- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.882
Pregomin as de alerji maması. Alerji varligindan şüphe ediyorsanız bence de normal mama vermeyin.Cevap icin tesekkurler. Bizim oglan henuz 2,5 aylik ve sutum hep az oldu. 3 gunlukken mamaya baslattilar, anne sutu + mama devam ediyoruz ama sutum o kadar azaldi ki neredeyse kesildi kesilecek. Bir donem hipp kullandik ve cocugun en normal donemi o zamandi (cok kaka yapiyor diye dertleniuordum ki aya gore normalmis.) O yuzden gluten alerjisi oldugunu dusunuyorum kendisinde. Biz de anne baba alerjikiz, hatta babasi gecenlerde test yaptirmisti oglandan beter durumda sonuclari. Tabi mama kullandigi icin de normal cikmis olabilir, ama dedigjm gibi doktor o kadar korkuttu ki bir anda normal mamaya donerse anaflaktik sok gecirir bilmemne diye... neyse bakalim testler tamamlansin dz ona gore ne diyecekler gorcegiz.
Pregomin as de alerji maması. Alerji varligindan şüphe ediyorsanız bence de normal mama vermeyin.
Hipp ve neocate içeriklerini karşılaştırdiniz mi hiç? Hippte olmayıp neocate mamada olan besinlerden birine ya da bir kaçına alerjisi olabilir. Hippte soya yoksa büyük ihtimal neocate içindeki soya alerji yapıyordur. Sonuclarinizi merak ediyorum, bizimle de paylaşın lütfen.Biliyorum, hatta neocate kusma yapinca doktora tekrar gittik. Degistirir diye dusunurken gaviscon verdi. O da kabizlik yapti ve kusmada bir azalma olmadi. Simdi universite hastanesinin sonuclarini bekliyoruz. Onlar degistirir umarim.
Alerji durumumuz kesinleşti: negatif. Doktor normal mamaya geçebilirsiniz dedi. Yarın başlayacağız hayırlısı. Karşılaştırma olayını da yapacağım.Hipp ve neocate içeriklerini karşılaştırdiniz mi hiç? Hippte olmayıp neocate mamada olan besinlerden birine ya da bir kaçına alerjisi olabilir. Hippte soya yoksa büyük ihtimal neocate içindeki soya alerji yapıyordur. Sonuclarinizi merak ediyorum, bizimle de paylaşın lütfen.
Göz göre göre bunu yasamaniza uzuldum. Alerjisi yok normal mamaya geç demek yerine testlerde alerji gorunmuyor ama yine de temkinli olup azar azar normal mama verip takip edin demek ne kadar zor olabilir ki? Ben bir tane kendi çocuğumu izleyerek ve sıradan bir insan olarak yaptigim okumalarla testlerin güvenilir olmadığını bilebiliyorsam yıllarca okumuş ve alerji üzerine uzmanlık yapmış bir doktor nasıl bu kadar cesur hareket edebilir. Allah korusun bebeğinize vereceğiniz normal mama içindeki bir besin bebeğinizi anafilaktik şoka da sokabilirdi, hayatını da kaybedebilirdi. Hep aynı hikaye.Normal mamaya gectik gecmez olaydik. Cocuk direk ishal oldu ve 24 saat icinde belki 3-4 saat uyudu. Surekli agliyor, inliyor, o ishale ragmen karni tas gibi. Esim dayanamadi acile goturduk, ishal cocuga lavman yaptilar. Acile goturmeden once ozel doktoruna danistik hemen neocate'e donun dedi. Bir iki beslenme sonrasi cocuk bir kustu, simdiye kadarkiler kusma degilmis onu anladimbugun kontrole gittik ve sizin de dediginiz gibi testler negatif ciksa da bu cocukta kesin sut alerjisi var dedi doktor. O igrenc mamayi yemeyecek diye sevinirken cocugumu ne hale dusurdum
Simdi uyuyor cok sukur, inlemeler azalsa da devam ediyor. Ama daha kotu bir sey olmadigi icin sukrediyorum.
Ayrica kendim de alerji testi yaptirdim. Kan testlerinin sonuclari henuz cikmadi, ama deri testinde alerjim olduguna emin oldugum seyler bile negatif.
Göz göre göre bunu yasamaniza uzuldum. Alerjisi yok normal mamaya geç demek yerine testlerde alerji gorunmuyor ama yine de temkinli olup azar azar normal mama verip takip edin demek ne kadar zor olabilir ki? Ben bir tane kendi çocuğumu izleyerek ve sıradan bir insan olarak yaptigim okumalarla testlerin güvenilir olmadığını bilebiliyorsam yıllarca okumuş ve alerji üzerine uzmanlık yapmış bir doktor nasıl bu kadar cesur hareket edebilir. Allah korusun bebeğinize vereceğiniz normal mama içindeki bir besin bebeğinizi anafilaktik şoka da sokabilirdi, hayatını da kaybedebilirdi. Hep aynı hikaye.
Maalesef kendi kendinizin doktoru olup deneme yanılma yoluyla alerjik besin listesi olusturmaktan başka şansınız yok. Lavmana gelince, lavman bagirsaktaki alerjik besin kalıntılarını da bosalttigi için bebek ishal bile olsa ise yarıyor. Ama eczaneden aldığınız ilaçla lavman yapmayin. İçeriği kimyasal olduğu için bebeğin bağırsak yüzeyini tahrip ediyormus. Zaten bizim bebeklerimizin en başta bağırsakları sikintili alerji sebebiyle. Bebek için kullanılabilecek bir lavman seti alın eczaneden, setin içindeki lavman sıvısı yerine ılık su koyun eczacının önerecegi miktarda. Ben nurse harvey damlanin cam damlalık kısmıni çıkarıp sıradan bir enjektorun ucuna takip lavman yapiyordum. Damlalık pürüzsüz olduğu için bebeğin canını yakmiyor.
Neocate de mi dokundu tam anlayamadım ama neocatein bir çok alerjik bebeğe dokunduğunu okumuştum. Ben hiç kullanmadim ama pregomin as mama oneriliyordu. Bu da alerji mamasi. Mamayı tatlandırmak için bal, pekmez, vanilya kullanmayın. Bunlardan birine alerjisi olabilir. Alerjisi olmadigindan emin olduğunuz bir meyvenin suyuyla tatlandirabilirsiniz. Sormak istediginiz bir şey olursa seve seve paylasirim.
Ben en çok haftada bir lavman yapmıştım, doğrusu nedir bilemiyorum.Çocuğun tsh değeri yüksek olduğu halde çocuk endokrinoloji bölümüne yönlendirmiyorlar, o yüzden temiz çıkan alerji testine böyle yapmalarına şaşırmadım. Bunu yapan da üniversite yani. İlla profesörlerine ücret ödeyip gitmek mi gerekiyor ciddiye alınmak için. Lavman yapmak sağlığı açısından iyiyse yapalım tabi, ne sıklıkta olması uygun onu da söylerseniz?..
Bu arada dr. Browns biberon aldım ki en başta almam gereken şeymiş meğer. İçtikten sonra çocuğun ağzından sadece bir damla süt aktı ki ilk kez kullandık mucize gibi bir şey.
Merhaba . Burda yazdığınız mesajların bi kısmını okudum . Özellikle şu bir yaş aşısı hakkında biley sormak istiyorum . Benim kızımın göz kapaklarında doğuştan egzama var . İlk üç ay kıpkırmızı ve deri döküntüsü vardı . Daha sonra kremlar falan derken şuan dışardan bakınca kimse anlamıyor . Altı aylıkken ilk yumurta denediğimde göz kapaklarındaki egzama ilk gündü gibi oldu . O gün bu gündür yumurta vermiyorum şuan 10 aylık .Bi kere hastalandığında antibiyotik kullandık . Yine gözlerindeki egzama azdı . Hatta vücudunda benek benek kızarıklıklar oldu . O dönem iğne de yapmışlardı ondan da olabilir . Bize de sağlık ocağındaki hemşire doktor gözetiminde yaptırın bir yaş aşısını dedi . Şimdi bu yumurta vücutta zaten var olan egzamayı azdırdığı için alerji olarak mı saymam lazım ?Bi de siz aşılardan sonra alerjiler oluşmaya başladı demişsiniz . Kızım 5.5 aylıkken ilk yoğurt tadımına başladom bi dıkıntı yoktu . Ama ikinci yoğurt mayaladığım zaman dudak çevresinde kızarıklıklar oldu . Yalnız bu durum altı ay aşısından sonra mı yoksa önce mi oldu hatrlayamıyorum . İçime bi şüphe düştü şimdi . Ara ara yoğurt veriyorum şuanda bazen oluyor bazen olmuyor kızarıklık. Bu arada ara ara parmak ucuyla yumurta verdim 2 hafta da bir falan ama egzaması azmadı . Bebek bisküvisinden de çok korkuyodum yumurta var diye ama ona da tepki göstermedi . Çok kafam karıştı . Kusura bakmayın çok uzun yazdım . Sizin baya bilginiz ve tecrübeniz var . Imarım mesajımı görürsünüzBen en çok haftada bir lavman yapmıştım, doğrusu nedir bilemiyorum.
Merhaba. Bebeginizde egzama varsa alerji ciltte tepki veriyor demektir. Ciltte tepki yaratan alerji, testlerle tespit edilebiliyor. Kan testi yaptirabilirsiniz. Sırttan deri testi isterlerse sırtını tıraş edip yaptirin çünkü banti çıkarırken çocuk kendinden geçiyor, çok travmatik bir andı bizim için.Merhaba . Burda yazdığınız mesajların bi kısmını okudum . Özellikle şu bir yaş aşısı hakkında biley sormak istiyorum . Benim kızımın göz kapaklarında doğuştan egzama var . İlk üç ay kıpkırmızı ve deri döküntüsü vardı . Daha sonra kremlar falan derken şuan dışardan bakınca kimse anlamıyor . Altı aylıkken ilk yumurta denediğimde göz kapaklarındaki egzama ilk gündü gibi oldu . O gün bu gündür yumurta vermiyorum şuan 10 aylık .Bi kere hastalandığında antibiyotik kullandık . Yine gözlerindeki egzama azdı . Hatta vücudunda benek benek kızarıklıklar oldu . O dönem iğne de yapmışlardı ondan da olabilir . Bize de sağlık ocağındaki hemşire doktor gözetiminde yaptırın bir yaş aşısını dedi . Şimdi bu yumurta vücutta zaten var olan egzamayı azdırdığı için alerji olarak mı saymam lazım ?Bi de siz aşılardan sonra alerjiler oluşmaya başladı demişsiniz . Kızım 5.5 aylıkken ilk yoğurt tadımına başladom bi dıkıntı yoktu . Ama ikinci yoğurt mayaladığım zaman dudak çevresinde kızarıklıklar oldu . Yalnız bu durum altı ay aşısından sonra mı yoksa önce mi oldu hatrlayamıyorum . İçime bi şüphe düştü şimdi . Ara ara yoğurt veriyorum şuanda bazen oluyor bazen olmuyor kızarıklık. Bu arada ara ara parmak ucuyla yumurta verdim 2 hafta da bir falan ama egzaması azmadı . Bebek bisküvisinden de çok korkuyodum yumurta var diye ama ona da tepki göstermedi . Çok kafam karıştı . Kusura bakmayın çok uzun yazdım . Sizin baya bilginiz ve tecrübeniz var . Imarım mesajımı görürsünüz
Bu kadar ayrıntılı yazdığınız için çok teşekkür ederim . Dediğiniz herşeyi araştıracam . Şu bir yaş aşısı kafamı çok kurcaladı . 12. Ayda doktoruna da sorucam . Alerji testi de hep yaptırmak istiyodum aslında ama erteliyodum . Zaten derisine etki ediyor hemn alerji yapan şeyler . Kakasında falan hiç sıkıntı yaşamadım . Bu arada bebeğim baya zayıf aslında boyu da çok yzun olmadığı için zayıf gibi durmuyor . Ama 9 aylıkken 7150 gr 67 cmdi . 1.5 ayda ancak 150 gr almış . Bu alerjiler kilo alımını etkiliyomuş galiba . Belki de ondan kilo almıyor . Sade e bir kere 1-2 kaşık ıspanak bermiştim hemn dudak çevresi kızarmıştı . O da mı ağır metal içeriyor ? Öyle olunca bi daha hiç vermedim. Bu egzama geçer mi bilginiz var mı ? Bzimki doğuştan .Merhaba. Bebeginizde egzama varsa alerji ciltte tepki veriyor demektir. Ciltte tepki yaratan alerji, testlerle tespit edilebiliyor. Kan testi yaptirabilirsiniz. Sırttan deri testi isterlerse sırtını tıraş edip yaptirin çünkü banti çıkarırken çocuk kendinden geçiyor, çok travmatik bir andı bizim için.
Egzamayı artıran, ciltte değişiklige sebep olan, kakada anormallige sebep olan, uyku kalitesini bozan her besine alerjik diyebilirsiniz. Yumurta sizin durumunuzda alerjik. Yoğurt da aynı şekilde. Bebeğiniz peynir yiyebiliyorsa bir yaşından sonra kefir deneyebilirsiniz, yogurttan daha az riskli.
Aşı konusu çok derin. Hele ki bir alerjik bebek annesi olarak çok iyi araştırmadan karar vermemelisiniz. Ben artık aşı yaptirmiyorum. Yoğurtla ilgili hikayenizde sebep 6 ay aşısı da olabilir, bir önceki aşı da. Aşıdan sonra herhangi bir zaman çıkabilir alerji. Şöyle anlatayım. Örneğin bebeginizin genetik yapısı vücudunda 100 üzerinden 30 birim kadar toksin ve ağır metali tolere etmeye uygundur. 5 aylık olana kadar yapılan aşı, aldığı ilaç, kullandiginiz deterjanlar, parfumler, gida katkı maddeleri, toksin yükünü 28 birime getirmis olabilir. Aynı kimyasallar birike birike 30 birimi aştiginda bebeğiniz bunu tolere edemeyerek genetik yapisinin belirlediği bir gıdaya alerji geliştirir. Aşılarla ilgili özel durum da su, her aşının içinde virusun canlı kalması için gerekli olan bir organizma hücresi olmak zorunda. Bu örneğin sığır hücresi ise bebekte kazein alerjisi başlayabiliyor, örneğin bir yaş aşısında olduğu gibi yumurta hücresi varsa yumurtaya alerji gelisiyor, baklagil proteini varsa baklagil ve kuruyemiş alerjisi gelisiyor. Sebebi de şu, virüsler patojen, vücut bunlara tepki veriyor bunu hepimiz biliyoruz. Virüsle birlikte aşı iceriginden doğrudan kana karışan diğer her madde virusun aldığı tepkiyi alabiliyor vücuttan. Yani bagisiklik sistemi virüse verdiği tepkiyi aşının içindeki diğer yardımcı maddelere de veriyor. O yüzden her aşıdan sonra değişik alerjiler başlayabiliyor.
Sizin için aşı hakkında araştırma yapabileceginiz kaynakları da yazdigim bir mesajdan alıntı yapıyorum. Sormak istediğiniz başka şeyler olursa cevaplamaktan mutluluk duyarim.
"Bir kaç öneride bulunmak istiyorum size. Önceden huzurlu olan bebeğiniz beş aydan sonra degistiyse sebebi o doneme kadar yapılan asilarin ve kullandiginiz ilaclarin olusturdugu toksik yük ve ağır metal zehirlenmesi olabilir. Bebeğinize mümkün mertebe ilaç vermeyin. Aşılarla ilgili daha fazla bilgiye vitamingiller.com ve lilliputian.me sitelerinden, Instagram'da @vitamingiller.hq hesabindan ulaşabilirsiniz. Yine instagramda @glutensizdunyacom hesabında detoks banyosu adıyla @organik_anne hesabında aşı detoksu adıyla paylaşılan gönderileri inceleyin ve detoks yapın. Çok hızlı sonuç alacaksınız, ben denedim gordum.
Zeytinyağı, tereyağ, kuyruk yağı dışında yağ kullanmayın. Paket gıda tuketmeyin, bir kaç katkı maddesinin yan etkisini okuyun alerjileri tetikledigini goreceksiniz. Özellikle msg(monosodyum glutamat) ve titanyum dioksitten uzak durun. Liste kabarık ben en tehlikelilerini yazdim. Tuz çok önemli, işlenmemiş kaya tuzu kullanın, market tuzlarinin tamamının mikro plastik içerdiği kanitlandi.
Hiçbir deterjan, bebe yagi, losyon, sampuan, parfum, kolonya kullanmayin. Çamaşır deterjanı olarak boron adlı deterjanin doğal içerikli olduğunu okumuştum, alternatif olabilir. @glutendizdunyacom hesabında ev yapımı deterjan tarifi de var. Ben bulasik deterjani, sivi sabun, duş jeli ve şampuan olarak doğal sabunu rendeleyip sulandırıp kullanıyorum, çok pratik. Saçı sanıldığı gibi sertlestirmiyor doğal sabun. İlk bir kaç yıkama kötü sonuç veriyor, cilt uyum sağladığında saçlarim yumusacik oldu çok şaşırmıştım buna. Yumusaklik yeterli gelmezse durulama suyuna yarım çay bardağı doğal sirke karistirinca hem yumuşak hem parlak oluyor saçlar.
Bebeginizi sadece karbonatlı suyla yıkayın, durulayin. Bir iki haftada bir doğal sabun kullanabilirsiniz. Sık sabun kullanmak cildin doğal florasını bozuyormus bebekte. Sabunu sadepazar marka kullanıyorum bu arada. Lavaboları ve tuvaleti market tuzuyla ovuyorum, ovma gerektirmeyen zamanlarda biraz Arap sabunu koyup fircaliyorum sadece.
Enziriyorsaniz yediklerinize ve bebeğinize yedirdiklerinize dikkat edin. Süt ürünleri, yumurta, baklagil, kuruyemis, tropikal meyveleri, kırmızı renkli gıdaları, mümkünse gluteni üç hafta süreyle tamamen kesin. 3 hafta içinde bebeğinizdeki belirtiler azaliyorsa alerjisi vardır. Ayrıca ek gıda miktarını azaltıp daha çok emzirin. Anne sütü dışında ne kadar besin alırsa o kadar çok rahatsız olur sindirim sistemi. Doğal sağlık dernegi sitesinde kan grubuna uygun beslenme görselleri var, oradan bebeğinizin kan grubuna uygun besinleri öğrenip ek gıdayı bunlarla sınırlandırın. Karışık yedirmeyin, sindirmesi daha zor olur. Bir öğünde mesela sadece soğan ve pazıyı az zeytinyağı ile pişirip verin. Yanında başka hiçbir şey yedirmeyin. Ya da dokunmadigindan emin olduğunuz meyvelerin suyunu verin. Ek gıdayı sabah saatlerinde vermeye gayret edin ki gece uykusu çok etkilenmesin.
Konu çok ayrıntılı, çok uzun yazıyorum o yüzden ama gözünüz korkmasin. Aslında normalde biz çok karışık yasiyoruz. Yazdıklarım çok daha sade bir hayat anlamı tasiyor. Aliskanliklarinizi degistirmeye cesaret ettikten sonra çok kolay olduğunu göreceksiniz.
Sormak istediginiz bir şey olursa bana yazabilirsiniz. Bebeginizin hastalık donemlerinde uygulayabileceginiz tarifler için doktor Aidin Salih'in Gerçek Tıp kitabını şiddetle öneriyorum. @glutensizdunyacom ve @organik_anne hesaplarinda da denenmiş tarifler bulabilirsiniz. Özellikle @glutensizdunyacom hesabından öğrenip uyguladığım tüm tarifler kesin çözüm oldu hastalık anlarinda."
Yo hayır alerji yapan besinler ağır metal içerdiği için alerji yapmıyor. GDOlu olmadıkça, mevsiminde yendiği ve zirai kalıntılardan temizlendigi sürece besinlerin suçu yok. Suçlu hayatımıza giren kimyasallar. Kimyasallar sebebiyle vücutta biriken ağır metal bagisiklik sistemine zarar verdiği için alerji oluşuyor. Ispanak benim bebeğime de dokunur. Eski mesajlarimda alerji ihtimali yüksek besinleri yazmıştım, nasıl diyet yapılacağını da.Bu kadar ayrıntılı yazdığınız için çok teşekkür ederim . Dediğiniz herşeyi araştıracam . Şu bir yaş aşısı kafamı çok kurcaladı . 12. Ayda doktoruna da sorucam . Alerji testi de hep yaptırmak istiyodum aslında ama erteliyodum . Zaten derisine etki ediyor hemn alerji yapan şeyler . Kakasında falan hiç sıkıntı yaşamadım . Bu arada bebeğim baya zayıf aslında boyu da çok yzun olmadığı için zayıf gibi durmuyor . Ama 9 aylıkken 7150 gr 67 cmdi . 1.5 ayda ancak 150 gr almış . Bu alerjiler kilo alımını etkiliyomuş galiba . Belki de ondan kilo almıyor . Sade e bir kere 1-2 kaşık ıspanak bermiştim hemn dudak çevresi kızarmıştı . O da mı ağır metal içeriyor ? Öyle olunca bi daha hiç vermedim. Bu egzama geçer mi bilginiz var mı ? Bzimki doğuştan .
Çok teşekkürler mutlaka alerji testi yaptırcam . Hatta kendimde yememeye baslicam en yakın zamandaYo hayır alerji yapan besinler ağır metal içerdiği için alerji yapmıyor. GDOlu olmadıkça, mevsiminde yendiği ve zirai kalıntılardan temizlendigi sürece besinlerin suçu yok. Suçlu hayatımıza giren kimyasallar. Kimyasallar sebebiyle vücutta biriken ağır metal bagisiklik sistemine zarar verdiği için alerji oluşuyor. Ispanak benim bebeğime de dokunur. Eski mesajlarimda alerji ihtimali yüksek besinleri yazmıştım, nasıl diyet yapılacağını da.
Egzama alerjisi gectiginde ya da hatiflediginde gecer ancak. Büyüdükçe hiçbir şey yapmasaniz bile alerji hafifleyecegi için kendi kendine de geçebilir.
Alerji kilo alimini etkileyebiliyor hatta büyüme geriliği yapabiliyor. O yüzden diyet yapmak çok önemli.