daha çok çektiniz bu yolda. ben çok ara verdim, bütün sorun mu. boş umutlarla bekleyip çok zaman kaybettim. bu da sanki çok uzundur uğraşıyomuşum hissi yarattı bende. halbuki daha ilk defa şimdi birşey yapmaya çalışıcam.

gurbetgüzeli, durum ne? inşallah kötü haber vermezsin. hep güzel haberler almak istiyorum hepinizden...
:1::1::1:paşş ahiç degişirmi aynı paşa:9::9:
yerim seni bennn :)))

ayyy paşam yaaaa nedir senin bu çektiğin boşver kuzum sennn takma kimseyi ohh git yap tarhananaı kışınn miss gibi içicen :)))

aynen öle cnm bikaç tanede anneciği almış olsun :))
ah bir birlsem sonra diyosunuz paşa strese girme gelde girme:9::9:
selamlar kızlar
ben giremiyorum çok fazla, hem kociş bu aralar yanımda hem de arkadaşlar sağolsunlar yalnız bırakmıo ev hep dolu.

dumancan o batma daha da artcak kızın kaburgalarını sıkıştırıo. ben çürük acısı çektim resmen sora aşağı inince bebek geçti, tabi mide yanması da yapar o, hepsi çoooooooook normal ama geçecek annesi kızın ben iyiyim mesajı verio.

miragecim canım ben iyiyim, sen de iyi ol lütfen iyi düşün bak herşey geçecek...

paşam kızma sakın kaynanana ve eltine, maalesef onların yapısı bu, he de geç yoksa canına yazık canım benim.

ayen canım geçmiş olsun, inşallah bu olay sana daha daha güzel kapılar açar canım...

every, gurbet güzeli, tubiş, müge öpüldünüz kıslar...

kardelya, dirmit nasıl bebişler yazın...
canım ben onları öle kabul ettim ne yapayım :50::50:
Cnm dr umudu kesti biran once ne olacaksa olsunda kurtulayim diyorum bende:44:
canım bebegemi birşey oldu :30::30:ara beni yarın telefonunu beliyorum ama evde telefon yok tamire sen en iyisi faceye mesaş at canlı görüşelim olumu:48::48:

canım geçmiş olsun rabbim bir dah agöstermesin işşallah :16:
slm kızlar ben geldim yemek yapıyom dedim bakayım napıyo lar PENBETEKİRcanım bende iyim benim dogum 15 ekim nasipse işlh benim kuyruk sokumu agrılarım ara ara oluyo oturunca özellikle oluyo bu ara bogazım yine yanıyo rahimde agrılarım oluyo özellikle sabahları bukadar şükür bunada gayet iyiz DUMANCIM o sancı adet sancısı gibi olan bendede oluyo bu ara daha çok ayaklarım yanıyo diye çorap giymiyom agrıyo çorap giyinince duruyo denemesi bedava dene canım agrın geçer yani üşütüyon daha bu sabah yine agrıdı bi yandan yanıyom bi yandan ayaklarımı üşütüyom canım agrıların normal PAŞAM kuzum takma kafana kimseyle beraberde iş yapma kimseyede yardım etme seni üzüyosalar uzak dur strese girmemen gerekiyo biliyon canım herkezi öptm
canım inan benden uzak dursalar çok iyiyimde uzak durmuyolar malesef:19::19:
selam canlar:3::3:nasılsınız? gurbetgüzeli hayırlısı olsun oturup bekliyceksin mecburen şekillenmesi için durumun,inşallah bişey olmaz bebeğine...
benimde karın ağrım geçti çok şükür..ama resmen adet sancısı yaşadım akıntıda çok oldu her seferinde korkuyla gittim wc ye bişeymi oluyor diye:( neyseki geçti sonradan... bebişimde kıpır kıpırdı bugün normalde gündüz pek hareket etmez ama bugün hiç durmadı maşallah:nazar::nazar: allahtan hareketlerini hissetmeye başladım da orda oldugunu kalbinin attıgını anlıyorum:26:
canım aman diyim dikkat et buurn sümügü
gibi geliyosa akıntın bilki nisandır o dikat et sıpamıda öp benim için sag saglim dogdurgunda:55::55:

:44::44::44::44:biri bana ne oluyo alnlata bilrimi fransız kaldım :43:

şimdi gelelim neler yaptıgıma rapor veriyim sizlere kankilerim:kkk::kkk:
kaynanam aradı tarhana karılıcak gel diye eşim önden çıktı kuşçuya gitti sonra beni aradı hanım topiligi al gel burda devletin veterineri var dedi para almıyolarmış dedi neyse yola düştüm eşime gdierken gene tuttu panik atak geç kalıcam diye eşim çabuk gel demişti sonra dedim vesvese şeytandan umud allahtan diye diye kendimi telkin ettim elhamdurillah geçti eşimle minübüse kadar yürüdük el elebeni bindirdi annesine dogur yola çıktım oda veterineresonra aradı beni paşa veterinere götürdüm kanadı kırlımış gögüs kafesininde dikmek ladım dedmiş batikonla temilemiş yaralarını sen bırak buruya biz bakarız demiş eşim sonra paşayı köpügü demiş sabah 9 ila 10 arası kuşçumuz gelicek o baksın biz anlamayız demiş eşimde götürelim bizim sıpaları dedi bakıcez artık neyse ben kaynanam gittim baktımki komşusuyla tarhanaya saat 8 başlamış anam belim suırtım boynum agrıdı sonracıma eltim geldi 3 geçiyodu o geçirmeye yardım etti etmesinede az etti malesef oglu durmadıgı için eve gitti kaldı 10 kilo tarhana garip paşaya neyse işimiz bitti eve gittik lahana dolması ısıtmış tavada çay kahvaltılık koymuş oturduk onları yedim lahanaya dayanamam 5 adet yedim annem bulguru çok koydum piirnç yok az denilicek kadar dedi çay içtim peynri badem domates az kaşar yedim sonra işimiz bitti eltimle 1.5 saat yürüdük parkta inanın okadar yürüdümki biryerlerimden ter aktı vucudum çok ısındı hemen eve gdier gitemz üstümü degiştirdim sonra eşimi aradık kaynım vs geldiler eve yediler içtilen ben de kaynanam aanne nevaleyi görelim dedim domates salçası biber salçası koydum kaplara incir reçeli aldım kırmızı beyaz tarhana koydum 5 kilo karışık turşu koydum ıhlamur getirdim anlıcagınız bitirdim kaynanamı neme lazım bu devirde öle olucen eltim şşatı yenge hayırdır dedi aman dedim önceden almadıgıma yanayım bundan sonra böle dedimkaynanama deidm sen belli degildi tarhanayı sericegin dedim çarşamba dedimya dedi sen demedinmi dedim perşembede olur ararım aman dedi hatırlamıyourm ben biryerlerimden uydurmuyorum galiba dedim güldü neden yalan söyleyesinki dedi beni görünce komşusu gördü anam dedi ne kilo vermişsin güzelleşmişsin kaynanamın dişleri 32 diş görünüyo sonra komşular gördü kız dedi eltindende zayıfsın dedi eltimde yanıma bir bozuldu epey bir yürüdük bugün okadar yoruldumki yattıgım yeri bilmem kızlar ben gidiyimde yatayım işşallah sabah işim çok yemek çamaşır ev işleri benim bu halim ne olucekyaortada pimpomm topu gibi bir o yana bir bu yana evi topladım geldim vallahi kaynanam şaştı koy şurdan dedi okadar eziyet çektim 2 poşet kocaman kışlık getirdim eltimin suratını görsenzi gülerdinizbundan sonra böle eltimde biraz geçirmeye yardım etti toplasan yarın saat yok oglu durmadı dalga geşçermiş gibi hadi benim çocugum var durmuyo size kolay gelsin diye bıraktı gitti tarhanayı inanın ellerimin içi acıyo ya tarhanayı karmaktan geçirmekten herzamanki gibi hazıra kondu uyuz
şimdi eltim diyetisyene gitti 1800 kalorıilik yapıyomuş diyeti 91 kilo 600 geliyorum dedi sabah tartılmış 86 geliyourm dedi aslı varmı kafamı buldu anlamadım ben ya1 haftada verilirmi bu kadar birde adetmiş benim gibi okadar yoruldumki gözlerim kapanıyo yarında yemek ev işi var ne yapıcem bu yorgunlukla iyi kalkarım ben yarın :5::5::5:

kolay gelsin pasamcok yogun zaman geciriyormussun, tabi baya yorulmussundur
islerin rast gitsin
bir haftada 5 kg normalde cok saglikli bir sey degil ve de mumkun degil ama bazen vucut su topluyor ve kisa zamanda 3,4 kg degisiklik olabiliyor bir anda, belki oyle birsey olmustur. gecen hafta ben de bir sistim gibi hissettim tartiya ciktim 4 kg fazlam vardi gozleirme inanamadim, ki cok yemiyorum artik ve tatliyi cikardim hayatimdan kilo almam mumkun degildi, iki gun icinde hepsi gitti yeniden:34:
1800 kalorilik diyetle kilo vermesi mumkun olur belli bir zaman icinde

Günaydın hanımlar,
Ben 8 haftalık bebeğimi 1,5 hafta önce düşük yaptım :14: Doktorum korun veya korunma demedi,ben de sormayı unuttum.
Parça vs kalmamış,rahim tertemiz dedi kürtaj yapmadı.
Bu ay adet görüp tekrar bi kontrole gideyim diyorum korunma derse bırakıcam korunmayı.
Hamile arkadaşlar allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Darısı bizlerin başına olsun.

esselacım kader arkadaşım inşallah bigün bebeğimizi kucağımıza alıcaz.
Ben bu ay adet görüp doktora gidicem daha beklemek istemiyorum doktor korunma derse adetten sonra yumurtlamayı kaçırmak istemiyorum.
Yeme içme konusuna gelince artık süt falan içmiyorum.
Kendimi zorlaya zorlaya yoğurt ve siyah üzüm yiyorum.
Doktor demir ve folik asitli şurup gibi bişey verdi onu içiyorum bi de.
Bunalım takılıyorum biraz anlayacağın.
Yeni bi bebek gelmeden toparlanamicam sanırım :50:

Günaydın hanımlar,
Ben 8 haftalık bebeğimi 1,5 hafta önce düşük yaptım :14: Doktorum korun veya korunma demedi,ben de sormayı unuttum.
Bu ay adet görüp tekrar bi kontrole gideyim diyorum korunma derse bırakıcam korunmayı.
çok geçmiş olsun canım, inşallah çabucak bebeğine kavuşursun. Kürtaj da olmadığın için fizyolojik olarak korunmana gerek yok. Ben temmuz başında düşük yaptım, kürtaj oldum ve temmuz ortasında korunmayı bıraktık doktorun onayı ile. Ancak psikolojik olarak ilk aylar epeyce zor geçiyor. Hazır olup olmadığına sen karar ver canım.

cnm çok çok geçmiş olsun Allahım yakın zamanda sağlıklı sıhatli bi bebek nasip etsin sana ... ben 3 ay korunmuştum arkasından rutin tahlillerimi yaptırdım herşey normal olunca başladık çalışmalara folic asiti bırakma onu içmeye devam et onun dışında sağlıklı beslenmeyede devam edersen süper olur senin için :))
ahh kuzu aynısını ben p0azar günü yaşadım korkarak tualete gittim geldim ama Allaha şükür herşey yolunda Efe de kıpraşıyo içimde maşşallah :)) maşşallah senin minik bebişinede :))
cnm benim hakkında hayırlısı umarım salı günü güzel haberlerle gelirsin :))
şimdi gelelim neler yaptıgıma rapor veriyim sizlere kankilerim:kkk::kkk:
kaynanam aradı tarhana karılıcak gel diye eşim önden çıktı kuşçuya gitti sonra beni aradı hanım topiligi al gel burda devletin veterineri var dedi para almıyolarmış dedi neyse yola düştüm eşime gdierken gene tuttu panik atak geç kalıcam diye eşim çabuk gel demişti sonra dedim vesvese şeytandan umud allahtan diye diye kendimi telkin ettim elhamdurillah geçti eşimle minübüse kadar yürüdük el elebeni bindirdi annesine dogur yola çıktım oda veterineresonra aradı beni paşa veterinere götürdüm kanadı kırlımış gögüs kafesininde dikmek ladım dedmiş batikonla temilemiş yaralarını sen bırak buruya biz bakarız demiş eşim sonra paşayı köpügü demiş sabah 9 ila 10 arası kuşçumuz gelicek o baksın biz anlamayız demiş eşimde götürelim bizim sıpaları dedi bakıcez artık neyse ben kaynanam gittim baktımki komşusuyla tarhanaya saat 8 başlamış anam belim suırtım boynum agrıdı sonracıma eltim geldi 3 geçiyodu o geçirmeye yardım etti etmesinede az etti malesef oglu durmadıgı için eve gitti kaldı 10 kilo tarhana garip paşaya neyse işimiz bitti eve gittik lahana dolması ısıtmış tavada çay kahvaltılık koymuş oturduk onları yedim lahanaya dayanamam 5 adet yedim annem bulguru çok koydum piirnç yok az denilicek kadar dedi çay içtim peynri badem domates az kaşar yedim sonra işimiz bitti eltimle 1.5 saat yürüdük parkta inanın okadar yürüdümki biryerlerimden ter aktı vucudum çok ısındı hemen eve gdier gitemz üstümü degiştirdim sonra eşimi aradık kaynım vs geldiler eve yediler içtilen ben de kaynanam aanne nevaleyi görelim dedim domates salçası biber salçası koydum kaplara incir reçeli aldım kırmızı beyaz tarhana koydum 5 kilo karışık turşu koydum ıhlamur getirdim anlıcagınız bitirdim kaynanamı neme lazım bu devirde öle olucen eltim şşatı yenge hayırdır dedi aman dedim önceden almadıgıma yanayım bundan sonra böle dedimkaynanama deidm sen belli degildi tarhanayı sericegin dedim çarşamba dedimya dedi sen demedinmi dedim perşembede olur ararım aman dedi hatırlamıyourm ben biryerlerimden uydurmuyorum galiba dedim güldü neden yalan söyleyesinki dedi beni görünce komşusu gördü anam dedi ne kilo vermişsin güzelleşmişsin kaynanamın dişleri 32 diş görünüyo sonra komşular gördü kız dedi eltindende zayıfsın dedi eltimde yanıma bir bozuldu epey bir yürüdük bugün okadar yoruldumki yattıgım yeri bilmem kızlar ben gidiyimde yatayım işşallah sabah işim çok yemek çamaşır ev işleri benim bu halim ne olucekyaortada pimpomm topu gibi bir o yana bir bu yana evi topladım geldim vallahi kaynanam şaştı koy şurdan dedi okadar eziyet çektim 2 poşet kocaman kışlık getirdim eltimin suratını görsenzi gülerdinizbundan sonra böle eltimde biraz geçirmeye yardım etti toplasan yarın saat yok oglu durmadı dalga geşçermiş gibi hadi benim çocugum var durmuyo size kolay gelsin diye bıraktı gitti tarhanayı inanın ellerimin içi acıyo ya tarhanayı karmaktan geçirmekten herzamanki gibi hazıra kondu uyuz
şimdi eltim diyetisyene gitti 1800 kalorıilik yapıyomuş diyeti 91 kilo 600 geliyorum dedi sabah tartılmış 86 geliyourm dedi aslı varmı kafamı buldu anlamadım ben ya1 haftada verilirmi bu kadar birde adetmiş benim gibi okadar yoruldumki gözlerim kapanıyo yarında yemek ev işi var ne yapıcem bu yorgunlukla iyi kalkarım ben yarın :5::5::5:
kzuumm ellerine sağlık ohh bitirmişsin :)) ii yapmışsın alcan tabi hepsinden ohh şimdiden afiyet olsunn :))
Günaydın hanımlar,

esselacım kader arkadaşım inşallah bigün bebeğimizi kucağımıza alıcaz.
Ben bu ay adet görüp doktora gidicem daha beklemek istemiyorum doktor korunma derse adetten sonra yumurtlamayı kaçırmak istemiyorum.
Yeme içme konusuna gelince artık süt falan içmiyorum.
Kendimi zorlaya zorlaya yoğurt ve siyah üzüm yiyorum.
Doktor demir ve folik asitli şurup gibi bişey verdi onu içiyorum bi de.
Bunalım takılıyorum biraz anlayacağın.
Yeni bi bebek gelmeden toparlanamicam sanırım :50:
cnm çok çok geçmiş olsun Allah en kısa zamanda sağlıklı sıhatli tekrar bi bebiş nasip etsin inşallahh ...
günaydın kızlar:3: sabah sabah kalabalığız:nazar:

günaydınn cnmm :))

paşam, ne beceriklisin ben tarhanayı bırak yapmayı pişirmeyi dahi doğru düzgün yapamıyorum hep topaklanıyor:17:

tuğba:nazar: oğluşunun kıpırtıları seni rahatlatıyordur bol bol sağlıklı da besleniyorsun enerji oluyor Efeye:emir_bebek::nazar:

paşam, ne beceriklisin ben tarhanayı bırak yapmayı pişirmeyi dahi doğru düzgün yapamıyorum hep topaklanıyor:17:

tuğba:nazar: oğluşunun kıpırtıları seni rahatlatıyordur bol bol sağlıklı da besleniyorsun enerji oluyor Efeye:emir_bebek::nazar:

cnm bak ben nasıl tarhanayı pişirdimi sölim böle yapınca hiç topaklanmıyo :)) tarhanayı pişirmeden 1 saat önce ıslatıyorum sonrada tencerede yağı salçayı yakınca içine soğuk su ilave ediyorum o soguk suyun içinede ıslattığım tarhanayı salıyorum kaynayana kadar karıştırıyorum hiç topaklanmıyo :))
ayy bu ara baya hamurişine kaydım ama olabildiğince ona yarayan şeyler yemege çalışıyorum :)) inşallah yarıyodur ... evet cnm o kıpraşında iyi oldugunu düşünüyorum bende iyi oluyorum :))

Back