Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Hipp var pirincli ve 5 tahilli
Bir de aptamil 5 tahilli balli var

Merhaba. Bunları duymak sizin için zor olacak ama ek gıdayı artırdığınızda her şey daha zor olacak. Çünkü süt alerjisine artık başka bir çok besin alerjisi eşlik ediyor. Sütünüzü artırmaya çalışmak sizin durumunuzda en mantıklısı. Bol su, yeşillik, meyve, sebze, mümkün mertebe şekersiz, unsuz beslenme, kızartmalardan kaçınma ile sütünüz belirgin artar. Sütü azaltan bazı bitkiler var adaçayı gibi, farketmeden bitki çayları içinde tüketiyor olabilirsiniz dikkat edin. Süt az bile olsa her aciktiginda önce emzirin, yetmezse ek gıda verin. Süt biriksin diye emzirmeyi ertelerseniz zamanla azalir sütünüz.

Bir diğer konu alerjik bebekler hep rahatsızlık duyduğu için rahatlamak için hep emmek isterler. Ya da emerken bağırsak hareketliliği arttığı için rahatsızlıkları da emme anında başlar ve emmeyi bırakıp ağlarlar. Bu durum size sütünüzün yetmediğini, bebeginizin doğmadığı için ağladığını düşündürüyor olabilir.

Bir yaşına kadar ek gıda sadece tadım şeklinde yer almalı beslenmede. Hatta tadım bile bebek sofraya uzaniyorsa, yediklerinize özeniyorsa yapılır. Pirinç unu gibi karbonhidratlarla yapılan muhallebiler özellikle sağlıksız, normal bebekler için bile sağlıksız. Mama da son çare olmalı. Çünkü bu mamalarda en basitinden topaklanmayi onleyici, raf ömrünü artırıcı katkı maddeleri var ve gıda katkı maddeleri alerjiyi alevlendiriyor. Bir de bu mamaların süt proteini icermeyenleri soya içeriyor. Alerji yapan besinler diye arattiginizda karşınıza ilk soya çıkar. Bebeginizin soyaya da alerjisi varsa verebileceginiz mama kalmaz. Yine de en guvenilir alerji maması pregomin as diye biliyorum. Yalnız araştırırsanız bu mamanın bile alerji yaptığı bebekler olduğunu göreceksiniz. Amacım sizi korkutmak değil, mamaya güvenip sütünüzü desteklemezseniz ve azalırsa yasayabileceginiz zorlukları bilmeniz için yazıyorum.

Sizin bebeğiniz sadece pişmiş meyve sebze yiyebilir. Meyvelerin alerji yapma ihtimali yüksek olduğu için bir meyveyi 3 gün pişmiş yedirip alerji yapmadığında çiğ vermelisiniz. Sebzeleri az zeytinyağı ve su ile haslayip çatalla ezip vermelisiniz. Aklınıza yatar uygulamak isterseniz daha fazla ayrıntı verebilirim bu konuda. Geçmiş olsun.

Mama yerine sebze meyve verseniz? Bebek ne kadar az çeşitle beslenirse sindirim sisteminin yükü o kadar azalır ve bebeğin besinden alacağı fayda artar. Bir çok besinin karışımı olan bir kavanoz katkılı mamayı yiyeceğine bir tane brokoli yese, bir tane havuç yese daha sağlıklı ve daha az yorucu olur sindirim sistemi açısından.

Hepsini deniyorum tek mamayla beslemiyorum tabiki de corbalar pureler az once makarna hasladim mesela koydum ama anca iki tane yedi her gun bi tane muz veriyorum mesela anca ceyregini yiyo
Onun icin yapip cope doktuklerimden yancam
Ona ozel tavuk aliyorum organik yumurta
Ona sunduklarimi istahli bi bebek yese obez olurdu benimki 14 aylik 8 kiloluk bi çöp

Benim bebeğim çok iştahlı, ne versem yer. 19 aylık, 10.5 kilo, %50 persentilde. Alerjik bebekler sandığınız kadar kilo alamıyor maalesef.

Çok saolun bu bilgiler için herseyin çok zor olacağını maalesef biliyorum benim sütüm ilk çocuğumda yetmemişti şimdi de aynı bide bu alerji stres üzüntü diyet yine iyi bile dayanıyor gibi mamayı kalsiyum ihtiyacımız içinde istiyorum 4 aydır birçok şeye diyetteyim doktorlar sıkıntı çok değilse kızarıklık oluyor falan diye yememezlik yapma diyorlar ama burda okuduklarım çok farklı doktora da güvenemiyorum zaten şu an hersey alerjikmiş gibi geliyor yüzünde bir iki ufacık kızarıklık olsa tereddüt yasıyorum bu bir belirti mi diye ne yapacağımı şaşırıp kaldım hiç ek gıda hakkında da sormama rağmen bilgi vermediler internetten okudukcada paranoyak oldum Allah hepimizin yardımcısı olsun

Birde daha fazla bilgi verebilirseniz sevinirim söylediklerinizin hepsine katılıyorum

Benim bebeğim çok iştahlı, ne versem yer. 19 aylık, 10.5 kilo, %50 persentilde. Alerjik bebekler sandığınız kadar kilo alamıyor maalesef.
Oyleymis biz de ayda 50 100gr aliyoruz ya da hic almiyoruz bazen cok evhamlaniyorum ama acliktan da ölmez diye dusunuyorum

Benim aklıma takılan acaba bu çocuklar birçok gıdadan mahrum kalınca vitamin alamayınca motor ve zeka gelişimini etkiliyor mu birkaç gıda ile beslenenler var

Arkadaşlar bi sorum daha olacak biz yolun basındayız bebeği daha büyük olan annelere danışmakta fayda var diye düşünüyorum bebeklerinize devit-3 ve vegaferon verdiniz mi ben vegeferona başladığımda kakasında kan gibi parçalar oluştu bende zaten alerjik gıdaları anlamak için uğraştığımdan ayırt edemem diye bıraktım ama içim hiç rahat değil birde aşı yaptırdığımızda ateşleniyoruz ateş düşürücülerde hep ya çilekli ya portakallı ee bunlar bize yasak siz ne yaptınız bu konuda

Merhaba. Ben bir kez 7 aylık civarı bir ölçek ates düşürücü vermiştim bebeğime. Ahududu aromaliydi. Alerjik tepki oluşturacağından emindim ama ateşten o kadar korkuyordum ki vermek daha mantıklı geldi. Bebeğimin ateşi yarım saat içinde düştü. Sonraki bir saat boyunca durmaksızın ağladı.

Bebeğim 19 aylık. Arastirmak, okumak için çok uzun zamanım oldu sabahlara kadar uyutma savaşı verince. Ateş tehlikeli bir şey değil. (Kadir Tuğcu genişçe anlatıyor) Aşıyla birlikte verilen virüsleri ve diğer yabancı maddeleri vücuttan uzaklaştırmak için bağışıklık sistemi ateşi yükseltiyor. Makul olan aşılı çocuklarda 38.5 dereceye kadar ateşe müdahale etmemek; 38.5tan sonra kıyafet incelterek, ılık ıslak bezle vücudu silerek, bir kaç dakika ılık suda yıkayarak atesi kontrol altına almaktır. Aşısız çocukların ateş tolerasyonu daha yuksek. Benim bebeğim ilk 6 ay aşılı. 14 aylıktan beri aşı detoksu yapıyorum. Ateslendiginde ateşini ölçmüyorum. Ateşin bebeğimi ne kadar etkilediği daha çok fikir veriyor ne yapmam gerektiği konusunda. Bebeğim çok huysuz olduğunda ya da baygın gibi uyudugunda ateşini biraz düşürüyorum doğal yollardan. Neden aşı yaptırmadığımı önceki sayfalarda yazmıştım. Aşı detoksu ile ilgili de çok mesajım var. Bu konuya yazmadiysam bulup buraya kopyalayacagim sizin için.

Demir ve d vitimani alerji sebebiyle çok çok az süre kullandık. 9. ayda kan değerlerine bakıldı hepsi normaldi.

Bebegime 19 ay boyunca verdiğim tek ilaç, bir ölçek ateş düşürücü oldu. İlaçlara karşı her zaman mesafeli biri oldum. Bebeğimde alerji olunca daha da hassas davrandım bu konuda. En son bir yaş aşısı vesilesiyle yaptığım araştırmalar sonucu kesin suretle aşı ve ilaç karşıtı olarak tanımlıyorum kendimi. Doğal yöntemlerle şimdiye kadarki tüm hastalıkları atlattık şükürler olsun.

Bende mecbur kalmadıkça vermek istemiyorum sizin gibi ama atestende çok korkuyorum devit ve Demir süt alerjinde sakıncalı mı ki

Birde daha fazla bilgi verebilirseniz sevinirim söylediklerinizin hepsine katılıyorum
Daha önce yazdığım bir mesajı kopyaliyorum.

Dediğiniz gibi bebekten bebeğe değişiyor alerjik besin listesi. Çapraz reaksiyon denen bir şey var. Bir besine alerji oluştuysa o besindeki alerji yapan proteini içeren başka besinler de alerji yapabiliyor. Mesela yer fıstığı baklagiller ailesine ait, o yüzden özellikle kırmızı mercimek yerken dikkatli olun, bir öğünde sadece bir şüpheli besin tüketin ki o besin dokundu mu anlayabilesiniz. Ayrıca soya ve bakla çok çok alerjik ve fistiga alerjisi varsa bunlara alerjisi olma ihtimali yuksek. Soya işlenmiş et urunlerinde ve çıtır leblebi diye satılan kaplamalı bir leblebinin kaplamasinda var. Paketli tüm gidalardan uzak durun. Dana eti yerine kuzu eti yiyin. İmkaniniz varsa bir köyden otlanarak beslenmis bir koyun alın kesin, onu yiyin. Bu hayvanlar da bizler gibi ilaca hormona maruz kalidigi için alerji yapabiliyorlar. Büyük baş hayvanların vücudunda daha çok kimyasal bulunuyormuş.

Ceviz dokundu ise tüm kuruyemisler, ayçiçek ve mısır yağı riskli. Mümkünse sadece zeytinyağı kullanın. Hani tereyagin eritilip ayran kısmı alındıktan sonraki kismi var ya sade yağ deniyor. O kısım kazeinsiz, yani alerji yapmayabilir. Ufaklık rahatladıktan sonra kahvaltı menunuze sadeyag eklemek için deneme yapabilirsiniz.

Avokado dokunduysa tarçın riskli. Bunu nasıl anladim? Dokunan bitkinin hangi familyaya ait olduğuna bakıyorum internetten. Avokado defnegiller familyasina ait. Bu familyada hangi bitkiler var diye baktım, karşıma tarçın çıktı. Tarçın gerçekten de alerji yapabilecek besinler içinde yer aliyor. O zaman bebek rahatlayana kadar tarçın tüketmemek gerek.

Yumurta dokunduysa tavuk çok riskli. Ki zaten bu market tavuklarını hiç hiç yememeye calisin. İçleri antibiyotik dolu. Antibiyotik bizim bebeklerimiz için ek tehlikeli şey. Çünkü bağırsaklardaki faydalı bakteriler de gidiyor ve zaten sorunlu olan bağırsaklarin geçirgenliği artıyor, bağışıklık sistemine ekstra yük oluyor. Köy tavuğu, hindi ya da kaz alın. Köyden tanıdık yoksa size temin edebileceğiniz güvenilir bir instagram hesabı onerebilirim. Herkes buldugunu yesin, siz bu doğal urunleri yiyin. Çünkü bu diyet sırasında muhtemelen kimse sizi anlamayacak ve yalnız birakilacaksiniz, bir de bu insanlara bebeğin alerjisi olduğunu kanitlamaya cirpinacaksiniz. Umarım eşiniz durumun hassasiyetini anlayıp size destek oluyordur.

Bana yazdiklariniz dışında genel olarak alerji yapabilecek şeyleri yazıyorum bu paragrafa. Tüm yağlı tohumlar kuruyemiş sayilir, mısır gibi, riskli. Kırmızı renkli meyve sebzeler. Karalahana ve karadut gibi mor olanlar da dahil. Tropikal tüm besinler, muz, çilek, kivi gibi. Buğday, susam, salca, baharat, kereviz, baklagiller, ıspanak, patates, havuç kabuğu, turuncgiller, armut, kayısı, üzüm. Aslında bize hala elma dışında tüm meyveler yasak.

Benim size önerim bebeğiniz tamamen rahatlayana kadar zeytin, mantar, soğan, sarımsak yiyin. Kahvaltıya soğanı ve mantarı ince doğrayıp zeytinyağında kavurun, sadece doğal tuz ekleyerek yiyin. Zeytin mümkünse doğal fermente bulun, isterseniz onun için de bir hesap onerebilirim. Buğday tamamen birakin, bir tahılın hamuru ne kadar elastik yani özlü oluyorsa o kadar gluten içerir ve gluten en çok alerji yapan besinlerden. Arpa unu alıp kendinize gücünüz yetiyorsa ekmek, daha kolay olan bazlama gibi ekmekler yapın ya da yaptirin, buzluktan çıkarır yersiniz. Bir müddet salata yemeyin, çiğ bitkiler riskli. Pazı, pırasa, lahana, karnabahar yemeği yiyin. Mevsim bitkileri dışında tuketmeyin. Bebeğiniz en fazla 3 hafta sonra rahatlamış olur. Bundan sonra sizin için en vazgeçilmez besinden başlayarak 3 gün boyunca güvenli listenize bu yeni besini ekleyerek diyete devam edin. Ben kuzu eti, baklagil ya da sebze ile deneme yapmanızı öneririm. Bunlardan bir tanesi bile güvenli olsa bir çok çeşit yemek yapabilirsiniz. Denediginiz besin alerji yaparsa besini hemen kesip bebeğin yeniden rahatlamasını bekleyin. Böyle böyle kendi menunuzu oluşturun.

Ayrıca bebeğinize çok acil bir durum olusmadan asla ilaç vermeyin. İlaçların içeriğini okursanız alanda hiçbir egitiminiz dahi olmasa hastalıkla ilgisi olmayan kimyasallari icerdigini anlayabilirsiniz. Mesela meyve aromasi ve renklendirici, kıvam verici kimysallar var en basiti ama en tehlikelilerinden. Bizim bebeklerimizin vücuduna kimyasal girmemeli mümkün mertebe. Bu kimyasallar vücutta biriktikce bağışıklık sisteminin doğru çalışmasını bozuyorlar, yani zararlı olmayan bir besini zararlı algılıyor bagisiklik sistemi, alerji böyle gelişiyor. Ya da en basit soğuk algınlığını bronşit olmadan atlatamiyor bebek çünkü bağışıklık sisteminin üzerindeki toksin yükü basit bir hastalıkla sahi baş etmesini önlüyor. Çok acil durum olusmadikca atesine, huysuzluguna sadece şefkatle yaklasin. Oksuruk, burun akıntısı gibi durumlarda bana yazabilirsiniz, genelde aktif oluyorum burada, denediğimde doğal yöntemleri yazarım size. Başka hiçbir derdi yokken durmadan ağlarsa ya midesi ya bağırsağı rahatsizdir. Ilık su yada serumla lavman yapabilirsiniz rahatlamasi için. İlgili bir doktor bulursanız ona sorun, ne miktarda su kullanabileceginizi. Lavman için verilen ilaçlar bağırsağı tahriş edip kısır döngü yaratir. Doktordan bilgi alamazsaniz libalaks adında bebek lavmani satiliyor, acilde bebeklere uyguladıklari lavman. Onun kaç mg olduğuna bakin, onun yarısı kadar su kullanın. Lavman sonrası en azından ağlaması kesilir.

Şampuan sabun parfüm deterjan asla kullanmayın. Saçı varsa bebeğinizin sadece saçını karbonatli suyla yıkayın, vücudunu sadece suyla yıkayın. Ben bebegime bir yaşından sonra doğal sabun kullanmaya başladım, öncesinde vücuduna sadece su kullandım. Mis gibi kokmaya devam ediyorlar merak etmeyin. Banyo suyuna beş litreye yarım çay kaşığı oranda doğal tuz ekleyin, bu toksinleri cilt yoluyla atmaya yardımcı oluyor. Bu arada sabun sadepazar marka kullaniyorum. Tuz ucuz bulamazsanız aldığımız yerin bilgilerinu paylasabilirim sizinle.

Doğal sabunu rendeleyip sıvı sabun kutusuna koyuyorum, sulandiriyorum. Bunu sıvı sabun, şampuan ve bulaşık deterjanı olarak kullanıyorum. Bebeginizin kiyafetlerini de doğal sabun ya da Arap sabunuyla yikamanizi tavsiye ederim. Evde çamaşır suyu mümkünse hiç kullanmayin. Ben bir süre sadece tuvalette kullanıp zamanla onu da biraktim. Market tuzlarini ocak, lavabolar, tuvalet, banyo temizlerken kullaniyorum. Bu deterjan devrimine kendinizi hazır hissediyorsaniz nerede hangi doğal ürünü kullanabilirsiniz yazarim size.
...

Ben açıkçası bebeğinizin bu kadar çok tepki verdiğini anlayamamistim. Dilinin şişmesi çok dikkat etmeniz gerektiği anlamına geliyor. Lütfen korkmayın sadece bilginiz olsun ki Allah esirgesin karsilasirsaniz ne yapılması gerektiğini bilin diye yazıyorum. Anafilaksi denen bir alerjik tepki var. Alerjik gida çok hassas kisilerde sadece temasla, kiminde de yendiginde yüzün tamamında sismeye sebep oluyor. Şişlik nefes yolunu kapatarak ölüme sebep olabiliyor. Bebeginizin yüzü siserse beklemeden acile goturmeniz gerek. Acilde bebeğe adrenalin veriliyor ve bebek normale donuyor.

Eski mesajlarimdan ne kadarını okudunuz bilmiyorum ama doktorlar gerçekten çok bilincsiz. Bebeği alerjik olan bir doktor anlayabilir ancak bu konunun hassasiyetini. Ben baharatların riskli olduğunu bilirken size kimyon çayı veren doktorun bilgisini gerçekten sorgularım. Sutu alerjik olduğu için süt veren etini yasaklayan doktorun yumurta alerjikken tavuğu serbest birakmasina ben anlam veremiyorum. Ben de alerjisi olduğunu soyledigim halde calpol muydu acaba bir ağrı kesici ateş düşürücü yazdilar. İçinde ahududu var. Okudum gördüm ama çocuk çok ateşli, vermeye korkuyorum ama vermemeye de cesaretim yok. Mecburen verdim. Bebeğim hiç o kadar aglamamisti. Sonra anladık ki ilaçlar bile güvenli değil bebegim için. Mecburen daha çok okudum, ateş durumunda ne yapılır öğrenmeye çalıştim. O şunu sürmüş iyi gelmiş bu sitede bu yazıyor gibi şeylere inanip uygulamak hiç benimsedigim bir şey olmadı. Akademik yazı okudum, doktor görüşü okudum, alerjik annelerin deneyimlerini okudum. Okuduklarimi birbiriyle mukayese ettim, kendi tecrublerimle ne doğru ne değil test ettim ve bugün hiçbir ilacin kullanilmamasi gerektigini düşünüyorum. Benim 40 yaşında bir eltim var. Bir iki ilaç soyledi, onları aldığında burnundan altı diliyle beraber sisiyor. Çilek yediğinde de aynı. Doktora git bu ciddi bir şey diye ısrar ettim. Doktor ilaçlar için olebilirdin bir daha asla kullanma demiş. Düşünün biz hangi ilacı kullanırken önden alerji yapar mı yapmaz mı diye test edebiliyoruz? İçtikten sonra oluyor ne oluyorsa. 40 yaşındaki kadın bunu atlatti, el kadar bebek de bu kadar kolay atlatabilir mi? Hadi bir başka şurubun içindeki maddeye bu kadar fazla reaksiyon verirse? Hangi doktor dikkatli kullan, çok az diline sur, sıkıntı olmazsa içir dedi size? Kimse demiyor bunu inanin, biz gece gündüz perişan oldugumuzla kalıyoruz ve başka yolu olmadığı için yine gidip aynı doktora güvenmek zorunda kalıyoruz. Mesela bu nurse harvey damla, içinde bilmem ne yağı bilmem ne özü var. Gidiyoruz doktor bunu öneriyor. Ama alerjik diyorum zaten alerjik olduğu için ayağına gittiğim doktora. O zaman kullanma diyor. Yani diyorum ki doktor bu çocuğun alerjisi var, bağırsakları kötü durumda, gazı da çok. Nurse harvey kullan bitkisel içerikli diyor. Alerjisi var deyince kullanma o zaman. Bu nasıl bir gevşeklik ben anlamiyorum.

Sizin de kendi kendinizin doktoru olmaktan başka yolunuz yok. Ben bebeğime 6. aya kadar zorunlu aşıları yaptırdım sadece. Bebeğimin her alerjisi asilardan sonra gelisti. 6. ay aşısından sonra bebeğim sadece dört beş sebze yiyebiliyordu, elma ve zeytin bir de. Annelerin ek gıda tariflerine baktıkça içim yaniyordu, bebeğim sofraya uzandikca için yanıyordu. Bir de yetmez gibi yazık bu çocuğa suyundan ver bir şey olmaz, tadına baksın o kadarda bir şey olmaz diyenlerle mücadele ettim. Kaynanamin baskısina dayanamadım bir gun, aylarca bu süreci yalnız yaşayıp cok yipranmistim, başka sorunlarla da birleşince bebeğime bir kaç tane fasulye verdim. 16 aylıktı. Sabaha kadar agladi. Bizde kaliyordu, geldi ne oldu bu çocuğa falan. Biraz da fırsat bilip bir daha karışmasını onlemek için çıkıştım, fasulye bu hale getirdi ne olsun, kimseye laf anlatamıyorum dedim. E sen verdin, tutup ağzına ben mi soktum vermeseydin dedi. İşte o çok konuşanların hepsinin bebeğe bir şey olduğunda soyleyecegi şey bu. Tersleyin gecin. Konuştukça dağıtıyorum konuyu sanırım :) Bir yaş asisi zamanı gelince sağlık ocağında aşıyı yapmadilar, takibini yapan doktora danışın asida yumurta var dediler. Doktora danıştik, çocuk acilde yaptırın dediler. Tabi ben yine okumalara basladim ve hiçbir asiyi yaptırmama kararı aldım. Çocuk alerji profesoru Alişan yıldıran var, lilliputian.me idi sanırım sitesinin ismi. Vitamingiller.com sitesi var, Instagram'da @vitamingiller.hq buralarda bilimsel yönüyle aşı hakkında çok yazı bulursunuz. Rotavirus aşısı da yaptirmadim, bebeğim rotavirus geçirdi, çok hafif atlattı şükürler olsun.

Yine arastirirken karsilastim doktor ve biyolog Aidin Salih hanımla. Hem tibbi biliyor hem bitkileri. Kendisinin gerçek tıp adında kitabı var, ben onu aldım ve ufkumu acti diyebilirim. İnstagramda @alerjikanne var. Bu anne alerji ile yaşam derneği kuruyor farkındalık oluşturmak için, deneyimlerini de hem blogunda hem Instagram'da paylasiyor. @organik_anne var instagramda. Bebeği 2 ay aşısından sonra şok geçiriyor, gozlerini bir yere sabitleyip donup kaliyor. Bu anne de o zaman asilari araştırmaya başlıyor. O da hesabında deneyimlerini ve bitkisel tarifleri anlatiyor. Ben üslubunu pek beğenmiyorum ama ne dediği nasıl dediginden daha önemli benim için konu sağlık olunca. @dromersaltan var yine instagramda. Bu da bir çocuk doktoru. Acil bir durum olusmadikca ilaç vermeme yanlisi. Beslenmeyi düzenliyor ve bitkisel kürler veriyor. Çok çok aciklayici bilgiler yok, konu basligini atıp içerik yazmadan kaçıyor gibi. Fakat bir doktorun attığı bir başlık bile insanın içine su serpiyor ve neyi arastirmaniz gerektigini anliyorsunuz. @glutensizdunyacom hesabı var bir de. Bu anne en çok faydalandiklarimdan. Bir oksuruk tarifi var, beş dakika içinde kesti bebeğimin öksürüğünu. Çok güzel anlatıyor, her yönüyle acikliyor. Kendisi arastirip uygulayip sunuyor orada. @drsepit var. Bu doktor da ilacin hiçbir hastaligi tedavi etmediğini anlatıyor. İlaç başka bir ilaca muhtaç bırakır diyor. Beslenmesini düzenleyen ilaçsız iyilesir diyor kısaca. Ondan da çok faydalanıyorum. Bu hesapları geriye dönük inceleyin. Aşı konusunu bu hesaplardan da okumadan karar vermeyin.

Bende mecbur kalmadıkça vermek istemiyorum sizin gibi ama atestende çok korkuyorum devit ve Demir süt alerjinde sakıncalı mı ki
Benim bebeğimde yalnız süt değil çoklu gıda alerjisi var. O dönem bebeğime iyi gelmediğini görüp bıraktım ikisini de. Teorik bilgi değil deneyim önemli alerji konusunda. Bebeğinizin kakasinda bir anormallik olduysa demek ki olmayan bir şeyler var. Bu noktada kararı siz vereceksiniz.

Benim aklıma takılan acaba bu çocuklar birçok gıdadan mahrum kalınca vitamin alamayınca motor ve zeka gelişimini etkiliyor mu birkaç gıda ile beslenenler var
Bu mesajınızı yeni gördüm. Size kısaca bebeğimden bahsedeyim. Doğduğu andan itibaren başını tutabiliyordu, ayaklarını yere koyunca dik duruyordu. 2.5 aylıkken bir nesneye uzanıyordu. 3.5 aylık döndü. 8 aylık emekledi, 16 aylık yürüdü.

Doğduğu andan itibaren göz teması kurdu. 3 haftalık sosyal gülme başladı. 8 aylık bilinçli mi emin olamadığım anne baba gibi kelimeler kullanmaya başladı. 14 aylıkken bilinçli kullandığı kelime sayısı 100dü. 15 aylıkken iki kelimeli cümle kurmaya başladı. Şu an 19 aylık. Örnek bir kaç cümlesini aynen aktarıyorum. "Bazı çocuklay kalemleyine uç takaylay." "Anneley dısayda saçını saklay." Boya kalemleriyle oynarken iki kalemi tutup birleştiriyor "Aykadaş olmuşlay, öpüyomuş, salıydılay." Okuduğu tüm kitaplarını kendi kendine anlatır. "Umeyin kuşu ölmüş, ücülmüş, ağlamış, gözünden yaş akmış."

Bence içiniz rahat olsun.

Siz ne çok şey öğrenmişsiniz maaşallah teşekkürler bilgiler için

Oyy maşallah süper iki gündür patates ile ek gıdaya başlamak istedim dün gece kolu kabardı hal böyle olunca daha ilk denemede moralim çok bozuldu patatese bile alerjisi varsa daha neler çıkacak korkuyorum bende zaten düzgün beslenemiyorum sütümden ne alacak bu çocuk nasıl gelişecek diye dertlendim içimi rahatlattınız

Patates cok bilinmiyor evet ama çoğunlukla alerji yapan bir besin. Burada ben ve bir arkadaşın daha bebeğinde patatese alerji vardı. Pazı denemenizi tavsiye ederim. 3 gün problem olmazsa kabuğu soyulmuş pişmiş havuçla devam edebilirsiniz.

Bizde de patates alerjisi var.19 aylik olduk cok sükür patatese tepki vermiyor gibi sanki.tam emin degilim gerci
15 günde bir patates yiyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…