- 11 Haziran 2014
- 2.372
- 2.421
- 88
- Konu Sahibi yorgunmavi
-
Benim kanama çoktan bitti de damla damla leke geliyo gün içinde açık pembeydi kahveye dönüyo sanırım biticek inşallah ..yok canım sezeryan kanama lekelenme şeklinde var senin nasıl
başın sağolsun canım rabbim hepimize sabrını versin tekrar bu acıyı yaşatmasınkızlar 1 aralıkta sezeryan ile 34+5te doğum yaptım iyi dedi drum solunum sorunu yok önlem amaçlı bir gece küvezde tutacaz dediler gece aniden ölmüş nedeni bilinmiyor dediler otopsi sonuçları 4aya ancak çıkarmış tüp bebeğimdi benim kıymetlimdi çok aramıştık zor bulmuştuk günlerce hazırlık yaptık gecelerce hayalini kurduk babası işten geldi yorgunum demedi günlerce odasını kurdu gelin gibi çeyiz hazırladık ama bir parça kıyafetini giymek nasip olmadı kuzuma bu acının tarifi yok bu yürek yangınının tarifi yok
Bende iki bebeğimi kalp durmasından kaybettim ilki 7,5 haftalıktı ikincisi 13 haftalık ilk kayıplar genelde insanda daha çok yara bırakıyor sanırım şok etkisi yapıyor geçen cumartesi kürtaj oldum şu an boşluktayım yıkılan hayallerimle birlikte kalakaldım kürtaj sonrası hamile kalmak daha kolay bence bir sonraki sağlıklı olsun kızlar insan kayıp yaşadıkça çok daha tedirgin oluyor dr a gitmek bile işkence gibi geliyor hepimize geçmiş olsun.
Ne kadar zaman korundunuz ne kadar zaman da hamile kaldınız.Allah yardimcin olsun canim.cok zor gunler.ama geciyor.icindeki aci gecmiyor ama siddeti azaliyor.rabbim yardimcin olsun.cok ama cok zor.benimde sebebi belli degil.bu insanin icini daha cok acitiyor hani sebebini bilsen bir sonrakinde ona gore daha farkli oljr diye dusunuyorum.sebebsiz olunca omru o kadarmistan baska elden birsey gelmiyor.su an hamileyim tek bi igne bile almayacagim.cocugumu dogurmadan saglikla kucagima almadan hersey hayal benim icin.istedigin herzaman yazabilirsin.destek olmaya calosirim.kafama birsey takildi.sana neden sezeryan yapildi.benim 38+6 da normal dogum yaptirdilar
Bizim tup bebek.normal dogum yaptigim ici psikolojini hazirla yeter dediler.10 ay bekledim.Ne kadar zaman korundunuz ne kadar zaman da hamile kaldınız.
Bayagi beklemissin ben 1 ay oldu doğum yaptım. 1.5 ay sonra düşünüyorumBizim tup bebek.normal dogum yaptigim ici psikolojini hazirla yeter dediler.10 ay bekledim.
Hatirlatacagim uzgunum ama Ne kadarlikti dogum yaptigindaBayagi beklemissin ben 1 ay oldu doğum yaptım. 1.5 ay sonra düşünüyorum
sezeryan mı normal mi canım27 haftalik
Test yaptırdın mı cnm? Neden kalbi duruyormuş.
geçmiş olsun canim. Benimkini de gönderdiler bakalim ne çıkacak. Ilkinde de bir şey çıkmamışti...ilkinden sonra yaptırdım genetik testleri pıhtılaşma testleri falan kanda pıhtılaşma çıktı zaten bu hamileliğimde coraspin+iğne kullandım ama olmadı yine bebeği genetiğe gönderdik 15 güne sonuçlar çıkacak bebekte sıkıntı olabilir dedi dr um zaten ense kalınlığı teşhisi koymuştu cvs yaptıracaktık biz o gün kalbinin durduğunu öğrendik ilki de genetiğe gitmişti onda bir sıkıntı çıkmadı bakalım bunun sonucunu bekliyorum şimdi.
geçmiş olsun canim. Benimkini de gönderdiler bakalim ne çıkacak. Ilkinde de bir şey çıkmamışti...
Bebekte bir sıkıntı çıktığında ne gibi bi tedavi yoluna gidilecek acaba. Siz de akraba evliliği vs yok değil mi?
sezeryan mı normal mi canım
9. haftadaydım fakat 7 haftalıkken kalbi durmuş. Daha evvelki gebeliğimde de aynı haftada kaybetmiştim. O zaman 8cm çapında miyomum vardı. Doktor ondan olabilir demişti. Bebekte bir şey çıkmamıştı. Bizden başka bir tahlil araştırma falan istenmedi maalesef. İlerleyen günlerde gerekli tahlilleri yaptıracağım inşallah.yok canım akraba evliliği yok özürlü bebeği olanda yok çevremde ayrıca akraba evliliği sakıncalı diyolar ama bizim sülale yani büyükler hep akraba evliliği ama bizlerde hiçbir sıkıntı yok çok şükür kuzenim teyzesinin oğluyla evli iki tane kızı var maşallah hiçbişeyleri yok down sendromu ihtimali üzerinde duruyor dr um ya da turner bilmiyorum ki burun kemiği vardı ama ense kalındı bizde cvs istedi zaten ama nasip olmadı belki de hayırlısı böyleymiş dedi dr um sağlıksızdı belkide dedi bakalım genetiğe gitti sıkıntılı günler inşallah geçer hep kötüyü düşünerek kendimi avutuyorum elden birşey gelmiyor arada ağlayıp rahatlıyorum işte sana da geçmiş olsun.seninki kaç haftalıktı?
Bu akraba evliliği ve kan uyuşmazlığınıda hiç anlamıyorum, benimde annemle babam kuzenler 5 kardeşiz şükür hepimiz iyiyiz bi tanıdığım var kan uyuşmazlıkları var sağlıklı bebekleri oldu, ben ve eşimde hiç bi akraba evliliği vs yok, kaybettim bebeğimi 6.ayda .. Şunu anladım yani kader kısmet ve Allah ın verdiği aldığı can .. Neden aramaya gerek yok ..9. haftadaydım fakat 7 haftalıkken kalbi durmuş. Daha evvelki gebeliğimde de aynı haftada kaybetmiştim. O zaman 8cm çapında miyomum vardı. Doktor ondan olabilir demişti. Bebekte bir şey çıkmamıştı. Bizden başka bir tahlil araştırma falan istenmedi maalesef. İlerleyen günlerde gerekli tahlilleri yaptıracağım inşallah.
Doktorlar bize de soruyor akraba evliliği, kan uyuşmazlığı vs var mı diye. Öyle bir durum yok. Akraba olsaydık kesin ondan bileceklerdi. Benim annemle babam da kuzenlermiş ama bizler turp gibi doğmuşuz. :)
Haklısın tahliller yapılıyor teşhis konuyor gerekli tedbirler alınıyor. Fakat buna rağmen yine anne karnında ölümler oluyor. Benim dayımın arkadaşı anlatmış eşi 4 bebk kaybetmiş 3 aylık 5 aylık 6 aylık oluyor fakat karnında ölüyormuş. Evlerini satmışlar tedavi için gitmedikleri doktor kalmamış. Sonunda bir hoca duymuşlar maraşta o hoca bi muska yazmış karın hamileyken dokuz ay bunu çıkarmasın bebek doğunca da hemen boynuna asın demiş. Kadın hamile kalmış hocanın dediğini yapmışlar ve boynuna asmış hiç çıkarmamış aylar geçmiş bunlar korkuyorlar tabi çünkü 6 aylıkken bile kayıpları olmuş. Fakat mucize gerçekleşmiş dokuzuncu aya varmışlar ve doğum olmuş. Adam hemen annesinin boynundan muskayı çıkarıp bebeğine asmış. Doktor gelmiş bu ne ya diyerek bebekten muskayı çıkarmış. Baba öfkeli bir halde doktorun elinden muskayı kaptığı gibi doktorun gözüne sokmuş sizin senelerce başaramadığınız tedaviyi bu yaptı demiş ve geri bebeğe takmış. Bu çiftin üç çocuğu var şimdi hepsi de sağlıklı. ve hepsinde de bu muskayı kullanmışlar.Tabiki yinede testleri tahlilleri yaptırmakta fayda var nedensiz yere olan ölümler için, benim bebeğimin hastalığının teşhisi kesin diye öyle konuştum ..
Bende doğumuna 1 ay kala kaybettim oğlumu kan pıhtılaşması yüzünden kalbi durmuştu ilk bebeğimiz olacaktı..7yıllık evliyim şuana kadar hep korunduk istiyoduk aslında ama benim cesaretsizliğim eşimin askerliği vs hep erteledik inan ben seni çok iyi anlıyorum şimdi 2aylık olacaktı bebeğim..eşim hep destek olmaya çalışıyor ama ben gizli gizli ağlayıp duruyorum onu da üzmemek için.. suni sancı ile normal doğum yaptım ama bakamadım bebeğime göremedim 1 kez bile mezarına 1 kez gidebildim şimdi arkadaşlarımın kimi hamile kimi yeni doğum yaptı üstelik daha yeni evli görümcem hamileymiş nasıl davranacağım bilemiyorum çok yalnız hissediyorum hiç bebek istemediğini söyleyen görümcemin hamile olduğunu duyunca da iyce bi tuhaf oldum üstelik benden saklamışlar üzelmeyeyim diye güya ama şimdi bunu duyunca daha çok içim parçalandı 2 haftadır toparlayamıyorum kendimi..Eşim bugüne kadar bi dediğimi iki etmedi sırf ben mutlu olayım diye ona da belli edemiyorum yüzümü güldürmek için kendini parçalıyo resmen..ama ilk görümcemi duyunca o da üzülmüş sevinememiş bile kardeşinin mutluluğuna ben hiç kimse hakkında kötü düşünmemeye çalışırım hep ama şuan içimi bi kıskançlık aldı çok kızıyorum içten içe kan pıhtılaşmasını stres tetikliyormuş onların düğün zamanında olan oldu tabiki Allahtan gelene isyan etmiyorum hep dua ediyorum Allaha sığınıyorum ama bi türlü aklımdan yavrumu çıkaramıyorum ne yapmalıyım nolur bana bi yol gösterinbaşınız sağolsun..
bende acımı paylaşacak yer arıyorum..
3 aralık 2014 carsamba gecesi sancı ile doktora gittim.34 artı 2 günlük bebeğimin oğlumun kalbi durmus..bir-iki günde olmus üstelik..dogum yaptım bakamadım yavruma..Şimdi evdeyim..tutunacak bir yer arıyorum..Beni anlayacak birini arıyorum..Herkes hayırlısı böyleymiş diyor..Ben de diyorum ama benim acımı anlayacak biri yok etrafımda..Boğuluyorum sanki..Ben oğlumu bir kere bile koklayamadım..göğsüm süt dolu sıcacık benim oğlum soğuk toprakta yatıyor..Kızım var bir de onunla uyuyorum ama oğlumu içimde kıpırdanmasını özlüyorum..Sabır ver Allahım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?