Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Iyi aksamlar..aşınızı oldunuz mu ? Doktor ne dedi bilgi verebilirmisiniz acaba
Merhaba 1 yaş açısından mı bahsediyorsunuz. Benim oğlumda da inek sütü alerjisi var bu beneklerde genelde yumurta alerjisi de olabilirmiş ve 1 yaş aşını alerji testi yaptırmadan sakın yaptırmayın deri doktorumuz. Alerji uzmanına gittik test vs yaptıktan sonra uzman gözetiminde oldu aşısını çok şükür bir sorun yaşamadık.

Evet bir yaş aşısından bahsediyorum
Cok tsk ederim paylastiginiz için

Bizde 2 ay sonra alerji uzmanina gidecegiz ve ona göre aşı olup olmamasina karar verecek dr

Benim kızımda da var ne yazık ki inek sütü alerjisi bir aylik diyetten sonra kanlı ve mukusu kaka aldık. Üniversite hastanesine randevu aldim alerji testi yaptırmak için maksat raporlu mama almak. Çünkü sütüm çok az ac kalıyor mamaları da yemiyor igreniyor. Biseyler yedirmek için çareler arıyorum. Diyet yaparım önemli değil beni düşündüren zayıflığı 3 aylik ve sadece 4 kilo. Ölüp ölüp diriliyorum

Emziren anneler sizler ne yiyorsunuz?
Bébegim 14 aylik hala emiyor

Ben gün icinde kahvaltida zeytin yumurta sarisi reçel domates salatalik yiyorum

Diger ögünlerde sebze yemegi ( kabak taze fasulye ) yada nohut kuru fasulye . Tavuk.kuzu eti kullaniyorum yemeklerde

Yemekleri sivi yag ile yapiyorum tereyag kullanmiyorum.
Onun disinda atıştırmalik olarak hurma yiyorum.kendime ( yumurta beyazini ve süt kullanmadan ) soda ile kek yapiyorum yine soda ile puaça yapiyorum

Cok sagol canım ...lokum yiyormusunuz? Benim bi eksim daha var yumurta (((
Peki ekmek yiyormusunuz?

Uzulmeeee dur sakin ol, ben gittim hamdolsun herseye baktilar ve gastroenteroloji ye de haftaya bir gorun dediler. Mama verdiler insallah kiloya care olur cunku persentilin neredeyse altina dusecek kızım. Allaha dua et tek dert bu olsun cunku cok zor seyler gordum allaha hamd ettim

Evet bir yaş aşısından bahsediyorum
Cok tsk ederim paylastiginiz için

Bizde 2 ay sonra alerji uzmanina gidecegiz ve ona göre aşı olup olmamasina karar verecek dr
Canim bana univüniversite burada olsun dedi. Randevu aldik.

Peki ekmek yiyormusunuz?
Yumurta akı bize de yasak

Lokum yedim bayramda ve tepki vermedi cok sukur.ekmekte yiyorum canim.sana ekmekte mi yasak ? Neden peki

Peki ekmek yiyormusunuz?
Bizimde coklu gida alerjisi zaten sadece süt ve süt ürünleri degil

Patates.patlican. tarcin. Köri bunlara da tepki verdi ve yemiyoruz

Yumurta akı bize de yasak

Lokum yedim bayramda ve tepki vermedi cok sukur.ekmekte yiyorum canim.sana ekmekte mi yasak ? Neden peki
Yok dr bunnla ilgili bisiy demedi. Ama aklima takıldı acaba sut icerigi varmi varmi diye yarin bi ariycam.
Lokumu baska forumlarda okudum kadin tek yedigim tatlidiye yazmis onnda alerjik bebesi var.

Biz yumurtanin her turune ve inek sutunn her seyine... Gastroenterolojiye gittiniz mi?
Evet gittik bir ay oldu gideli

3 aylik sıkı bir diet yapmamı önerdi kesinlikle bozmamak kaydıyla.her yedigimi not alıyorum.farkli bişey yersem takip ediyorum.

Maalesef bi tedavisi yok bunun dietten başka umarım çabucak bünyeleri güçlenir ve kabul ederler bu besinleri de

Gecmis olsun size de Allah acil şifalar versin tüm hastalara

Aminn canim.
Sen oradan mi devam ediyorsun yoksa alerjiden mi? Bize oraya da gidin dediler ama bakalim.

Aminn canim.
Sen oradan mi devam ediyorsun yoksa alerjiden mi? Bize oraya da gidin dediler ama bakalim.
Ikisine de gidiyoruz biz canim

3 aylik sıkı dietten sonra açıcam biraz biraz takip etcem ona göre yine gastro. Gidecegiz sonrası tekrar alerji uzmani

Sizin alerji belirtiniz ne ?

Bizde su gibi ishal oluyor alerjik besini yiyince

Ikisine de gidiyoruz biz canim

3 aylik sıkı dietten sonra açıcam biraz biraz takip etcem ona göre yine gastro. Gidecegiz sonrası tekrar alerji uzmani

Sizin alerji belirtiniz ne ?

Bizde su gibi ishal oluyor alerjik besini yiyince
Bizde kabız,huzursuzluk,gaz sancısı

Kesinlikle öyle tabii Allah başka dert keder vermesin. Araştırmaya gittik ama orda da testte alerji çıkmadı sütünü artırmaya bak dedi. Denemediğim şey kalmadı niye zayıf ki bu cocuk anlamıyorum ya. Kırkı cıktı mi diye soruyorlar 3 ay 1 haftalık halbu ki. Allah sizin de yardımcınız olsun eskiden varmıydı böyle şeyler ya 3 aydır resmen dengem şaştı

Benim arkadasimin testte cikmadi maalesef, gastroenteroloji ye gitti orada sindirim problemi cikti simdi mama faln kullaniyor.

Bana da mama verildi arkadaslar neocate siz ne yapiyorsunuz??

Neocate kilo aldırır mı?
Neocate kullanan bebeklerde hızlı kilo artışı ve tırnak uzaması en sık rastlanan geri bildirimler arasındadır. Ancak, neocate kullanımı öncesi, süt alerjisinden dolayı aldığı besinleri yeterince sindiremeyen ve bağırsaklarında emilim problemi yaşayan bebeklerin, neocate kullanımı sonrası bu problemin ortadan kalkması ile kilo alması normaldir.

Sorularınız ve görüşleriniz için bize aşağıdaki yorum bölümünden her zaman ulaşabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…