Ahh ben de aynı hikayeye sahibim duygudaş arkadaşım. Kızım 2 yaşındayken isteyerek oğluma hamile kaldım. Hamileliğim o kadar zor geçiyordu ki! Halsizlik, aşırı yorgunluk, nefes darlığı.. Hamileliğimin 6. ayında doktorum dudaklarımın çok morardığını fark etti ve bir sürü kan tahlili istedi. 2 saat sonra sonuçlarım çıktı kan değerlerim normaldi, doktorum hemen bir kalp doktoruna görünmemi istedi. Sonraki gün kardiyoloğa muayene oldum ve 1. derece mitral kapak yetmezliği teşhisi kondu. Tabii yaşadığım şokun tarifi yok
hemen ilaçlara başladık tabi ama doktor korkulacak birşey olmadığını genelde 1.derece kaçakların ilerlemediğini söyledi ve doğum yaptıktan 4 ay sonra tekrar gelmemi istedi. Hamileliğim son haftalarında artık ayağa kalkamaz oldum hiç enerjim yoktu hemen yoruluyordum. Çok uzatmak istemiyorum
oğlum şu an 5 yaşında, kalbimdeki kaçak da 4. seviyeye ilerledi. Şu ana dek 4 farklı prof. doktorla görüştüm. Sadece bir tanesi acil ablasyon olmamı söyledi. 24 saate 10.000 üzeri düzensiz atımım vardı. Son olarak gittiğim doktor ameliyat zamanımın gelmediğini söyledi ama kaçak ilerledikçe vücut farklı organlardan da hata vermeye başlıyor ne yazık ki. Kalp büymesi, kalp yetmezliği ,akciğer hipertansiyonu ve bolca ödemim var. Allah inşallah en kısa zamanda hasta olan herkese şifa verir. Hikayeni okuyunca çok duygulandım, kendimi gördüm sanki
içini ferah tut , stres ve korku kalbe olan yükü arttırıyor ne yazık ki. Bir de görüştüğüm hiç bir doktor açık ameliyatı tavsiye etmiyor. Robotik cerrahi ile kolayca tamir edilebildiğini söylediler. İçini ferah tut.