- 25 Temmuz 2017
- 2.508
- 6.467
MasaAllah yaa çok imrendim simdi bak :))Bu mesajınızı yeni gördüm. Size kısaca bebeğimden bahsedeyim. Doğduğu andan itibaren başını tutabiliyordu, ayaklarını yere koyunca dik duruyordu. 2.5 aylıkken bir nesneye uzanıyordu. 3.5 aylık döndü. 8 aylık emekledi, 16 aylık yürüdü.
Doğduğu andan itibaren göz teması kurdu. 3 haftalık sosyal gülme başladı. 8 aylık bilinçli mi emin olamadığım anne baba gibi kelimeler kullanmaya başladı. 14 aylıkken bilinçli kullandığı kelime sayısı 100dü. 15 aylıkken iki kelimeli cümle kurmaya başladı. Şu an 19 aylık. Örnek bir kaç cümlesini aynen aktarıyorum. "Bazı çocuklay kalemleyine uç takaylay." "Anneley dısayda saçını saklay." Boya kalemleriyle oynarken iki kalemi tutup birleştiriyor "Aykadaş olmuşlay, öpüyomuş, salıydılay." Okuduğu tüm kitaplarını kendi kendine anlatır. "Umeyin kuşu ölmüş, ücülmüş, ağlamış, gözünden yaş akmış."
Bence içiniz rahat olsun.
Bizim 12 kelimeyi gecmiyor anlamli konuşmasi :) o kadar cok konuşuyorum kızımla hatta kendi sesimden başım agriyor bazen.kitap okuyorum resimleri anlatiyorum kendim hikayeler uyduruyorum vs vs ama tık yok :)
Burda bi yazida okudum, adeda yayinlariydi galiba dikkat güclendirme setini tavsiye etmisler.sparis verdim belki yardimci olur bu konuda bize