Merhaba . Burda yazdığınız mesajların bi kısmını okudum . Özellikle şu bir yaş aşısı hakkında biley sormak istiyorum . Benim kızımın göz kapaklarında doğuştan egzama var . İlk üç ay kıpkırmızı ve deri döküntüsü vardı . Daha sonra kremlar falan derken şuan dışardan bakınca kimse anlamıyor . Altı aylıkken ilk yumurta denediğimde göz kapaklarındaki egzama ilk gündü gibi oldu . O gün bu gündür yumurta vermiyorum şuan 10 aylık .Bi kere hastalandığında antibiyotik kullandık . Yine gözlerindeki egzama azdı . Hatta vücudunda benek benek kızarıklıklar oldu . O dönem iğne de yapmışlardı ondan da olabilir . Bize de sağlık ocağındaki hemşire doktor gözetiminde yaptırın bir yaş aşısını dedi . Şimdi bu yumurta vücutta zaten var olan egzamayı azdırdığı için alerji olarak mı saymam lazım ?Bi de siz aşılardan sonra alerjiler oluşmaya başladı demişsiniz . Kızım 5.5 aylıkken ilk yoğurt tadımına başladom bi dıkıntı yoktu . Ama ikinci yoğurt mayaladığım zaman dudak çevresinde kızarıklıklar oldu . Yalnız bu durum altı ay aşısından sonra mı yoksa önce mi oldu hatrlayamıyorum . İçime bi şüphe düştü şimdi . Ara ara yoğurt veriyorum şuanda bazen oluyor bazen olmuyor kızarıklık. Bu arada ara ara parmak ucuyla yumurta verdim 2 hafta da bir falan ama egzaması azmadı . Bebek bisküvisinden de çok korkuyodum yumurta var diye ama ona da tepki göstermedi . Çok kafam karıştı . Kusura bakmayın çok uzun yazdım . Sizin baya bilginiz ve tecrübeniz var . Imarım mesajımı görürsünüz
Merhaba. Bebeginizde egzama varsa alerji ciltte tepki veriyor demektir. Ciltte tepki yaratan alerji, testlerle tespit edilebiliyor. Kan testi yaptirabilirsiniz. Sırttan deri testi isterlerse sırtını tıraş edip yaptirin çünkü banti çıkarırken çocuk kendinden geçiyor, çok travmatik bir andı bizim için.
Egzamayı artıran, ciltte değişiklige sebep olan, kakada anormallige sebep olan, uyku kalitesini bozan her besine alerjik diyebilirsiniz. Yumurta sizin durumunuzda alerjik. Yoğurt da aynı şekilde. Bebeğiniz peynir yiyebiliyorsa bir yaşından sonra kefir deneyebilirsiniz, yogurttan daha az riskli.
Aşı konusu çok derin. Hele ki bir alerjik bebek annesi olarak çok iyi araştırmadan karar vermemelisiniz. Ben artık aşı yaptirmiyorum. Yoğurtla ilgili hikayenizde sebep 6 ay aşısı da olabilir, bir önceki aşı da. Aşıdan sonra herhangi bir zaman çıkabilir alerji. Şöyle anlatayım. Örneğin bebeginizin genetik yapısı vücudunda 100 üzerinden 30 birim kadar toksin ve ağır metali tolere etmeye uygundur. 5 aylık olana kadar yapılan aşı, aldığı ilaç, kullandiginiz deterjanlar, parfumler, gida katkı maddeleri, toksin yükünü 28 birime getirmis olabilir. Aynı kimyasallar birike birike 30 birimi aştiginda bebeğiniz bunu tolere edemeyerek genetik yapisinin belirlediği bir gıdaya alerji geliştirir. Aşılarla ilgili özel durum da su, her aşının içinde virusun canlı kalması için gerekli olan bir organizma hücresi olmak zorunda. Bu örneğin sığır hücresi ise bebekte kazein alerjisi başlayabiliyor, örneğin bir yaş aşısında olduğu gibi yumurta hücresi varsa yumurtaya alerji gelisiyor, baklagil proteini varsa baklagil ve kuruyemiş alerjisi gelisiyor. Sebebi de şu, virüsler patojen, vücut bunlara tepki veriyor bunu hepimiz biliyoruz. Virüsle birlikte aşı iceriginden doğrudan kana karışan diğer her madde virusun aldığı tepkiyi alabiliyor vücuttan. Yani bagisiklik sistemi virüse verdiği tepkiyi aşının içindeki diğer yardımcı maddelere de veriyor. O yüzden her aşıdan sonra değişik alerjiler başlayabiliyor.
Sizin için aşı hakkında araştırma yapabileceginiz kaynakları da yazdigim bir mesajdan alıntı yapıyorum. Sormak istediğiniz başka şeyler olursa cevaplamaktan mutluluk duyarim.
"Bir kaç öneride bulunmak istiyorum size. Önceden huzurlu olan bebeğiniz beş aydan sonra degistiyse sebebi o doneme kadar yapılan asilarin ve kullandiginiz ilaclarin olusturdugu toksik yük ve ağır metal zehirlenmesi olabilir. Bebeğinize mümkün mertebe ilaç vermeyin. Aşılarla ilgili daha fazla bilgiye vitamingiller.com ve lilliputian.me sitelerinden, Instagram'da @vitamingiller.hq hesabindan ulaşabilirsiniz. Yine instagramda @glutensizdunyacom hesabında detoks banyosu adıyla @organik_anne hesabında aşı detoksu adıyla paylaşılan gönderileri inceleyin ve detoks yapın. Çok hızlı sonuç alacaksınız, ben denedim gordum.
Zeytinyağı, tereyağ, kuyruk yağı dışında yağ kullanmayın. Paket gıda tuketmeyin, bir kaç katkı maddesinin yan etkisini okuyun alerjileri tetikledigini goreceksiniz. Özellikle msg(monosodyum glutamat) ve titanyum dioksitten uzak durun. Liste kabarık ben en tehlikelilerini yazdim. Tuz çok önemli, işlenmemiş kaya tuzu kullanın, market tuzlarinin tamamının mikro plastik içerdiği kanitlandi.
Hiçbir deterjan, bebe yagi, losyon, sampuan, parfum, kolonya kullanmayin. Çamaşır deterjanı olarak boron adlı deterjanin doğal içerikli olduğunu okumuştum, alternatif olabilir. @glutendizdunyacom hesabında ev yapımı deterjan tarifi de var. Ben bulasik deterjani, sivi sabun, duş jeli ve şampuan olarak doğal sabunu rendeleyip sulandırıp kullanıyorum, çok pratik. Saçı sanıldığı gibi sertlestirmiyor doğal sabun. İlk bir kaç yıkama kötü sonuç veriyor, cilt uyum sağladığında saçlarim yumusacik oldu çok şaşırmıştım buna. Yumusaklik yeterli gelmezse durulama suyuna yarım çay bardağı doğal sirke karistirinca hem yumuşak hem parlak oluyor saçlar.
Bebeginizi sadece karbonatlı suyla yıkayın, durulayin. Bir iki haftada bir doğal sabun kullanabilirsiniz. Sık sabun kullanmak cildin doğal florasını bozuyormus bebekte. Sabunu sadepazar marka kullanıyorum bu arada. Lavaboları ve tuvaleti market tuzuyla ovuyorum, ovma gerektirmeyen zamanlarda biraz Arap sabunu koyup fircaliyorum sadece.
Enziriyorsaniz yediklerinize ve bebeğinize yedirdiklerinize dikkat edin. Süt ürünleri, yumurta, baklagil, kuruyemis, tropikal meyveleri, kırmızı renkli gıdaları, mümkünse gluteni üç hafta süreyle tamamen kesin. 3 hafta içinde bebeğinizdeki belirtiler azaliyorsa alerjisi vardır. Ayrıca ek gıda miktarını azaltıp daha çok emzirin. Anne sütü dışında ne kadar besin alırsa o kadar çok rahatsız olur sindirim sistemi. Doğal sağlık dernegi sitesinde kan grubuna uygun beslenme görselleri var, oradan bebeğinizin kan grubuna uygun besinleri öğrenip ek gıdayı bunlarla sınırlandırın. Karışık yedirmeyin, sindirmesi daha zor olur. Bir öğünde mesela sadece soğan ve pazıyı az zeytinyağı ile pişirip verin. Yanında başka hiçbir şey yedirmeyin. Ya da dokunmadigindan emin olduğunuz meyvelerin suyunu verin. Ek gıdayı sabah saatlerinde vermeye gayret edin ki gece uykusu çok etkilenmesin.
Konu çok ayrıntılı, çok uzun yazıyorum o yüzden ama gözünüz korkmasin. Aslında normalde biz çok karışık yasiyoruz. Yazdıklarım çok daha sade bir hayat anlamı tasiyor. Aliskanliklarinizi degistirmeye cesaret ettikten sonra çok kolay olduğunu göreceksiniz.
Sormak istediginiz bir şey olursa bana yazabilirsiniz. Bebeginizin hastalık donemlerinde uygulayabileceginiz tarifler için doktor Aidin Salih'in Gerçek Tıp kitabını şiddetle öneriyorum. @glutensizdunyacom ve @organik_anne hesaplarinda da denenmiş tarifler bulabilirsiniz. Özellikle @glutensizdunyacom hesabından öğrenip uyguladığım tüm tarifler kesin çözüm oldu hastalık anlarinda."