Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bu mesajınızı yeni gördüm. Size kısaca bebeğimden bahsedeyim. Doğduğu andan itibaren başını tutabiliyordu, ayaklarını yere koyunca dik duruyordu. 2.5 aylıkken bir nesneye uzanıyordu. 3.5 aylık döndü. 8 aylık emekledi, 16 aylık yürüdü.

Doğduğu andan itibaren göz teması kurdu. 3 haftalık sosyal gülme başladı. 8 aylık bilinçli mi emin olamadığım anne baba gibi kelimeler kullanmaya başladı. 14 aylıkken bilinçli kullandığı kelime sayısı 100dü. 15 aylıkken iki kelimeli cümle kurmaya başladı. Şu an 19 aylık. Örnek bir kaç cümlesini aynen aktarıyorum. "Bazı çocuklay kalemleyine uç takaylay." "Anneley dısayda saçını saklay." Boya kalemleriyle oynarken iki kalemi tutup birleştiriyor "Aykadaş olmuşlay, öpüyomuş, salıydılay." Okuduğu tüm kitaplarını kendi kendine anlatır. "Umeyin kuşu ölmüş, ücülmüş, ağlamış, gözünden yaş akmış."

Bence içiniz rahat olsun.
MasaAllah yaa çok imrendim simdi bak :))
Bizim 12 kelimeyi gecmiyor anlamli konuşmasi :) o kadar cok konuşuyorum kızımla hatta kendi sesimden başım agriyor bazen.kitap okuyorum resimleri anlatiyorum kendim hikayeler uyduruyorum vs vs ama tık yok :)
Burda bi yazida okudum, adeda yayinlariydi galiba dikkat güclendirme setini tavsiye etmisler.sparis verdim belki yardimci olur bu konuda bize

Bizde de patates alerjisi var.19 aylik olduk cok sükür patatese tepki vermiyor gibi sanki.tam emin degilim gerci
15 günde bir patates yiyorum ben
Ben çok yiyordum ciltte hiç problem olmamıştı aşırı bi tepki farketmemişim hiç bu durumda bende yemeyi bırakmalı mıyım acaba

Ben çok yiyordum ciltte hiç problem olmamıştı aşırı bi tepki farketmemişim hiç bu durumda bende yemeyi bırakmalı mıyım acaba
Bazı bebekler alerjik besini anneleri yediğinde tepki vermiyor, belki sizin bebeğiniz de o şanslı bebeklerdendir. Bebegi rahatsız eden bir tepki oluşmadığı sürece kendinizi kısıtlamamanızı tavsiye ederim. Süreç uzun ve yıpratıcı, dokundugundan emin olmadığınız gidalari çık katı perhize almak sizi erken bunaltır.

MasaAllah yaa çok imrendim simdi bak :))
Bizim 12 kelimeyi gecmiyor anlamli konuşmasi :) o kadar cok konuşuyorum kızımla hatta kendi sesimden başım agriyor bazen.kitap okuyorum resimleri anlatiyorum kendim hikayeler uyduruyorum vs vs ama tık yok :)
Burda bi yazida okudum, adeda yayinlariydi galiba dikkat güclendirme setini tavsiye etmisler.sparis verdim belki yardimci olur bu konuda bize
Aslında bebeğiniz gayet normal gelişim gösteriyor. Hem benim hem eşim tarafında bebekler 2 yaşında yetişkin gibi rahat konuşurmuş. Üstüne bir de iki tarafta da üstün zeka bireyler var. Uzman görüşü bebeğimin de üstün zeka adayı olduğu yönünde. Allah bahtını güzel etsin, normal olmayan benim bıdığım yani :)

Oyun gibi algılayacağı şekilde bahsettiğiniz yayınlardan faydalanmak güzel bir alternatif tabi. Yalnız bebek cok da istekli değilken kitap okumak için ikna etmeye çalışmak, bir de bunu sürekli yapmak ikiniz için de zararlı olur. Akışına bırakıp rahat rahat keyfini çıkararak kitapları oyuncak yapıp siz de oynayın onunla. Naçizane tavsiyem :)

Tepki vermedi ise yemeyi birakmayin
Az tepki veriyorsa azaltabilirsiniz yemeyi
Yediklerimiz kısıtlı olunca patatese yükleniyoruz

Aslında bebeğiniz gayet normal gelişim gösteriyor. Hem benim hem eşim tarafında bebekler 2 yaşında yetişkin gibi rahat konuşurmuş. Üstüne bir de iki tarafta da üstün zeka bireyler var. Uzman görüşü bebeğimin de üstün zeka adayı olduğu yönünde. Allah bahtını güzel etsin, normal olmayan benim bıdığım yani :)

Oyun gibi algılayacağı şekilde bahsettiğiniz yayınlardan faydalanmak güzel bir alternatif tabi. Yalnız bebek cok da istekli değilken kitap okumak için ikna etmeye çalışmak, bir de bunu sürekli yapmak ikiniz için de zararlı olur. Akışına bırakıp rahat rahat keyfini çıkararak kitapları oyuncak yapıp siz de oynayın onunla. Naçizane tavsiyem :)
Ilk cocugum da 3 yasinda konuşmuştu 😊 o yuzden bunda biraz daha rahatim ne kendimi nede bebegimi zorlayip üzmüyorum artik ilk cocugumda yaptigim gibi
Allah iyi insanlarla karsilaştirsin yavrularimizi.MasaAllah sizin bebeginize de Allah nazarlardan korusun⚘

Arkadaşlar alerjin gıda ısrarla verilirse bu iş uzar deniliyor peki ben çok dokunmuyor diye örneğin patatesi kendim yemeye devam ettim alerjinin geçme ihtimalini zayıflatmış mı olurum biliyorum sizi çok yordum ama Konya’da oturuyorum araştırarak buradaki en iyi iki ayrı doçente gittim biri bizi umursamadı bile kilomuz iyi olunca bişey yok deyip gönderdi bana diyetini aç dedi açtıkça çocuk en son süt içtiğimde döküntü yaptı ara ver yoğurt tüket çok sıkıntı olmazsa ye diyor ama uykusuzluk emme isteksizliği hafif noktalar oluyor yüzünde doktor buna rağmen tüket diyor bende emin olamıyorum

Benim derdim ne yemezsek yemeyelim biran önce çocuk çok farkına varmadan atlatalım doktorun diğeride kırmızı nokta şeklinde lekeleri çok dikkate alma diyor bizde emme isteksizliği de zaman zaman hep var emerken sanki agrı giriyor ve çocuk kendini kasıyor ben uykuluyken emzirmeyi kurtuluş buldum yoksa 5 dk dan fazla asla emmiyor sütümde az nasıl kilo alıyor anlamış değilim 😊

Ilk cocugum da 3 yasinda konuşmuştu 😊 o yuzden bunda biraz daha rahatim ne kendimi nede bebegimi zorlayip üzmüyorum artik ilk cocugumda yaptigim gibi
Allah iyi insanlarla karsilaştirsin yavrularimizi.MasaAllah sizin bebeginize de Allah nazarlardan korusun⚘
Genetik en büyük faktör. Demek ki bir sana daha bekleyebilir ufaklık :)

Amin diyorum güzel duaniza ☘️

Benim derdim ne yemezsek yemeyelim biran önce çocuk çok farkına varmadan atlatalım doktorun diğeride kırmızı nokta şeklinde lekeleri çok dikkate alma diyor bizde emme isteksizliği de zaman zaman hep var emerken sanki agrı giriyor ve çocuk kendini kasıyor ben uykuluyken emzirmeyi kurtuluş buldum yoksa 5 dk dan fazla asla emmiyor sütümde az nasıl kilo alıyor anlamış değilim 😊
Alerjen gıdaya sürekli maruz bırakmak fiziksel ve mental gelişimi olumsuz etkiliyor. Mesela çölyak erken dönemde farkedilmedigi ya da diyeti cok geniş ve zor olduğu için olsa gerek çölyaklı çocuklar çoğunlukla fiziksel gelişim geriliği gösteriyor.

Bizim durumumuz biraz daha farklı. Her besin aynı şiddette alerjik tepki oluşturmuyor. Alerji uzmanlarının görüşü de iki farklı yönde. Bir grup alerjik besini vücuda tamamen unutturmak için sıfır kaçakla katı diyet uygulanmalı diyor. Diğer grup bebeğin alerjik besine tolere edebilmesi için az miktarlarda maruz kalması gerektiğini söylüyor.

Ben iki tarafı da mantıklı, iki tarafı da mantıksız buluyorum, ortada yer almak gerektiğini düşünüyorum. Bebeğim bir damla süt içtim diye sabahlara kadar uyuyamiyorsa doktoru dinleyip sabahlara kadar yavrumla perişan olamam elbette, tamamen keserim sütü.

Diğer yandan annenin hem kendi vücut sağlığı hem süt kalitesi hem de psikolojik dayanıklılığı için besin çeşitliliğine ihtiyacı var. Bunu diyet yaparken daha iyi anlıyorsunuz. Doktor dedi diye ben yediğimde bebeğime zarar vermeyen besini kendimi yıpratmayı göze alarak tamamen kesmeyi düşünmem. Bu süreç cok uzun, anne yiprandikca diyete bağlılığı azalıyor, bebeğe tahammülü azalıyor. Evde bir şey yiyemiyor keyifle, dışarda yiyebileceği bir şey zaten yok, nasıl ve nerede deşarj olsun bu kadın? Bu noktada da bebeğin besini tolere etmeyi öğrenmesi gerekir diyen doktorların tarafını tutuyorum :)

Banyo detoksunu mutlaka denemenizi tavsiye ederim. İlk banyodan hafifletiyor alerjiyi. İnstagramda @glutensizdunyamcom hesabında banyo detoksu adıyla bir post, @organik_anne hesabında aşı detoksu ve magnezyum sülfatın faydaları adıyla iki post var, oradan ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

D Devar

Alerjen gıdaya sürekli maruz bırakmak fiziksel ve mental gelişimi olumsuz etkiliyor. Mesela çölyak erken dönemde farkedilmedigi ya da diyeti cok geniş ve zor olduğu için olsa gerek çölyaklı çocuklar çoğunlukla fiziksel gelişim geriliği gösteriyor.

Bizim durumumuz biraz daha farklı. Her besin aynı şiddette alerjik tepki oluşturmuyor. Alerji uzmanlarının görüşü de iki farklı yönde. Bir grup alerjik besini vücuda tamamen unutturmak için sıfır kaçakla katı diyet uygulanmalı diyor. Diğer grup bebeğin alerjik besine tolere edebilmesi için az miktarlarda maruz kalması gerektiğini söylüyor.

Ben iki tarafı da mantıklı, iki tarafı da mantıksız buluyorum, ortada yer almak gerektiğini düşünüyorum. Bebeğim bir damla süt içtim diye sabahlara kadar uyuyamiyorsa doktoru dinleyip sabahlara kadar yavrumla perişan olamam elbette, tamamen keserim sütü.

Diğer yandan annenin hem kendi vücut sağlığı hem süt kalitesi hem de psikolojik dayanıklılığı için besin çeşitliliğine ihtiyacı var. Bunu diyet yaparken daha iyi anlıyorsunuz. Doktor dedi diye ben yediğimde bebeğime zarar vermeyen besini kendimi yıpratmayı göze alarak tamamen kesmeyi düşünmem. Bu süreç cok uzun, anne yiprandikca diyete bağlılığı azalıyor, bebeğe tahammülü azalıyor. Evde bir şey yiyemiyor keyifle, dışarda yiyebileceği bir şey zaten yok, nasıl ve nerede deşarj olsun bu kadın? Bu noktada da bebeğin besini tolere etmeyi öğrenmesi gerekir diyen doktorların tarafını tutuyorum :)
Sanırım benim iki doktorda bunu savunuyor yoğurt denememiz oldu iki hafta önce bebeğime tadınınhiç sevmedi zar zor döke döke bir fincan kadar bazen yarım fincan yedirdim tam 10 tabi azdan başlayarak bu fincana kadar ulaştık son iki gün iplik tarzında çok az kakada kan yüzünde ve göğsünde kırmızı hafif noktalar aşırı gaz çıkartıyordu birde gece çok uyanıyordu ama keyfi yerinde ağlamıyordu doktora dediğimde devam et dedi ama ben yanlış yapmaktan korktum ve tamamen katı diyete geri döndüm hayırlısı artık çok zor bişeymiş ama umarım birgün hepimiz atlatırız

Sanırım benim iki doktorda bunu savunuyor yoğurt denememiz oldu iki hafta önce bebeğime tadınınhiç sevmedi zar zor döke döke bir fincan kadar bazen yarım fincan yedirdim tam 10 tabi azdan başlayarak bu fincana kadar ulaştık son iki gün iplik tarzında çok az kakada kan yüzünde ve göğsünde kırmızı hafif noktalar aşırı gaz çıkartıyordu birde gece çok uyanıyordu ama keyfi yerinde ağlamıyordu doktora dediğimde devam et dedi ama ben yanlış yapmaktan korktum ve tamamen katı diyete geri döndüm hayırlısı artık çok zor bişeymiş ama umarım birgün hepimiz atlatırız
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama anne sütü alan bir bebeğin bir yaşından önce yoğurt yemesinin çok da anlamı yok. Hele ki bu bebekte süt alerjisi varsa. Hayvansal gıdalar en zor sindirilen gıdalar. Sebze, meyve tadımları yapmanızı öneririm ben. 8 aydan büyükse biraz soğanla, küçükse sogansiz pazıyı zeytinyağında suyunu çektirerek pişirin parmaklayarak yesin ne kadar yiyebiliyorsa. Ben sadece havuç ve sarımsağı zeytinyağında suyunu çektirerek pişirip yedirdim aylarca. Çünkü güvenli mevsim sebzesi bulamadık bir türlü. Mantar, pazı, kabuksuz havuç deneyebilirsiniz. Brokoli, karnabahar, lahana, pırasa gaz yapabilir. Kereviz çok alerjik bir yaşından önce asla vermeyin. Kereviz kadar olmasa da ıspanak da tehlikeli.

Banyo detoksunu mutlaka denemenizi tavsiye ederim. İlk banyodan hafifletiyor alerjiyi. İnstagramda @glutensizdunyamcom hesabında banyo detoksu adıyla bir post, @organik_anne hesabında aşı detoksu ve magnezyum sülfatın faydaları adıyla iki post var, oradan ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

D Devar
Detoks banyosuna baktım ama 6 yaş altı için uyarı var bebeğim 6 aylık doktora da sorsam pek mühimseyeceğini sanmıyorum

Banyo detoksu fazlasıyla kafama yattı hemen başlamak istiyorum doktora gitmemize daha var ilçede oturuyoruz bebek için ne miktarda kullandınız acaba birde hepsini eczaneden buldunuz mu

Merhaba. Ben bir kez 7 aylık civarı bir ölçek ates düşürücü vermiştim bebeğime. Ahududu aromaliydi. Alerjik tepki oluşturacağından emindim ama ateşten o kadar korkuyordum ki vermek daha mantıklı geldi. Bebeğimin ateşi yarım saat içinde düştü. Sonraki bir saat boyunca durmaksızın ağladı.

Bebeğim 19 aylık. Arastirmak, okumak için çok uzun zamanım oldu sabahlara kadar uyutma savaşı verince. Ateş tehlikeli bir şey değil. (Kadir Tuğcu genişçe anlatıyor) Aşıyla birlikte verilen virüsleri ve diğer yabancı maddeleri vücuttan uzaklaştırmak için bağışıklık sistemi ateşi yükseltiyor. Makul olan aşılı çocuklarda 38.5 dereceye kadar ateşe müdahale etmemek; 38.5tan sonra kıyafet incelterek, ılık ıslak bezle vücudu silerek, bir kaç dakika ılık suda yıkayarak atesi kontrol altına almaktır. Aşısız çocukların ateş tolerasyonu daha yuksek. Benim bebeğim ilk 6 ay aşılı. 14 aylıktan beri aşı detoksu yapıyorum. Ateslendiginde ateşini ölçmüyorum. Ateşin bebeğimi ne kadar etkilediği daha çok fikir veriyor ne yapmam gerektiği konusunda. Bebeğim çok huysuz olduğunda ya da baygın gibi uyudugunda ateşini biraz düşürüyorum doğal yollardan. Neden aşı yaptırmadığımı önceki sayfalarda yazmıştım. Aşı detoksu ile ilgili de çok mesajım var. Bu konuya yazmadiysam bulup buraya kopyalayacagim sizin için.

Demir ve d vitimani alerji sebebiyle çok çok az süre kullandık. 9. ayda kan değerlerine bakıldı hepsi normaldi.

Bebegime 19 ay boyunca verdiğim tek ilaç, bir ölçek ateş düşürücü oldu. İlaçlara karşı her zaman mesafeli biri oldum. Bebeğimde alerji olunca daha da hassas davrandım bu konuda. En son bir yaş aşısı vesilesiyle yaptığım araştırmalar sonucu kesin suretle aşı ve ilaç karşıtı olarak tanımlıyorum kendimi. Doğal yöntemlerle şimdiye kadarki tüm hastalıkları atlattık şükürler olsun.
Demir ilacını ne kadar kullandınız alerjiye etkisi neydi ki bıraktınız ben yolun çok çok başımdayım tam teşhis konulmadı anan egzaması bi türlü geçmiyor kortizonlu kremi 1gün sürmeyince hiç sürmemişsin gibi oluyor tabi mecburi ara vermek gerekiyor kreme birde o vegaferon u kullanmaya başladığımdan beri kakada kan var taze kan öncesinde 1 kere olmuştu daha olamamıştı

Demir ilacını ne kadar kullandınız alerjiye etkisi neydi ki bıraktınız ben yolun çok çok başımdayım tam teşhis konulmadı anan egzaması bi türlü geçmiyor kortizonlu kremi 1gün sürmeyince hiç sürmemişsin gibi oluyor tabi mecburi ara vermek gerekiyor kreme birde o vegaferon u kullanmaya başladığımdan beri kakada kan var taze kan öncesinde 1 kere olmuştu daha olamamıştı
Merhaba. Benim bebeğim her türlü besine bağırsaklarından tepki veriyor. Gaz, kakada mukus, kötü koku, bazen ishal, daha nadir siyah kan. Bir de mide sıvısı ağzına gelir yedikten sonra. Demir ilacı da zaten var olan bu tabloyu alevlendirdi, özel ayrı bir etkisi olmadı.

Sizde parlak kırmızı kan geldiyse ve bebekte gaz ya da ishal varsa makatindaki çatlak kanıyor olabilir, makatini zorlamadan inceleyebilirsiniz. Bağırsaktan dışarı doğru düz bir kesik. Kız bebekte genelde vajinayla makat arasında önde oluyor, erkek bebekte çoğunlukla arka kısımda.

Banyo detoksu fazlasıyla kafama yattı hemen başlamak istiyorum doktora gitmemize daha var ilçede oturuyoruz bebek için ne miktarda kullandınız acaba birde hepsini eczaneden buldunuz mu
Sadepazar marka aldım, organik bir marka. Aktarda da var epsom tuzu ama ne kadar güvenilir bilemem. Eczanede var mı bilmiyorum.

Merhaba. Benim bebeğim her türlü besine bağırsaklarından tepki veriyor. Gaz, kakada mukus, kötü koku, bazen ishal, daha nadir siyah kan. Bir de mide sıvısı ağzına gelir yedikten sonra. Demir ilacı da zaten var olan bu tabloyu alevlendirdi, özel ayrı bir etkisi olmadı.

Sizde parlak kırmızı kan geldiyse ve bebekte gaz ya da ishal varsa makatindaki çatlak kanıyor olabilir, makatini zorlamadan inceleyebilirsiniz. Bağırsaktan dışarı doğru düz bir kesik. Kız bebekte genelde vajinayla makat arasında önde oluyor, erkek bebekte çoğunlukla arka kısımda.
Parlak kırmızı kan ama serpintili her yerinde var ben baktım ama anlamadım var mı bişey acile kakayı yolladım de alerjiden olabilir demiş

Parlak kırmızı kan ama serpintili her yerinde var ben baktım ama anlamadım var mı bişey acile kakayı yolladım de alerjiden olabilir demiş
Makat çatlağı olsa kan kakaya homojen dağılmazdı. Alerjiden kanıyor muhtemelen.

Bağırsakta tahribat arttıkça bağırsağın geçirgenliği bozulur, besinlerdeki zararlı içerik de emilecegi için bebeğin bağışıklığı etkilenir daha çok hasta olabilir, bu durum alerjiyi besleyebilir. Besin emilimi yeterli olmadığı için fiziksel gelişimi etkilenebilir. O yüzden mümkün mertebe bağırsağın en az etkileneceği bir beslenme oluşturmanız gerekir. Demir damlası da bu durumda size yarardan çok zarar veriyor.

X