- 25 Temmuz 2017
- 2.508
- 6.467
Bize yapilmadı canimBebeklerinize colyaç testi yaptilar mi?
Size yapildi mi ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bize yapilmadı canimBebeklerinize colyaç testi yaptilar mi?
Gastroenteroloji sanirim yapmis negatif çıkmış .Bize yapilmadı canim
Size yapildi mi ?
MerhabaBenim kızımda da var ne yazık ki inek sütü alerjisi bir aylik diyetten sonra kanlı ve mukusu kaka aldık. Üniversite hastanesine randevu aldim alerji testi yaptırmak için maksat raporlu mama almak. Çünkü sütüm çok az ac kalıyor mamaları da yemiyor igreniyor. Biseyler yedirmek için çareler arıyorum. Diyet yaparım önemli değil beni düşündüren zayıflığı 3 aylik ve sadece 4 kilo. Ölüp ölüp diriliyorum
Merhaba. Benim bebeğimi alerji aynen anlattiginiz şekilde etkiliyor. Gaz, mukuslu kanlı kaka, sancili diskilama, uyku problemi.Öncelikle herkese merhaba.16 mayıs doğumlu bi oğlum var.çok gazliydik ve bu sorunumuz azalmakla birlikte hala devam ediyor.2 gaz ilacı birden kullanmanıza rağmen ne zaman masaj yapsak %90 gaz çıkartıyordu.şu anda gaz ilaçlarını bıraktık.ilk ayda uykusu hic yok denecek kadar azdı.hatta 9 saat boyunca uyumadığını oldu.kakamiz da beyaz pütürcükler vardı genelde.doktorlar bunların normal olduğunu söyledi hep.bugüne kadar oğlumu uykusundan hep gaz sancıları uyandırdı.gündüz genellikle uykusu yarim saat.
Gaz yapıcı yiyeceklerden hep uzak durdum.yoğurt çok az yiyordum.ama peyniri her sabah yerdim.haziran temmuz aylarında dondurmada tükettim.süt havan haftaya kadar hiç tüketmemiştim.geçen salı günü bi bardak süt içtim ve aynı gün değişik bi marka cips yemiştim.ertesi günü oğlum kakasini yaptı altını temizledim.bezini bağlarken iki kere az şekilde yine kaka yaptı.sari renkteki kakada benek şeklinde kan damlaları vardi.bi iki saat içerisinde yine gazla az gelen kaka,satılı yeşilli ve yine kanlı.bu olaydan sonra süt ve ürünlerini kestim.bu iki sefer bastaki ne göre daha az olmak üzere yine oldu.2.sinde çok az dondurma 3.sünde bi kaşık kadar yoğurt ve şalgam içtim.
Sadece anne sütü aliyor.gelisimide gayet iyi.biraz uzun oldu ama bizim gaz problemi alerji kaynaklimi,bu kakadaki kanlar alerjimi alerjiyse eğer neye karşı alerjik
Benim bebeğim de diyet yapmama rağmen gazdan kivraniyor. Bu benim hala tespit edemediğim bir besine karşı alerjisi olduğu anlamina geliyor. Ama artık diyetten bıktım, hangi besin acaba diye denemeler yapmaktan biktim o yüzden standart diyetimi yapıp tespit edemediğim alerjisinin geçmesini bekliyorumDiyet yaptigim halde sabaha karsi hala kizim gazdan uyuyamiyor. Çıldıracağım, acaba çölyak mi? Bilgisi olan var mi??
süt ürünlerini tamamen kestim ama uykusuzluk ve huysuzluk devam ediyor.yumurtayı her sabah yiyorum.süt ürünlerini kesmeme rağmen geçen hafta perşembe günü ve dün yine kanlı kaka yaptı.yumurtadan olsa hergun olmaz mi?ben tavuk etinden şüphelenmiyorum.7 kasima alerji dr randevumuz var bakalım ne diyecekMerhaba. Benim bebeğimi alerji aynen anlattiginiz şekilde etkiliyor. Gaz, mukuslu kanlı kaka, sancili diskilama, uyku problemi.
Kestiginiz besinden sonra bebeğiniz tamamen duzeldiyse sadece o besine karşı alerjisi vardir. Tamamen duzelmediyse süt ürünlerini hiç tuketmiyorken yumurtayı da kesmeyi deneyin
bizimki de 4 ay aşısında sonra başladı.ben rota virüsü aşısına yormuştum.bide üşütüp ilaç kullandık oda tuzu biberi olduHerkese merhaba. 14 aylık bebegim için kızamık asisini erteletmistik ve sonuç soran arkadaşlar vardı. Kizamik asisini hala yaptirmadik ve bundan sonra asi yaptırmama kararı aldık.
Hikayemizi bilen var mı bilmiyorum. Bebeğime ilkin süt alerjisi teşhisi kondu ve 3 aylikken süt diyeti yapmaya basladim. Diyetin dördüncü günü bebeğim çok çok rahatlamisti, onuncu günü hiçbir şeyi yoktu. Yaklaşık 2 hafta çok mutlu, huzurlu ve uyuyabilen anne bebek olarak yaşadık. Aynı diyete devam etmeme rağmen 2 haftadan sonra birden eski şikayetler geri geldi. 6 aylikken geçmeyen şikayetler yüzünden çocuk gastroenteroloji doktorunun tavsiyesiyle yumurtayı da kestim. Bebeğim mucizevi şekilde yeniden iyileşti fakat bu sefer 2 hafta bile sürmeden eski şikayetler geri geldi. O zamandan sonra ne denediysem, neyi kestiysem fayda etmedi, tespit edemedim bebeğime neyin dokunduğunu. 14 aylık oldu, her gün sanki çıldırmadan önceki son günümü yaşıyor gibi umutsuz, bıkkın, yorgun ve yıkık giriyorum yatağa.
Bir kaç hafta önce tesadufen aşı detoksu diye bir şey ilişti gözüme. Biraz arastirdim, bazı annelerin hikayelerine ulastim, çok fazla insan çok fazla kötü tecrübesini paylasiyordu. Bu tecrubelerden biri de asi sonrasi alerji idi. Birden dank etti bana. Bebegimin sonradan çıkan alerjileri tam da aşıdan sonra çıkmıştı. Tesadüf olabilir mi diye düşünerek aşıların prospektüsünü okudum. Tesadüf değildi. Bebeğim aşılar yüzünden benim farkettiğim kadarı ile cok geniş bir besin alerjisi gösteriyor, farketmedigim neler oldu yavruma kim bilir... Alerji demek bagisiklik sisteminin manipüle olması demek. Bağışıklık sistemi yanlış çalışıyor demek. Bağışıklığıni kuvvetlendirsin diye yapılan aşının bebeğimin bağışıklık sistemine zarar verdigini dusundukce kahroluyorum.
Alerjili bebek annelerine asilarin prospektüsünden başlayarak araştırma yapmalarini ve yabancı kaynakları incelemelerini öneriyorum. Yine de aşı yaptirmaya devam edecek olanlara asi detoksunu arastirmalarini oneriyorum.
Allah yavrularimiza şifa, bizlere sabır versin.
Aynı gün birden fazla yeni besin tuketmediginiz sürece şüpheli besini bulmak daha kolay oluyor. Her gün yiyorsaniz yumurta dokunmuyordur. Kanlı kaka günlerinde özellikle yediğiniz yeni bir şey yoksa baharatlardan suphelenin. Ya da az pişmiş sebzelerden. Maalesef doktorlar alerji konusunda bizde hiç bir işe yaramadi. Kendi başıma deneye yanila bulduğum şeyi doktora anlatiyirum o da onaylamak dışında bir şey yapmıyor. ige testi isteyen doktora kuruyemislere de baktirabilir miyiz diye rica ettim, 2 yaşına kadar kuruyemiş vermene gerek yok zaten dedi. Bebeğime zaten vermiyorum, kendim yiyebilmek için istiyorum kuruyemiş alerjisi var mı öğrenmeyi dedim. Taş duvar gibi cevap bile vermedi. Gerçekten yapayalnız hissettiğim bir 14 ay yaşadım, yaşıyorum.süt ürünlerini tamamen kestim ama uykusuzluk ve huysuzluk devam ediyor.yumurtayı her sabah yiyorum.süt ürünlerini kesmeme rağmen geçen hafta perşembe günü ve dün yine kanlı kaka yaptı.yumurtadan olsa hergun olmaz mi?ben tavuk etinden şüphelenmiyorum.7 kasima alerji dr randevumuz var bakalım ne diyecek
Gecmis olsun canimBenimde elim kolum bağlandı. 5 aylik oldu bebeğim 5 kiloda hala. Ve neye alerjisi var bilemiyoruz. Kan ve deri testi yapıldı negatif cıktı belirtilere bakılırsa kesin alerjisi var. Özel mamalardan alamıyorum gücüm yok kendi sütüm yeterli degil. Sadece anne sütü alırken bildiğiniz sümük yeşil ve kanlı. Ne yapacağımı şaşırdım. Kaç doktor gezdim yapayalnız hissediyorum. Ek gıdaya başlamaya karar verdim yavaş yavaş vereceğim bakalim kızarıklıklar geçip gidecek mi. Allah ım çok imreniyorum top gibi sağlıklı bebislere. Benim yavrum yeni doğmuş gibi gelişmiyor bu alerji ve reflu denen illetten.
Cok gecmis olsun. Kilo alimini etkileyecek kafar alerjisi varsa sizin biraz daha genis bir diyete ve yaşam tarzınızda degisiklik yapmaya ihtiyaciniz var sanirim. Uzun uzun arastirip herkesin tavsiye ettigi cocuk alerji uzmani fügen cullu nun once alerji yapabilecek tum gidalari annenin beslenmesinden cikarip bebegin rahatlamasini sagladiktan sonra teker teker en guvenli besinden baslayarak diyeti genislettigini okumustum. Bence siz de boyle yapabilirsiniz.Benimde elim kolum bağlandı. 5 aylik oldu bebeğim 5 kiloda hala. Ve neye alerjisi var bilemiyoruz. Kan ve deri testi yapıldı negatif cıktı belirtilere bakılırsa kesin alerjisi var. Özel mamalardan alamıyorum gücüm yok kendi sütüm yeterli degil. Sadece anne sütü alırken bildiğiniz sümük yeşil ve kanlı. Ne yapacağımı şaşırdım. Kaç doktor gezdim yapayalnız hissediyorum. Ek gıdaya başlamaya karar verdim yavaş yavaş vereceğim bakalim kızarıklıklar geçip gidecek mi. Allah ım çok imreniyorum top gibi sağlıklı bebislere. Benim yavrum yeni doğmuş gibi gelişmiyor bu alerji ve reflu denen illetten.
baharata olacağı hiç aklıma gelmemişti.tavuk etini en az haftada bir yiyorum ama her yedigimde dokunmuyor.O zaman baharata bakayım bi.of ne zor işmiş alerji.gerçi benim bebekte gaz ve kanlı kaka dışında sikayetimiz yok.öyle çok kusması yok,kilo alımı ve gelişimi güzel.omu bumu derken kafayı yiyecem sonundaAynı gün birden fazla yeni besin tuketmediginiz sürece şüpheli besini bulmak daha kolay oluyor. Her gün yiyorsaniz yumurta dokunmuyordur. Kanlı kaka günlerinde özellikle yediğiniz yeni bir şey yoksa baharatlardan suphelenin. Ya da az pişmiş sebzelerden. Maalesef doktorlar alerji konusunda bizde hiç bir işe yaramadi. Kendi başıma deneye yanila bulduğum şeyi doktora anlatiyirum o da onaylamak dışında bir şey yapmıyor. ige testi isteyen doktora kuruyemislere de baktirabilir miyiz diye rica ettim, 2 yaşına kadar kuruyemiş vermene gerek yok zaten dedi. Bebeğime zaten vermiyorum, kendim yiyebilmek için istiyorum kuruyemiş alerjisi var mı öğrenmeyi dedim. Taş duvar gibi cevap bile vermedi. Gerçekten yapayalnız hissettiğim bir 14 ay yaşadım, yaşıyorum.
Merhaba. Bir problem yokken bebeğin yuzunde şişlik olabileceğini sanmıyorum. Bir gıda hassasiyeti olabilir. Yalnız 2 yaş altında testlerle alerji tespit edilemeyebiliyor. Testte alerjisi çıkarsa yüzde yüz alerjisi vardır ama testte alerji cikmamasi alerjisi olmadığı anlamına gelmiyor ne yazık ki.Merhaba arkadaslar.benim 2aylik kızımın ara ara yüzü yani yanakları şişiyor.boyle birşey yasayan varmı aranizda acaba.cok endiseliyim.dun kan verdik süt alerjisi için cuma çıkacak sonucu.beklerken fikri olan varsa bir sorayım dedim.
Merhaba. Başka hiçbir hastalik belirtisi yoksa alerjiden suphelenin. Kakanin fotoğrafını çekip doktora gidin, kaka tahlili ister, tahlil temiz çıkarsa doktor da alerji ihtimalini değerlendirir. Alerji durumda neler yapılacağını bu konuya yazdığım son mesajlarda okuyabilirsiniz.Kızlar merhaba bebeğim 3 aylık oldu yeni, bugün kakasinda sümüksü kanlı parçalar vardı. Normalde yediklerimde farklı hiç birşey yemedim. Ateş ve kusma da yok. Panik oldum suan