Merhaba. Başka hiçbir hastalik belirtisi yoksa alerjiden suphelenin. Kakanin fotoğrafını çekip doktora gidin, kaka tahlili ister, tahlil temiz çıkarsa doktor da alerji ihtimalini değerlendirir. Alerji durumda neler yapılacağını bu konuya yazdığım son mesajlarda okuyabilirsiniz.
Benim bebeğimin her üç ayda bir yeni alerjileri cikti. Hepsi de aşıdan sonraki günlere denk geliyor. Sizinki de aşıdan sonra gelismis olabilir. Kullanmaya basladiginiz bir ilaç varsa ya da ısrarla yediğiniz katkili bir paket gıda da alerjiyi başlatmış olabilir. Doğuştan alerjili olması gerekmiyor.Anladım canım, çok teşekkür ederim. Peki anlamadığım bir konu var şu zamana kadar yoktu. Yanı alerji ise daha öncede belirti vermesi gerekmezmiydi?
Benim bebeğimin her üç ayda bir yeni alerjileri cikti. Hepsi de aşıdan sonraki günlere denk geliyor. Sizinki de aşıdan sonra gelismis olabilir. Kullanmaya basladiginiz bir ilaç varsa ya da ısrarla yediğiniz katkili bir paket gıda da alerjiyi başlatmış olabilir. Doğuştan alerjili olması gerekmiyor.
Tşk ederim dikkate alacagimönerileriniziMerhaba. Bir problem yokken bebeğin yuzunde şişlik olabileceğini sanmıyorum. Bir gıda hassasiyeti olabilir. Yalnız 2 yaş altında testlerle alerji tespit edilemeyebiliyor. Testte alerjisi çıkarsa yüzde yüz alerjisi vardır ama testte alerji cikmamasi alerjisi olmadığı anlamına gelmiyor ne yazık ki.
Testin sonucu her ne olursa olsun sizin yediklerinizi kontrol etmeniz gerek ki dokunan bir gıda varsa tespit edebilesiniz. Bir besin gunlugu tutup yediğiniz her şeyi not edin. Mesela bir dilim keki kek şeklinde değil, pişmiş yumurta, süt, kakao şeklinde not etmelisiniz. Mesela bir cipsi cips şeklinde değil patates, palm yagi, ayçiçek yağı şeklinde baharatina varana kadar not etmelisiniz. Bu süreçte paketli gıdalardan uzak durursaniz alerjeni tespit etmeniz daha kolay olur. Bir de kokulu deterjan, sapmuan, parfum, bebe yağı gibi kimyasal içeren ürünlere de dikkat etmeniz gerekebilir.
Arada bir şişlik olduğuna göre iki hafta çok titiz davranıp kolayca tespit edebileceğinizi düşünüyorum.
Merhaba. Kizmayin kendinize, zaten yeterince zor bir annelik deneyimliyorsunuz bizler gibi. Ben de ilk zamanlar bebeğim diğer bebekler gibi uyumadigi için onu suçluyordum. Çok çok anlamsiz, acımasız bir yaklaşım, geriye bakınca yavruma için sizliyor, kendimi sucluyorum kimi zaman. Ama bir lohusanin yasayabilecegi en zor durumlardan birini yaşarken en azından yapabileceğim her şeyi yapmıştım ve bir çok anneden daha fazla özveriyle yapabileceğim her şey için cirpiniyorum hala diye düşünerek teselli oluyorum.Burada yazılanları okuyunca anneliğime bir kez daha kızdım..
Oğlum doğduğundan beri gazlı, huysuz bir bebek.. Her şeyini gaza yordum.. 2.aydan itibaren gaz ilacı kullandım.. Başlarda 2günde, sonra 3 günde, en son haftada bir kaka yapan oğlum gaz ilaçları ile günlük zor da olsa kaka yapmaya başlamıştı.. Tüm gün huysuz, doğru düzgün gülmeyen bebekti.. Gece 3-4 gibi bağırarak uyanır sancıdan.. Her gece zaten saat başı kalkıyor.. Bu arada çocuk mukuslu kaka da yapıyor tabi.. Ama ben hâlâ gazdan diyorum, ilaç veriyorum.. 3. Ayına bir hafta kala kanlı kala yaptı.. Doktora yazdım, vitamin verdi.. Bir hafta kullandık.. İlaçtan sonra iğne ucu kadar birkaç kez daha oldu.. Sağolsunlar, grupta alerjiden bahsettiler.. Tabi benim düzenli gittiğim doktor bahsetmedi bile, ısrarla sorunları anlatmama rağmen. Kendi kendime süt ürünlerini kestim ama düzelme olmadı.. Çünkü evde yaptığım kek Vs yiyordum.. En son onu da kestim bebeğim yine aynı.. Bu arada yüzünde belli yerde daire şeklinde kızarıklıklar oldu.. Alnı ve poposu pütür pütür oldu..Üniversite hastanesine gittim.. Hastane de test hatalı çıkmasın diye iki gün kala süt ürünlerine başladım tabi.. Kan alındı, gaita testi yapıldı.. Deri de yapılacak.. İki hafta sonra randevu var.. Kan testi çıkmış.. IgE sınırın üzerinde.. Yumurta akı için Class 1 süt için Class 0 yazıyor..
Daha doktora gitmeme var.. Bunlar ne demek arkadaşlar? Yani süt alerjisi yok yumurta akı da düşük seviyede mi demek? Bu kan ile bellii olur mu?
Birde deri testi yaptırmalı mı? Bebeğim 4.5 aylık
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için.. İçim bir nebze de olsa rahatladı.. Aynen doktorum hiç farketmedi.. Bebeğim acı çekmeye devam etmiş.. Üniversite hastanesinde alerjiye gidince onlar kan aldı.. Peki bu class 0-1 ne demek biliyor musunuz ? Class 0 alerji yok gibi düşünüp süt ürünlerine başladım tekrar.. Çünkü çok kalsiyumsuz kaldık.. Bu süreçte bu eksiği nasıl tamamladınız ? Ve bir hafta sıkı diyet yapayım istiyorum da sabahları patates yesem, akşama ne yiyebilirim? Bulgur mu yesem sadece?Merhaba. Kizmayin kendinize, zaten yeterince zor bir annelik deneyimliyorsunuz bizler gibi. Ben de ilk zamanlar bebeğim diğer bebekler gibi uyumadigi için onu suçluyordum. Çok çok anlamsiz, acımasız bir yaklaşım, geriye bakınca yavruma için sizliyor, kendimi sucluyorum kimi zaman. Ama bir lohusanin yasayabilecegi en zor durumlardan birini yaşarken en azından yapabileceğim her şeyi yapmıştım ve bir çok anneden daha fazla özveriyle yapabileceğim her şey için cirpiniyorum hala diye düşünerek teselli oluyorum.
Kan ve deri testine bebeğim de girdi. İkisi de negatif, tek bir ip ucu bulamiyoruz. Doktorlar zaten ekstrem bir belirti vermeden ikna olmuyor alerji olduğuna. Sanki oturdugum yerde rahat battı da bu çocukta alerji var diye dolaniyorum hastane hastane. Sadece bir gastroenterolog bir kaç cümle dinler dinlemez alerji olduğu çok açık neden bu kadar üzmüşler seni dedi :) ve diyeti nasıl açacağımı, ek gıdaya nasıl baslayacagimi anlattı sagolsun. Eş dosta dert anlatması yetmiyor gibi bir de doktor ikna olsun diye uğraşıyoruz.
Ayrintisi çok fazla, kısa yazmayı da beceremiyorum zaten, hiç sıkmayayım sizi. Sadece şunu söyleyeyim, testte pozitif çıkan besinler kesinlikle alerji yapan besinlerdir. Fakat testte gorunmeyen her besin güvenli değildir, yani bizim gibi alerjisi olsa da çıkmayabilir testte. O yüzden çok dikkat ederek yine teker teker besin denemesi yaparak beslenin.
Hayır çekinmeden yazin lutfen. Eminim buraya yazan arkadaşların hepsi kendi deneyimlerinden hareketle yardımcı olmak isteyecektir. Ne kadar yıpratıcı bir surecten geçtiğini bildiğim bir annenin sadece yalnız hissetmemesi için bile kendi adima deneyimlerimi paylasmaktan mutluluk duyarim.Çok teşekkür ediyorum cevabınız için.. İçim bir nebze de olsa rahatladı.. Aynen doktorum hiç farketmedi.. Bebeğim acı çekmeye devam etmiş.. Üniversite hastanesinde alerjiye gidince onlar kan aldı.. Peki bu class 0-1 ne demek biliyor musunuz ? Class 0 alerji yok gibi düşünüp süt ürünlerine başladım tekrar.. Çünkü çok kalsiyumsuz kaldık.. Bu süreçte bu eksiği nasıl tamamladınız ? Ve bir hafta sıkı diyet yapayım istiyorum da sabahları patates yesem, akşama ne yiyebilirim? Bulgur mu yesem sadece?
Kusura bakmayın çok deneyimsizim..
Bana bildirim gelmeyince, yazamadınız sanmıştım.. Kusura bakmayın, kaç gün geçmiş.. Çok çok teşekkür ederim cevabınız için.. Hemen araştırıyorum.. Mesela çok iyi diyet yapıyorum diye patates haşlaması ve bulgur yiyordum, zeytin ve salatalıkta.. Neden düzelmedi bu çocuk diyorum bende.. Çok iyi araştırmam lazım sanırım.. Çünkü baktığım birkaç sitede patates ve bulgur sorunsuz olarak yazıyorduHayır çekinmeden yazin lutfen. Eminim buraya yazan arkadaşların hepsi kendi deneyimlerinden hareketle yardımcı olmak isteyecektir. Ne kadar yıpratıcı bir surecten geçtiğini bildiğim bir annenin sadece yalnız hissetmemesi için bile kendi adima deneyimlerimi paylasmaktan mutluluk duyarim.
Testlerle ilgili kavramlari ne yazık ki bilmiyorum. Bizimkiler hep negatif çıkınca üstünde durmadık hic.
Sizin durumunuzda olsam ben de teste guvenmez yapabildiğim en katı diyeti on gün uygulardim. Yalnız alerji yapabilecek gıdaları iyi araştırmaniz gerek. Alerji yaptığı bilinen en tehlikeli yanılmıyorsam 14 besin var, internette var listesi. Uluslararası bir uygulama ile bunlar gıda paketlerinin üzerine kalın harfle yaziliyor. Paketlerde kalın yazılmış bir besin görürseniz tuketmeyin, bu besinlerden günlük hayatinizda da kacin. Patates, havuç kabugu çok bilinmeyen ama alerji riski yuksek besinler. Benim bebeğim patates yediği anda gaz çıkarmaya başlıyor, yemekten bir saat sonra sulu kaka yapıyor, hiç bekletmeden altını açıyorum ama kakanin değdiği her yer sıcak su dökmüş gibi oluyor. Bulgur paketlere kalın harfle yazılan çok riskli bir alerjen.
Benim bildiğim en güvenli besinler zeytin, mantar, iyi pişmiş soğan, biber, kabak. Kahvaltıda mantarı ince ince doğrayıp kekikle kavurup yerdim, kimi zaman büyükçe dograyip sogan ve biberle kavurdum. İki türlü de çok lezzetli. Aksam da kabak yemegi, kizartmasi yapabilirsiniz. Soğani tek başına salcasiz pişirince bile çok lezzetli oluyor. Borek ici olarak kullanilir bizim buralarda. Bir süre böyle idare edebilirsiniz. Bebeğim elma dışında meyve yiyemedigi için meyve önerim yok ama belki bebeğiniz değil de siz elma yiyebilirsiniz.
Kırmızı renkli sebzeler, bakliyat, kuru yemiş ve yağlı tohumlar tehlikeli. Mesela ayçiçek yağı mısır yağı yerine zeytinyagi kullanmanız gerekir. Pisirme alerji riskini azaltiyor, iyi pişirip yiyin.
On gün sonunda mevsim sebzeleriyle deneme yapmaya baslamanizi oneririm. Daha az riskliler, menunuz cesitlenir rahat edersiniz. Pazı, ıspanak, pırasa, karnabahar, brokoli, lahana siralamasi yapabilirsiniz. Yalnız siz yediğinizde problem olmayan besini bebeğiniz yiyemeyebilir. Ben bu sebzeleri yiyorum mesela ama bebeğim yediğinde sabahliyoruz. İspanagi yediği gibi patatese verdiği tepkiyi veriyor. Hiç aklima gelmezdi ıspanak.
Yine sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olurum.
Kek testi ne ?Arkadaşlar kek testine giren var mi? Sonrasi ne oluyor?
Canim biz sütlü ve yumurtali kek yedik hastahane de, denemek icin ve gectik sukur.Kek testi ne ?
Cok sevindim adınıza Rabbim başka dert vermesinCanim biz sütlü ve yumurtali kek yedik hastahane de, denemek icin ve gectik sukur.
Testler 2 hatta 4 yaşından önce güvenilir değil. İnternette çocuk alerji uzmanlarina ait bir çok yazı var, bu bilgiyi edinmek çok kolay. Ama ne yazık ki çok ağır sikayetlerle gitmedikce doktorlar test temizse alerji yok diyorlar.Bize de cilt kurulugu ve mukuslu kaka nedeniyle sut alerjisi diyerek test yapilmadan direk neocate baslandi. Baska bir doktor ise cildinin kurulugunu dermatit degil konak oldugunu, test yapilmadan mamaya baslanmasinin hata oldugunu, alerji mamasinin birakilmasinin zor oldugunu soylddi. Testleri yaptirdik. Butun sonuclar normal, F2 sut 0,02 cikmis. Anlayan varsa beni aydinlatabilir mi?
Canim ya ne guzel anlatiyosun uzun uzun Allah senden razi olsunTestler 2 hatta 4 yaşından önce güvenilir değil. İnternette çocuk alerji uzmanlarina ait bir çok yazı var, bu bilgiyi edinmek çok kolay. Ama ne yazık ki çok ağır sikayetlerle gitmedikce doktorlar test temizse alerji yok diyorlar.
Benim 17 aylık bebegimin bir çok besine karşı alerjisi var. Kan ve iki ayrı tür deri testi yapildi hepsi temiz çıktı. İki ayrı çocuk alerji uzmanı bir çocuk gastroenteroloji uzmanı gördü. İlk çocuk alerji uzmanı şikayetleri dinledi ve bulgular hafif olduğu için alerjiye benzemiyor gibi muallak bir ifade kullandi. Doktora gitmeden iki hafta önce süt diyetine başlamıştım ve bebegimin belirtileri tamamen kaybolmustu. Doktora bunu soyledigimde ikiletmeden cilt ve kan testi istedi ama diyeti bozmami da tavsiye etti. Diyeti tereyağ ile bozdum. Bebeğim ilk emdiği sütten sonra eski belirtiler yeniden ortaya çıktı. Hastaneye test sonuçları için gittik, doktor testler temiz alerji yok dedi. Tereyagla beraber belirtilerin dondugunu soyledigimde aa alerji dedi, neocate mama yazdi. Bunu bir cocuk eğitim ve arastirma hastanesinde görevli bir docentle yaşadık. Madem test bu kadar güvenilir benim tereyağ dokundu dememle nasıl alerji tanısı koydun? Madem diyetle alerji tanısı konabiliyor neden en eziyetli olan testi istedin ve bu teste bakıp alerji yok diyebildin? Ben bu doktorun kapısına hiçbir okuma ve diyet hazırlıgi yapmadan gitmiş olsam bebeğimle neler yasayacaktik dusunemiyorum. İnsanlar doktorlara güveniyor, bir doktor kadar araştırma yapıp mi gitmemiz gerek ille kapilarina?
Ek gıda doneminde destek almak icin başka bir çocuk eğitim ve araştırma hastanesinde çocuk gastroenteroloji uzmanına gittik. Hikayemizi dinledi, ailede alerji var mı yok mu sordu. Anne, baba ve birinci derece akrabalarda alerji oldugunu öğrenince sizi neden bu kadar yormuslar çok belli alerji olduğu dedi. Bir liste hazirladi öneriler verdi vs.
Son çocuk alerji doktoru da belirtileri kayda değer bulmadı ama hikayemizi dinleyip diğer doktorlarin gorusunu duyunca mecburen test istedi. Testlerin tamamı temiz cikti. Ne duyacagimizi bildiğimiz için doktora goturmedik sonuçları. Ben yine kendi bildiğim gibi deneye yanila diyetle belirledim bebeğime nelerin dokundugunu, hangi alerjilerinin gectigini.
İnternette çok tecrube paylaşan olmadığı için uzun uzun yazıyorum özellikle. Size tavsiyem alerji yapma ihtimali yüksek besinleri arastirin, bunları beslenmenizden cikarin, bebekte belirtiler en çok 3 hafta icinde azalirsa alerjisi vardir. Bu konudaki eski mesajlarda yazmistim diyetle ilgili daha ayrintili, ilgilenirseniz bakabilirsiniz. Surunuz varsa mamayı bir süre kullanmayin. Mama içinde soya var ve arastirdiginizda gorursunuz soya alerji yapma ihtimali en yüksek besinlerden biri. Sutunuz yoksa neocate yerine pregomin as denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca tadından ötürü bebek icmezse pekmezle tatlandirin diyor doktorlar. Ben bu kadar bilincsizlik karşısında ne diyecegimi bilemiyorum. Zaten alerjisi olduğu için bu çocuk bu iğrenç mamaya muhtaç durumda, pekmezi yiyebilecek olsa annesi uzumle beslerdi. Benim bebeğim kocaman oldu hala uzum yediğinde felegimiz sasiyor. Ama doktor pekmezle tatlandir dedi. Üzüm yiyemiyor dedim, Starbucks ta vanilya ekstraktı var onu damlar dedi. Vanilya katı bir bitki, sıvı halde ekstrakta donusmesi için alkolle işlem görmesi gerekiyor. Bunu ben okuya araştıra öğrendim ama doktor bir kere hakkında okuma yapmadıgi ticari bir ürünü küçücük bebeğe tavsiye ediyor. Hayır eczane ürünü olsa yine içim yanmayacak ama starbucks nedir Allah askina? Bir başka doktor da bebeğimin meyvelere karşı alerjisi oldugunu soylememe rağmen ahududu aromalı şurup yazmıştı. Sadece bir ölçek verdim ve bebeğim bir saat boyunca ağlama krizi geçirdi. Çok uzun mevzu. Kendinizden başka kimseye güvenmeyin, okuyun arastirin. Çocuk alerji uzmanı Alişan yıldıran var profesor, onun yazılarına da bakmayı unutmayın.
Rica ederim neden kusura bakayım, paylaşmak bana da iyi geliyor :)Canim ya ne guzel anlatiyosun uzun uzun Allah senden razi olsun
Seni her gördugum yerde soruyorum ama kusura bakma lütfen
Aşı olayını tamamen rafa kaldirdiniz galiba demi ?
Aşı detoksu nasıl gidiyor ?
Bizde 1 yaş aşısı ve diger aşıları olmadık.senin bahsettigin gibi dr test istiyor ama hep negatif sonuçlar.bulgular var ama testler güvenilir sonuç vermiyor
Sizin yazinizdan sonra araştırmıştim aşı detoksunu ama henüz faaliyete geçiremedim :)Rica ederim neden kusura bakayım, paylaşmak bana da iyi geliyor :)
Aşılar tamamen rafa kalkti evet. Asi detoksuna başlayalı 3 ay oldu. İnanılmaz bir hızla geçiyor alerji. Süt ürünleri ve yumurta, bal, kuruyemis, sebze alerjileri tamamen geçti hala inanamıyorum. Sadece fıstık ve kaju denemedim hala, bir de kabak çekirdeği dokundu. Sut bebeklere onerilmedigi için kendi tercihimle vermiyorum ama tereyağ yiyor. Baklagil yakında deneyeceklerim arasında. Meyveler hala sıkıntılı. Elma yanına pişmiş ayva ve limon ekleyebildik sadece. Limon bebeğim için meyve sınıfında :)
Detoksa başladıktan sonra bebegimdeki iyilesme gerçekten detokstan mi yoksa zaten büyüdükçe alerjisi azalacagi için mi oldu karar veremiyordum. Bu üç ay sonunda diyebilirim ki bu kadar fazla besine karşı alerjinin 3 ayda kendiliğinden gececegine asla inanmıyorum.
Bebeğime şimdiye kadar yalnızca bir ölçek ilaç verdim. Onunla da krize girdi. O yüzden Allah muhtaç etmesin ilaç vermemek için bitkisel tarifler biriktiriyorum. İnstagramda @dromersaltan, @glutensizdunyacom ve @organik_anne en çok faydalandiklarim. Şükürler olsun bebeğim kolay hasta olmuyor, hastaligi ağır geçmiyor da bitkisel yontemleri paniklemeden kullanabiliyorum.
Aşı konusuna gelince. Önceleri aşı yaptirmama fikri beni çok korkutuyordu. Okudukca hastalığın tabiatını ve vücudun doğal savunma sürecini anladım. Anladıkca da korkularım tamamen kayboldu. Bebeğimiz ve kendimiz için kilit nokta vücudu kinyasaldan temiz tutmak. İlaç, hazır gida katkı maddeleri, aşı, kozmetikler, deterjan, anestezi, suni sancı. Bunlar vücutta biriktikce bağışıklık sistemini meşgul edip yorarak hastalık anında savunma işlevini yerine getirmesine mani oluyorlar. Bizim aşı detoksunun mantığı da vücutta biriken bu kimyasallardan arinarak bağışıklık sistemi üzerindeki baskıyı en aza indirmek. Böylece aşısız yakalanacagimiz hastalıklarla bitkisel destekle başa cikabilecegimizi biliyorum. Alerji sebebiyle kızamık aşısi yaptırmadığımi öğrenen bir hemşire çok normal karsilamisti mesela. Kizamikli çocuk görürsen hemen yanına yatır doğal bagisiklik kazansın, bebekken atlatması çok kolay olur demisti. Bu konu çok su götürür, ben zaten sadede gelemeyen biri olarak hiç daha fazla yazmayayım :) Aşı detoksunu araştırmayı ihmal etmeyin ama :)
Testler 2 hatta 4 yaşından önce güvenilir değil. İnternette çocuk alerji uzmanlarina ait bir çok yazı var, bu bilgiyi edinmek çok kolay. Ama ne yazık ki çok ağır sikayetlerle gitmedikce doktorlar test temizse alerji yok diyorlar.
Benim 17 aylık bebegimin bir çok besine karşı alerjisi var. Kan ve iki ayrı tür deri testi yapildi hepsi temiz çıktı. İki ayrı çocuk alerji uzmanı bir çocuk gastroenteroloji uzmanı gördü. İlk çocuk alerji uzmanı şikayetleri dinledi ve bulgular hafif olduğu için alerjiye benzemiyor gibi muallak bir ifade kullandi. Doktora gitmeden iki hafta önce süt diyetine başlamıştım ve bebegimin belirtileri tamamen kaybolmustu. Doktora bunu soyledigimde ikiletmeden cilt ve kan testi istedi ama diyeti bozmami da tavsiye etti. Diyeti tereyağ ile bozdum. Bebeğim ilk emdiği sütten sonra eski belirtiler yeniden ortaya çıktı. Hastaneye test sonuçları için gittik, doktor testler temiz alerji yok dedi. Tereyagla beraber belirtilerin dondugunu soyledigimde aa alerji dedi, neocate mama yazdi. Bunu bir cocuk eğitim ve arastirma hastanesinde görevli bir docentle yaşadık. Madem test bu kadar güvenilir benim tereyağ dokundu dememle nasıl alerji tanısı koydun? Madem diyetle alerji tanısı konabiliyor neden en eziyetli olan testi istedin ve bu teste bakıp alerji yok diyebildin? Ben bu doktorun kapısına hiçbir okuma ve diyet hazırlıgi yapmadan gitmiş olsam bebeğimle neler yasayacaktik dusunemiyorum. İnsanlar doktorlara güveniyor, bir doktor kadar araştırma yapıp mi gitmemiz gerek ille kapilarina?
Ek gıda doneminde destek almak icin başka bir çocuk eğitim ve araştırma hastanesinde çocuk gastroenteroloji uzmanına gittik. Hikayemizi dinledi, ailede alerji var mı yok mu sordu. Anne, baba ve birinci derece akrabalarda alerji oldugunu öğrenince sizi neden bu kadar yormuslar çok belli alerji olduğu dedi. Bir liste hazirladi öneriler verdi vs.
Son çocuk alerji doktoru da belirtileri kayda değer bulmadı ama hikayemizi dinleyip diğer doktorlarin gorusunu duyunca mecburen test istedi. Testlerin tamamı temiz cikti. Ne duyacagimizi bildiğimiz için doktora goturmedik sonuçları. Ben yine kendi bildiğim gibi deneye yanila diyetle belirledim bebeğime nelerin dokundugunu, hangi alerjilerinin gectigini.
İnternette çok tecrube paylaşan olmadığı için uzun uzun yazıyorum özellikle. Size tavsiyem alerji yapma ihtimali yüksek besinleri arastirin, bunları beslenmenizden cikarin, bebekte belirtiler en çok 3 hafta icinde azalirsa alerjisi vardir. Bu konudaki eski mesajlarda yazmistim diyetle ilgili daha ayrintili, ilgilenirseniz bakabilirsiniz. Surunuz varsa mamayı bir süre kullanmayin. Mama içinde soya var ve arastirdiginizda gorursunuz soya alerji yapma ihtimali en yüksek besinlerden biri. Sutunuz yoksa neocate yerine pregomin as denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca tadından ötürü bebek icmezse pekmezle tatlandirin diyor doktorlar. Ben bu kadar bilincsizlik karşısında ne diyecegimi bilemiyorum. Zaten alerjisi olduğu için bu çocuk bu iğrenç mamaya muhtaç durumda, pekmezi yiyebilecek olsa annesi uzumle beslerdi. Benim bebeğim kocaman oldu hala uzum yediğinde felegimiz sasiyor. Ama doktor pekmezle tatlandir dedi. Üzüm yiyemiyor dedim, Starbucks ta vanilya ekstraktı var onu damlar dedi. Vanilya katı bir bitki, sıvı halde ekstrakta donusmesi için alkolle işlem görmesi gerekiyor. Bunu ben okuya araştıra öğrendim ama doktor bir kere hakkında okuma yapmadıgi ticari bir ürünü küçücük bebeğe tavsiye ediyor. Hayır eczane ürünü olsa yine içim yanmayacak ama starbucks nedir Allah askina? Bir başka doktor da bebeğimin meyvelere karşı alerjisi oldugunu soylememe rağmen ahududu aromalı şurup yazmıştı. Sadece bir ölçek verdim ve bebeğim bir saat boyunca ağlama krizi geçirdi. Çok uzun mevzu. Kendinizden başka kimseye güvenmeyin, okuyun arastirin. Çocuk alerji uzmanı Alişan yıldıran var profesor, onun yazılarına da bakmayı unutmayın.