benim bebeğiminde kakası 2 aydır çok sıvı, bezde kalmıyor bile. Ama doktor anne sütü alıyor deyip önemsemedi. Dün ise kakasında kan vardı gaita tahlili yapıldı temiz çıktı doktor gaita kültürü istedi ama bebeğimin kaka yapmasını dört gözle bekliyorum. şimdi bu yorumları okuyunca acaba süt alerjisimi var diye düşünmeye başladım. Kusması yok döküntüde yok cildinde. Sadece günde 2-3 kere sıvı kaka yapıyor ve dün ilk defa kan vardı. Doktor anlamazsa ne yapacağımı bilmiyorum burdaki doktorlardan çok memnun değilim. Yorumları okuyunca çok üzüldüm süt, yoğurt yememesi çok kötü ben hergün yoğurt mutlaka yiyordum bundan sonra tüketmeyeceğim gözlemden başka çözüm yok gibi
inek sütü alerjısı olan bebeğime dün ilk defa 2 kaşık keçi yogurdu verdım.bu sabah da kecı peynırı yedırdım..bır sıkıntı yok gıbı duruyor.sızce bu kecı sutunun dokunmayacagı anlamına gelıyor mu..nasıl belırtıler gozetmelıyım..sevınmelımıyım bu duruma acaba....
daha önce ne belirtiler verdiyse onlara bakmanız gerek, kakayı kontrol edin, döküntü var mı takip edin, gaz durumunu gözleyin vs
bir de bizim doktorumuz 1 tatlı kaşığı (günlük toplam) keçi yoğurdu başlayın bir hafta öyle gidin demişti vücudun ne tepki verdiğini görmek için alıştıra alıştıra artıralım dedi, en az riski olan yoğurt olduğu için onunla başlayın dedi...
inşallah sevinme zamanınız gelmiştir ama daha acele etmeyin, şu anda tepki vermemiş olması maalesef tepki vermeyeceği anlamına gelmiyor. damlayan suyun bardağı taşırması mantığında süt proteinleri vs vücutta biriktikçe ne olacağını bilemeyiz demişti diyetisyenimiz
moral bozduysam kusuruma bakmayın ama gerçekler böyle
benım de eklemlerım ağrıyor...sırtım,bileklerim...sanırım kalsıyum eksıklıgınden....:18:Malesef aynı şeyi bizde yaşıyoruz.Oğlum şuan 6 aylık.Oğlumun kakasında kan çıktı 1 ay önce ,zaten ishaldi.Tahlil yapıldı temiz çıktı dr. süt alerjisi olabilir dedi.Rejim uygulayın dedi.Siz ve bebeğiniz sütlü gıda almayın dedi.Bide soyalı mama alın dedi.Aptamilinkini bulamadım bebelac aldım.Yaptık 10 gün sonra kontrole gittik.İyileşmişti.ishali geçti kanda görmüyorum artık dedim.kaka sayısıda ilk zamanlar 6-7 iken 2-3e indi.Dr.rejime ve soyalı mamaya 3 ay daha devam edin dedi.Tahlil yapsakta kesin sonuç vermez dedi. Kakası iyice düzeldi bende deneme yapmaya başladım.Ben sütlü gıdalar almaya başladım 2 gündür takip edicem bakalım.dün 1 kere kaka yaptı normaldi.bugün 2 kere yaptı ama son kaka biraz mukuslu gibiydi. kalsiyum eksikliği için ne yapabiliriz acaba.Dişlerim çok ağrıyor sanırım kalsiyum eksikliğinden . Çürük yok çünkü.Bide tek 1 diş değilde hepsi ağrıyor.
merhaba;
bende bebeğimde inek sütü alerjisi olduğundan şüphelenmeye başladım.Oğlumda laktoz intoleransı var. Laktozsuz besliyorduk normale dönmüştü, ama birden yine eskiye döndü. Çok huzursuzlaştı, gece uykusundan habire ağlıyarak uyanıyor, ve gazlanması arttı. Neocate mama aldım. 2 gün inek sütü proteini almadı ama değişen bir şey yok. Galiba bu alerji testle de kesin olarak saptanmıyormuş doğru mu? birde alerjisi olan bebeklerin gece uykuları nasıl? bu neocate mama verildikten ne kadar sonra etkili oluyor ??? bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Malesef aynı şeyi bizde yaşıyoruz.Oğlum şuan 6 aylık.Oğlumun kakasında kan çıktı 1 ay önce ,zaten ishaldi.Tahlil yapıldı temiz çıktı dr. süt alerjisi olabilir dedi.Rejim uygulayın dedi.Siz ve bebeğiniz sütlü gıda almayın dedi.Bide soyalı mama alın dedi.Aptamilinkini bulamadım bebelac aldım.Yaptık 10 gün sonra kontrole gittik.İyileşmişti.ishali geçti kanda görmüyorum artık dedim.kaka sayısıda ilk zamanlar 6-7 iken 2-3e indi.Dr.rejime ve soyalı mamaya 3 ay daha devam edin dedi.Tahlil yapsakta kesin sonuç vermez dedi. Kakası iyice düzeldi bende deneme yapmaya başladım.Ben sütlü gıdalar almaya başladım 2 gündür takip edicem bakalım.dün 1 kere kaka yaptı normaldi.bugün 2 kere yaptı ama son kaka biraz mukuslu gibiydi. kalsiyum eksikliği için ne yapabiliriz acaba.Dişlerim çok ağrıyor sanırım kalsiyum eksikliğinden . Çürük yok çünkü.Bide tek 1 diş değilde hepsi ağrıyor.[/QUOTE
Denemeleri doktorunuzun önerdiği zaman hatta eğer riskli bir durum olabilecekse onun gözetiminde yapmanız daha doğru olacaktır bence. Çünkü erken yapılan denemeler alerjinin geçme süresini uzatabileceği gibi Allah korusun anaflaksiye kadar varan tablolara neden olabiliyor. Çok zor bir süreç, ben de yaşıyorum ama biraz daha yavaş ilerlemek gerekiyor.
merhaba bebeğiniz kaç aylık acaba eğer sadece anne sütü alıyorsa sıvı kaka yapması çok normal ama tabi kan olması biraz kuşkulu zaten bu alerji tahlili kan ile yapılıyor eğer bu doktordan sonuç alamazsanız başka bir doktora götürün
çorbanın içine domates salça yumurta yada yoğurt gibi malzemeler koyduysan bebişine ağır gelmiş olabilir. kakası mukuslu olduğunda sümüksü oluyor, uzuyor. bezin üzerinde görünüyor, balgam gibi (çok iğrenç oldu :) kusura bakmayın)
eğer gaita mikroskopisinde lökosit eritrosit fln yoksa sulu olmasında bir sakınca görmüyor doktorlar. ek gıdaya başlayınca hemen düzeliyor zaten.
çorbanın içine domates salça yumurta yada yoğurt gibi malzemeler koyduysan bebişine ağır gelmiş olabilir. kakası mukuslu olduğunda sümüksü oluyor, uzuyor. bezin üzerinde görünüyor, balgam gibi (çok iğrenç oldu :) kusura bakmayın)
eğer gaita mikroskopisinde lökosit eritrosit fln yoksa sulu olmasında bir sakınca görmüyor doktorlar. ek gıdaya başlayınca hemen düzeliyor zaten.
benim bebeğim alerji olup da ishal olduğunda yeşil mukuslu çok sulu yapardı kakasını. sizinkinin de alerjisi olsa kendini çok farkettirirdi, ishalden dolayı karnı çok ağrırdı, emmekte zorlanırdı. siz maşallah hiç sıkıntısı yok diyorsunuz. doktor da açıklamasını yapmış zaten.
bence fazla takılmayın, bebeğinizle geçirdiğiniz zamanın tadını çıkarın :)
gecmis olsun canim bizdede inek sutune alerji var ben diyet yapiyorum emzirdigim icin oglumada yogurdu kay keci sutu muhallebisinide golden goat ile yapiyorum.simdilik iyi gidiyor cok sukurBenim kızımdada inek sütü alerjisi cıktı suan 13 aylık bebeğim gercekten zor bir durum içerisinde olduğumu anlıyorum dr. pregomin mamasını önerdi ama nette arastırma yaptığımda mama ile ilgili hoş sözler acıkcası hiç yok değibilirim.Ayrıca tadıda o kadar kötü ki kızım yememekte haklı ona bunu nasıl sevdirebilirm sizce meyve suyu, pekmez, peyve püresinin içine katarak vermeyi denedim ama pek basaralı old. söylenemez(( neocate mamasının tadı nasıl sizce??? deneyen oldumu acaba ??? önerilerinizi pekliyorum umarım hepimizin bebeği en kısa zamanda sağlıına kavusur....
Benim kızımdada inek sütü alerjisi cıktı suan 13 aylık bebeğim gercekten zor bir durum içerisinde olduğumu anlıyorum dr. pregomin mamasını önerdi ama nette arastırma yaptığımda mama ile ilgili hoş sözler acıkcası hiç yok değibilirim.Ayrıca tadıda o kadar kötü ki kızım yememekte haklı ona bunu nasıl sevdirebilirm sizce meyve suyu, pekmez, peyve püresinin içine katarak vermeyi denedim ama pek basaralı old. söylenemez(( neocate mamasının tadı nasıl sizce??? deneyen oldumu acaba ??? önerilerinizi pekliyorum umarım hepimizin bebeği en kısa zamanda sağlıına kavusur....
bu arada 3 gündür doktorumuz diyetimizi sonlandırdı, yani görünen o ki oğlum süt alerjisini yendi. darısı başınıza arkadaşlar